Şimdi Ara

Huawei TT Honor 7 ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.618
Cevap
63
Favori
274.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom, Huawei’nin yüksek satış rakamlarına ulaşan akıllı telefonu Honor 7’yi, Türk Telekom Honor 7 adı altında ülkemizdeki kullanıcılar ile buluşturuyor. Huawei Honor 7 üzerinde tasarımsal olarak büyük bir değişiklik yapılmazken, sadece cihazın arkasında Türk Telekom logosu yer alıyor.

    Gücünü Huawei’nin kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Kirin 935 işlemciden alan Honor 7, grafik tarafında Mali T628 MP4 GPU’dan besleniyor. 3 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanına yer verilen telefon, 5.2 inç boyutundaki ekranında Full HD çözünürlük sunuyor.

    20 megapiksel çözünürlüğünde arka ve 8 megapiksel çözünürlüğünde ön kameraya yer verilen Honor 7, Android 5.0 Lollipop ile kullanıcılarla buluşurken, 3100 mAh kapasiteli bataryadan besleniyor.

    Huawei TT Honor 7 ANA KONU


    TEKNİK ÖZELLİKLER


    • Ağ ve Bağlantı

      2G: 850/900/1800/1900 MHz
      3G: 900/1900/2100 MHz
      4G: 800/900/1800/2100/2600 MHz (Cat.6 - 300/50 Mbps)
      Bluetooth 4.1 LE / Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
      microUSB v2.0 / USB On-the-go (OTG)

    • Ekran ve Kamera

      5.2 İnç Full HD IPS-NEO / 1080x1920 piksel, 424 ppi
      Ekran Gorilla Glass 3, arka kamera safir cam ile korunmaktadır
      20 MP Rear, f/2.0, 27mm, dual-LED flash (with Sony IMX 230)
      8 MP Front, f/2.4, 26mm, LED flash

    • Donanım

      16 GB dahili hafıza (10 GB kullanıma sunulan)
      3 GB Dual-channel(1600 MHz) LPDDR3 RAM
      HiSilicon Kirin 935 (4x 2.2 GHz & 4x 1.5 GHz ARM Cortex-A53) İşlemci
      3100 mAh Lithium Polymer (Li-Po) Batarya

      Detaylı özellikler için; Honor 7

    EKSTRALAR


      Daha güçlü sinyaller için çift anten teknolojisi
      Uydu alıcı, TV gibi aletleri kontrol edebilme (Infrared Remote-Control)
      3 farklı uygulama veya işlev atayabileceğiniz bir akıllı tuş
      Oldukça hızlı tepki veren bir parmak izi okuyucu
      ...

      NOT: Telefonda ÇİFT HAT ve RADYO mevcuttur ancak Türk Telekom romu ile kullanıma kapatılmıştır. Global rom yükleyerek kullanabilirsiniz.


    SIK SORULAN SORULAR


    • Güncelleme ve Rom

      • Türk Telekom Marshmallow güncellemesi yayınlayacak mı?
        Yayınlandı. Güncellemenin tüm telefonlara ulaşması zamanla olacaktır. Rastgele dağıtım yapılıyor, herhangi bir sıralama yok. Konunun devamında manuel olarak güncellemeyi anlattım.

      • Avrupa romu yüklemenin bana ne gibi yararı olur?
        Yüklü gelen Türk Telekom uygulamalarından rahatsızsanız eğer, bunlar kolayca sistemden kaldırılabilmekte. Eğer ki ÇİFT HAT ve RADYO olmadan yapamam diyorsanız Global romu yükleyebilirsiniz ancak çok da önemli değil diyorsanız yüklemeye gerek yok.

      • Avrupa romu yüklersem cihaz garanti dışı kalır mı?
        Şu bir gerçek ki garanti kurallarına göre TT'nin sunduklarının haricinde yüklenen ekstra romlar resmi olarak telefonu garantiden çıkarır. Ancak telefonu herhangi bir arıza durumunda garantiye vermeden önce Türk Telekom romuna geri dönerseniz böyle bir sorun olmaz.

      • Avrupa romu veya başka bir custom rom yükledim, kendim Türk Telekom romuna dönebilir miyim?
        Konunun devamında anlatıldı.


    • Isınma ve Şarj Problemleri

      • Telefon bazen fazla ısınıyor
        Aslında telefon fazla ısınmıyor, alüminyum olduğu için ısıyı hissettiriyor ve de aynı zamanda çabuk soğuyor. Zaten aşırı zorlamadığınız sürece telefon pek ısınmıyor. Eğer sürekli çok ısınıyorsa problem var demektir.

