Şimdi Ara

XP pro işletim sistemini kuracagim ancak SATA disketi gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar yeni aldıgım seagate 200 GB harddiske XP pro işletim sistemini kuracagim ancak sata disketi gerekiyor, bu sata disketini nasıl olusturabilirim. şimdiden teşekkürler



  • formu ara bu konuda çok cevap verildi.
  • nasıl bulurum
  • sorunu pek anlayamadim niye sata gerekiyormus xp kurmak icin ama ben sana sata icin biraz detay veriyim
    sata bir comunication cesididir. Yada daha basite indirgersek harddiskin arkasinda kalin bir data kablosu var sata onlarin yeni cesidi ince olan bunun icin sata girisi olan bir harddisk lazim ve sata destegi veren bir ana kart lazim. Eski ide kablolarinin tersine cok ince ve kucuktur ama xp ile ne alakasi var anlayamadim!!!
  • Bence Xp'si bu HDD'yi görmüyor ondan 3.parti sürücüsünü arıyorum diyor.

    Bios'un görüyor mu bu HDD'yi; önemli olan aslında bu...
  • 3. parti disk yüklemek için F9 'a basın diyecek aşağıda o zaman O tuşa bas ve karşına gelecek programcığı diskete yüklüyecek. Bu hem sata diskler hemde raid sürücüler hemde scsi 'ler için geçerlidir....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maledictum

    3. parti disk yüklemek için F9 'a basın diyecek aşağıda o zaman O tuşa bas ve karşına gelecek programcığı diskete yüklüyecek. Bu hem sata diskler hemde raid sürücüler hemde scsi 'ler için geçerlidir....



    Ben F6 gibi hatırlıyorum ama...
  • akla bak adam ne sormus ben ne cavap vermisim. Kusura bakma lazlik var heralde saat 12 yi gecmisti soruyu okudugumda!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: skara

    merhabalar yeni aldıgım seagate 200 GB harddiske XP pro işletim sistemini kuracagim ancak sata disketi gerekiyor, bu sata disketini nasıl olusturabilirim. şimdiden teşekkürler




    SATA (SERIAL ATA) DISK 'e MS-Windows 2K/XP KURULUMU

    SATA Diskler , ASUS P4P800,P4C800 gibi modellerde Intel ICH5R güney yongası ile yönetilmekle birlikte, hem bu kartların Deluxe modellerinde hem de diğer bazı ASUS anakart modellerinde, ayrı bir chip ile yönetilmektedir.

    Mesela;
    ASUS A7N8X-Deluxe ("Silicon Image® Sil 3112A" chipi)
    ASUS P4PE -GBL ("Promise" chipi)
    ASUS P4P800Deluxe ("Intel ICH5R ve Promise" chip)
    Bu yazı daha çok IDE Disk olmadan veya olsa bile İşletim sistemini SATA diske kuracağınızı varsayarak yazılmaktadır. IDE diske İşletim sistemi kurduktan sonra anakart CD si içindeki veya downlaod ve ftp sitelerindeki sürücülerle SATA diskleri tanıtmak, herhangi bir aygıtı tanıtmak gibidir.
    Anakart Destek CD içindeki SATA sürücülerini bir diskete koymanız gerekmektedir. CD içinde "Drivers " bölümü içindedir. Mesela, ASUS P4PE de "Drivers->Promise" klasörü. Klasör içinde "txtsetup.oem" isminde bir dosyanın olması gerekmektedir. İşletim sistemi kurulumu sırasında bu dosyaya bakıyor.
    Anakartı CD den BOOT etmek için ayarlayın. ASUS anakartlarda ilk açılış sırasında "Esc" tuşuna basarsanız boot edebileceğiniz aygıtlar listelenir. Veya klasik hali ile BIOS Setup ayarlarından Boot bölümünü ayarlayabilirsiniz.

    CD den boot etmeye başladıktan sonra,ekranın altında “Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver” yazısını görünce F6 tuşuna birkaç defa basınız .

    Daha sonra çıkacak olan ekranda "S" seçeneği ile yeni bir aygıt yükleyeceğinizi belirtin. Sizden A sürücüsüne (Floppy) gerekli sürücülerin olduğu disketi yerleştirmenizi ve "Enter" tuşuna basmanızı isteyecektir. Bazen size bir sürücü,bazen de birden fazla sürücü listesi çıkabilir. (... drivers for W2K,...drivers for Win XP ) uygun olanını seçip devam edin. Eğer bağlantılar doğru ve aygıtlarınız sağlamsa diskinizi görecektir. Kurulumun diğer işlemleri normal IDE Diske kurulum ile aynıdır.

    Tavsiyemiz WinXP kurmanız ve format sırasında Quick (Hızlı) format yapmanızdır. Aksi takdirde format işlemi birkaç saat sürebilir. Ya da 4-5 GB lık bir bölüm açıp işletim sistemini kurduktan sonra Disk Managment (Disk yönetimi) bölümünden kalan kısımları düzenleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chash -- 14 Ekim 2004, 10:25:28 >




  • Tebrikler Crash gayet iyi bir şekilde açıklamışsın ama bildiğim kadarıyla raid yapmadığı sürece oemsetup.txt dosyasına gerek duymayacak arkadaş...
  • Boardının yanında sana verilcen cd nin için hdd markasına göre sata klasörü olucak sata klasörünü diskete kopyala (kurtulamadım şu disket sürücülerden tam bitti kurtulduk diyoruz yine çıkıyorlar karşımıza) sonra disketi tak windows u kurarken scsi yaa raid sürücümü tanıtmak istiyorum de disket sürücü tak ordan yolunu göster tanısın kursun kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.