Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rusty1 bahsettiğin easy cap a baktım fiyatıda gayet uygun ben artık 1394 den bıktım bende alsam diyorum ama görüntü kalitesi gerçekten iyi oluyormu sonuçta usb den aktarım yapıyorsun. benim kameradan direk usb den aktarım yapabiliyorum. ama görüntü iyi değil eğer aynı olacaksa boşuna para vermiyeyim. umarım anlatabilmişimdir.
  • mahoni_44 Arkadaşım ,benim handcam eski zaten 1394 çıkışı yok, analog kasetleri laptop a aktarmak için en uygun ve ucuz çözüm bunu buldum.Sonuçlar analog görüntü için beni tatmin etti.Ama digital için ne olur bilemiyeceğim.
  • widescreen dv formatında bilgisayarda duran video yu dvd yaptıp tv de izlediğimde widescreen özelliği bozuluyor her şey inceliyor. bu işi iyi yapacak program hangisi. saygılar.
  • Arkadaşlar selam,

    hd bir kamera alma aşamasındayım. Forumda AVCHD formatın kayıpsız olarak bluray dışında başka bir formata çevrilemediğini anlıyorum. Yanılıyor muyum? Yani kameramızla AVCHD formatında fil çektik. Bunu bir şekilde kayıpsız seyretmek istiyoruz. Ne yapmamız gerekecek? Benim esas derdim bu sorunun cevabından sonra başlıyor. Çünkü esas amacım, elimdeki AVCHD formatı editlemek, yani kesip biçip müzik vs. ekleyip kayıpsız olarak izlemek. Bunu yapma imkanım var mı?

    Bu arada böyle bir konu varda bulamadıysam, yönlendirmenizi rica ediyorum.

    Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: merhum

    widescreen dv formatında bilgisayarda duran video yu dvd yaptıp tv de izlediğimde widescreen özelliği bozuluyor her şey inceliyor. bu işi iyi yapacak program hangisi. saygılar.



    büyük ihtimalle kullandığınız proğram geniş ekran desteklemiyordur yaptığın dvd'yi 4:3 ekranda seyredersen normalde altta ve üstte siyah bant olması gerekirken yanlardan görüntüyü sıkıştıracagı için herşey ince uzun gözükür. fakat 16:9 ekran tv'de seyredersen görüntü ekrana tam oturur. dvd yaparken ulead videostudio'u kullanın soruna çözüm olabilir.
  • çok sayfa olduğu için okuyamadım .

    neden dvd yi dvd kaydedicilerle yapmıyoruz.
  • merhaba

    benim de sorunum aynı.
    SONY CCD-TRV238E VİDEO KAMERA kullanıyorum.çekilen görüntüyü bilgisayara atıp cd ye kaydetmek için bilgilenmek için uğraşıyorum.

    EasyCap CAPTURE USB 2.0 Video Adapter with Audio Kartı ile ilgili bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.benim kamerada bu nasıl bir sonuç verir.
    teknik bilgim fazla değil ancak öğrenmek için istekliyim.
    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekinoks60 -- 18 Nisan 2009; 16:39:59 >
  • Selamlar arkadaşlar
    ortalama 900-1100 tl civarı bır kamera almayı dusunuyorum. bu konuda tavsiye edebileceğiniz kamera modelı varmıdır
    iyi gunler
  • Arkadaşlar yeni bir sony 75e hard dikli kamera aldım. Bu kamerada görüntüleri hard disk üzerinde saklıyor ancak pause düğmesi bulunmadığından her çekiminiz ayrı bir dosya olarak yer alıyor. Örneğin 15 saniye boyunca bir manzara çekip durdurdunuz sonra 1 dakika boyuca başka bir şey çektiniz .. Bunların hepsi ayrı dosyalar.
    Bunları kamerayla beraber verilen program ile bilgisayarınıza import ettiğinizde de ayrı ayrı dosyalar olarak geliyorlar (mpg formatında)
    Benim yapmak istediğim bu dosyaları kesip biçip istediğim kısımlarından TEK bir dosya elde etmek ve onu AVI formatında DVD ye çekerek saklamak veya DVD oynatıcıda oynatmak. B
    Bunu yapabileceğim basit bir program hangisini önerirsiniz. Ayrıca MPG leri AVI ye ne ile çevirebilirim. Bu konularda çok deneyimli olmadığım için yardıma ihtiyacım var.
    Selamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muzo86

    bugün S-Link1394 kart aldım kablosu ve cd ile geldi içinde 1394 driver yazan yerde ulead video 8 vardı onuda kurdum.

