Şimdi Ara

En iyi boş dvd medya önerisi ? arşivciler için nedir ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
7.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Verbatim al sonra bana dua et.
  • BİTİRİM Arkadaşımın dediğine aynen katılmaktayım .. bende magic dvd lerin 4x lerinde ufak tefek bazı sorunlar yaşamıştım ama 8x lerde boyle sorun yok .. Gerçektende ürünü aldığımda DMS , DIAMOND ve özellikle PRINCO marka DVD lerden bariz daha koyu bir alt yüzey rengi var ve benimde gözlemlerime aynı fark VERBATIM, TDK yada üreticisinin RITEK olduğunu bildiğim 4COS marka DVD lerde de var .. onlarında alt yüzeyi MAGIC ler gibi koyu ve diğer markalara göre kaliteli...

    DVD medya konusunda teknik bilgisi olmayan arkadaşlara alt yüzey renklerini kontrol etmelerini tavsiye ederim .. sorun çıkaran tüm medyaların renklerinin daha açık olduğunu, sorunsuz çalışan dvd lerin ise daha koyu olduğunu onlarda gözlemleyecektir....
  • Selam asus drw1604p imation 8x (+) hiç proplemsiz çalışıyor.
  • Evet arkadaslar bendede NEC3500 var. VE bir haylide MAGIC +8X var. DVD IDENTIFIER YADA DVD INFO PROGRAMLARINDADA bakarsaniz. URETICI KODUNDA MCC 003 yazdigini görürsünüz. Bunun anlam1 URETICI=MITSUBISHI demektir. Yani üstünde MAGIC yazdigina bakmayin. USTTEKI SADECE BASKIDIR. ICERIGE VE KALITEYE BAKIN. SU ANDA catir catir 8X yazabiliyorum ve sorunsuz. Arkadas 1.5milyona DMS lerin 8x tek olarak kapli halde satilan bir DVD sini aldi ama benim NEC DE 8X yazamadik. 4X de kaldi. Neyse TAVSIYE OLUNUR 8X MAGIC... MCC 003 HEHE.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmigamaN -- 6 Aralık 2004, 18:53:53 >
  • bendeki asus 8x traxdatalara 12x yaziyor. bence yazici-medya uyumsuzlugu senin sorun. imation 12x buldum burada (hirvatistan), onlara da 16x yazabiliyor ama film yazmadim tabi, birkac programi arkadaslara gonderdim, simdiye kadar bir sikayetleri olmadi.
  • Arkadaşlar size Memorex öneririm!!!
    Deneyin farkı göreceksiniz........
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogi

