Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Windows SP2 de gerçekten sorun olduğuna dair net bir bilgi yok. Uzun zamanır SP2 kullanıyorum ve iee1394 kartım ve değişik kameralarla denedim herhangibir problem yaşamıyorum. Windows'a hakim olmayan kullanıcıların sistemlerinde olayı anlamadan değişiklik yapmamalarını öneririm.
    -Pul pul mozaiklenme şeklinde kayıt VCD formatında capture yapan arkadaşımızın karşılaştığı bir durumdur ki bu normaldir. 10dk lık DV görüntünün harddiskte kapladığı yer 2GB dır bu da normal. Zaten bunu DVD ye yazmak için direkt avi dosyasını kopyalamayacaksınız. Tabi ham görüntüyü arşivlemek istiyorsanız o başka. Ama DVD video olarak veya VCD yapacaksanız Pinnacle veya Ulead ne kullanıyorsanız o yazılımın DVD veya VCD yaratma menüsünden bu işi yapabilirsiniz. Dolayısıyla görüntüyü sıkıştırarak istediğiniz medyaya yazabilirsiniz. Şunu unutmayın ki kameranız DV ise ve görüntüyü DVD ye yazıyorsanız görüntü kaliteniz direkt kameradan izlediğiniz gibi olmaz.
    Snazzi gibi kartlar analog bağlantı için kullanılır ki DV kameradan i-link iee1394 bağlantısını kullanmak varken bu kart ile capture yapmanız doğru değil.
  • evet sanırım direk vcd formatında capture yapmaktan vazgecmem lazım. elbetteki 1394 le yapılan capture daha iyi olacaktır. ama benim kullandıgım kameraların cogunluğu analog çıkışlı. bende simdi denedim. mpeg 2 olarak capture edip daha sonra vcd formatına donusturdugumde kalite cok fazla farkediyor. tabi render sureside farkediyor. bu arada bu render da ne demekse onuda anlamış değilim.
    birde profesyonellere bi sorum olacaktı. chrome key denilen sey. yani ilk kamera cekiminde geride mavi yada siyah perde sonrasında bilgisayarda o perdenin yerine ek goruntu kullanarak değişik görüntüler elde etmek. ben bunu program kullanarak yapabilirmiyim. yani herhangi ek bir donanaım kullanmadan bu mumkunmu. cunku kullnadıgım muzik ekleme kesme bicme yaz ekleme programlarındanda pek tat alamıyorum. madem bos vaktim cok biraz daha profesyonelce seylerlede uğrasmak istiyorum. avit diye bisey duydum acaba avit denilen sey yada avid herneyse bir edit duzenegimidir?
    simdilik bu kadar. tesekkur ederim
  • Render bir çeşit kodlamadır. Video edit programları video üzerinde değişiklikler yaptıktan sonra bunu uygun formata çevirmek için render yaparlar. render süresi bilgisayar donanımının performansına ve yapılan işlemin zorluğuna göre değişir.

    Chroma Key: Tek renk arka plan üzerindeki bir nesne kayda alınır. Sonra chroma key yapılarak o nesne ya da kişi başka bir arka plana editlenir. Bilgisayar programları ile yapılan chroma key çok başarılı değildir. Ancak video işleme cihazları ile kusursuz yapılabilir. Ayrıca arka plana konan rengin her noktası eşit seviyede aynı renk ve aynı ışık altında olmalı

    Avid: profesyonel video kurgu seti markalarından biridir.

    Not : Artık düğün çekenler bile dijitale geçti. Analog kameraların devri sona ermek üzere. Analog işlerle ve VCD lerle uğraşmak yerine en azından DV kamera+iee1394 kart+video edit yazılımı+dvd yazıcı dörtlüsü ile çalışmaktan daha çok zevk alacaksınız.
  • selam dostlar butun yazılanları okudum.şimdi sadece şu soruma kısa bi cevap ltfen.

