Şimdi Ara

VHS Kaseti Yüksek Çözünürlükte Aktarma...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba eminim benzeri başlıkları çok gördünüz benim gibi siz de süreç içerisinde. Elimde birkaç eski vhs kaset var ve bunları zamanında tv kartı ile bilgisayarıma aktarmıştım. Ancak bildiğiniz üzere vhs'lerin çözünürlüklerinden ötürü görüntüler de çok kalitesiz duruyor. Bu noktada bir soru oluştu kafamda; "vhs to hd" programlar/plugin'ler işe yaramıyor ve standart prosedürle dijitale aktarmalarda kalite kötü oluyorsa, bu işlemi film restorasyonu gibi yaparsak daha iyi görüntü alma şansımız ne olur? Biliyorsunuz film restorasyon işlerinde 35 ve 70mm bantlar bir cihaz aracılığı ile büyütülerek kare kare bir yüzeye yansıtılır ve her kare yüksek çözünürlüklü kameralar ile kayıt altına alınır. Daha sonra filmin üzerinde temizleme ve renk düzeltmesi işlemi yapılır. Aynı şekilde eski negatif fotoğrafları da yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf makinesi veya tarayıcı ile bilgisayara aktarıp temizleme işlemi yapabiliyoruz. Peki benzeri bir işlemi vhs bantlar için uygularsak sonuç nasıl olur?

    Not: Tabi restorasyonu yapılan eski bantların çözünürlük bazında bir sınırlandırması olup olmadığından emin değilim. Belki vektörel mantığında çalışıyorlardı bu bantları çeken kameralar. VHS çekim yapanlar ise çözünürlük sınırlaması ile banta geçiriyorsa görüntüyü ne kadar büyütürsek büyütelim aynı kötü kalitede görünecektir. Bu konuda da bilgisi olan varsa bizi aydınlatırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesjay -- 22 Mayıs 2016; 10:36:08 >



  • VHS kasetlerdeki kayıt bir film veya negatif değil. Manyetik banta işlenen bir data. Bu sebeple tarama vs yapmanız mümkün değil. Çözünürlük olarak da video player çıkış kalitesinden öte yükseltme yapamazsınız. O da max 720x576 olur.
  • Daha evvel hicbir vhs bandini kontrol etmemem ve su an yurtdisinda oldugum icin elimde vhs kaset olmamasi kotu oldu. Epey gec ogrenmiz oldum bu bilgiyi. Kaset bandi gibi ama bilgi iceriyor diyorsunuz yani? Tipki commodore bilgisayarlar gibi... Enteresan. Tesekkur ederim aydinlattiginiz icin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Commodore mu? abi sen hangi çağdan bahsediyorsun. VHS tarih olalı 12-13 yılı geçti. Dijital kaset biteli de en az bir 6 yıl oluyor. Benim düğün kaseti de VHS idi zamanında VCD yaptık ama görüntüler çöp yani tekrar izlediğimi hatırlamıyorum bile. Eğer elinde halen değerli görüntüler bulunan VHS kasetlerin varsa, iyi bir araştırma ile DVD ye kayıt ettirmen mümkün. Çünkü VHS playerların da ömrü bitti kafaları düzgün okumaz tamiri de olmaz bunların, artık şansına. Ben olsam hiç uğraşmam.
  • Tekrar merhaba, bilmsm mesajimi tam okudunuz mu? Zaten elimdeki vhs kasetleri kendim bilgisayarima aktarmistim zamaninda. Sadece o donemler vhs kaset bandinin icerdigi bilginin tam olarak ne olduguna bakmamistim hic. Yurt disinda oldugum icin konuyu acarken elimde kontrol edebilecegim bir vhs kaset de yoktu. Elbette commodore ve kasetler tarihin tozlu sayfalarinda yerini aldi ancak commodore ornegini vermem, commodore kasetlerinin sesten baska cesitli bilgiler icermesi sebebiyleydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vhs deki görüntüleri aktarmak için eminönüde bir yer bulmuştum
    ama adamda zamanın bütün teknolojileri mevcut kamera tamircisi.
  • Merhaba Arkadaşlar Her türlü Kaset , Video Dvd ve Cd leriniz Usb Flash Diske Yüklenerek Televizyon , Bilgisayar ve Telefonlarınızda izlenecek şekilde Ayarlanır ...

    İletişim 7/24 Arayabilirsiniz.
    Telefon : 0536 978 56 80 (Whatsapp)
    Web sitemiz:www.antalyafotokamera.com

     VHS Kaseti Yüksek Çözünürlükte Aktarma...


    TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN KASETLERİNİZİ KARGO İLE GÖNDEREBİLİRSİNİZ.
     VHS Kaseti Yüksek Çözünürlükte Aktarma...




    TOPLU KASET ,CD , VİDEO DVD VE SES KASETLERİNİZ DE (5 KASET VE ÜZERİ ) ÖZEL İNDİRİMLER YAPILIR.


    BİZİ TAVSİYE EDEN MÜŞTERİLERİMİZE SÜPRİZ HEDİYELER
     VHS Kaseti Yüksek Çözünürlükte Aktarma...


    ÇEVİREBİLDİĞİMİZ KASETLER NELERDİR ?
    Her Tip Eski Video Kasetleriniz VHS,BETAMAX , Ses Kasetleriniz ,Sony Hi8, Dvd , Mini Dv, Cdleriniz USB Flash’a Akatarılır. VHS Kaseti Yüksek Çözünürlükte Aktarma...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.