      • Tam şarjdan kısa bir süre sonra %3-5'lik bir kayıp yaşıyorum
        Huawei servisi ile görüşüldü ve bu sorunun herhangi bir batarya sorunu olmadığı saptandı. Gösterge sorunu diyebiliriz. %100 dolduktan sonra 1 saat kadar daha şarjda bekletirseniz, bu kayıp sorununu pek yaşamazsınız.

      • Marshmallow ile hızlı şarj özelliği gitti!!!
        Hayır, bir yere gitmedi. Lollipop'taki opsiyon hiçbir işe yaramıyordu çünkü elimizdeki adaptörler için değil o özellik, kapatıp açanlar zaten görmüştür herhangi bir etki yaratmadığını. Bizimkiler 5V2A, bir de bunun 9V2A olanları var asıl gerçek hızlı adaptörler onlar.

      • Neden Marshmallow'da daha yavaş şarj oluyor o zaman?
        Bunun nedeni (ki bu fark 10 dakika falan en fazla) akımın 2'den 1.8 civarlarına düşürülmüş olması, buna paralel olarak batarya performansı da arttı gözle görülür bir şekilde.

      • Peki 9V hızlı şarj adaptörü alırsam Marshmallow'da hızlı şarj özelliğini nasıl açacağım?
        Artık otomatik algılıyor. 9V takarsanız hızlı şarj ediyorsunuz diye bildirim verir, 5V takarsanız yine standart bir şekilde şarj eder.

      • Ortalama ne kadar sürede şarj oluyor?
        Lollipop'ta bu süre 95 dakika civarındayken MM'de ise en fazla 105 dakika civarında tam şarj oluyor. Eğer bu süre (en kötü ihtimalle) 2 saati geçiyorsa bir sorun var demektir. Prizde, kabloda, adaptörde ya da telefonda.

      • Şarjım çok çabuk bitiyor (Vodafone kullananlar)
        Kesin olmamakla birlikte bunun Vodafone ile alakalı olduğunu düşünüyoruz. Marshmallow güncellemesinde bu problemlerin giderilmeye çalışılacağı söylenmişti ancak yine de asıl sorun Vodafone'un çekim kalitesinden, sinyal gücünden kaynaklı olabilir. Bunu test edebilmek için telefonu bir süre farklı hatla kullanmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun hala devam ediyorsa servisle görüşebilirsiniz.

      • Şarjım çok çabuk bitiyor (Diğer hatlar)
        Bu konuda daha geniş bir açıklama yapılacak..


    • Marshmallow'a Dair Bilinmesi Gerekenler

      • WHATSAPP SORUNU!!
        Şimdiye kadar yayınlanan tüm romlarda Whatsapp bildirimleriyle ilgili sıkıntılar bulunmaktadır. Henüz net bir çözümü yok. B380 romu ile bu sorun %90 ölçüde giderilmiş durumda.

      • Galeri
        Çok sayıda etiket stili eklendi. Etiketlerin yazı tipi boyutu, renk ve pozisyonlarını düzenleyebilirsiniz. Fotoğraflara kısa notlar eklemenize izin veren Not Ekle özelliği eklendi. Albüm özelliği, bir albüm oluşturduktan sonra doğrudan fotoğraflar ekleyebilmeniz için optimize edildi. Optimize edilmiş baskı özelliği sayesinde birden fazla sayıda fotoğrafı aynı anda basabilirsiniz.

      • Kişiler
        Akıllı (Smart) gruplar eklendi. Bir kişiye şirket bilgilerini eklediğinizde, bu kişi ilgili şirket grubuna otomatik olarak eklenmektedir. Kişi bilgilerini hızla ve doğru şekilde paylaşmanıza olanak sağlayan kişi adı QR (kare) kodu eklendi. Kartvizit özelliği eklendi. Bir kartviziti taradığınızda, telefonunuz kart üzerindeki bilgileri analiz ederek alabilir ve sizin için otomatik olarak yeni bir kişi oluşturabilir.

      • Metin mesajları
        Bir metin mesajının gönderimini, mesajı gönderdikten sonraki 4 saniye içinde iptal edebilmenize olanak sağlayan bir özellik eklendi. Okunmamış tüm mesajları okunmuş olarak işaretlemenize olanak sağlayan Tümünü Okundu Olarak İşaretle özelliği eklendi.

      • Uygulamalar
        Yönünüzü bulmaya yardımcı olması için su terazili bir pusula eklendi.

