Şimdi Ara

AMD Bristol Ridge APU ailesi sızdırıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • amd şu sene çıkacak diyorsa o gpu/cpu için daha en az 5 yıl var demektir. zen muhabbetleri seneler önce başladı. hala kağıt üstündeki verilerden öteye geçilemedi.

  • güveniyoruz sana amd yürü be koçum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    quote:

    Orijinalden alıntı: jamiryo87

    O değilde ülkemizde kumanda devresi bile üretilmiyor buradan elin şirketine lololo lölölö yapıyoruz. Şİrketin gücü belli sermayesi belli çapı belli nasıl bir mucize bekliyoruz onu anlamış değilim.

    O işler öyle kolay olmuyor.

    Bugün kullandığımız teknoloilerin çoğu, 20. yy'ın ilk yarısında ortaya çıktı. Sonraki 20-30 yılda da patentlendi. Senin ülkende ise o dönemde hala bayındırlık hizmetleri, temel gıdaların temini, sanayileşme gibi meseleler halledilmemişti (gerçi hala da halledebilmiş değiliz). Bunun üzerine bir de siyasi bunalımlar, askeri darbeler, ekonomik krizler vs. vs. sorunlarla yıllarca bütün gücünü de kendi iç çekişmelerine harcamışsın. Son 2000'li yıllara gelince biz üretemiyoruz. Tabi üretemeyeceksin. Üreten geçen yüzyıl üretti, patentlerini de aldı. Sen bir şey yapmaya kalktığında onun zaten patenti var, olmaz o iş noktasında kaldın. Şuan bile savunma sanayinde bir şeyler yapmak istendiğinde kırk takla atmak zorunda kalıyorsun. Ne alt yapı var, ne üst yapı var, ne bilgi birikimi var. Bir de hala bu tip işleri siyasete malzeme etmek gibi garip garip tutumlar sergileyenler var.

    Her şeye en başından başlayayım desen, 486 gibi işlemcilerle Core i7'lere karşı mı rekabet edeceksin? Ya da Intel'in Amd'nin işlemcileri varken 30 yıl öncekine benzer teknikleri kullanan işlemcileri kime satacaksın? 7-8 yıl önce Nvidia işlemci üretecek falan diyorlardı. Adamlar o işe girmedi bile. Neden? Çünkü girsen de başarılı olamazsın. O x86 tarafında işlemcisini yapan yaptı bu zamana kadar. Bundan sonra sen nerede rekabet edebileceksin ki? Bu durumu diğer tüm alanlarda da düşün. Anca başkasının patentini kullanıp ona belli özellikler katabiliyorsun. Çağın gereklerini karşılayacak ölçüde gelişmiş bir şeyi sıfırdan üretme şansın çok az. Ona harcayacağın paranın haddi hesabı. Tabi bir saraydan daha ucuz olur sanıyorum. Ama sonuçta attığın taş ürkütüğün kuşa değecek mi?

    Biz üretemiyoruz mevzusu o kadar kolay, hemen yeaa yapamıyoz işte laflarının biraz ötesinde yani. O kadar kolay değil.

    Bu yorumu ayakta alkışlıyorum. Gavur bu işleri kaç yüz yıldır yapıyor. Birileri bekliyor ki hemen sen de o seviyelere ulaş. Bu her alanda geçerli: Otomotiv, savunma sanayi, elektronik... Ama yapmak istiyorsan bir yerden de başlamak gerekiyor. Çünkü emeklemeden yürüyemezsin, yürüyemeden koşamazsın.

    Amd konusuna gelirsek, amd zaten hep kağıt üstünde tanıtım yapıyor. Daha bir şey yaptığını görmedik. Kağıt üzerinde kimse amd ile boy ölçüşemez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rodri

    quote:

    Orijinalden alıntı: mamad
    quote:

