Şimdi Ara

Trojan ile ilgili yardım istiyorum..!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar win.98 işletim sistemi kullanıyorum son günlerde pc de gözle görülür bir ağırlaşma vardı bu arada yeni bir proğram filan da yüklemedim çok geçmeden bu yavaşlamanın nedeni belli oldu bir gün web sayfalarında dolaşırken pc aniden kapandı trojan alarmı verdi sistemimde Ad-aware6 var Trojan remover var Antivir var .
    Sistemi taratınca ad-awarenin bulduğu objeleri sildim trojan removerin bulduğu bir dosyayıda temizledim bu işten kurtulmak o kadar kolay değilmişki, tam herşey yolunda derken bir gün masa üstünde tanımadığım bir proğram ile karşılaştım güvenlik taraması yapmak için tıkladığımda pc kapandı yine o trojan alarmını verdi pc yi tekrar açtım uzun uğraşlar sonucunda o nesneyi sildim .. yada sildiğimi sandım .
    Başlat bul 'dan bu dosyanın adını verip sistem klasörlerinde ve dosyalarında arattım bir şey bulamadı msconfigten baktım başlangıçta böyle bir proğram yok.
    Bir süre bu proğrama hiç bir yerde rastlamadım silindiğini düşünürken bir gün win.temp dosyalarında karşıma çıktı ordan da sildim .
    Şimdi pc yi her açışımda wind.98 c sürücüsünde bu Autoexec adlı proğram çıkıyor siliyorum o an hiç bir yerde bulamıyorum kapatıp tekrar açınca yine aynı yerde karşıma çıkıyor ne yapacağımı bilemiyorum .
    Bilgisayar konusunda fazla deneyimli değilim format atmayı gerektirmiyen bir çözüm önerecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim







  • hiç kimse ilgilenmiyor neden ...? Galiba nickimin yanında " er " yazdığı için bir şeyler bilsem zaten sizlerden yardım istemezdim.
  • Merhaba ER,

    Anlattığın gibi ise formatsız olabileceğini zannetmiyorum. Ama Norton 2005 ile bütün sistemi taramanda fayda var.
    Sana göndermek isterdim ama benimki almanca.

    erler olmasa ordular olmazdı.
  • Sağol arkadaşım bu forumda galiba bizim gibi " er " statüsünde olanlar fazla kayda değer alınmıyor olmalı ki senden başka yanıt yazan olmadı ben sorunumu hallettim pc yi güvenli kipte açtım elle temizledim şimdi bir sorun görünmüyor yalnız kafama takılan bir şey var hazır sen ilgileniyorken sormak istedim başlangıç sayfam blank boş yani ama Ad-aware ile tarama yapınca başlangıç sayfamı msn yapıyor her defasında bunu değiştirmek zorunda kalıyorum bu normalmi..? Birde devamlı girdiğim bir site var uzun zamandır üyesiydim ilk kez böyle bir şey oldu son günlerde ne zaman o siteye girsem açılan sayfa üstünde bir pencere geliyor benden ağ parolamı girmemi istiyor bende hemen o siteden çıkıyorum hatta sık kullandığım listeden bile sildim o siteyi bunun anlamı nedir biliyormusun ben " ağ parolası " diye bu sitede bir araştırma yaptım ama daha önce bu konu geçmemiş bir şey bulamadım yardımcı olursan sevinirim ..




  • bence makinaya norton 2005 kur update et tarat birde sp2 yi kur buyuk olasılıkla sorunlar cozulmus olacak
  • ya bende de İNTERNET EXPLORER e kendini eklemiş bir bela var. ad-aware6.0 la
    spybot-search&destroy la taradım ikisi de bunu silemiyor.
    ne iş yahu bu kendini İNTERNET EXPLORER e ekleyen şeyleri silecek bir
    program yokmu.
    yada bunu nerden bulabilirim.
    başlat-çalıştır-msconfig yolu ile aradım oradada yok. neresi bunun yeri yada
    internet exploreri silipde yeniden yüklesem düzelirmi acaba yoksa tümüyle mi çökertirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cessie

    Sağol arkadaşım bu forumda galiba bizim gibi " er " statüsünde olanlar fazla kayda değer alınmıyor



    +1 ama sonra alışılır yafs ben 2 günde cavuş olmuştum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.