Şimdi Ara

buzlukta duran et ne kadar dayanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
107.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar soru bu
    dolabın buzluğunda aldığım gün direk buzluğa attığım ama 5-6 aydır tüketmediğim tavuk ve nomal etler var evde tamtakır olunca aklıma geldiler ama bozulmş olabileceğini düşündüm ve yiyemedim dayanma süreleri hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim yoksa makarnaya devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnosis -- 13 Ocak 2007; 20:26:31 >



  • tavuk eti 3 ay içerisinde tüketilirse iyi olur. Ancak 5 aya kadar sağlıklıdır, besin değerlerini korur. Kırmızı etin dondurulmuş haldeki muhafazası daha uzun sürelidir. 1 yıl civarında tüketilebilir. Bu arada afiyet olsun.
  • çok sağol ama tavuğun ambalajında -18 derecede 1ay muhafaza ediniz gibi bi ibare var son kullanma tarihinide 3 ay filan geçmiş ama hiç buzluktan çıkmadı ya evde birileri olsa hiç bakmadan yiycem ama evde kimse yok zehirlerse yandım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hypnosis

    çok sağol ama tavuğun ambalajında -18 derecede 1ay muhafaza ediniz gibi bi ibare var son kullanma tarihinide 3 ay filan geçmiş ama hiç buzluktan çıkmadı ya evde birileri olsa hiç bakmadan yiycem ama evde kimse yok zehirlerse yandım


    Son kullanma tarihi geçmişse zaten yemeni tavsiye etmem. Tavuktan zehirlenmiş biri olarak uyarmak isterim, hiç iyi bişey değil. Sanırım bu durumda en iyisi, öğrencinin doğal besini olan MAKARNA!




  • Bu arada zehirlenme belirtileri nedir ?
  • valla şeytan dürtüklüyo ye diye
    birgün boğazım yüzünden ölüceğimi biliyordum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: [chamur]KiNg

    Bu arada zehirlenme belirtileri nedir ?

    evet bende öğrenmeliyim lazım olabilir
  • askeriyenin standarlarına göre ömür boyu saklayabilirsin
  • açlıktan öleceğine ye gitsin...
  • valla şu an pişiyolar atın ölümü arpadan olsun mantığını kullanınca yemek hiçde zor değil
  • no frost bi dolapsa benim bildiğim kadarıyla dondurulmuş ürünler 1 yıl kadaar durabiliyor.(-20 derece civarı)

    normal buzlukta 1-2 ay(-10 derece sanırım)

    bizim kurban etleri falan no frost dolapta 4-5 ay durur hiç bir şeycikte olmaz.



    yalnız bu dediklerim "ŞOKLAMA" yöntemiyle geçerli. yani no frosta atıp super e basıyorsunuz 2-3 saatte kemik gibi oluyor
  • bir kasede yoğurt ye yanında
  • Ye gitsin can bogazdan gelir..

    Zehirlenmenin belirtileri de mide bulantısı.Halsizlik.agza kusmuk gelimi.Flan filan.

    En kötü zehirlenme dondurma we süt zehirlenmeleridir.

    2 hafta yataktan kalkamadıgımı biliyorum zehirlenmeler yüzünden.

    Git ketçaplı makarna ye.Yanına da cola weya içiçek bişe al kendin ne sewiyosan.

    Afiyet olsun.

    Baqh cnm çekti şimdi yhaa

    Makarna haşlamaya gidiyom ben
  • git ye bişi olmaz annem no frosta neler koyuo

    kaç ayduruo bilion mu yioruz bişide olmuo

    no frosttakileri kafana atsam kafan kırılır taş gibiler
  • teşekkürler arkadaşlar üstünüze afiyet yanında bi kase yoğurtla yemiş bulunmaktayım bakalım zehirlemesse yarın buzlukta ne var ne yok temizliycem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hypnosis

    teşekkürler arkadaşlar üstünüze afiyet yanında bi kase yoğurtla yemiş bulunmaktayım bakalım zehirlemesse yarın buzlukta ne var ne yok temizliycem



    tadında bi değişme var mıydı???
  • hiç farketmedim tadı gayet normal gibiydi
  • bu konu hakkında bilgi arıyordum konu kapanalı aradan bayağ uzunca bir müddet geçmiş ama merak ettim tavukları yiyen arkadaş iyimi yada zehirlendimiAllah korusun tabide benim tavuğun arasındanda 2 ay geçmiş pişirmeyi düşünüyorumda bilgi bakıyorum...
  • -24 dereceyse hiç bir şey olmaz
  • Sonsuza kadar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.