    SONY HC19E HANDYCAM ve PİNNACLE STUDİO 9 yazılımı ile IEEE1394 firewire kablsu kullanarak kayıt yapmak istiyorum.

    deneyen ve iyi bir sonuç alan arkadaşlar bana direkt DV yada MPEG modunda yaptıkları kayıtların ayarları hakkında bilgi verebilirlermi?


    dv olarak kayıt alıp bunu yine pinnacle yazılımı içerisinden mpeg formatına dönüştürdüğümde ham kayıttaki goruntu kalitesi bariz kayboluyor.bir bulanıklık oluşuyor goruntude.

    bir de video cameradaki lcd ekranda gorunen parlaklık pinnacle da kayıt yaparken aynı oranda değil.çok daha karanlık gorunuyor ortam.halbuki video camerada rahatlıkla seçilebiliyor.bunu nasıl ayarlarım.video yu attıktan sonra başka bir program ile oynayabilirmiyim?

    en sağlam goruntu için önerilerinizi bekliyorum.

    saygılar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slaughter7 -- 7 Ağustos 2005, 12:48:06 >
  • DV kayıtlarınızı en az kayıpla mpeg2 ya da DVD ye kayıt yapmalısınız. mpeg1 VCD ve SVCD de bariz görüntü kaybı yaşarsınız.
  • Arkadaşlar ben Ulead dvd workshop2 trial versiyonu ile görüntü aktarmaya çalışıyorum fakat bu program en fazla 10 sahne eklememe izin veriyor Sinir oldum vallaha acil bunu nasıl hallederim yada dvd workshop un trial olmayan tam sürümünü nerden bulabilirim
  • timuciny

    -- hocam service pack 1 yüklü bilgisayarımda ve xp kullanıyorum fakat denetim masasında bilinmeyen aygıt diye çıkıyor ve sürücüyü güncelleştir dediğimde sony diye bişey çıkıyor yarıya kadar yüklüyor daha sonra bilgisayarda mavi bir ekran çıkıyor ve sistem hatası diyor ve bilgisayar yeniden başlıyor her seferinde böle oluyor nje yapmama gerekir yardımcı olursan sevinirim...
  • arkadaşlar merhaba;
    Nihayet panasonic pv-gs 250 (ntsc) kameramdan pc 'ye görüntüyü atmayı başardım.Üstelik usb ile avi olarak attım ve görüntü kalitesi mükemmel.Yalnız bir sorunum var.Sabit bir cismi çektiğimde görüntüde sorun yok.Kamera sağa sola çevirdiğimde yani pan hareketi yaptığımda karelenme gibi,bulanıklık gibi bir görüntü oluşuyor.Cismin hareketini takipte de aynı şey var. Kameranın ekranından izleyince göz belki ayırt etmiyor ama pc ye atılan görüntüde bu sorun epeyce belirgin.
    Sorum şu; bu karelenme kameranın kendinden ya da benim kamera ayarını yanlış yapmamdan mı kaynaklanıyor, yoksa benim kamera ntsc olduğu için mi böyle bir sorun var.
    Bana bir cevap yazan olursa çok sevincem.
  • arkadaşlar selam

    benim DCR-TRV 255 e kameram var bilgisayarımda da 1394 port var ama kablosu 1394 porta uymuyor bunu nasıl yapıcam 1394 kablosunu usb girişine uygun çevirici varmı veya direk usb den pinnacle studio ya görünü aktarımı yapabiliyormuyum

    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • arkadaşlar ntsc yi pal a çeviren bi cihaz varöış nerden bulabilirim lütfen yardım edin
  • Kose: ntsc yi pal 'e çevirmek kolay değildir. Ancak profesyonel video cihazları ile mümkündür.

    hamdiçakmak : iee1394 ile usb farklıdır. Birbirine dönüştürücü yoktur. kameranızdan usb ile aktarmanız mümkün.

    lapas : Öncelikle GS250 kamerayı seçtiğiniz için kutlarım ama keşke PAL model alsaydınız. Karelenme veya bulanıklık usb den aktardığınız içindir. Kameranın usb çıkışı 1.1 dir. Yani yavaş aktarım hızı demek. 20-25$ lık iee1394 firewire kartı alırsanız problemsiz aktarabilirsiniz.
  • Sony HC42e kameramdan görüntüleri aktarmak istediğimde 60 dakikalık bir kaseti 6 ya bölerek 10 ar dakika halinde yazıyordu.

