Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    arkadaşlar ben de sony trv 87 e kamera var.çıkış olarak s video çıkışı ve sari-kirmizi ve beyaz çıkışlar var. Firewire kartı alarak kasetteki görüntüleri bilgisayarıma atabilirmiyim?şimdiden teşekkürler.


    hayır aktaramazsın çünkü kameran analog hi8. Ancak analog capture kartlarıyla aktarım yapabilirsin, firewire olmaz.
  • quote:

    DV KASETTEN PC YE GÖRÜNTÜ AKTARMADA GENELLİKLE ULEAD VE PİNNACLE NİN DEĞİŞİK VERSİYONLARININ KULLANILDIĞINI GÖRDÜM. FAKAT KİMSE NERO 7 PREMİUM VE DEĞİŞİK VERSİYONLARINDA YER ALAN VE YİNE GÖRÜNTÜYÜ PC YE ATMADA KULLANILAN PROGRAM HAKKINDA FAZLA YORUM YAPMADI
    NERO DA PC YE GÖRÜNTÜ AKTARAN VE FİLM HALİNE GETİRİP DVD, SVCD VEYA VCD YAPAN ARKADAŞLARIN YORUMUNA İHTİYACIM VAR BAKTIĞIM KADARIYLA NERO DA DA HAYLİ EFEKT VAR AMA PEK TERCİH SEBEBİ DEĞİL? SİZCE NEDEN?


    bunun en önemli nedeni pinnacle ve özellikle ulead'ın ücretsiz olarak temin edilebilmesi ve daha çok tanınmasıdır.
    Nero ise sadece CD veya DVD yazma aracı olarak biliniyor. Ayrıca Nero'nun video işleme ve DVD'ye dönüştürme render işlemi sırasında hatalara neden olduğu da belirtilmişti.
  • arkadaşlar hazırladığım dvd ye nero vision express2 ile menü yapıyorum fakat fon müzigi konusunda sorun var eklediğim fon müzigi ön izleme bölümünde çalmıyor ve yazdırdığım dvd nin menü bölümünde fon müziği yok bu sorunu nasıl hallederim ? program konusunda acemiyim acaba bilmeden bi ayarınımı değiştirdim.

    bi yardım ederseniz sevinirim yazmam gereken dvd ler var bu sorun yüzünden yazamıyorum malesef, dvd menüsüne fon müziği ekleyebileceğim nero vision express alternatifi bi program varmı acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaa -- 20 Mayıs 2006; 13:58:11 >
  • avid xpress dv programından mini dv görüntüyü kaypsız aktarabilirsiniz
    görüntü
    30 dakikası 4 gb dır
  • YAVAŞ ÇEKİM YAPMA

    Arkadaşlar yavaş çekimle ilgili pinnaclede Toolbox...Add video Effect...Time Effect...Speed i bulduktan sonra ok diyorsun filmini istediğin gibi ağır çekim yapabiliyorsun. Pinnacle Studyo 9 kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasakol -- 28 Haziran 2006; 7:45:49 >
  • mrb Bende Sony DCR_HC24E mini dv kamera var. Görüntülerimi bilgisayra aktarmak için gerekli olan meteryaller nelerdir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pasakol

    Arkadaşlar saatlerdir forumda dolaşıyorum yavaş çekimle ilgili bir şeye rastlamadım.Filmın bazı karelerinin ağır çekim olmasını istiyorum.Bunu çekerken mi yapmalıyız yoksa edit programlarıyla mı? bukonuda yardımcı olursanız cok sevinirim. Pinnacle Studyo 9 kullanıyorum.


    gardaş ben de ulead studio kullanıyorum. yavaş çekimleri tabiki editten yapıyorum biraz kurcala programı bulursun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saglikci

    mrb Bende Sony DCR_HC24E mini dv kamera var. Görüntülerimi bilgisayra aktarmak için gerekli olan meteryaller nelerdir.


    bende aynı videokamerayı kullanıyorum.pc ye aktarıp DVD yapmak için. önce firewire kart ve 1394 kablo almalısın 15$ civarı.Kartşa birlikte ulead gibi Capture ptogramı olmalı.bilgisyarda dvd wrıter olmalı.bilgisyar işlemcsi (pentıum 4 3 GHZ civarı ve ram 512 olmalı.en azından benimki öyle) kolay gelsn..
  • mrb yavuz bey dediğiniz gibi kameradaki görüntüleri pc ye aktardım ve ulead programıyla da dvd olşuturdum fakat 20 dk lık bir film yaklaşık 5 saat sürdü bu süreyi nasıl kısaltabilirim yolu varmı teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anedo

    arkadaşlar benim hem firewire hemde analog pinnacle tv kartım var. capture yaparken firewire den daha az kayıplar yaşanıyor deniyor.ancak ben görüntülerimde tarih ve saat de gözükmesini istiyorum. bunu tv kartı ile yapabiliyorum ama firewire de sadece görüntü yakalanıyor.tarih ve saat firewire de görüntülenebilir mi bilen arkadaş varsa beni aydınlatırsa sevinirim.