    yav TDK Verbatim dururken princo ya laf düşermi hiç


    +1 katılıyorum. Adam uzun süre dayanabilecek hatta en iyisi diyor. Fiyat/perf. desen mesela princo iyidir tmm uygun fiyat ve iyi ömrü vardır, ama adamın böyle bir kaygısı yok. Biçok kişi tepki verebilir ama şu mantığı aklım almıyor hele bu soruya cevap olarak verilmesi iyice gereksiz. (CD ve DVD de olay aynı mantık olduğu için CD den örnek vericem) "Hede Hodo marka aldım 250 tane yazdım hiç yanma olmadı.." bu lafı yutmada yanında yat yani! CD ve DVD de kaliteli denince en önemli olan konu uzun ömürlü olmasıdır yoksa hiç yanmadı diyip bunlar çok kaliteli demek bu işi bilmemektir yada ticaret için cd kopyalıyorum sonrası bnm umrumda değil demektir (ki buda ticari etik olarak tartışılır), bu mantıkla denilen doğru olsa bile sorulan soruya cevap değildir. Oldu ben 1000lerce fotoğraf çekicem hatıra.. paradan kaçıp Zang Zong marka DVD ye yazdıracam üffürükten teyyare selam söle o yare. Zaten yeni yazıcılar cd kalitesiz olsa bile yazma sırasında hiç cd yakmıyor nerdeyse.. Enazından bnm yazıcıda biton kaliteli kalitesiz her türlü CD yazdım hiç CD yakmadım. Bende 100 tane dandik ötesi noname aldım hiçbiri yanmadı ama 1-2 ay içinde pul pul dağıldı CDler, kalitelimi şimdi bu CDler? Bu extrem uç nokta bi örnek oldu şöyle daha gerçekçi bi örnek veriyim. zamanında kaliteli denen 50 tane NT yazdım 1 yıl içinde sık kullanılan cd ler yavaş yavaş ölmeye başladı (zor okunmaya başladı). Arkadaşın sorusuna yanıt olarakta şöyle bi örnek vericem. Bundan 8 yıl ewel hastası olduğum NeedForSpeed oyunu serisinin 1. versiyonu Verbatim DataLife Plus CD ye çektim çok sık kullanmama rağmen CD hala sapasağlam ve kesintisiz max. hızda okunabiliyor. CD yi eline aldığın zmn ben çoğu baskı CDden bile kaliteliyim diyor resmen. (başka kullandığım verbatimlerde var onlarda aynı şekilde sağlam ama en eskisi bu) Bununla birlikte 5-6 yıllık Maxell ve TDK marka CD lerimde var onları bukdr sık kullanmama rağmen artık bazı yerleri okurken zorlanıyor bazı cd-romlar okumuyor kısacası beni yedekle diyor. TDK yine maxell e göre bir gümlek daha iyi. Kısacası demek istediğim bırakın princo yu patatesi b*ku yanmayan CDleri, hatta kaliteli ve orta kaliteli CD leri uzun arşiv amaçlı önemli verilerin uzun vadeli kullanımında en iyi denilen markalar arasında bile fark var ve PC veri depolama sektöründe bnm bildiğim markalar dahilinde disketlerden bu yana bu işin en iyisini verbatim yapar, tecrübe ile sabittir. yıllarca (8-10 yıldır) okdr konuşulduki bu konular kaliteli olarak görünen Maxell i samsung ve TDK yı beğenmeyen memnun kalmayan insanlar gördüm ama kimsenin verbatim kötüymüş ya dediğini duymadım. Arkadaşım sana tavsiyem özellikle önemli verilerini yedekleme açısından kullanıcaksan (fotoğraflar, en sevdiğin filmler gibi) verbatim tek tercihin olsun. Verbatim haliyle pahalıdır verilerin önemlilik sırasına göre 2. ve 3. sıralarda olanlar için TDK kullanabilirsin TDK da çok kalitelidir.
  • tonythetonguc, dogru soze ne denir
  • Arkadaslar ben Verbatim aldim. Fakat biraz pahali haliyle. Verbatimlere DVD lerimi yazmayi düsünüyorum.
    DivX ler icinde herkesin övdügü su Magic'lerden aldim.(8X)
    Fakat DVD Identifier programinda baktigimda üretici kisminda CMS Magnetics Corp. [CMC MAG E01] yaziyor.
    Bana alirken söylenen bunun üreticisi verbatim ve mitsubshi denmisti. Ikisinden biri çikar denmisti. Bu kod hangisine ait?
  • ARKADASIM MAGIC ALMISSIN AMA HERYERDEKI MAGIC DE MAGIC DEGIL BUNUDA UNUTMA ... MCC 003 YAZMASI GEREK INFODA O ZAMAN MAGIC TIR. YANI MITSUBISHI. BAZILARI VERBATIMDE CIKIYOR... GERISINE BISI DIYEMEM MAGIC GETIREN SAGLAM BI KAC YER VAR GERISI SALLAMA...

    100 TANE GIBI ALIRSAN 900.000 NE GELIYOR. SAYGILAR... COK IYI FIYATDIR...
  • Hocam benimkilerde

    CMC Magnetics Corp.
    CMC MAG E01

    yazıyor.

