Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (115. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok kapsamlı bir site hazırlamışsınız,tebrik ederim...
    keşke kameryı almadan önce görseydim burayı..
    sony marka dcr-dvd404E model bir kamera aldım,ne yazıkki bunun usp si yokmuş,memo stickde aldım sonradan..
    benim sorunum şu...
    herhangi bir ara bağlantı gibi birşey kullanarak hiç değilse bu memo sticki bilgisayara bağlayabilirmiyim ,çok acemiyim...şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar Sony MiniDv (modelini unuttum, şu sıralar 600 lira civarında satılan model, sanırım HC27) dijital kamera kullanıyorum ve çok memnunum. Sormak istediğim birkaç şey var, yardımcı olursanız sevinirim.

    Öncelikle şunu sorayım; MiniDv'den bilgisayara firewire arabirimi kullanılarak video aktarılırken kesinlikle kayıp yok değil mi? Ham datayı hangi programla aldığımızın önemi var mı?

    Bir diğer soru, görüntü aktarırken firewire değilde şu pahalı capture kartlarından kullanırsak sonuç ne olur? Eğer firewire kayıpsız olarak datayı alabilmemizi sağlıyorsa bu kartların amacı nedir? Sanırım analog kameralar için değil mi?

    Son olarak da şunu sorayım; görüntü aktarımında kullanılan bilgisayarın ekran kartı ya da herhangi bir donanımı bir şekilde aktarılan videonun kalitesine etki eder mi? Yoksa donanımımız ne olursa olsun bilgisayarımız söz gelimi 10 dakikalık bir kaseti 10 dakikada kaydettiği için hiçbir kayıp olmaz mı? (Dizüstüm ve masaüstüm var, ikisi de firewire üzerinden kayıpsız olarak kameradan videoyu alabilir mi?)

    Amacım Dv kasetteki görüntüyü hiçbir şekilde sıkıştırmadan, kayıpsız biçimde dvd'lere yazarak saklamak. Boyutu önemli değil, gerekirse ham videoyu yine sıkıştırmadan parçalara böler o şekilde dvd'ye yazarım, yeter ki kayıp olmasın.

    Yardımınızı rica ediyorum.
  • bilgisi olan arkadaşlardan yardım kameram ccd trv 208 çekdiğim görüntülerde rüzgarın oluşturduğu ses çirkin bir ses olarak çıkıyor rüzgar yoksa her şey normal bir türlü o sorunu halledemedim birde pinnacle studio movie board plus kullanıyorum cd ye aktardığımda en iyi görüntüyü nasıl alırım yapacağım ayrlarla ilgili bilgiye ihtiyacım var capture ederken sağ küçük ekrandaki görüntü çıkmıyor daha önce vardı ayarları oynarken bozuldu bendeki kamerayla capture kartın aynısı sanırım behic 26 ustamızda var teşekkürler
  • Arkadaşlar hemen yukarda birçok soru sormuştum, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • @igorparker
    Elimden geldiğince bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışayım.
    Mini DVden görüntü aktarımı için firewire girişini kullanmak en iyi yöntemdir.USB den görüntü aktarımı oldukça kayba yol açtığı gibi yavaştır da.Yine de firewire dan aktarımda da hiç ama hiç kayıp yoktur diyemeyiz ama bu kayıp yoksayılabilir.(En azından ben beni rahatsız edecek bi durumla karşılaşmadım.).
    Capture kartlarına gelecek olursak evet onlar analog kameralardan görüntü aktarımı için.Kesin bilmemekle birlikte capture kartlarıyla firewire dan daha başarılı bir aktarım gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyebilirim.Bİlgisayarının donanımına gelirsek videodaki kayıplarla donanımın arasında bir ilgi olmayacaktır.(Belk fi tarihinden kalma donanımlar sorun teşkil edebilir ama o bile çok mantıksız.)Ama elbette DVD oluştururken iyi bir sistemin faydası görülür.
    Umarım biraz olsun aydınlatabidim...
  • Bilgiler için teşekkürler, baya faydası oldu...
  • sorduklarım sanırım çok basit konulardı ve o yüzden cevaplanmadı...
  • @ender53
    Cevap için teşekkür ederim. Merak ettiklerimi öğrendim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mahmut1071

    bilgisi olan arkadaşlardan yardım kameram ccd trv 208 çekdiğim görüntülerde rüzgarın oluşturduğu ses çirkin bir ses olarak çıkıyor rüzgar yoksa her şey normal bir türlü o sorunu halledemedim