    Bu işi en iyi yapan ve ücretsiz olan program DVdate.http://paul.glagla.free.fr/dvdate_en.htm adresinden son versiyonu indirebilirsin. Kameradan görüntüyü bilgisayara firewire ile aktardıktan sonra programı çalıştırıp aktarmış olduğun videoyu göstereceksin. Tarih ve saati ister sabit ister her sahne değişiminde belirleyeceğin bir süre örn: 5sn ekranda görünüp kaybolacak şekilde ayarlayabiliyorsun. Ayrıca tarih ve saatin rengini ve ekrandaki konumunu da ayarlayabiliyorsun. Programı kurmaya gerek yok zipli dosyayı bir klasöre açıp çalıştırıyorsun. Kolay gelsin.
  • samsung dijital video kamera mini dv vp-d 353 nasıl bir kamera arkadaşalr alınırmı?
  • sony dcr-hc30e dijital kameradan bilgisayara nasıl filmi aktarabilirim?
    usb kablomuz var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gümüşhane

    samsung dijital video kamera mini dv vp-d 353 nasıl bir kamera arkadaşalr alınırmı?



    imkanın varsa hc sony 24veya-26veya -32 al..pisman olmazsın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gümüşhane

    sony dcr-hc30e dijital kameradan bilgisayara nasıl filmi aktarabilirim?
    usb kablomuz var.

    USB ile olmaz.firewire kart ve kablo al.forumda bununla ilgili çok açıklama var...göz at...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saglikci

    mrb yavuz bey dediğiniz gibi kameradaki görüntüleri pc ye aktardım ve ulead programıyla da dvd olşuturdum fakat 20 dk lık bir film yaklaşık 5 saat sürdü bu süreyi nasıl kısaltabilirim yolu varmı teşekkürler.


    yavuz beyın affına sıgınarak tecrubemi aktarayım.20 dak.5 saat sürüyorsa,bilgisayardaki işlemci hızınız az.bende 1.8.GHZ celeron varken rendere çok uzun sürede yapıyordu.geçen hafta Pentium 4 2.8 GHZ işelemci aldım,(tabii anakartı da degiştirdim) 1 saatlık DV kaydı yaklasık 1.ssaat 45 dakikada render yapıyor.ulead 10 programi ile...ram:512



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 24 Mayıs 2006; 17:32:40 >
  • kardeş bu dediğim kamerayı 400 milyona alacağımda
    o yüzden
    o dediklerin ne kadardır
    bide bu teknoloji dha uzun zaman kullanılırmı ne dersin
    yoksa artık dvd yazanlarmı tercih edilmeli
    onların en düşük fiyatı ne kadardır
    msn nen vasrsa açıksa ve müğmkense görüşebilrimiyiz
  • usb ile kesinlikle olmazmı
    bazıları olur diyorda
    forum çok uzun nerye bakacağımı bilemiyorum
    ve çok zamön alır
    msnden görüşsek olabilirmi
    teşekkürler
  • benden tavsiye,sony 23 veya 24 al.sonra demedi deme..sonyhc 23 65o ytl civarı gibi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ONURUM88

    önce bir de ulead 10 ile dene...acama tv nin ekran çözünürlüğü ie bilgisayar ekranının çözünrlüğü farklı olabilir mi..dvd ye yazdırıp,dvd playe de izlediginde nasıl...bazı arkadaşlar bitrate hızının 6000 olması gerektiğini yazmışlar..

    ARKADAŞIM SANA SADECE BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM BİLGİSAYARDA VİDEO EDİT PROGRAMI İLE İŞİN BİTTİ FİLMİ DE RENDER ETTİN PEKİİİİİİİİİİİİİİİİ
    BU FİLMİ CD YA DA DVD YE YAZDIRMAK İÇİN HANGİ PROGRAMI KULLANIYORSUN?
    EĞER CEVABIN ULEAD YA DA PİNNACLE PROGRAMI İSE
    SANA TAVSİYEM
    ORJİNA FİLMİ AVİ DEN MPEG-1 YA DA MPEG-2 YE RENDER ET DAHA SONRADA DA FİLMİNİ NERO PROGRAMI İLE VCD SVCD YA DA DVD OLARAK YAZDIR VE DENE
    YAZIM İŞLEMİ SIRASINDA CD VEYA DVD YE YAZDIRMADAN FİLM YENİDEN KODLANIYOR YAZDIRMA PROGRAMININ KULLANMIŞ OLDUĞU BU KODLARDAN KAYNAKLANAN BİR SORUN YAŞIYOR OLABİLİRSİN
    BAZI FİLMLERİ DE BİLGİSAYARDA AÇMANA RAĞMEN GÖRÜNTÜDE DONMA, KARELENME VEYA RENK BOZUKLUĞU OLUYOR DEĞİL Mİ?
    BENİM SÖYLEYECEKLERİM BU KADAR İNŞALLAH İŞİNİ GÖRÜR
  • yaklaşık 1 senedir sony mini dv kamera kullanıyorum. görüntü aktarma işini de 1394 kablosu ve ulead video studio 7 ile gerçekleştiriyorum. yalnız aktardığım görüntüleri dvd yapmam çok uzun sürüyor. program orijinal olduğu halde ulead'daki share bölümünde yer alan "create disc" seçeneği bende inaktif. böyle olunca da normalde 2 saatlik işlemi ulead'ın ardından sony dvd architect programını da kullanarak ancak 8 saatte yapabiliyorum. ulead ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi arkadaşlar, nerede hata yaptığımı söylerse sevinirim. herkese selamlar...

    (NOT: elbette başka program tavsiye eden olacaktır ama maddi nedenlerle şu aşamada elimdeki ulead 7 dışında program kullanamam.)

    üst dizinde ayrı bir başlık açmıştım fakat konuya hakim olanlar galiba daha çok burada...
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.