Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (121. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bıktım artık bu işlerden nasıl yapılıyor anlamıyorum, sınıftaki herkes yapıyor ben neden yapamıyorum ben 12 gb olarak kasetı bılgısayara aktardım ama bunu dvd ye nasıl sıgdıracagım, ulead kullanıyorum bölmem mı lazım vıdeoyu kendı mı bolecek yoksa, bu ısler ne zor ıslerdır...

    Benim anlamadıgım nokta bir de şu birtane film var ben de adı BABEL 2 saat 20 dakıka sürüyor 900 mb kaplıyor ben kameramdan 25 dakıkalık goruntu aktardım 1 gb nasıl oluyor bu, goruntu kalıtesı hemen hemen ıkısınde de aynı, 2 adet resım ekledım sızden rıcam bır bakın ne fark var, farkı goruyorum da anlamı ne demek?






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TugceBektas -- 3 Aralık 2007; 0:24:21 >
  • Bu çok zor bir iş değil. Görüntüyü kameradan alma yöntemleri vardır. İster mpeg ister sıkıştırılmamış görüntü olarak (dv) alabilirsin. 60 dk.lık bir görüntünün 12 gb olması görüntünün işlenmeden ham olarak alındığını gösterir. Bunu tabiki DVD.ye bölme gerek yok. Yapman gereken bunu dvd.de izlenebilir hale getirmek yani render etmek daha doğrusu bir standarda getirmek.

    Standart nedir
    DVD
    VCD veya
    DivX veya
    MP4 gibi.

    Bunların tümü (eğer codec.ler yüklenmişse) programların işleme seçeneklerinde mevcuttur.
  • mini dv kameradan usb yoluyla görüntüyü pc ye aktarabiliyorum. şu an için başka bir program bulunmadığından movie maker yardımıyla görüntüleri bilgilsayara kaydedip seyrediyorum. bu görüntüleri normal bir vcd playerden seyredebilmek için dönüşümü sanırım pinnacle studio veya ulead video studio benzeri bir program aracılığyla yapabilirim. Bu programların basit olarak nasıl kullanıldığını gösteren bi topik veya site varmı. birde usb bağlantısıyla yapılan kayıtla 1394 portu kaydının arasında görüntü kalitesini etkileyen bi fark var mıdır ?
  • JVC Everio GZ-MG20 20GB Hard Drive Digital Camcorder cameram var televizyona bağlayıp izlediğimde çok güzel görüntü veriyor fakat bilgisayara attığımda .mod uzantılı berbat bir video sergiliyor.Bilgisayarda güzel görüntü nasıl alabilirim?
  • tesekkürler
  • Benim bir sorunum var. SONY DCR-PC109E model bir kameram var usb girişinden bilgisayara bagladım fakat görmedi sonra sony nin sitesinden usb driverinı yükledim şimdi kamerayı bilgisayar gördü.movie maker da sorun yok kameradan görüntü çekebiliyor fakat pinnacle 8 de captureyi tıkladıgımda uyarı çıkıyor sorunu pek anlayamadım yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drslim

    kabloyu firewire diye arat .Yalnız laptop için genelde pin girişi 4 tür.Yani şu anda elindeki kablo kamera- masaüstü ise 4-6 pin /kamera -laptop ise 4-4 pin firewire kablosu işini görür.gitttigidiyorda,gold da,teknosa da internet şubelerinde ben bu kabloyu gördüm.Google da arat daha çok bulursun.