    Kameranıza harici bir mikrofon takarak bu sorunu giderebilirsiniz.

    quote:

    birde pinnacle studio movie board plus kullanıyorum cd ye aktardığımda en iyi görüntüyü nasıl alırım yapacağım ayrlarla ilgili bilgiye ihtiyacım var

    Capture ederken "Full DV quality" seçeneğini kullanın.

    quote:

    capture ederken sağ küçük ekrandaki görüntü çıkmıyor daha önce vardı ayarları oynarken bozuldu

    Çok uğraştım ama görüntüyü kapatarak captue yapamadım. Görüntü olmadığında yanlış giriş seçilmiş oluyor. Bağlantıyı S-video kablosu ile yapıp programda Video input: Composite seçilirse ekranda görüntü olmuyor ama capture edilen kasetteki görüntü değil sadece kap kara bir video.

    Yaptığınız bağlantı ile seçeneğinizi kontrol edin derim.

    Hoşça kalın...
  • değerli arkadaşlar
    bu foruma yeni üye oldum. Gerçekten çok detaylı ve güzel bir forum tüm arkadaşlara teşekkürler. Tabi bu foruma üye olmamında bir nedeni var çünkü bu kamera olayında tıkanıp kaldım.
    Benim sorunum şöyle,
    Yaklaşık 2,5 sene önce sony TRV255 kamera satın altım. Yanında bir çok aparatıyla. USB kablosu televizyona aktarma kablosu Vs vs. O zamanlardan başladım cd ye görüntü kaydetme işlemine ama başaramadım. Kamerayla verilen Picture package programıyla bir türlü beceremedim. sonra uzun bir ara verdim bu işe çünkü beni baya bi sıkmıştı. Allah bağışlarsa 1,5 yaşında bir kızım var ve sadece onun görüntüleri var bütün kasetlerde. Ben de eğer kasetler bozulursa görntüler gider korkusuyla son bir haftadır tekrar bu işe merak sardım. neyse uzatmayayım, bu forumda okuduğum herbirşeyi yaptım. bir kasedi 10'ar dakikaya bölerek capture yapıyor, convert yapıyor, pc min masa üstüne (HP laptop Windows XP professional) temp diye bir klasör oluşturuyor ve görüntü burada avi cap0001.avi olarak geliyor. Daha sonra creatin disk bölümüne geldiğinde kameramın ekranında writing çıkıyor ve cd ye yazmaya başlıyor. çok kısa bir süre yazılım gerçekleşiyor ve işlem bittiğinde "finishe" basıyor ve "no" ya tıkladığımda cd sürücüm açılıyor ve cd yi çıkartıyorum. daha sonra cd min içerisine baktığımda hiçbir şeyin kaydedilmesiğini görüyorum ve bu arada masa üzerimde oluşam Temp klasörüde kayboluyor. İşin ilginç bir yanı bana ilginç geliyor belki size gelmeyebilir O cd yi tekrar kullanamıyorum. benim sorunum bu. bu konuda sizden yardım istiyorum. Umarım yeterince açıklayabilmişimdir. yanlış yaptığım yada ayarlamam gereken biryerler olduğunu düşünüyorum.
    Saygılar
  • MERHABA ARKADAŞLAR.
    Ulead video studio 10 İLE KAMERADAN ALINAN GÖRÜNTÜ NASIL SIKIŞTIRILIR. SIKIŞTIRMA İŞLEMİNİ YİNE BU PROGRAM YAPABİLİYOR MU?
    YOKSA GÖRÜNTÜYÜ ALIRKEN Mİ SADECE SEÇTİĞİMİZ VARSA Bİ SEÇENEĞE GÖRE ALDIĞI GÖRÜNTÜ BOYUTUYLA MI KALIYO ACABA?
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmenn -- 28 Haziran 2007; 20:08:18 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: stnevel

    değerli arkadaşlar
    bu foruma yeni üye oldum. Gerçekten çok detaylı ve güzel bir forum tüm arkadaşlara teşekkürler. Tabi bu foruma üye olmamında bir nedeni var çünkü bu kamera

    olayında tıkanıp kaldım.
    Benim sorunum şöyle,
    Yaklaşık 2,5 sene önce sony TRV255 kamera satın altım. Yanında bir çok aparatıyla. USB kablosu televizyona aktarma kablosu Vs vs.

