Şimdi Ara

Turk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZ (635. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.993
Cevap
182
Favori
763.731
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 633634635636637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ev arkadaşımın üstüne olan TTNET aboneliğinin taahhütü haziranda sona erince ve TurkNet fazla cazip gelince TTNET'i iptal edip buna geçelim dedik. Bu sefer hat benim üstüme olacak.

    Evde hazır ADSL modem var diye 150 GB AKK'li taahhütsüz ADSL seçtim.

    Cumartesi sabah elektrikçi çağırıp, apartman girişindeki kutudaki açık kablo ucundan port bağlantısını yaptırdım. Dairede de bağlantıyı denetlediler. Sorun yok. Şu an modemdeki göstergelere göre Internet bağlantısı var; ama etkin değil.

    TurkNet'in gönderdiği sözleşme belgesinin çıktısını alıp doldurdum ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte cumartesi sabahı kargoya verdim. Kargo takip bilgisine göre bugün Sibel Cin teslim almış.

    Şimdi benim bağlantının aktivasyonu bugün yapılır mı ki? Abone olurken telefonda görüştüğüm kişi belgeler ulaşır ulaşmaz aktivasyonun tamamlanacağı söylemişti; fakat yorumlara bakılırsa aktivasyon kısmı zaman alabiliyormuş.

    Her şey tamam, sadece bana Internet bağlantısını vermeleri, yani etkinleştirmeleri kaldı.


    Düzenleme: TurkNet Online İşlem Merkezi hesabımdaki bilgilere göre aktivasyon yapılmış; ama belgeler ulaştığında kullanmaya başlayabileceğim yazıyor. Ama aynı zamanda "Aktivasyon işleminizi yapıyoruz" diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Temmuz 2017; 14:44:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERMANFORMATİK

    Ekipler gelip, apartman kutusuna adımın yazılı olduğu kağıt ile açık uçlu bir kablo bırakmışlar. daha önce ttnet kullanıcısıydım. iptal ettirdim. Şimdi benim bu kabloyu tek başıma bağlama olasılığım nedir? :). bu işlerden pek anlamam ama yönlendirebilecek biri varsa, yapabilirim gibi geliyor. nereye takacağız bu kabloları? :). İlla elektrikçi mi çağırmam gerek?

    O işi elektrikçiye bırakman iyi olur.

    Bunların bir de bağlantı denetimi için özel ekipmanı oluyor. Oradan sorun olup olmadığını anlıyorlar.

    Evinin yakınında elektrikçi varsa ilgilenmelerini talep et. Kablo döşemek gibi ekstra ve özel işlemlere girişilmezse ki sanmam, 40-50 TL'den fazla tutmaz.
  • Bugun yada yarin internetiniz gelir.Benim belgeleri sisteme girdikeleri gun gelmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: susqunkinq

    Bugun yada yarin internetiniz gelir.Benim belgeleri sisteme girdikeleri gun gelmişti.

    O zaman şans. :)

    TurkNet bölümündeki ana konudaki bazı yorumlarda 1 hafta bekleyenler gördüm.
  • Az önce telefonda kayıt işlemlerini yaptım. Yarın da belgeleri kargoyla yollayacağım. 15dk.lık kesinti olacağını söylediler bakalım hayırlısı. Ankastreye bakmaya ekip gelecekmiş 2-3 gün içinde neye bakacaklar anlamadım. 75mbit lik port boş gözüküyor şu anda dedi şanslısın falan diye ayak yaptı onu da anlamadım mevcut şuan kullandığım 24mbit lik internetin olduğu portu kullanmayacak mıyım yani ilk kez duydum böyle bir şeyi.
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    Turk telekom ekibi gelecek senin oldugun bolgedeki ankastreden kablo cikaracak adini yazacak ( bazen port olmayabiliyor vdsl hizmeti alabileceksin diye şanslı oldugunu soylemek istemiş) adinin yazili oldugu kabloya cat5 kablo baglayip evine kadar cikaracaksin telefon kablosuna baglayip kullanmaya baslayacaksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya kadar zaten tamam. Ben yeni internet bağlatmıyorum ki. Apartmanda T-11 Fiber kutu var. Saha dolabından niye kablo çıkartıyor ya da vdsl2 fibernet hizmeti alıyorum zaten niye şanslı olayım. Evde şu an zaten internet var tesisat var. Bunlar neyi değiştirecek onu anlamamıştım. Apartmandaki ankastrede bağlı olduğum portu mu değiştirecek? Bu portlar 24mbit alabilir, 75mbit alabilir gibi ayrılıyor mu?
  • Arkadaslar. Gerek vdsl gerek fiber baglanti icin asagida yazdigim modemi onerir misiniz? Ya da o fiyat araliginda olan, 2.4 ve 5 ghz dual yayin yapan, kapsama alani genis olan, modem uzerinden usb'ye torrent ve normal siteden download yapabilen bir modem ariyorum.