    Çok teşekkür ederim.Nihayet buldum kabloyu nette sipariş veriyorum şimdi.
  • Arkadaşlar bende ilk mini dv kamera alıp, görüntüyü vcd'ye yazdığımda karşılaştığım kötü görüntü karşısında şoke olmuştum. Araştırmalarım sonunda mini dv'den en kaliteli bir şekilde görüntü capture edip en kaliteli bir şekilde DVD'ye yazdırmak için gereken bilgi ve dokümanları buldum. Bu konuda en zayıf olanların bile çok rahat anlayabileceği doküman ve programları rapide yükledim. Benim çok işime yaradı sizin de yarayacağına eminim. Forumda rapid linki vermek yasak mı bilmiyorum eğer yasaksa modlar zaten silerler.
    http://rapidshare.com/files/76585063/Dijital_kameradan_DVD_kalitesinde_capture.rar.html
  • Selamlar ;

    Sony mini dvd özellikli kameram ile yaptığım kayıtları ( 4-5 mini dvd ) finalize edip pc ye attım.Tüm çekimleri gayet güze izleyebiliyorum.Fakat " dvd shrink " ile birleştirmeye çalışırken hep aynı kayıtta ( 3 nolu mini dvd kaydı ) programı kapatıyor.Programı kapatan dvd kayıtıda en gerekli olanı.Bunun sebebini ve nasıl üstesinden gelebileceğimi anlatacak bir arkadaşımız varsa inanın çok müteşekkir kalacağım.Uzun zamandır bunun çözümünü arıyorum ama cevaplayan olmadı, gerçekten önemli ve acil benim için.

    Saygılarımla.
  • peki kırpma yapılabliyormu mesela ben istediğim bölümü kesmek istiyorum
  • Arkadaşlar daha önce usb ile görüntü atmıştım.Ama şu anda bilgisayara attığım videolarda ses yok.Bilen biri anlatsın
  • Arkadaşlar benim de sony dvd dijital kameram var.Kamera ile birlikte verilen yazılım programını(picture package) kaybettiğim için uzun zamandır kameram ile çektiğim videoları pc ye aktaramıyorum.Bu işlemi yapabilececğim windows vista ile uyumlu programlar var mı?Ya da önerebileceğiniz başka yöntemler var mı?
  • arkadaşlar peki mini dv kameradan high definition(hd) görüntü alabilir miyiz?

    Yani 1920x1080 çekebilir miyim?
  • Kemalim23 arkadaşım 1394 kartlarda driver yok kartı takar takmaz bilgisayar tanır ancak sen kamera bağlanınca neden 1394 karttan tepki gelmiyor diye merak ediyosun anladığım kadarıyla. Bende aynı kartı kullanıyorum bu kartların en gıcık öselliği kendisi dışında bir yazılım kullanmasıdır örnek olarak movie maker i biliyosundur xp destandart olarak var kameranı bilgiyasara tanıtıp (Kendi driveri ile kameranın) izleme modunda açarsan yani kameranıın ekranında görüntüleri izlediğimiz modda movie maker çalışır ve görüntüyü yakalamak istemek istemediğini sorar eğer çalışmassa sen manuel olarak çalıştır movie makerin açılan ekranın en başında mavi bir yazıyla video yakala yazar oraya tıkla ve adımlarda istediğin ayarlamaları yap hatta hiçbişey yapmasanda next next de gitsin zaten adımlar atlanırken kemaranı orda göreceksin modeli neyse yazar eğer web camında varsa sen dv kameranı seç ve ilerle son olarak yakalamayı başlat der orda da istesen zanaı sınırklayabilrsin yok ben sınırlamıcam dersen başlat de kameranı bilgisayar otomatik olarak çalıştırır ve yakalamaya başlar ancak hatırlatayım arasıra yakalama işini kontrol et fazla yer kaplamasın cd nin alacağından fazla yakalarsa sıkıntı çekersin. Ara sırada donup kalıyo eee artık o da şansına ama bu işin görür aynı işlemi ulead movie dvd factory gibi programlarla da yapabilirsin boşuna driver falan arama donanımlarda kartını görüyosan tamamdır kolay gelsin
  • arkadaslar Sony Dcr-HC15e mini dv kameram var ve bilgisayarimda HP laptop 1394 girisi bulunmakta ve kameramda da usb ve 1394 girisi bulunmakta. sony nin yazilimi yukleyerek usb den bilgisayara aktarma yapmayi denedim ancak olmadi bana bu konu hakkinda yardim edermisiniz. 1394 kablosu alsam bilgisayar hemen cam i tanirmi?? ve baska neye ihtiyacim olur... daha once baska bir marka cam kullanmistim onu 1394 girisinden bagladigim zaman direk goruyordu ve moviemaker dan otomatik aktarma basliyordu... ama bundan emin deiglim bana yardimci olursaniz sevinirim... cok tesekkurler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xleaderx

