Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (133. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • USB de bağlandığında bir ses duyulur "dıng" diye.Aynı ses ve sağ alt köşede uyarı ikonu görülmesi lazım.Movie makeri açın orada bigisyara bağlı kameralar arasında görülüyor mu acaba.Mesela biri vasa web cam dır.Diğeri kameranızdır.

    Corel video stüdyo kullanmadım bilmiyorum.Ama bir çok ufak video convert yazılımında da capture özelliği var eminim Corel video stüdyoda da vardır.en baştaki file menüsünde olur genellikle.CAPTURE

    Firewire ile aktarınca 720*576 piksellik sıkıştırılmamış ham avi dosyası oluşur.Kalite kasetteki gibidir.USB ile aktarınca aha küçük piksellerde ya da sıkıştırılmış formatlarda video dosyaları oluşur.Kalite düşüktür.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: brifing

    kardeş ben 1394 kabloyu aldım.bağladım fakat bağlandığına dair bi uyarı vermedi makine:S:Sbide prrogram olarak corel video studio olurmu??


    Bilgisayarım -> Yönet -> Aygıt Yöneticisi içinde Ağ Bağdaştırıcıları 1394 Ağ Bağdaştırıcısının ekli ve çevrim içi olduğundan (üzerine kırmızı çarpı olmamalı varsa sağ tuş etkinleştir yapın) emin olunuz. Yoksa windows tanımadıysa 1394 sürücülerini doğru kurmayı deneyin.

    @brifing e cevap olarak 1394 / I-Link / Firewire bağlantısı ile mini DV kasetteki bilgi bire bir alınarak bir saatlik kaset 12-13 GB. yer tutar. Normal DVD formatına veya DivX / XviD formatına Total Converter gibi bir programla çevirilebilir. Kaliteden memnun değilseniz band genişliğini artırabilir, normal kalite yerine yüksek kalite DVD seçeneği ile çevirim yapabilirsiniz. Bu çevirme/render olayları bilgisayarınızın gücüne hızına bağlı olarak kalite yoğunluğuna da bağlı olarak bir saate yakın zaman alacaktır. DVD ye alıp DVD oynatıcıda oynatma zorunluğunuz yoksa ve sadece bilgisayarda izleyecekseniz daha yüksek yoğunluklu sıkıştırma algoritmalarını/codec kullanabilirsiniz.
  • merhabalar,
    profesynel çalıştığınızı söylemişsiniz, size bir sorum olacak..
    Adope premiere kullanıyorum ve kameradan capture yaparken kameranın kafası zarar görüyor o yüzden nini-dv player bakıyorum fakat çok pahalı. Bu tür cihazları ikinci el satan bir yer biliyormusunuz? İstanbul ve Ankara için..
    Teşekkürler
  • arkadaşlar dv kasetten bilgisayara dv-avi pal olarak görüntüyü aktardıktan sonra onlarca kez denedim ulead vid st 11,nero vision- MPEG-1 VCD 352*288 çözünürlük 1150 kb/s video data rate şeklinde yaptım ancak kiraladığım vcd filmlerden çok kötü bir görüntü var.videoların özelliklerine bakıyorum aynı ancak benim vcd filmin görüntüsü kötü cep telefonu çekimi gibi kameraya 10 metre mesafedeki insanların yüzü seçilmeyecek şekilde gibi kötü

    kiraladığımız veya orjinal satın aldığımız vcd ler gibi neden olmuyor lütfen yardım edin benim için ve öğrencilerim için çok önemli
    teşekkürler
  • sayın murat bey, piyasadaki orjinal film vcd'leri film teknikleri ve ışıkları altında alınmış çok iyi görüntülerin VCD formatına çevrilmesi ile oluşturulmuştur. Dolayısıyla normal bir miniDV kamera ile film görüntüleri kalitesini yakalamanız mümkün değil. DV kalitesi izleme için gayet iyi ama VCD yaptığınızda çalışmanız resmen çöp olur. mpeg1 böyle maalesef.
    bence en uygunu capture ettiğiniz görüntüleri DVD yapmanız. DV bit rate 25M, VCD 1.1M, DVD ise 6-7M, aradaki kalite farkı buradan zaten çok bozulmuş oluyor.
    Ayrıca miniDV el kamerası ile yapılan amatör çekimler mümkün olduğunca güneş ışığında yapılmalı. Ev içi veya kapalı ortamlarda ışık yetersizken bu kameraların performansı da düşüktür.
  • quote:

    profesynel çalıştığınızı söylemişsiniz, size bir sorum olacak..
    Adope premiere kullanıyorum ve kameradan capture yaparken kameranın kafası zarar görüyor o yüzden nini-dv player bakıyorum fakat çok pahalı. Bu tür cihazları ikinci el satan bir yer biliyormusunuz? İstanbul ve Ankara için..
    Teşekkürler


    2. el bulduğunuz dv player'lar da bir hayli kullanılmış olur. Kafa değişimi fiyatını da gözönünde bulundurmalısınız. Aynı durum kamera için de geçerli. Çok sık aktarım yapmıyorsanız bence kamera ile devam edin. Kafası bitince değiştirirsiniz.
  • DV Player yerine 200 TL nin altına düşen (mesela samsung vp-d381 un bir modeli 183 TL,http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=35970) mini DV kamera iş görmez mi? Muhtemelen min DV oynatıcı fazla talep olmadığından daha pahalıdır:O
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rsimsek

    DV Player yerine 200 TL nin altına düşen (mesela samsung vp-d381 un bir modeli 183 TL,http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=35970) mini DV kamera iş görmez mi? Muhtemelen min DV oynatıcı fazla talep olmadığından daha pahalıdır:O





    merhabalar . vatan pc indirim yaptı güzel söylemişşiniz ;ancak bu arkadaşım sadece kendi çektiği kasetleri oynatıcaksa dediğiniz dogrudur. ama farklı kameralarla çekilmiş kasetler oynatıcaksa samsung epey uğraştırır.canon ların en ucuz modelleri tercih edilmeli bence .
  • Çeşit ve adet artınca yapacak bir şey yok. Zaten bir min DV kameranın kaset ömrü 15 veya 20 kaset midir ki :O Bi de hızlı oynatmayı işin içine katarsa daha çabuk biteceği aşikârdır:P
  • Bence mini dv kameranın ömrü, ev kulllanıcısının ömrüne yakındır. Sonuçta hergün kayır yapmıyoruz. ben yılda 6 ile 10 arasında yapıyorum. Şimdi maksimum 10 desek, 10 da capture için ettimi 20. Şimdi 20 saatte bu kafa değişecekmi.
  • Arkadaşlar merhaba..kendimi burda buldum doğru yerdeyim sanırım.. foruma biraz baktım ama aklım iyice karıştı.. ben hiç daha fazla okumadan sizi de sanırım biraz yorarak bir şey sormak istiyorum: canon mv890 kamerayla çektiğim bir sürü kaset var elimde.. bunları bilgisayar ortamına aktarmak istiyorum ama çok da donanımlı değilim bilgi yönünden.. bir camera bir bilgisayar var elimde başka da ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.. onca para da vermek istemiyorum çekmeleri için.. kendim yapmak istiyorum.. bana böyle en basitinden kim anlatabilir.. ha tv kartım da var bu arada .. :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pile35

    ...
    .. bir camera bir bilgisayar var elimde başka da ne yapmam gerektiğini bilmiyorum..
    ...

    İlk sayfadan itibaren okumak Sonuçta aynı şeyleri yazdırsan bize bile okumak zorundasın
  • Öncelikle forum ailesine selamlar.. Bende yaklasık 6-7 yıl önce aldığımız sony dcr-trv245e marka kamera var. Kayıtlarımı D8 kasetlere yapıyorum ve bu kameradan bilgisayara aktarma işlemlerini yeni öğrendım ve sorunsuz olarak sizlerin sayesınde yapabılıyorum. Ancak benım sorum şu; Ulead video studio 11 kullanıyorum ve ben yaptıgım kayıtları en iyi görüntü kalitesinde aktarmak için hangı yolları denemelıyım hem kameradakı kayıt formatı olarak hemde bilgisayara aktarma olarak en iyi göruntu kalıtesı için ne yapmalıyım. Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiir-hann -- 19 Ocak 2009; 15:17:45 >
  • yaptığın kayıtları nerde izleyeceksin. PC veya DVD de izleyeceksen, mpeg2 yap. Tekrar kasete alacaksan DV aktarman gerecek o da çok yer kaplar. En iyi görüntü kalitesi ile ancak kameradan izleyebilirsin.
  • ben pc ve dvd olarak izlemek için sormustum cevabımı aldım da tam anlayamadım pc ye aktarırken mı mpeg2 olarak aktarıoruz??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emiir-hann

