Şimdi Ara

C Serisi,3 Serisi,A4,Passat,Mondeo Test sürüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.D segmentinin önemli aktörlerini test ettim ve kafamda önemli fikirler oluştu.Elimden geldiğince objektif olmaya çalışıyorum ama yorumlarımda elbette kişisellik olacaktır.Tek amacım bu araçlardan birini alacak olanlara veya fikir edinmek isteyenlere fikir vermek.

    Başlayayım öyleyse.

    1)Volkswagen Passat 1.6 tdi

    İlk Passat'tan başlamak istiyorum.Zira en büyük hayal kırıklığını Passat'ta yaşadım.Test aracı 1.6 tdi dsg highline idi.Aracın dış tasarımı gerçekten güzel.İçine oturunca da hiç de fena olmayan bir iç mekanı olduğunu görüyorsunuz.Premium olmayan markalar içinde belki de en iyisi.Arka koltuk son derece geniş ve rahat.Hal böyle olunca araçtan beklenti yükseliyor.Ta ki motoru çalıştırıp yola çıkana kadar.Dizel motorun gürültüsü motor ısınsa dahi içeri girmeye devam ediyor,yalıtım test ettiğim tüm otomobiller içinde en zayıf olanı.Ama aracın en kötü yanı yalıtım değil.Hayatımda bindiğim darbeleri en az emen süspansiyon muhtemelen bu araçta.Geçtiğiniz tüm tümsekleri sanki süspansiyon yokmuş gibi hissediyorsunuz.Bu araçtan sonra bindiğimiz Bora bile tümseklerde daha konforlu hissettirdi.Performans beklentim elbette yok ama özellikle alt devirlerde çok cansız.Ama bu kadar büyük bir araçta bu motordan beklentilerin de yüksek olmaması gerekir deyip bu kısmı geçiyorum.

    Özetle;Volkswagen içini dışını güzel göstermiş ama geri kalan her şeyi boşvermiş.Kesinlikle Passat'a para vermezdim.İkinci eli iyi olsa dahi.

    2)Ford Mondeo 1.5 otomatik

    Bu araç kesinlikle Passat'tan daha iyi.Ciddi manada konforlu.Hatta süspansiyon olarak bu sınıfın en iyilerinden.Gerçekten premiumlardan geride kalmayacak hatta bazılarından daha iyi diyecek kadar sessiz ve konforlu.Nefis bir tasarımı var.Ama eksiksiz değil.İçi diğer tüm modellerden daha geride kalite hissiyatı ve işçilik olarak.Ve biraz ağır bir araç.Şanzıman biraz ağırkanlı.Yüksek performans beklentilerine çok cevap vermez.

    Özetle;Tahmin ettiğinizden çok daha konforlu,sessiz,D segmentinin en konforlu otomobillerinden.Konfor isteyenler için iyi bir alternatif.

    3)Audi A4 1.4 tfsi 150 hp

    Aracın iç mekanı ön konsolu kaliteli olsa da en iyi değil.Özellikle kapı içleri vs sınıfının en kalitelisi değil.Hele ki alt donanımlarda arka taraf vasat bir otomobil gibi.Havalandırma çıkışı dahi yok.Kapı içleri alt donanımlarda bastırınca esniyor.Özetle bu sınıfın en kalitelisi bu araç değil.Az sonra bahsedeceğim C serisi.Ama S line'ların iç mekanı bayağı güzel.C serisine yakın denebilir.

    Gelelim sürüşe.Tek kelimeyle sert.Çok sert.Bir süre sonra yorucu hale geliyor.Kesinlikle bu kadar para vereceğim bir otomobilde bu sertlik kabul edilemez.Süspansiyonlar benim için sınıfta kaldı.Ama yol tutuşu ciddi manada iyi.Virajlarda hiç esnemiyor bile.Performans ise 1.4 motor için gayet iyi.Yalıtım ise iyi.Ne kadar iyi,3 serisinden bir tık daha iyi.Passat'tan net daha iyi.

    Özetle;Kalitesi iyi ama en iyi olmayan,sessiz,iyi yol tutan ama çok sert bir araç.Fiyatını hak edecek seviyede değil.

    4)Bmw 3.20i ed

    Öncelikle belirteyim.Bmw'lerin iç mekan kalitesini çok beğenmiyorum.Kalitesiz değil kesinlikle ama lüks otomobil sınıfı seviyesinde de değil gibi.Audi'den biraz Mercedes'ten ise net geride.Bundan dolayı içimde Bmw'ye karşı biraz ön yargı vardı açıkçası.Arabaya da çok büyük umutlarla binmedim.Benim gibi iç mekana çok önem veren biri için baştan bir sıfır geride idi çünkü.Ama aracı çalıştırıp yola çıkınca fikirlerimi bu kadar değiştiren bir otomobil olmadı diyebilirim.

