Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (139. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konu fazla karıştı:)
    Son olarak yardımcı olmak isteyen arkadaşlara net bişey sorucam.
    Herhangi bir laptopa herhangi bir 1394 çıkışlı bir sony kameradan piyasadaki 3-5 tl lik kablolarla bağlantı kurmayı sağlayabilen bir arkadaş var ise nasıl yaptığını anlatırsa eminim çok sevaba girer.
    Hepinize kolay gelsin...
  • Defalarca yazıldı fakat sayfalar uzadıkça hepsini okumanın da zor olacağı malum:O

    Evet, laptop daki 1394/firewire yuvası üzerinden uygun (4p-to-4p, yani mini usb ye benzer küçük uçlu bir de 6p olan daha geniş olanı var) kablo ile, Bilgisayarım->Özellikler->Donanım->Aygıt yöneticisinde Ağ Bağdaştrırıcıları altında 1394 Ağ bağdaştırıcısı görünüyor olmalı. Bundan sonra kabloyu takıp Windows Movie Maker ile bakınca kameranın adı listede görünüyorsa AVI-DV formatında veya başka bir çözünürlükte aktarma yapabilirsiniz.
  • ARKADAŞLAR MERHABA
    BENDE CANON HF10 MODELİ HD DİJ.KAMERA BULUNMAKTA.
    SORUM ŞU;
    VİDEOLARI EDİTLEMEK İSTİYORUM--MESALA (avi veya divx formatına ) ÇEVİRMEK İSTİYORUM BİRKAÇ PROGRAM KULLANIYORUM AMA ÇOK YÜKSEK MB. OLARAK KAYDEDİYOR 1 DK. VİDEO YU MESALA 100MB OLARAK KAYDEDİYOR AMA İNTERNETTE 100 DK BİR FİLM NERDEYSE HD KALİTESİNE YAKIN 750 MB YER KAPLIYOR BUNU NASIL AZ YER KAPLATARAK AVİ VEYA DİVX'E ÇEVİREBİLİRİZ.

    YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
  • DV-AVI olarak videoyu PC ye almışsan en basitinden Total Video Converter işini görebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

    Arkadaşlar selam,

    hd bir kamera alma aşamasındayım. Forumda AVCHD formatın kayıpsız olarak bluray dışında başka bir formata çevrilemediğini anlıyorum. Yanılıyor muyum? Yani kameramızla AVCHD formatında fil çektik. Bunu bir şekilde kayıpsız seyretmek istiyoruz. Ne yapmamız gerekecek?

    Bu arada böyle bir konu varda bulamadıysam, yönlendirmenizi rica ediyorum.

    Şimdiden teşekkürler.


    Evet şu hd çekimi laptopa kayıpsız nasıl atabiliriz??
  • quote:

    Evet şu hd çekimi laptopa kayıpsız nasıl atabiliriz??


    AVCHD yi kayıpsız aktarmak sorun değil. Kameranın içinden çıkan yazılım yardımı ile atabilirsiniz. En sorunsuz ve kayıpsız izlemenin tek yolu kamera üzerinden oynatmaktır. Laptop'ta da oynatabilirsiniz ama işlemci ve ram performansının çok iyi olması gerek. Onun haricinde standart DVD yapabilir biraz kaliteden ödün verirsiniz. Veya Blueray DVD yazıcınız varsa BD disk yapabilirsiniz. Bu işlemleri kameranın kendi yazılımı ile yapabileceğiniz gibi AVCHD destekleyen kurgu montaj programları ile de yapabilirsiniz.
  • Merhaba üstatlarım ,
    Sitenize bugün üye oldum , bu konu başlığı altındaki bazı mesajları okudum ve sizin bilginizin benim sorunuma yardımcı olacağı kanısındayım. Benim Sony MiniDv DCR-HC14E kasetli kameram var. 3 hafta öncede HP Compaq CQ60-22ET notebook aldım. İşletim sistemi olarak Vista Home Premium yüklü , ancak firewall girişi yok(1394 kart girişi) sadece USB girişleri var. Bu kameramla daha önce verilen Picture Package programı Windows XP ye kurulurken Vistaya kuramadım. İnternetten Picture Browser programı indirdim Vistaya uyumlu program diye. Ayrıca Sony programının Vistaya uyumlu USB exe dosyasınıda indirip kurdum. Ancak kameramı notebookuma tanıtamadım. Kameramı bilgisayarımda tanıtamadığım için kasetteki görüntüleride notebooka artaramıyorum. Bu işi nasıl yapabilirim. Dediğim gibi bilgisayarımda sadece USB girişi var.

    Kısa zamanda yardımcı olabiliceğinizi ümit ederim.
    Saygılarımla
  • Benim Hc14 te firewire çıkışı var. Seninkinde de olması gerek. Mini USB girişinin hemen yanındaki 4 pinli firewire çıkışıdır. Bilgisayar kamerayı görmüyorsa kamera menüsünden USB Stream'i on yapmanız gerekir. Kayıt için mutlaka firewire çıkışını kullanmanızı tavsiye ederim. Ben Nero Digital ile gayet kaliteli (DVD kalitesinde) videolar kaydediyorum. Bilginize..
  • laptopunuzda firewire girişi yoksa, 1 adet iee1394 PCMCIA kart alacaksınız.
  • Sn forumnik
    Bu kart notebookuma USB denmi bağlanıyor ?
    Eğer USB den bağlanmıyorsa işe yaramaz çünkü USB girişinden başka giriş yok .

