Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anlaşıldığı kadarıyla Sony kameralarla birlikte verilen picture package programı çok sorunlu. Kesin çözüm için bu programı kaldırın atın. Bazı firewire kartların içinden full sürüm Ulead video studio çıkıyor. Ulead kullanımı kolay ve çok başarılı bir program. Aktarma ve kayıt için ulead kullanmanızı tavsiye ederim.
    Bir de bazı arkadaşlar hala usb çıkışı ile iee1394 konnektörünü karıştırmaktadır. En basit ayrım yöntemi iee1394 ün 5 köşeli usb nin 4 köşeli olmasıdır. Gerçi farklı versiyonlar var laptoplar için vs. anakartında iee1394 çıkışı olup olmadığını anlamak için satın aldığınız tarihi ve fiyatını ve manueline bakın. eski kartların hiçbirinde yoktur. Anakartın fiyatı benzerlerine göre 30-40 $ pahalıdır.
  • Ulead video studio programı kamera olmasa da mevcut film dosyalarını VCD veya DVD yapıyor mu?
    Yaparsa ortalama 2,5 - 3 GB dvd diski kaç dk veya saatte yazar?
    Nero 7 ile mpegleri DVD diskine aktarmak veya VCD filmi dvd diskine yazmak video bit 4000 olsa da 2 saatten fazla sürüyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 23 Şubat 2006 10:44:33 >
  • evet uleadla hertürlü video formatını DVD yapabilirsiniz. ancak süreyi kısaltmanız mümkün değil. Render işlemi yüzünden 2-3 saatlik işlem normal.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    evet uleadla hertürlü video formatını DVD yapabilirsiniz. ancak süreyi kısaltmanız mümkün değil.
    Render işlemi yüzünden 2-3 saatlik işlem normal.

    Demek ki bende bir yanlışlık yok
    Peki VCD formatını vcd gibi ama DVD diskine kayıt yapılabilir mi?

    MESELA istemiyom ben DVD kalitesini, VCD kalitesi ama dvd diskine kaydetmek istiyom

    Sorma sebebim
    Benim ufaklık Filmleri daha sonra seyretmek istiyor VCD takas yaptığım için 3 - 5 ad vcd yi tek DVD diskine sığdırmak istiyom
  • olmaz ancak arşiv amaçlı mpegler yapıp onları tek bir DVD ye yazabilirsiniz. Ama DVD player da okutamazsınız.
  • Arkadaşlar DV kameramdan aldığım DV videoları, TMPGenc ile küçültüyorum 16:9 8000kbps fln, bitince izlediğimde orjinaline göre biraz daha ağır ilerliyor sanki görüntü?Neden olabilir sizce?Yardım edebilirseniz çok sewinirim.

    Kamera HC-32E, DivX Codec son sürüm yüklü
  • Sizin bahsettiğiniz o küçük eşit minik delikler ses çıkış yerleri olmalı.1394 çıkışı usb çıkışına benziyor ama daha kalın veya geniş .Anakartlarda genelde olmuyor.Yeni ve yüksek performanslı kartlarda bulunuyor.Ancak 20-25 dolar l civarında olan kartı alıp sonradan anakarttaki yuvaya takabilirsiniz.





    quote:

    Orjinalden alıntı: nightmare_in_u

    Soru soran çok ama cevaplayan yok. Bilen arkadaşları bizi bilgilendirmeleri konusunda davet ediyorum, öncelikle bu topici açan arkadaşı. Benim sorumu herkesin bilebileceğini umuyordum. Çünkü sizin yaptığınız şeylerin başlangıcını bile yapamadım ben. Sorum şuydu:

    • Elimde hc19e var ama sadece dv out için bi kablo var. başka ne bi cd ne bi driver(gerçi netten yükledim driver'ını), başka kablo, hiçbişiy yok. bilgisayarıma nasıl atarım çektiğim görüntüleri?
      Bilgisayarımda iee 1394 çıkışı olup olmadığını nasıl anlarım? kasanın arkasında anakartın olduu yerde 3tane üst üste eşit minik delik var o mu?
      Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler...






  • arkaadşlar sizi biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum bi soru sorduk hala cvp yok ayıp ama lütfen mevzuyu hatırlayım picture package ile ilgili sorun vardı şimdiden teşekkürler[/

    font]
  • duyarlılık bizden ama biraz da cevapları okusaydın

    quote:

    slm sony dcr trv270 modelinde bi kameram var picture package programı aracılığyla bağlantı yapıyorum bilgisayara fakat kameraya attığım görüntüleri cdye atamıyorum tabi çektiğim fotolarıda ama şöyle de bir durum var ki kamernın kasetini aldığımız yer kaseti açıp deneme kayıdı yapmış 1 dakika onun devamına bende kayıt yaptım ama cd yaptığımda cd ye sadece o ilk kayıdı atıyor"
    "

    sanırım sorun bu idi. defalarca söyledik picture package programı eğer kasetinizde kesik kayıt varsa sadece ilk kısmı alır. amatör bir programdır. tavsiye edilmiyor. performansı bu kadar. daha ne diyelim.
  • Benden de hemen acil bir soru:

    Bu kameradan captureladığımız videolar çok büyük boyutlu oluyorlar, peki bunları nasıl ufaltırız boyutlarını aynı formatta olmak kaydıyla?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xzer