    Sony TRV255 Özellikler:
    SteadyShot
    2.5" Renkli LCD (123.200 piksel)
    20x Optik Zoom / 990x Dijital Zoom
    NightShot Plus (Renkli Gece Cekimi)
    Dahili video ışığı
    Gelişmiş USB Streaming (video CD yazma)
    i.LINK™ (DV çıkışı)
    8 Resim efekti
    6 Programlı AE
    Uzun Oynatma (Video8 bantlarda da)
    Dijital Program Düzenleme
    Kolay menu ve kullanim secenegi
    Pil Bilgisi
    STAMINA 12 saat (isteğe bağlı satılan pil ile)

    quote:

    O zamanlardan başladım cd ye görüntü kaydetme işlemine ama başaramadım. Kamerayla verilen Picture package programıyla bir türlü beceremedim. sonra uzun bir ara verdim bu işe çünkü beni baya bi sıkmıştı. Allah bağışlarsa 1,5 yaşında bir kızım var ve sadece onun görüntüleri var bütün kasetlerde. Ben de eğer kasetler bozulursa görntüler gider korkusuyla son bir haftadır tekrar bu işe merak sardım.

    Allah bağışlasın...

    quote:

    neyse uzatmayayım, bu forumda okuduğum herbirşeyi yaptım. bir kasedi 10'ar dakikaya bölerek capture yapıyor, convert yapıyor, pc min masa üstüne (HP laptop Windows XP professional) temp diye bir klasör oluşturuyor ve görüntü burada avi cap0001.avi olarak geliyor. Daha sonra creatin disk bölümüne geldiğinde kameramın ekranında writing çıkıyor ve cd ye yazmaya başlıyor. çok kısa bir süre yazılım gerçekleşiyor ve işlem bittiğinde "finishe" basıyor ve "no" ya tıkladığımda cd sürücüm açılıyor ve cd yi çıkartıyorum. daha sonra cd min içerisine baktığımda hiçbir şeyin kaydedilmesiğini görüyorum ve bu arada masa üzerimde oluşam Temp klasörüde kayboluyor. İşin ilginç bir yanı bana ilginç geliyor belki size gelmeyebilir O cd yi tekrar kullanamıyorum. benim sorunum bu.

    Picture package programını hiç kullanmadım.

    Anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile kameranızı USB portundan diz üstü bilgisayarınıza bağlıyorsunuz.

    Kullandığınız program kasedinizdeki görüntüleri doğrudan CD ye VCD formatında yazmak için tasarlanmış bir program gibi geldi bana.

    Digital verileri aktarmak için IEEE 1394 standardı geliştirildi. FireWire(i-Link) denilen bir bağlantı kullanılıyor.

    Kameranızda bu port var. Büyük bir olasılıkla diz üstü billgisayarınızda da vardır. Satın alacağınız bağlantı kablosu ile kameranızı bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

    Eğer bilgisayarınızda FireWire portu yoksa PCMCIA kartlar bu portu size sağlayabilir. Bilgisayar donanımı satan bir yerden IEEE 1394 PCMCIA kartı isterseniz size verirler. Bu kartla birlikte bağlantı kablosu da verilir.(Gözünüz korkmasın masraf çıktı diye, bunlar 20 - 30 YTL. ye temin edilebilir.)

    Gelelim yazılıma...

    Forumda söz edilen Ulead Video Studio, Pinnacle studio, Adobe Premiere gibi video işleme programlarından birini edinmeniz gerek. Eş, dost, sağolasın

    internet...

    Kameranızdaki görüntüleri bu program vasıtası ile en iyi kalitede bilgisayarınıza aktarıp optik medyaya kaydedebilirsiniz. Donanım ve yazılımı temin edip denedikten sonra yine yardımlaşırız.

    quote:

    bu konuda sizden yardım istiyorum. Umarım yeterince açıklayabilmişimdir. yanlış yaptığım yada ayarlamam gereken biryerler olduğunu düşünüyorum.
    Saygılar

    Sorduğunuz soruya cevap veremedim ama madem yapmak istiyorsunuz, güzel olsun istedim.