    Bmw olmasına rağmen Passat'tan da A4'ten de daha konforlu bir araç.Ve 1.6 olmasına rağmen düşük hacimli motorlarda en iyi performansı sunuyor.İnsanın gaza basası geliyor ve insana garip bir şekilde kendini sevdiriyor araç.Yalıtım olarak ise A4'ten bir tık geride.

    Özetle gazlamak isteyenler için en iyi araç bu,çok keyifli,üstelik konfordan da ödün vermiyorsunuz.Birçok kriteri birden sağlayabilen bir araç.Konfor tutuş dengesi çok çok iyi.A4'ten yaşlı olmasına rağmen daha iyi.Bu araç varken A4 almazdım.


    5)Mercedes C 180

    Bana göre bu sınıfın tartışmasız en iyi otomobili.İçine binip de bu sınıfta E segmenti kalitesi hissettiğiniz tek araba.Diğerlerinden net daha kaliteli.İşçilik muazzam.Ve araç yıllarca hiç eskimeyecek bir kaliteye sahipmiş gibi hissettiriyor.A4'teki kapının içine bastırınca esneme gibi bir hadise kesinlikle yok.

    Motor sesi oldukça az,yol sesi kusursuz değil ama kötü de değil.A4'le yalıtım olarak yakınlar diyebilirim.

    Gelelim süspansiyonlara.Bir kere Mercedes standartlarına göre sert ama kesinlikle A4 gibi çok sert değil. Rahatsız etmeyen pahalı hissettiren bir süspansiyonu var.Sessiz ve rahat bir araç.Her ne kadar sportifleşse de hala Mercedes ve premium rakiplerinden biraz daha konforlu.

    Eksileri var mı? Tabi ki var.Arka koltuklar premiumlar içinde en dar olanı.Ancak yeterli denecek kadar iyi.
    Performans olarak Bmw'den geride,daha ağır kanlı bir araç.Aslında klasik Mercedes işte.Sportif olmak gibi bir iddaası da yok.



    Sonuç:

    Genel sıralama

    1)Mercedes C serisi Premium lüks konforlu kaliteli sessiz araç istiyorsanız düşünmeden adres belli.
    2)Bmw 3 serisi Ben gazlarım sürüş keyfi isterim ama konforlu da olsun diyorsanız en iyi araç bu.
    3)Audi A4 Bmw 3 ve Mercedes C varken almazdım
    4)Ford Mondeo Çok güzel,çok konforlu bir otomobil.Ön yargılı davranmayın mutlaka deneyin.
    5)Volkswagen Passat Hayal kırıklığı.Kesinlikle tavsiye etmem.


    Konfor sıralaması: 1)Ön koltukta Mercedes C ,Arka koltukta Ford Mondeo(C'nin arkası dar)
    2)Bmw 3
    3)A4
    4)Volkswagen Passat

    Performans sportiflik 1)Bmw 3 serisi
    2)Audi A4
    3)Mercedes C

    Kalite,işçilik 1) Mercedes C serisi
    2)Audi A4
    3)Volkswagen Passat/Bmw 3 serisi
    4)Ford Mondeo

    Yalıtım 1)Audi A4/Mercedes C serisi
    2)Ford Mondeo/Bmw 3 serisi
    3)Volkswagen Passat


    Arkadaşlar özetle bu kadar.Ekleme çıkarmalar yaparım duruma göre.Sormak istediğiniz soruları elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre356 -- 27 Mart 2016; 10:16:31 >



  • Hocam Bazat'ı fena taşlamışsınız. Vw fanboyları linç ederler sizi.
  • Takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7dreaMSoLdier_

    Takip
    Objektif inceleme teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

    Hocam Bazat'ı fena taşlamışsınız. Vw fanboyları linç ederler sizi.
    hepsine katılırım. sadece w205'in iç mekanının çok kaliteli olduğuna katılmam. göz dolduran güzel bir tasarımı var ama çok kaliteli bir kabin değil.

    kalite görmek isteyen w212'nin kabinini mıncıklasın. işte e segment kalitesi odur
  • trexin T kullanıcısına yanıt
    Elbette E serisi kadar değil ama E segmentine yakın bir kalitede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denim_Blue

    Hocam Bazat'ı fena taşlamışsınız. Vw fanboyları linç ederler sizi.

