Şimdi Ara

Bilgisayar oyunları olimpiyatı başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en iyi oyuncularını bir araya getiren World Cyber Games (WCG) bugün ABD'nin San Francisco kentinde başlıyor. Pazar gününe kadar sürecek olan şampiyonada 62 ülkenin 700 şampiyonu en iyi olmak ve toplam 400 bin dolarlık para ödülünü alabilmek için kıyasıya kapışacak. Sekiz kategoride düzenlenen oyunların altısında Türk oyuncular da var. İlki 2001 yılında Güney Kore’de düzenlenen WCG bu yıl ilk kez Kore dışında bir ülkede düzenleniyor. Samsung'un sponsorluğunda düzenlenen yarışmadaki oyun dalları şöyle:

    Starcraft: Brood War, Warcraft 3: The Frozen Throne, Counter Strike: Condition Zero, Unreal Tournament 2004, FIFA 2004 ve Need for Speed: Underground, Project Gotham Racing 2 ve Halo. En popüler FPS oyunlarından Counter Strike: Condition Zero' finallerinde birinci olacak takıma 50 bin dolar ödül vedrilecek. Yarı finalistler ise 25 bin dolar alacak.

    Bugün başlayacak olan siber maraton pazar gününe kadar aralıksız sürecek. Yarışmada dağıtılacak 400 bin dolar oyuncuların iştahını kabartıyor olsa da dev bir pazar haline gelen oyun endüstrisi için önemsiz bir meblağ olarak kalıyor. Sadece ABD'de oyun endüstrisi yılda 10 milyar dolar getiriyor.

    Siber oyunların 2003 yılındaki finaline 55 ülkeden 600 kişi katılmıştı.

    TÜRKİYE'DE 12 BİN KİŞİ YARIŞTI

    Siber oyunlarda yer alan Türk oyuncular 12 bin kişi arasından seçildi. 18 ildeki 27 merkezde gerçekleştirilen elemeler sonucu 480 kişi İstanbul'da gerçekleştirilen büyük finallerde ABD'ye gidebilmek için yarıştı. Türkiye'yi temsil eden oyuncular şöyle:

    Counter Strike Condition Zero Teamquash Takımı (5 kişi)

    FIFA Soccer 2004 Emrah Arslan

    StarCraft Brood War Onat Gegeoğlu

    Unreal Tournament 2004 Emre Birinci

    WarCraft 3 The Frozen Throne Kerem Pulat

    Need for Speed Underground Ercan Orhan

    İlgili linkler

    Word Cyber Games


    (Hürriyetim)



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.