      • Ayarlar
        Telefonunuzun önceden belirlenmiş bir zamanda açılmasını ve kapanmasını ayarlayabileceğiniz programlı güç açma ve kapatma özelliği başlatıldı. Daha fazla alarm zili süre seçenekleri eklendi. Ayarlar bölümüne bildirim paneli ve durum çubuğu seçeneği eklendi. Daha fazla netlik sağlamak amacıyla, ana ekran metninizin arkaplan duvar kağıdına göre siyah veya beyaz renge otomatik olarak değişeceği akıllı metin rengi özelliği başlatıldı. Daha şık bir kullanıcı arayüzü (UI) için pil yöneticisi optimize edildi.

      • Hafıza birleştirme özelliği henüz resmi olarak yok
        Yine de isteyen arkadaşlar rootsuz buradaki işlemi uygulayarak bu özelliği açabilirler.

      • Artık uzun ekran görüntüsü alabilirsiniz!
        Ekran görüntüsü aldıktan sonra çıkan ekranda "Kaydırma çekimi"ne basarsanız bulunduğunuz sayfada aşağı doğru hareket ederek ekran görüntüsü almaya devam edecektir. Ekran görüntüsünü durdurmak içinse ekrana bir kere dokunmanız yeterli.


    ROM İNDİRME LİNKLERİ



    PLK-L01C90B381 (TT Marshmallow - FOTA - Veriler sıfırlanmaz) >http://update.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G1046/g104/v70141/f1/full/update.zip

    TEKNİK DESTEK REHBERİ

    Huawei TT Honor 7 ANA KONU

    Buradan indirebilir ya da görüntüleyebilirsiniz:https://drive.google.com/open?id=0B2Hqb7RoZW8kcEl4dy0tSE80ZlU

    !! REHBERİ KULLANMADAN ÖNCE MUTLAKA OKUYUN !!


      Rehberin içerisindeki notta da belirttiğim üzere anlatılan tüm işlemleri yapabilmeniz için gerekli açıklamaların hepsi yapıldı. O yüzden rehberi yarım yamalak okuyup takıldığınız yerde gelip burda sorular sormayın. Bu konuda sürekli takılan arkadaşlar da görmüştür ki gelen herkes son sayfaya damlayıp daha önce yüzlerce kez cevaplandırılmış soruları soruyor. Sadece rehberde anlatılmamış bir adım ya da yanlış anlattığım bir şey görürseniz gelin burda sorun, aksi halde rehberde cevabının bulunduğunu bildiğim soruları cevaplamayacağım. Keza diğer arkadaşlara da aynı şeyi öneririm.


    YARARLI LİNKLER




    Thanks to XDA, PaulOBrien from MoDaCo, inside!out from 4PDA...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalradyalı -- 21 Aralık 2016; 22:26:46 >







  • Kirin935 performansı nasıl? Sd800-801 seviyelerine ulaşabiliyor mu tekil çekirdek performansında? İnternette paylaşılan videolara güvenemedim.
  • Hocam işlemci snapdragon 810 ile karşılaştırılıyor bir yanlışınız şahsen telefonu tam test edemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi geceler Hocam.Bende Türk Telekomdan Honor 7 modelini aldım.Yanlız bu cihazda şöyle bir durum farkettim.2 hoparlör var bu Honor 7 de ama sağ taraftaki hoparlörden hiç ses gelmiyor.Telde konuşurkende, müzik dinlerkende sağ taraftaki hoparlörden hiç bir şekilde ses çıkmıyor.TT bayisinde stantta 2 cihaz vardı.Onlarıda denedim aynı şekilde ses çıkmıyor.O sağ taraftaki bölmeden neden ses çıkmıyor acaba.Bu konuda bir bilginiz varmı? Sizde de böyle bir sorun varmı.Eğer hoparlör değilsede o sağ taraftaki koca hoparlör gibi duran ızgara ne işe yarıyor anlıyamadım ki...Bu konuda bilginiz varmı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DRaGoRYoN kullanıcısına yanıt
    Hocam biri hoparlör diğeri mikrofon yani cihaz çift hoparlör değil sadece tek ve mono hoparlör.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tupacamaru üstadım bu anlatım sanırım windows için Linuxlar için yömtem nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honor 7 kullanıcıları gelse de biz de bilgi edinsek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende sayende gectim android 6 ya ,tesekkurler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @qwertyuiopasdfgh, @tupacamaru üstadlar cihaz anladığım kadarı ile stabil diyorsunuz bir de marshmallow yüklenmiş halinin antutu test sonuçlarını yazar mısınız?
    ayrıca yükleme yaptınız bir kaç da ekran resmi rica etsek.