    1 harf edemezler.Passat premium segmentte değil çünkü.Geçmişte de söyledim,bu arabaları karşılaştırmak bile hata.
    Bu araçların arasında mondeoyla ikisi var alt segment olan.Passat bence mondeodan daha kaliteli bir araç o konuda katılmıyorum.özellikle de iç mekan kalitesi olarak passat daha üstün.Mondeonun saçma sapan bir fiyat politikası var sırf o yüzden bile alınacak araba değil,adamakıllı donanım paketi de yok.satmamak için getirmişler resmen.
    Premiumlar arasında a4ü kullanmadım,zaten birçok açıdan passat altyapılı bir otomobil,aynı sertliğin onda da olması şaşırtmaz beni.
    c serisi ve 3 serisine ise aşinayım.3 serisi bu sınıfın 1 numarası birçok açıdan,c serisi 3 ten daha konforlu,3 ise daha sportif,klasik mercedes bmw ayrımı var.
    İşçilik ve malzeme olarak c daha üstün ona katılıyorum,ama aman aman bariz bir fark yok aralarında.
  • Talismanida ekleseydiniz passattan asagi kalir yani yok.
  • Her arabayı hakettiği kadar anlatmışsınız
  • Değerlendirmelerinize katılmamak elde değil. Mondeo ve 3 serisi test etmiştim. Mondeo daha iyi gibi geldi bana konfor olarak ama iç mekan çok geride.
  • emre356 kullanıcısına yanıt
    Superb ve Talisman testide bekleriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msmrsn

    Değerlendirmelerinize katılmamak elde değil. Mondeo ve 3 serisi test etmiştim. Mondeo daha iyi gibi geldi bana konfor olarak ama iç mekan çok geride.
    ''Bora bile tümseklerde daha konforlu hissettirdi'' amma sallamışsınız ggolfe jettaya binmesek şu dediğinize inannacağız motor sesiyde çok gürültülüymüş motor sesini çok içeri alıyormuş da falan filan yahu ayıp bu kadar da sallanmaz eleştirmek çin baya bir zorlamışsınız kendinizi
  • fatihkahve1234 F kullanıcısına yanıt
    Kendi kişisel fikrim.Katılmayabilirsin.Ama sallamışsın demek bu kadar kolay olmamalı.
  • emre356 kullanıcısına yanıt
    Neredeyse her cümlesine katılırım.mondeo dışında denemedim ama digerleri kesinlikle dediğiniz hissiyatı veriyor.ben bunlara ek olarak Volvo s60 denemiştim.bence o da cok guzel araba.
  • Makyajli b8 var,gayet konforlu suspansiyonlar.Neden sertlestirmisler bu kadar acaba.Yol tutusu da yeterli
    Bir de bunda esneme yok,malzemeler cok dolu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 27 Mart 2016; 0:41:16 >
  • Çok doğru tespit.Makyajlı B8 in süspansiyonları bana ciddi manada konforlu gelmişti.B8 e göre iç mekanı biraz daha geniş bir araç ve sürüş dinamikleri olarak biraz daha iyi.Onun dışında kesinlikle daha rahatsız bir araç.B8 den yeni A4 e geçmeye değecek bir fark göremedim ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre356 -- 27 Mart 2016; 10:10:16 >
  • Elinize,emeğinize sağlık.Yalnız karsılaştırma çok adil olmamış bence.Passatın dizelini diğerlerinin benzinlisiyle karsılastırmıssınız.Mk 4 mondeom da oldu,e90 bmw m de.Su snda da b7 passatım var.Bence mk4 mondeo bile passattan daha iyi bir araç.İç malzeme ve kalite algısı dışında.Mondeonun dizeli passattan daha çok ses çıkarıyor.İşin garip tarafı amortisörlerle ilgili yorumunuz.Passatın belki de mondeodan en bariz farkı amortisörlerinin daha yumuşak olmasıdır ama son kasalarda durum değiştiyse bilemem.
  • panisher P kullanıcısına yanıt
    Hocam performans anlamında kıyas yapmadım zaten ama motor gürültüsü konusunda haklısınız.

    Süspansiyon konusunda ise bayiye gidin test edin ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz.Passat ne kadar sertse Mondeo da bir o kadar rahat bir süspansiyona sahip.
  • Butun yazdiklariniza katiliyorum neredeyse. Guzel bir inceleme olmus keske fotografta olsaydi daha keyifli olurdu.

    Benim goruslerime gore

    1-A4 denk donanim seviyesinde c serisinden bile daha kaliteli. Bir kere piano siyahindan ve estetikten yoksun tabletten kaybediyor c. Ustelik c de kalite algisi yuksek olsada gercek kalite o duzeyde degil. Bunu ancak aracla vakit gecirdikce goruyorsunuz.

    A4 un sandiman tepkilerini begendiniz mi ? Siralama yaparsaniz kacinci olur ?

    2-Mondeo nun en buyuk eksigi yakit tuketimi.
  • Eline saglik guzel yazmissin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.