    Bu ne demek? Kalitesiz mi? Aldığım yer bana ya mitsubishi veya verbatim çıkar dedi.
    Sanırım verbatim değil. Peki mitsubishi mi?
  • Bu arada benim araştırmama göre CMC Magnetics Corp. Philips ve Verbatim marka cdr'ların üretildiği fabrika.
    Piyasadaki en kaliteli medyaların üretildiği yerlerden birisiymiş.

    Buna göre MCC 003 mü daha iyi MAG E01 mi?
    Bunun kalite sıralamasını yazan bir site var mı?
  • http://www.liteonit.com/DC/english/disc_5045.htm

    http://www.liteonit.com/DC/english/disc_5005.htm

    Mitsubishi 8x DVD+R MCC(003) 8.0x
    Philips DVD+R CMC MAG E01 2.4x
    CMC DVD+R CMC MAG E01 2.4x

    VALLA BAKTIM BIRAZ bazi sayfalarda Pioneer,TDK,Verbatim DataLife(Plus), Mitsubishi gibi baba üreticilerin MCC KODUNU KULLANDIKLARINI GORDUM. E GERISI SIZIN YORUMUNUZ. BENDEKILER VE HARBI MAGIC LER MCC 003 MITSUBISHI
  • iyi günler arakadaşlar ...

    Uzun zamandır cd ve dvd medyalarla alakalı yorumları takip etmekteyim ...

    Şimdi ilk olarak şunubelirteyim ;

    MAGIC platinum marka CD ve DVD lerin türkiyeye ithalatını yapmaktayım(yız).. Bu ürünlerle alakalı her türlü fikir ve önerilerinizi bana yazabilirsiniz ..

    Şimdi ürünün menşei ile alakalı bilgi vermek istiyorum ..

    Aslında MAGIC DVD türkiyeye getirilen ilk muadil marka (uluslar arası olmayan marka ) dvd dir. yani princo yada diamond yada DMS gibi markalar henuz cd getirirlerken biz cesaret edip az da olsa DVd getirdik .

    MAGIC DVD 1X -2X -4X ve nihayet 8X lerinide getirmiş bulunuyoruz..

    Bu ürünlerin tamamına yakınını mitsubishi yani verbatim olarak bilinen markanın üreticisi olan fabrikadan temin ettik fakat belirli dönemlerde zamanında ürün yetiştirebilmek için RITEK (ki data medya üreticisi olarak dünyada ilk sıralarda yer alan bir üretici) ve CMC fabrikalarınada ait DVD ler getirdik .. fakat bunların oranı çok ama çok azdır ki üzerinde MAGIC markası taşıyan hiç bir ürün menşei ne olursa olsun kalitesiz olmamıştır .. ki buna güvenerek satış noktalarımızda ******** SORUN ÇIKAN TÜM ÜRÜNLERİ KOŞULSUZ İADE ALMAK **** şartı ile satış yapmaktayız..

    Netice itibari ile şu an piyasadaki 8X dvd lerin tamamı mitsubishi menşeili ürünlerdir..


    Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim: CD-r ve DVD -r ve Özellikle DVD medyalar daki performans ,writer ların yazılımları ile direk alakalı , yani üretici bunu ne kadar kaliteli üretirse üretsin eğer writer üreticilerine bilgilerini vermemiş ise DVD writer larınız o ürünleri tanımlayamayacaktır.. dolayısı ile tam performans alamayacaklardır..

    Bizim yaptığımız testlerde MAGIC DVD lerin performansıın en az alındığı marka LG Writer olmuştur ..
    Şimdiye kadar gelen ufak tefek şikayetlerde hep LG writer kullandıklarını gözlemledik..

    Netice itibari ile MAGIC DVD ve CDlerla alakalı her konuda bana yazabilirsinz.. Gerçekten amacımız mümkün olan en iyi kaliteyi uygunfiyata sizlere sunmak .. Bu konuda her türlü önerilerinize de açığız..