    Baktigim model

    ASUS DSL-AC56U



    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    Ankastrenin bağlı olduğu saha dolabındaki porttur. Siz 24mbps kullanıyorsanız adsl2+ alıyorsanız. O port üzerinde vdsl olmayabilir o yüzden değişiklik olacaktır. Yada bölgende yapa vardır yani Turknetin kendi altyapısı onun içinde demiş olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ERMANFORMATİK kullanıcısına yanıt
    Daha önce ttnet kullanmış iseniz ankastre içinde senin daireye giden bir kablo daha vardır. O kabloyu bulup ucu açık kablonun portuna bağlamalısın. Aslında basit ama kendi dairene giden kabloyu bulacaksın. Evine giden kablo yoksa yeni kablo çekilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThesadisT kullanıcısına yanıt
    Yok yok degil T-11 kutudan geliyor zaten ankastreye fibernet diyorum adsl2 olma ihtimali yok. Neyse onemsiz bisey ogreniriz gelirlerse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    O zaman bilgisiz bir elamana denk geldi kafasına göre konuşmuş. T11 saha dolabı FTTB fiber hizmeti veriyor yani Turknetin kullandığı vdsl ile aynı hizmet. Senin ankastrelik bir işin yok. Yalın internetmiydi acaba belki yalın nete numara tahsis edilmesi için yeni port aciliyordur ankastreden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThesadisT


    quote:

    Orijinalden alıntı: quarisma2005


    quote:

    Orijinalden alıntı: ThesadisT

    Modem değerlerinizi yollar mısınız kontrol edelim.



    Hattınız vdsl olarak açılmamış şu adsl2+ protokolü üzerinden bağlantı alıyorsunuz. Zaten 16 mbpse sabitlenmiş hattınız. Vdsl portu olmadığından adsl başlatılmış olabilir. Destek kaydı bırakın vdsl geçişi için.

    Edit: Birde modem 2 gündür açık görünüyor. Geçiş yeni yapılmış olabilir dilerseniz rsetleyin modemi.

    Hocam bugün aradılar verdikleri cevap şaka gibi.
    Meğer bulunduğum hat telekoma bilmem ne kadar uzaklıktaymışta eğer vdsl hizmeti alan bir komşum varsa onun telefonunu verirsem onlarda telekoma yazı yazacaklarmış. Kadıköyün göbeğine yaşıyorum sorgu ekranında 75 mbps çıkıyor. bulunduğum binada kablonet hizmeti var, verdikleri bu cevap samimi gelmedi beni tatmin etmedi. Başlarından savdıklarını hissettim. 16 mb hıza esir olmak zorunda değilim. en kısa zamanda 75 mb hızı veren ttnete veya kablonete geçmeyi düşünüyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?
  • quarisma2005 kullanıcısına yanıt
    Kablo nette Akn sonrası GB başına para ekleme olayı vardı her halde onu düşünme. Büyük ihtimal port yok vdsl için o yüzden öyle birşeyler saçmalamışlar. Biraz üstelerseniz halledilmeyecek bir sorun değil. 75 mbps gösterip neden veremediklerini sor biraz da baskıcı ol. Twitter üzerinden iletişimi dene. Eğer uğraşamam dersen ttnet yada superonlineye bak. Ama dedigimi yap biraz sabırlı ol çünkü o hızı ve akn yio fiyata bulamazsın hemde telefon hatlı şeklilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmen dalga geçiyorlar benle . Ne yaptıysam düzeltemedim . Vodafonde 10 mbit sabit hız aldığım ve sorun yaşamadığım yerde türknette sorun bitmiyor . Modeminizi değiştirin diyorlar iç bişey bulamadılar . İnternette 10 sene öncesine döndüm :D

  • VDSL MODEM TAVSİYE EDECEK VAR MI?
  • Türknet dediniz abone olduk adamlar 1 hafta oldu hala neti bağlayamadı..ne yapacaz bilmiyorum..bekliyoz bakalım..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanarya_avcisi

    Türknet dediniz abone olduk adamlar 1 hafta oldu hala neti bağlayamadı..ne yapacaz bilmiyorum..bekliyoz bakalım..

    Sorun nedir? Nakil mi yaptınız yeni abonelik mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersin584

    VDSL MODEM TAVSİYE EDECEK VAR MI?

    Asus Dsl-N16 veya Tp-Link TD-W9970 uygun fiyat yüksek performans.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThesadisT kullanıcısına yanıt
    Heh dostum dedigin gibi buyuk ihtimal yalin net kullaniyodum bunlarin telefon hizmeti varya galiba onun icin olabilir. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 633634635636637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.