    Benden de hemen acil bir soru:

    Bu kameradan captureladığımız videolar çok büyük boyutlu oluyorlar, peki bunları nasıl ufaltırız boyutlarını aynı formatta olmak kaydıyla?


    forumda yazılmıştır kesin ama ben yenide hemen cevap vereyim...:)

    video yu nerede seyretmek isteyeceğine bağlı olarak (dvd player, pc, pda, gsm vs) cesitli programlar yardımıyla yapisini değiştebilirin yani divx yada mpeg1 felan yapabilirsin ama yaptığın bu dosya boyutunu ufaltma işlemi görüntü kalitenden feragat anlamına gelmektedir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: King_Arthur

    Arkadaşlar DV kameramdan aldığım DV videoları, TMPGenc ile küçültüyorum 16:9 8000kbps fln, bitince izlediğimde orjinaline göre biraz daha ağır ilerliyor sanki görüntü?Neden olabilir sizce?Yardım edebilirseniz çok sewinirim.

    Kamera HC-32E, DivX Codec son sürüm yüklü



    tmpeg i bende kullanıyorum epey başarılı bi yazililim. görüntü üzerinde noise reduction ve film efekt seceneklerin aktifse görüntüyü tarama yapma şeklinde gösterir acaba bununu kastetmiştin bilmemki atladim cevap vereyim diye ama :) neyse yardımı olur işallah
  • Yavuz hocam

    Ben movie maker da bir de ulead 8 de mpeg formatında yani vcd de izleyebilecek şeklinde aktarım yapmak istiyorum. Friware kartı kullanıyorum. Movie maker da biliyorsunuzki üç seçenek var. Bilgisayardan en kaliteli yürütme, vcd formatı ve diğer. vcd formatını seçince dosya boyutu acayip büyük oluyor. on beş dakikalık görüntü bir cd oluyor. ulead da da öyle.

    şimdi ben önce diğer ayarlardan farklı bir seçenekle aktarımı yapıp veya ilk seçeneği kullanıp sonra format mı değiştirsem (bunu nero yapar mı), yoksa bu vcd formatında kayıt için boyut küçültmenin bir yolu var mı? Veyahut başka nasıl bu problemi aşarım? Teşekkürler...
  • bilgisayara akardığım görüntüyü vcd yapabiliyorum, dvd formatında dvdye kayıt yapmak istiyorum. kaydettiğini belirten mesaj alıyorum fakat dvd içinde hiç bir şey göremiyorum. bilgisayara okutamıyorum. windows mediaplayer de dosya vb bir şey göremiyor...
    kullandığım prog: ulead videostudio 7,
    bilgisayar: fs amilo pro 2045
    minidv camera: samsung vpd107i.
  • selamlar arkadaşlar,

    kameram dcrHC39e. bir ay kadar önce sony i-link kablosu satın aldım. fakat, USB 'den görüntü aktarımı yapabilmeme rağmen i-link kablosu ile yapamıyorum.
    windows xp i-link kablosunu taktığımda "digital imaging video bulundu" diye bir mesaj veriyor, başka driver da yüklenmiyor.


    neyi eksik yapıyorum sizce?

    anakartımdaki i-link çıkışına ek olarak bir şey daha mı satın almalıyım?
  • doğru mesaj alıyosun herhangi birşey yüklemene gerek yok. hangi programla aktarmak istiyorsun? problem tam olarak nerde?
  • Slm Arkadaşlar,

    Bu forumu bir konuyu ögrenmek için takip ediyordum benim derdim olan sorunu birkaç arkadaş daha sordu ama bir cevap alamadılar. Bayagı bir araştırdıktan sonra cevabı ögrendim bu dertten muzdarip olan arkadaşlarla paylaşmak isterim.

    .........KAYIT YAPARKENKİ TARİH MESELESİ.............

    Cevap çok basitmiş.

    Capture kartı ile tarih ve saat yakalayamazsınız :)
  • TARİH VE SAAT in
    kaydedilen görüntüde bulunmamasının sebebi, malesef 1394 ten aktarımlarda veriler sayısal olarak aktarıldıgından kameranın efekt bolumunün bu veri aktarımına dahil olmamasıdır.

    Umarım işinize yarar bu bilgi.

    Ek bilgileriniz varsa beklerim....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MadChild


    TARİH VE SAAT in
    kaydedilen görüntüde bulunmamasının sebebi, malesef 1394 ten aktarımlarda veriler sayısal olarak aktarıldıgından kameranın efekt bolumunün bu veri aktarımına dahil olmamasıdır.

    Umarım işinize yarar bu bilgi.

    Ek bilgileriniz varsa beklerim....


    ben de bunun sebebini arıyordum, iyi denk geldi...
  • Arkadaşlar Merhaba.

    Ben mini-dv kasetteki görüntüleri sorunsuz olarak DV avi formatında capture edip düzenliyoru. Fakat bu avi dosyasını Mpeg-2(DVD) veye Dvix yaptığımda (birçok farklı converter programlarıyla ve farklı bit seçenekleriyle) kameranın sabit olduğu görüntülerde başarılı sonuçlar alıyorum. FAKAT KAMERANIN HAREKET ETTİĞİ DURUMLARDA görüntülerde bir karelenme, hafif netsizlik gibi bir sorunlarla karşılaşıyorum. Bu halletmenin bir yolu varmıdır.
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.