    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOVA_ÇAĞI_KARTALI -- 30 Mart 2016; 12:42:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci nasıl şarjı nasıl gider muamma.
    kağıt üzerinde 3100 mah.lık batarya güzel gibi.
    5.2'' ekran büyük.

    tahminim o ki ilerde firmalar 4''- 5'' ekran lı makinelere yüklenecekler tablet gibi telefonlar doldu piyasada...
    şöyle 4.5'' ekranlı;
    4000-5000 mAhlık bataryalı
    4-5 gb ram li.
    sağlam bir makine çıksa muazzam olurdu..


    neyse;

    TAKİP deyiz...
  • Merhabalar,

    Bende dün Türk Telekom'dan taksitle aldım cihazı arkadaşlar. 4 seneden fazladır Lumia kullanıyordum. 720 ile başlamıştım,1020 aldım sonra,sorun çıkarınca garantiye gönderdim ve sıfır 1520 gönderdiler sağolsunlar :D Şuanda duruyor 1520 satıcam. 1520 donanım olarak mükemmel ancak sistem olarak sorunlarını az çok biliyorsunuzdur. Uygulama ve oyun eksikliği hiç bir zaman sorun etmedim. Ama genel olarak eksiklikleri çok. Bu nedenle android e döndüm. İphone almayı isterdim ama çok pahalı ve gereksiz diye düşünüyorum. Neyse androide merhaba diyelim :D Cihazdan 1 gün bile olmadı henüz ancak kullandığım kadarıyla özellikleri gayet iyi ve isteklerimi karşılayacak seviyede. 3 gb ramli olması ana tercih sebebim oldu. 1520 nin 6" ekranından sonra biraz küçük geliyo ama ona da alışmam 1 hafta sürmüştü tekrar alışırım tabi ki. Ekran kalitesi başarılı öncelikle cihazın. Piksel yoğunluğunu güzel ayarlamışlar. Arkadaşlar resmi sürüm olacak 6.0 ı alacak mı bu cihaz bilgi var mı? Yukarda verilen linktekini de yüklemeyi düşünüyorum ama sorun yaşatır mı. Takılma vs. görmek istemiyorum,resmi sürümü bekleyeyim mi?




  • arkadaşlar honor 7 için bir güncelleme daha geldi bu seferki B330b adını almış haberiniz olsun

    http://www.hihonor.com/fr/support/details/?DOC_ID=77508
  • Hocam android 6.0 guncellemesinin telefona getirmiş olduğu yenilikler nelerdir.anladığım kadarıyla yüklenen rom avrupa için .dil olarak türkçeyi destekliyor mu.biraz bilgi verebilirmisiniz.telefonu bende tt mağazasında inceledim.almak istiyorum ama hafıza konusunda android 6.0 daki birleşik hafıza özelliği calisiyormu .tşk.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @canfatih gerçi Android 6. yükleyen arkadaşlardan bende ekran görüntüsü ve antutu test sonuçları bekliyorum sanırım hala inceleme aşamasındalar.

    ayrıca benim aldığım Telekom da ben sonuncu telefonu aldım ellerinde kalmadı sanırım rağbet var bilginiz olsun niyetliyseniz çabuklaştırın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç mi oyun çalıştırmıyor bu telefon yau?
    denediğiniz oyunları ve performans durumlarını yazabilir misiniz?
    heryerde oyun performansının çok kötü olduğundan bahsetmişler de. alanlar deneyebilir mi?
  • b320 6.0 ile yaptığım antutu testinde 52000 puan aldım b330 genel olarak sistem iyileştirmeleri içeriyor bir anlamda yama gibi bişey bugün fırsat bulursam yükleyeceğim telefona hiç sim kart takmadım ama genelde evde wifi ağırlıklı internette sörf kullanımı sonucu 6 saat ekran açık kalma süresi aldım oyun performansı soran arkadaşlar için hiç oyun oynmıyorum onu oyun oynayan arkadaşlar yanıtlasın lütfen..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedeland

    @tupacamaru üstadım bu anlatım sanırım windows için Linuxlar için yömtem nasıl?

    yöntem aynı hocam telefonun microsd kartta dload klasörü açıp update.app dosyasını microsd karta içine atacaksınız önce küçük boyuttaki update.app dosyanı sonra onu tamamen silip büyük dosyayı telefonun ayarlar /güncelleme /yerel güncelleme ile yapacaksınız.
  • Arkadaşlar sorularınızı cevaplamaya çalışacağım ama önce biraz kullanmam deneyimlemem lazım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhandincel1 O kullanıcısına yanıt
    Turktelekomun guncellemesini beklerseniz, uzunca bir zaman geleceğini düşünmüyor hatta gelebileceği bile şüpheli bence.. Mate 7 ye lolipop bile gelmedi diye biliyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkcell hatla kullanabilirmiyiz cihazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.