    İrtibat

    Kürşat Çiftçi
    dijitalsarf@dijitalsarf.com
    216 330 93 60
    MSN: kursatciftci@hotmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAGIC DVD -- 10 Aralık 2004, 15:27:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tonythetonguc


    quote:

    Orjinalden alıntı: ogi

    yav TDK Verbatim dururken princo ya laf düşermi hiç


    +1 katılıyorum. Adam uzun süre dayanabilecek hatta en iyisi diyor. Fiyat/perf. desen mesela princo iyidir tmm uygun fiyat ve iyi ömrü vardır, ama adamın böyle bir kaygısı yok. Biçok kişi tepki verebilir ama şu mantığı aklım almıyor hele bu soruya cevap olarak verilmesi iyice gereksiz. (CD ve DVD de olay aynı mantık olduğu için CD den örnek vericem) "Hede Hodo marka aldım 250 tane yazdım hiç yanma olmadı.." bu lafı yutmada yanında yat yani! CD ve DVD de kaliteli denince en önemli olan konu uzun ömürlü olmasıdır yoksa hiç yanmadı diyip bunlar çok kaliteli demek bu işi bilmemektir yada ticaret için cd kopyalıyorum sonrası bnm umrumda değil demektir (ki buda ticari etik olarak tartışılır), bu mantıkla denilen doğru olsa bile sorulan soruya cevap değildir. Oldu ben 1000lerce fotoğraf çekicem hatıra.. paradan kaçıp Zang Zong marka DVD ye yazdıracam üffürükten teyyare selam söle o yare. Zaten yeni yazıcılar cd kalitesiz olsa bile yazma sırasında hiç cd yakmıyor nerdeyse.. Enazından bnm yazıcıda biton kaliteli kalitesiz her türlü CD yazdım hiç CD yakmadım. Bende 100 tane dandik ötesi noname aldım hiçbiri yanmadı ama 1-2 ay içinde pul pul dağıldı CDler, kalitelimi şimdi bu CDler? Bu extrem uç nokta bi örnek oldu şöyle daha gerçekçi bi örnek veriyim. zamanında kaliteli denen 50 tane NT yazdım 1 yıl içinde sık kullanılan cd ler yavaş yavaş ölmeye başladı (zor okunmaya başladı). Arkadaşın sorusuna yanıt olarakta şöyle bi örnek vericem. Bundan 8 yıl ewel hastası olduğum NeedForSpeed oyunu serisinin 1. versiyonu Verbatim DataLife Plus CD ye çektim çok sık kullanmama rağmen CD hala sapasağlam ve kesintisiz max. hızda okunabiliyor. CD yi eline aldığın zmn ben çoğu baskı CDden bile kaliteliyim diyor resmen. (başka kullandığım verbatimlerde var onlarda aynı şekilde sağlam ama en eskisi bu) Bununla birlikte 5-6 yıllık Maxell ve TDK marka CD lerimde var onları bukdr sık kullanmama rağmen artık bazı yerleri okurken zorlanıyor bazı cd-romlar okumuyor kısacası beni yedekle diyor. TDK yine maxell e göre bir gümlek daha iyi. Kısacası demek istediğim bırakın princo yu patatesi b*ku yanmayan CDleri, hatta kaliteli ve orta kaliteli CD leri uzun arşiv amaçlı önemli verilerin uzun vadeli kullanımında en iyi denilen markalar arasında bile fark var ve PC veri depolama sektöründe bnm bildiğim markalar dahilinde disketlerden bu yana bu işin en iyisini verbatim yapar, tecrübe ile sabittir. yıllarca (8-10 yıldır) okdr konuşulduki bu konular kaliteli olarak görünen Maxell i samsung ve TDK yı beğenmeyen memnun kalmayan insanlar gördüm ama kimsenin verbatim kötüymüş ya dediğini duymadım. Arkadaşım sana tavsiyem özellikle önemli verilerini yedekleme açısından kullanıcaksan (fotoğraflar, en sevdiğin filmler gibi) verbatim tek tercihin olsun. Verbatim haliyle pahalıdır verilerin önemlilik sırasına göre 2. ve 3. sıralarda olanlar için TDK kullanabilirsin TDK da çok kalitelidir.