    Bu sorunu bertaraf etmek için bir adet Aver Media 203 tv katrı aldım. Buraya kadar iyi.
    Görüntüleri bilgisayarıma aktarabiliyorum ancak; bu seferde 60 dakikalık bir kaset 2.50 Gb yer kaplıyor. Buda Cd ye yazma olanağını kısıtlıyor: Bu konuda yardımlarınızı beklerim
    Şöyle bir kaseti 700 Mb falan yapabilecek bir çözümü olan varsa ve paylaşırsa sevinirim :)))))
  • quote:

    Bu sorunu bertaraf etmek için bir adet Aver Media 203 tv katrı aldım. Buraya kadar iyi.


    Buraya kadar iyi değil bence kötü. Sony HC42 gibi gayet güzel mini DV kameranız varken, neden TV kartı aldınız? Biraz forumu araştırsaydınız iee1394 diye bişey var, nasıl aktarım yapmanız gerektiği konusunda fikriniz olurdu. 60 dklık bir kaseti kesintisiz ve düzgün kalitede DVD ye yazarsanız daha iyi olur. VCD yapmak ile ilgili çözümler de var ama önce şu TV kartınızı eğer TV izlemeyecekseniz ve capture için aldıysanız iade edin sonrası kendiliğinden gelir.
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: yeknet

    Kose: ntsc yi pal 'e çevirmek kolay değildir. Ancak profesyonel video cihazları ile mümkündür.

    hamdiçakmak : iee1394 ile usb farklıdır. Birbirine dönüştürücü yoktur. kameranızdan usb ile aktarmanız mümkün.

    lapas : Öncelikle GS250 kamerayı seçtiğiniz için kutlarım ama keşke PAL model alsaydınız. Karelenme veya bulanıklık usb den aktardığınız içindir. Kameranın usb çıkışı 1.1 dir. Yani yavaş aktarım hızı demek. 20-25$ lık iee1394 firewire kartı alırsanız problemsiz aktarabilirsiniz.


    yok başka birisi istanbuldan bulabiirsin 20 milyona falan dedi bi araştıracam
  • evet ucuz yollu çözümler de varmış hatta bazı yazılımlar da ntsc avi yi pal yapabiliyor.
  • merhaba eylulnil,
    senin sorunun aynısı bende de var.
    Çözdüğün zaman bana da iletirmisin .
    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalvan -- 10 Ağustos 2005, 18:00:27 >
  • arkadaşlar şuna lütfen bildiklerinizi yazın:

    sony hc19e handycam ve pinnacle studio 9 yazılımı kullanarak firewire den mpeg olarak goruntuyu bilgisayara atıyorum.

    sorum şu :

    bilgisayara atılan görüntü eş zamanlı olarak pinnacle programında sağda küçük bir ekranda eşzamanlı önizleme olarak görünüyor.cameranın lcd ekranındaki görüntü parlaklığı ile bilgisayara atılan görüntü arasında dağlar kadar fark var.bunu nerden ayarlıcam,brightness ı nerden aççam?camerada süper gorunen goruntu bilgisayarda karanlık.eğer başka programlarda bu tarz ayarlar yapılarak kayıt mevcutsa program önerin lütfen.

    lütfen çözüm?

    saygılar...
  • Bilgisayar ekranı ve kamera LCD görüntüsü arasında fark olması normaldir. Bunu kriter olarak almayınız, belki de lcd brightness açık monitörün de kısıktır. Ama kayıt ettiğiniz görüntüleri aynı ekrandan mesela TV den izleme şansınız varsa onları karşılaştırın bariz fark varsa ondan sonra brightness efekt falan yapabilirsiniz gibi.
  • eb...donanım çakışması olabilir...başka bir slota takıp denemeni öneririm...yine olursa kartınla anakart arasında bir uyumsuzluk söz konusu olabilir...ama inşallah çıkmaz...
  • Merhabalar, öncelikle deneyimlerini paylaşan, verimli bir forum başlığı
    oluşturan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    Pinnacle Studio Plus yazılımıyla DV-Full Quality Capture ile avi dosyalarını elde ettim.

    VESTEL 4500 divx playerde seyredeceğim
    en kaliteli ve en sorunsuz divx dosyalarını elde etmek için
    sonraki aşamaları, kullanılacak programlar ve ayarları kısaca anlatabilir misiniz?

    SONY DCR-TRV38E
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.