    ... yaptıgım kayıtları en iyi görüntü kalitesinde aktarmak için hangı yolları denemelıyım hem kameradakı kayıt formatı olarak hemde bilgisayara aktarma olarak en iyi göruntu kalıtesı için ne yapmalıyım. ...

    DV-AVI olarak kameradan alınan ham görüntü kayıtı, Ulead Video Studio veya Adobe Premiere ile herhangi bir işlem yapmazsanız bile DVD/MPEG2 normal kalitede veya yüksek kalitede video kayıtı haline çevrilebilir (convert). Ayrıca işin kolayını sorarsanız XP/Vista daki Windows Movie Maker, Total Video Converter veya VirtualDub ile istediğiniz sıkıştırma formatına çevirebilirsiniz. En kolayı doğrudan DVD kaydına çevirmek fakat bant genişliğini en yüksek seçerek en yüksek DVD kaydı yapmış olursunuz. Hatırlanırsa bazı VCD kayıtlarında bile bant genişliği (saniyede akan veri) arttıkça gayet net kayıtlar elde edilebiliyor.

    Kayıt üzerinde kesme ve montajlama yapılacaksa ilk saydığım program ve benzerlerini sundukları kolaylık açısından tercih edilebilir.
  • Orjinalden alıntı: rsimsek


    Orjinalden alıntı: brifing

    kardeş ben 1394 kabloyu aldım.bağladım fakat bağlandığına dair bi uyarı vermedi makine:S:Sbide prrogram olarak corel video studio olurmu??


    Bilgisayarım -> Yönet -> Aygıt Yöneticisi içinde Ağ Bağdaştırıcıları 1394 Ağ Bağdaştırıcısının ekli ve çevrim içi olduğundan (üzerine kırmızı çarpı olmamalı varsa sağ tuş etkinleştir yapın) emin olunuz. Yoksa windows tanımadıysa 1394 sürücülerini doğru kurmayı deneyin.




    s.a arkadaslar aynı sorun bendede var. jvc minidv kameramla bilgisayarıma görüntü aktarmak için 4p-4p firewire kablosu aldım, kabloyu kamera ile pc ye baglagıgımda herhangi bi uyarı alamıyorum. kablodan şüphenenip aldıgım yerden değiştirip başka bi kablo aldım ama sonuc yine aynı tık yok. 3 tane laptopta denedim ama bilgisayardan da değil galiba. kameranında ayarlarını karıstırdım ama dv veya usb ile ilgili herhangi bi menu yoktu zaten kamerada usb cıkısı yok. Lütfen yardımcı olun deli olacagım bi türlü kamerayı bilgisayara gördüremedim
  • bios 1394 firewire





    Bu arayüze kameradan görüntü aktarmak istiyorsanız veya Firewire arayüzü kullanan çevresel aygıtlarınız varsa gereksinim duyabilirsiniz. Böyle bir durum yoksa kapatın. "Integrated Peripherals" menüsünden "Onboard 1394 device" seçeneğini "Disabled" olarak ayarlayın
  • ayrıca foruma resim ekleme konusunda sıkıntı yaşayanlar için.


  • benim laptopun bios ayarlarına girdim de oyle bi munu goremedim zaten windowsda firewire açık görünüyor. Sag alt kosede 1394 baglantısı 400mbit baglandı diye gorunuyor ama kamera bagladıgımda tık yok. Acaba windowsda başka bi ayar mı var???
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.