    iyi günler ...

    dediklerinize aynen katılıyorum fakat gözdenkaçırdığınız bir nokta var ki çok ama çok önemli..

    cd ve dvd ithalatı yapmaktayım ..

    97 yılında ayda 150 bin cd ile başladım
    98 ,99 ve ve 2004 derkenbugunayda 6 milyon cd getirmekteyiz..

    Yani belirli bir süre sonra pazar büyüdü ve çin gibi ülkelerde devasa fason üreticiler oluşmaya başladı .sektörün devleri artık bunlarla rekabet edemeyince bu firmalar kendi markalarını üretme yetkisi verdi .. Tabiki fason üreticiler ürettikleri enkaliteli cd ye MAXELL yada VERBATIM baskısı yaptılar zira korunması gereken bir kaliteleri var .

    Şimdi siz o günlerden kalma verbatimin üreticisine bakyığınızda üretici olara MITSUBISHIYI göreceksiniz ..
    Fakat bugun özellikle adetli satışlaırn yapıldığı türkiye gibi ülkelerde bu durum farklı .. şu an bir adet verbatim alıp üretisine baktığınızda CMC magnetic ifadesini göreceksiniz.. (bu çok özellikli verbatimler için geçerli değil .. AZO veya Süper AZO gibi )


    Verbatim , philips, HP CMC tarafından üretilmekte en azından türkiyeye gelenler bakınız ...www.cmcdisc.com

    Maxel TDK , RITEK TARAFINDAN www.ritek.com

    verbatim yada maxell dağıtıcısı böyle yapılmaz ise türkiyedeki piyasada rekabet edemez duruma gelir ..

    Netice itibari ile 3-4 yıl öncesine kadar dedikleriniz çok doğru idi fakat şu günlerde böyle bir durum var ..

    İthal ettiğimiz 4COS marka CD mizi ritek tenalmaktayız aynı fabrikada MAXELL ler üretilmekte .. hiç mi hiç farkı yok zira 4COS ta ritek denilen fabrikanın A grade , maxell de A grade ürünü farkı fiyatı :

    4Cos' un 50 tanesi 18 milyon (bkz Carrefour ) maxellerin 34 milyon


    Ama dediğniz şu nokta çok doğru artık cd lerin performansı yanıp yanmama ile alakalı değil veri saklama süreleri kaliteyi belirleyen etken ..


    saygılarımla ..
  • Eğer çok sakınılan ve özenilen bir arşiv söz konusu ise kesinlikle Verbatim derim.Aldığım ve çok memnun kaldığım bir marka olup bence kalitesine göre çok pahalı değil.Tanesini 1.7 YTL alıyorum.Magic Dvd ve tonythetonguca haklılar,Verbatim bir numara.

    Fakat bende orta ve orta üstü kalitede dvd ler bulmakta sorunlar yaşıyorum.Şu ana kadar İomega ,Cursor ve Nt (nortech) kullandım,aslında hepsinden de memnun kaldım ,tabii bu tek birinde karar kılmamı zorlaştırdı.Bu üç markayı kullanmış yada bilgisi olan arkadaşlar,yardım lütfen..