    bugün akşama kadar bu işle uğraştım ama maalesef kart ağ bağlantılarımda görünmesine rağmen ne ulead video nede move maker kamerayı algılamadılar. herhangi bir ayar falanmı yapmak gerekiyor

    kamera sony DCR-H53E ayarlardan usb açık DV ilink kablosunu takıyorum algılamıyor. ama usb kablosunu takarsam usb den algılıyor


    Biraz geç bir cevap olacak ama sizini işinize yaramazsa başkalarının işine yarar :

    Bende de sizinkiyle aynı kamera var... Aktarım için ben de önce S-link kart aldım ama ne yaptıysam karttan verim alamadım. Sonra bir de Digitus aldım, artık gayet güzel aktarım yapıyorum.

    Digitus'u öneririm. Ankara'da Zafer Çarsısının arkasında Bimel diye bir yer var, oradan almıştım.




  • Sevgili dostlar.
    Bu tv ve capture kartları konusunda cahilim.

    Kasetli bi Sony kameramız var. (Alttakinden)
    Usb'den aktarınca 320*240 boyutunda bozuk bi görüntü alıyoruz.


    Tv ya da capture kartı alacağım. 150 tl civarı bi alet arıyorum. Acaba video-in destekli önerebileceğiniz kaliteli bir kart var mı?
    Bu alet nasıldır? Büyük boyutlarda görüntü aktarabilir miyim?

    AVerTV DVB-S Hybrid+FM II (A706R)
    Üçü bir arada, kapsamlı TV Kartı çözümü!
    3’ü 1 arada çözüm (DVB-S + Analog TV + FM) ve stereo ses desteği
    Uydu İnternet Erişimi Desteği*
    Seçilen uyduda Otomatik Transponder Tarama
    Dual Mode ile analog ve dijital uydu yayınlarının birini izlerken diğerini kaydedebilme özelliği
    AV (RCA) Giriş Desteği
    H.264 formatında video kayıt ve iPod’da izleyebilme
    HDTV 1080i Desteği
    Prog DVB & My Theatre Desteği
    Vista MCE Uyumu




    Önerebileceğiniz başka capture kart ya da Tv kartı var mı? Siz nasıl görüntü aktarıyorsunuz?Teşekkürlerimle...




  • böyle pahalı tv kartlarına gerek yok. 15-20$lık bir firewire kartı işinizi görür. Bakın özbalkesli digitus tavsiye etmiş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: forumnik

    böyle pahalı tv kartlarına gerek yok. 15-20$lık bir firewire kartı işinizi görür. Bakın özbalkesli digitus tavsiye etmiş.


    Kesinlikle katılıyorum...

    Ben de bu işlerde son derece cahil ve deneyimsiz biriyim... Ne öğrendiysem bu sayfalardan öğrendim. S-link markadaki başarısız deneyimimden sonra yine bu sayfalardaki tavsiyelere uyarak Digitus aldım. Hayatımda ikinci defa bilgisayarın kasasını açma cesaretini gösterdim. Hemen taktım, hemen çalıştı... (İlki S-link içindi ancak başarısız oldu...)

    Benim kameram Sony... Paketin içinde bir de CD vardı; bilgisayara o CD'nin içindeki programı yükledim. Aktarımı o programla yapıyorum. Digitus'dan da Ulead programı çıkmıştı, elim değip de onu yüklemedim henüz...

    Sony'nin programı avi. formatında gayet güzel aktarım yapıyor kasetten bilgisayara... Benim şimdiki sorunum, çok yer kaplayan avi.yi görüntü kaybı olmaksızın daha az yer kaplayacak başka formatlara çevirmek... Mesela DVD'ye kaydedip, başka şehirde yaşayan anne-babama torunlarının görüntülerini kargo ile göndermek... Maalesef bu konuda da cahilim; yine bu sayfaları okuyarak aydınlanacağımı umuyorum.

    Galiba Sony'nin programı, Nero veya Windows Movie Maker ile bu işi yapamam... Acaba henüz yüklemediğim Ulead ile yapabilir miyim? Bilmiyorum; okuyarak, sorarak, deneyip yanılarak, arada birkaç boş CD veya DVD feda ederek öğrenmeye çalışacağım...