    Saygılar
  • bütün laptoplarda PCMCIA girişi vardır yeni modellerde küçültüldü adı express card oldu. Sizin notebook nedir, marka model?
  • Merhaba Sn forumnik ;
    Benim notebook Hp Compaq marka bilgisayarımda 5 in 1 Card reader , USB , HDMI , Eternet , yazıcı bağlantı noktası var başka giriş yok.

    Saygılarımla
  • o zaman kayıpsız aktarmanızın tek yolu kutulu yazılım almak. pinnacle liquid veya dazzle gibi. USB girişinden bağlanan box üzerinde hem analog hem dijital girişler olur. Tabi pahalı bir çözüm.
  • Arkadaşlar, Ulead video studie 9.0 se ile sony 42e mini dv kameramdan görüntü aktarımı yapıp nero ile dvd ye yazdırdım. windows media player dosyası olarak kaydetti ve dvd playerda ufak duraklamalarla gösterdi. her ne kadar renklerde pullanma tarzında değişiklikler olsa da idare eder bir görüntü yakaladığımı düşünüyorum. movie vizard ta "next" ile devam edince otomatik olarak "christmas" template olarak devam ediyor. "create video file diyince de karşınıza bir sürü seçenek çıkıyor. daha iyi bir görüntü seyredebilirim düşüncesi ile "wmv hd pal (1280x720)" seçeneğini işaretlediğimde yaklaşık 6-7 saat kadar süre geçtikten sontra christmas parti olarak kaydediyor.
    Bu arada bilgisayarım ibm pentium 4 1.7, hard diskim: 40 gb, pcmci kartım s-link
    sorularım:

    1. christmas ı nasıl yok ederek 1280x720 çözünürlük veya daha net bir görüntü elde edebilirim?
    2. renklerdeki pullanmayı yok etmenin bir çaresi var mı ?
    cevap verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • yanlışlar:
    1- DVD player okuyorsa DVD video yapmışsındır windows media player dosyası değil.
    2- Nero ile yapmak
    3- wmv hd pal 1280x720 yapmak
    doğrular:
    1- Ulead ile aktarmak

    minidv görüntüsü 720x576 dır bunun çözünürlüğünü arttırmanız ve 1280x720 yapmış olmanız pullanmayı arttırır. Daha net bir görüntü elde etmek imkansızdır. Hiçbir zaman kamera'dan izlemek gibisi olmaz. Template'ler sanırım Neronun kendi hazır şablonları. Bence baştan sona kadar Ulead video studio'yu kullanarak DVD yapmak en doğrusudur.
  • Sn forumnik ;
    Kusuruma bakmayın , benim burada ismini yazacağım ürünler MiniDv kameradan sadece USB girişi olan notebookda Capture yapabilmeme yardımcı olabilirmi ?

    1- Avermedia DVD Ezmaker USB 2.0 Video Capture Device .
    2 - Pinnacle Dazzle DVD Recorder Video Capture Composite S-Video stereo Audio USB .
    3- Plextor Digital Video Converter USB Card .

    Ben Adanada oturuyorum. Bunlar benim işimi görebilirse nereden temin edebilirim , bu konudada yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

    Saygılarımla
  • Laptop'unuzun PCMCIA girişi varsa;
    http://urun.gittigidiyor.com/3-Port-PCMCIA-1394-Fireware-Kart-2-YL-GARANTILI_W0QQidZZ17163754
    gibi bir ürün kullanabilirsiniz. Eğer yeni bir laptop ise PC express yuvası olabilir. PC express iee1394 kartlar da var.
    - Her ikisi de yok sadece usb çıkışlarınız varsa. yazdığınız seçenekler en ucuz çözüm olacaktır.
  • merhaba arkadaşlar,
    gerçekten faydalı bir başlık olmuş teşekkürler
    bende bilgilerinize danışmak istiyorum, dazzle 150 cihazına sahibim, uzun uğraşlara rağmen bu cihazla kaliteli bir görüntüye(vhsden cd ye) ulaşamadım,benim pc min zayıf oldugunu düşünüp farklı yerlerde denedim yine olmadı, şu sıra artık bunu işi profesyonel olarak yapmak istiyorum,bu cihaz amatörler için olduğunda mı kalite düşük oluyor yoksa ben doğru kullanamıyormuyum?
    ayrıca bu hafta yeni bir laptop alıcam bu işlemi yapmak için bana fayda sağlayacak şeyler iyi bir ram ve firewire olması yeterlimi sizce,değilse hangi tür özellikler gerek? teşekkürler
  • sorumdan sonra başlık baya sessiz oldubelkide önceden cevap verilmiş diye okudum çoğunu ama dazzle 150 hakkında fazla birşey yoktu, kullanan arkadaşlar varsa beni bilgilendirirlerse sevinirim,teşekkürler
  • arkadaşlar ben snazzi dv avio pcı kart kullanıorum ve program olarak pinnacle studio 12 i kullanıorum ama kameramı 1394 girişiyle bağlayıp kayıt yaptıım da çok iyi bi görüntü kalitesi elde ediyorum ama görüntüde kareler çıkıo sürekli bunun için bi yardım ederseniz çok sevinirim çok ihtiyacım var... pc amd phenom x4 2.3 ghz ve ekran kartı 512 mb tır onlardan kaynaklı bişe deildir herhalde bi yardım lütfen
  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.