    İomega : 1.2 YTL
    Nortech : 0.8 YTL
    Cursor : 1 YTL
  • peki MAGIC DVD ARKADAS. HEr türlü sorun demissin. Söyle bir sorun var desem ne öneri getirirsin. MAGIC MCC 003 KODLU DVD LERDEN belli bir süredir kullanmaktayim ve CEVREMEDE KULLANDIRTMAKTAYIM BURADADA GORULDUGU UZRE. Kaliteli ve ucuz. FAKAT SORUN SU; +8X MAGIC MEDYALARA 8X HIZINDA VIDEO DOSYALARI YAZARSAM BAZAN COK YAVAS OKUYOR YADA OKURKEN COK ZORLANIYOR. FAKAT 4X DE YAZARSAM COK STABIL,SORUNSUZ VE GUZEL IS CIKARTIYOR. DMS 4X LERE AYNI DOSYALARI (VIDEO) YAZDIM. ONDADA OKUMADA SORUN YOK AMA MAGIC 4X LE YAZDIKLARIM DMS DEN DAHA CABUK VE SORUNSUZ OKUYABILIYOR. YANI MAGIC IN KALITESI BURDA BELLI. YANLIZ 8X OLAN BIR MEDYAYA 8X YAZMAYA KORKAR OLDUM. 4X TE HERSEY CATIR CUTUR. 8X TE COK MEMNUN DEGILIM. BU ARADA DVD WRITER NEC-3500A FIRMWARE 2.18(SON HALI VE 2.17 DE YUKLUYDU.) BIZDEMI BIR SORUN VAR???
  • 8x medyaya 8x yazinca sorun cikiyorsa ben o medyanin kalitesinden suphe ederim
    Ama dedigin gibi dvdrw-medya uyumsuzlugu da olabilir.
  • SAMSUNG al şaşma bence
  • Magic dvd lerde yaşamış olduğunuz bu sorunla alakalı mailinize detaylı şeyler yazacağımı bildireyim öncelikle
    ama özellikle MCC 003 kodlu dvd lerin yaşamış olduğu sorunların nedenini ve performansını görebileceğiniz
    bir linn vermek istiyorum ..

    ve ilaveten verbatim i referans alarak kalite kontrolu yapacak olur isek verbatimin kullanmış olduğu tüm üretim kodlarınıda buradan gorebilirsiniz...


    http://www.videohelp.com/dvdmedia.php?dvdmediasearch=verbatim&dvdmediadvdridsearch=&type=6&size=All&dvdburnspeed=All&order=Name&hits=25&search=Search+or+List+Media


    Saygılarımla...

    quote:

    Orjinalden alıntı: AmigamaN

    peki MAGIC DVD ARKADAS. HEr türlü sorun demissin. Söyle bir sorun var desem ne öneri getirirsin. MAGIC MCC 003 KODLU DVD LERDEN belli bir süredir kullanmaktayim ve CEVREMEDE KULLANDIRTMAKTAYIM BURADADA GORULDUGU UZRE. Kaliteli ve ucuz. FAKAT SORUN SU; +8X MAGIC MEDYALARA 8X HIZINDA VIDEO DOSYALARI YAZARSAM BAZAN COK YAVAS OKUYOR YADA OKURKEN COK ZORLANIYOR. FAKAT 4X DE YAZARSAM COK STABIL,SORUNSUZ VE GUZEL IS CIKARTIYOR. DMS 4X LERE AYNI DOSYALARI (VIDEO) YAZDIM. ONDADA OKUMADA SORUN YOK AMA MAGIC 4X LE YAZDIKLARIM DMS DEN DAHA CABUK VE SORUNSUZ OKUYABILIYOR. YANI MAGIC IN KALITESI BURDA BELLI. YANLIZ 8X OLAN BIR MEDYAYA 8X YAZMAYA KORKAR OLDUM. 4X TE HERSEY CATIR CUTUR. 8X TE COK MEMNUN DEGILIM. BU ARADA DVD WRITER NEC-3500A FIRMWARE 2.18(SON HALI VE 2.17 DE YUKLUYDU.) BIZDEMI BIR SORUN VAR???
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.