    Hoşça kalın...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogretmenn

    MERHABA ARKADAŞLAR.
    Ulead video studio 10 İLE KAMERADAN ALINAN GÖRÜNTÜ NASIL SIKIŞTIRILIR. SIKIŞTIRMA İŞLEMİNİ YİNE BU PROGRAM YAPABİLİYOR MU?
    YOKSA GÖRÜNTÜYÜ ALIRKEN Mİ SADECE SEÇTİĞİMİZ VARSA Bİ SEÇENEĞE GÖRE ALDIĞI GÖRÜNTÜ BOYUTUYLA MI KALIYO ACABA?
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

    @ ogretmenn aşağıda @ nodar arkadaşımızın calışmasının linki var.

    http://resim.donanimhaber.com/m_14092011/mpage_1/key_/tm.htm

    Sanırım yanıtı buradan bulabilirsiniz.

    Hoşça kalın...
  • En azından daha kaliteli bir görüntü aktarabilmem için yol gösterdiğin için çok teşekkür ederim arkadaşım.
  • MERHABA ARKADAŞLAR. ÖNCELİKLE VERDİĞİNİZ BİLGİLERDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
    KAMERA KASET GÖRÜNTÜLERİNİ BİLGİSAYARA AKTARMAK İÇİN GEREK Ulead video studio 10 İLE GEREKSE WİNDOWS MOVİE MAKER İLE YAPTIĞIM İŞLEMLER SONUCUNDA GÖRÜNTÜ KALİTESİ ARASINDA BİLMİYORUM, FAZLA BİR FARK GÖREMEDİM. ACABA NEREYİ DOĞRU YAPMADIM. GÖRÜNTÜDE RENKLER GÖZÜME CANLI GÖRÜNMÜYOR SANKİ KIRMIZIMSI BİR GÖRÜNTÜ VAR, BİLMİYORUM BANA MI ÖYLE GELİYOR. TV DEKİ GİBİ BİR GÖRÜNTÜ KALİTESİNE NASIL ULAŞABİLİRİM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
  • @ ogretmenn merhaba...

    Yaptığınız çalışmayı bir optik medyaya yazıp TV de izlediniz mi?

    Monitor veya lcd ekran çok yanıltıyor. TV de görüntü daha değişik görünüyor. Benim denemelerimde görüntü TV de daha aydınlık görünüyor. Onun için capture aşamasında ışığı azaltıp, gerekirse kontrast ve doygunluk oranları ile oynuyorum.
  • ARKADAŞLAR BENDE SONY HANDYCAM KAMERA VAR FAKAT BUNU BİLGİSAYARA NASIL BAĞLAYACAM VE NASIL TANITACAĞIM KABLO NASIL BİR KABLO OLACAK BENDEKİ KABLOYO KAMERANIN SAĞ TARAFINDAKİ S GİRİŞİNE TAKTIM DİĞER GİRİŞİNİDE EKRAN KARTINDAKİ GİRİŞE TAKTIM FAKAT TANIMADI NE YAPMAM LAZIM DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM .KOLAY GELSİN ARKADAŞLAR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oguzcan1453

    ARKADAŞLAR BENDE SONY HANDYCAM KAMERA VAR FAKAT BUNU BİLGİSAYARA NASIL BAĞLAYACAM VE NASIL TANITACAĞIM KABLO NASIL BİR KABLO OLACAK BENDEKİ KABLOYO KAMERANIN SAĞ TARAFINDAKİ S GİRİŞİNE TAKTIM DİĞER GİRİŞİNİDE EKRAN KARTINDAKİ GİRİŞE TAKTIM FAKAT TANIMADI NE YAPMAM LAZIM DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM .KOLAY GELSİN ARKADAŞLAR




    cd sini kurman gerekiyor ben kurdum tam vcd ye cevircek boş cd koyun dedi sürücüdeki boş zaten
    başka bi boş cd koydum hala boş cd koyun yazıo gelde delirme
  • merhaba arkadaşlar.
    kasedi bilgisayara aktarırken, bilgisayara en kaliteli ve mb olarak en uygun hangi formatta kaydetmemizi önerirsiniz
    ayrıca bunu vcd yaparken hangi formatı önerirsiniz.
    ayrıca bu format çevirme işini en iyi hangi hangi programdan yapabiliriz (mesela total video converter bunu yapar mı, yaparsa kaliteli mi?)
    BU formatlar ve format çevirmeler hakkında bilgisi olan arkadaşımız bizimle paylaşabilir mi?
    şimdiden çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.