    Ben yaptıysam siz de yapabilirsiniz! Bence bir Digitus almakla başlayın işe, kafayı gözü yara yara öğreniriz hep beraber...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: forumnik

    böyle pahalı tv kartlarına gerek yok. 15-20$lık bir firewire kartı işinizi görür. Bakın özbalkesli digitus tavsiye etmiş.


    Örnek bir kaç link verebilir misin?
    Teşekkürler ilgin için.
  • Arkadaşlar.Topiği baştan sona okuyamadım.Sorunum için doğru yerde miyim,ondan da tam emin değilim.
    Sorunum şu:Cannon A 580 Dijital makinem var.Video çekimi yaptım.50-100 mb olanları Bilgisayara aktarıyor.Ama 1,45 gb lık videoyu Kopyalanıyor diyor ama 1-2 dk. sonra işlem tamam.0 mb lık kopyalamış.
    Videoyu makineden izleyebiliyorum ama bilgisayara aktaramıyorum.Nasıl bir yol izlemem gerek?
  • arkadaslar ben bir sony digital 8 kameradan goruntuleri pc ye aktardim. kamera kasetli idi ama firewire dan cihazi tanitamadim ve bende usb den aktardim goruntuleri. pc ye kaydettigim goruntuler dv-avi formatinda ama 320*240 cozunurlugunde yani ntsc..

    simdi bu goruntulerden vcd yada dvd yapacagim. sizce hangisini yapmaliyim ve hangi yazilimi onerirsiniz.
    en azindan ortalama kalitede vcd yada dvd hazirlamam icin ne yapmam lazim...


    acil yorumlarinizi bekliyorum cunku bana cok acil lazim arkadaslar...
  • firewire kartınız var mı? usb gibi sürücüye ihtiyacınız yok. Direkt kabloyu takıyor ve PC görüyor. Ancak kamera tarafında usb 'yi menüden kapatmanız gerekebilir. 320x240 pek bir işe yarar görüntü değil vcd de yapsanız dvd de yapsanız çöp. windows movie maker, nero, ulead gibi yazılımlarla istediğinizi yapabilirsiniz.
  • quote:

    Arkadaşlar.Topiği baştan sona okuyamadım.Sorunum için doğru yerde miyim,ondan da tam emin değilim.
    Sorunum şu:Cannon A 580 Dijital makinem var.Video çekimi yaptım.50-100 mb olanları Bilgisayara aktarıyor.Ama 1,45 gb lık videoyu Kopyalanıyor diyor ama 1-2 dk. sonra işlem tamam.0 mb lık kopyalamış.
    Videoyu makineden izleyebiliyorum ama bilgisayara aktaramıyorum.Nasıl bir yol izlemem gerek?


    bir de SD kart okuyucu ile aktarmayı deneyin. Olmazsa bilgisayarınızda sorun olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: forumnik

    firewire kartınız var mı? usb gibi sürücüye ihtiyacınız yok. Direkt kabloyu takıyor ve PC görüyor. Ancak kamera tarafında usb 'yi menüden kapatmanız gerekebilir. 320x240 pek bir işe yarar görüntü değil vcd de yapsanız dvd de yapsanız çöp. windows movie maker, nero, ulead gibi yazılımlarla istediğinizi yapabilirsiniz.



    anakartin firewire var ama kamerayi tanimadi dolayisiyla oradan atamadim goruntuleri. bende usb den atayim dedim ama bu seferde cozunurluk dandik cikti 320*240...
    simdi de baktim usb den aktarmistim ama bu seferde ses yok. ses formati pcm ama goruntuden ses cikmiyor.
    nero 7 ile vcd hazirladim. sesi mpeg1 layer 2 ye cevirmis ama yine ses yok...
    acil yardim arkadaslar nerde yanlis yaptim acaba
  • selam arkadaşım bende ACER 5920G laptop var xp sp3 yüklü.
    geçen hafta aldığım SONY HDV HD1000P kameramla HDV ve DV çekimler yaptım deneme amaçlı ve bunları laptopa atmak istiyorum ancak laptop kamerayı görmedi bir türlü. 4p-4p (4pin i-link) kablosu ile bağladım.
    acaba sorun laptopun link girinden mi yoksa kameranın çıkış ayarlarındanmı anlayamadım. :( kameranın ayarlarını doğru yaptığımdan da eminim. klavuzunu okudum denilenleri yaprtım olmadı.
    sen laptoptan bağlanmayı nasıl başardın ve nerelere bakmam gerek bu konuda biraz ayrıntı yazarsan sevinirim. iyi çalışmalar...
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.