    arkadaslar Sony Dcr-HC15e mini dv kameram var ve bilgisayarimda HP laptop 1394 girisi bulunmakta ve kameramda da usb ve 1394 girisi bulunmakta. sony nin yazilimi yukleyerek usb den bilgisayara aktarma yapmayi denedim ancak olmadi bana bu konu hakkinda yardim edermisiniz. 1394 kablosu alsam bilgisayar hemen cam i tanirmi?? ve baska neye ihtiyacim olur... daha once baska bir marka cam kullanmistim onu 1394 girisinden bagladigim zaman direk goruyordu ve moviemaker dan otomatik aktarma basliyordu... ama bundan emin deiglim bana yardimci olursaniz sevinirim... cok tesekkurler


    arkadaşım aynı problem bende de var.sony kamera ile birlikte verilen picture package programını bilgidayarın hatasız yüklüyor mu?Bilgisayarının işletimcisi vista mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonfrat


    quote:

    Orjinalden alıntı: xleaderx

    arkadaslar Sony Dcr-HC15e mini dv kameram var ve bilgisayarimda HP laptop 1394 girisi bulunmakta ve kameramda da usb ve 1394 girisi bulunmakta. sony nin yazilimi yukleyerek usb den bilgisayara aktarma yapmayi denedim ancak olmadi bana bu konu hakkinda yardim edermisiniz. 1394 kablosu alsam bilgisayar hemen cam i tanirmi?? ve baska neye ihtiyacim olur... daha once baska bir marka cam kullanmistim onu 1394 girisinden bagladigim zaman direk goruyordu ve moviemaker dan otomatik aktarma basliyordu... ama bundan emin deiglim bana yardimci olursaniz sevinirim... cok tesekkurler


    arkadaşım aynı problem bende de var.sony kamera ile birlikte verilen picture package programını bilgidayarın hatasız yüklüyor mu?Bilgisayarının işletimcisi vista mı?



    yha beyler lütfennnn banada yardım kameram sony hd usb bağlıyorum ancak pc tanımıyor picture packagei sorunsuz yükledim ancak pc tanımıyorrrrr :S evde kasetler birikti artık çektiğim videoları pc ye atmak istiyorum şu firiwire midir nedir o kablodan mı almalıyım lütfen yardımmmm :D konuyu açandan Allah razı olsun ne diim tabe bide cwp alırsam tam süper olcak
  • Arkadaşlar benimde Canon dm101 kamera var fakat, buna göre videoları pc ye atmam için hangi kablo lazım,yardımcı olanbilimisiniz lütfennnn:S..s.s.
  • arkadaslar XP kullanıoyrum. sony nın programını sorunsuz yukledım. arkadaslar bılgısayarın kamerayı tanıması için kameradakı menu bolumden usb baglantısını acmanız lazım onu acmadan bılgısayar tanımıyor...

    ancak ben hala soruma cvp alamadım lutfen yardım edın cok acıl .....
  • meraba arkadaslar yaklaşık 7 yıldır sony ccd trv47e kullanıyorum ve yaklaşık 25 30 kasetim oldu(hi8) ancak bunları daha bilgisayara atmayı başaramadım.kamera üstünde sadece video ve audio cıkışları var acaba bunları atmama için bilgisayarda hangi donanım bulunması lazım.bir kaç yere sordum bana tam cevap veremediler ama anolog tv kartı ile olabileceğini söylediler bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla......
    not: lütfen biri cevap versin
  • 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.