    Orijinalden alıntı: jamiryo87 O değilde ülkemizde kumanda devresi bile üretilmiyor buradan elin şirketine lololo lölölö yapıyoruz. Şİrketin gücü belli sermayesi belli çapı belli nasıl bir mucize bekliyoruz onu anlamış değilim.
    O işler öyle kolay olmuyor. Bugün kullandığımız teknoloilerin çoğu, 20. yyın ilk yarısında ortaya çıktı. Sonraki 20-30 yılda da patentlendi. Senin ülkende ise o dönemde hala bayındırlık hizmetleri, temel gıdaların temini, sanayileşme gibi meseleler halledilmemişti (gerçi hala da halledebilmiş değiliz). Bunun üzerine bir de siyasi bunalımlar, askeri darbeler, ekonomik krizler vs. vs. sorunlarla yıllarca bütün gücünü de kendi iç çekişmelerine harcamışsın. Son 2000li yıllara gelince biz üretemiyoruz. Tabi üretemeyeceksin. Üreten geçen yüzyıl üretti, patentlerini de aldı. Sen bir şey yapmaya kalktığında onun zaten patenti var, olmaz o iş noktasında kaldın. Şuan bile savunma sanayinde bir şeyler yapmak istendiğinde kırk takla atmak zorunda kalıyorsun. Ne alt yapı var, ne üst yapı var, ne bilgi birikimi var. Bir de hala bu tip işleri siyasete malzeme etmek gibi garip garip tutumlar sergileyenler var. Her şeye en başından başlayayım desen, 486 gibi işlemcilerle Core i7lere karşı mı rekabet edeceksin? Ya da Intelin Amdnin işlemcileri varken 30 yıl öncekine benzer teknikleri kullanan işlemcileri kime satacaksın? 7-8 yıl önce Nvidia işlemci üretecek falan diyorlardı. Adamlar o işe girmedi bile. Neden? Çünkü girsen de başarılı olamazsın. O x86 tarafında işlemcisini yapan yaptı bu zamana kadar. Bundan sonra sen nerede rekabet edebileceksin ki? Bu durumu diğer tüm alanlarda da düşün. Anca başkasının patentini kullanıp ona belli özellikler katabiliyorsun. Çağın gereklerini karşılayacak ölçüde gelişmiş bir şeyi sıfırdan üretme şansın çok az. Ona harcayacağın paranın haddi hesabı. Tabi bir saraydan daha ucuz olur sanıyorum. Ama sonuçta attığın taş ürkütüğün kuşa değecek mi? Biz üretemiyoruz mevzusu o kadar kolay, hemen yeaa yapamıyoz işte laflarının biraz ötesinde yani. O kadar kolay değil.
    Bu yorumu ayakta alkışlıyorum. Gavur bu işleri kaç yüz yıldır yapıyor. Birileri bekliyor ki hemen sen de o seviyelere ulaş. Bu her alanda geçerli: Otomotiv, savunma sanayi, elektronik... Ama yapmak istiyorsan bir yerden de başlamak gerekiyor. Çünkü emeklemeden yürüyemezsin, yürüyemeden koşamazsın. Amd konusuna gelirsek, amd zaten hep kağıt üstünde tanıtım yapıyor. Daha bir şey yaptığını görmedik. Kağıt üzerinde kimse amd ile boy ölçüşemez.


    Haklılık payınız yüksek olsa da, X86-X64 işlemcilerin üretilmesi zaten söz konusu bile olamaz. X86 orijinalinde Intel'e ait bir üründür ve tekel yasası izin vermiş olsaydı hala, sadece Intel'in elinde olacaktı. Bu bir kere unutulmaması gereken bir konudur. Ancak, bu bir işlemcinin sıfırdan üretilemeyecek olduğu anlamına gelmemektedir ki, örneğini de ARM işlemciler ile görebilmekteyiz. Ayrıca bu işlemcinin zamanı geldiğinde (ki muhtemelen 2000 kuşağından öncekiler göremeyebilir) x86-x64'lerin pabucunu dama atabilir. Dolayısı ile, yine, bir işlemcinin üretilemeyeceği anlamına gelmemektedir.
    Bunun dışında, işlemci üretmek sadece küresel rekabeti (satışı ve karlılığı) gerektirmeyebilir. Sırf kamu kurumlarının ve/veya yüksek güvenlik gerektiren konularda kullanılması bile üretilecek bir işlemcinin yeteri kadar önemli olmasını sağlayacaktır. Örnek olarak ise Intel'in CPU-ID konusunu ortaya attığında yapılan tartışmaları aklınıza getirebilirsiniz? Evet, yanlış okumadınız, internet ortamında güvenli alış-veriş vs. için güvenlik sağlayabilirsiniz diyerek ortaya çıkan bu özelliği kullanan var mı? Yoksa, neden yok peki?
    Başka bir konu ise, ortamda kullanılabilen iki tip işlemci var. Bu işlemcilerin farklı konularda farklı avantajları varken, farklı dezavantajları da söz konusudur. Geliştireceğiniz bir işlemci bu avantajları bir araya getirirken, dezavantajları da içermeyebilir.
    Kısaca, işlemci konusu doğru düzgün bir şekilde tartışılmalıdır....





  • ARM'nin x86'dan üstün bi yanı yok. Açık diye birileri Intel ile rekabet edebilecek mimari kurabilir ve neler neler diye düşünüyorsanız bi sürü şeyi es geçip bak ne yapmışlara getiriyorsunuz. ArmV8'in kendi problemleri ve komut seti altyapısı olarka. ARM ISA'sı daha basit değil, daha az yer kaplamıyor, daha hızlı çalışmıyor, daha az güç tüketmiyor. Sizin gördüğünüz şeyler tamamen mobil için eskiden gelen geleneğin devamı ve bunun üstüne varsayımı kuruyorsunuz. 3.5 ghz hi performance nod ile üretim yaptırmış ve bunu alternatif olarak sunmaya kalkmış kaç üretici var? Ekonomik olmadığı için satacak pazar bulamadıkları için bu işe girişmiyorlar değil, mimari olarak tasarım olarak Intel'e yaklaşacak yeterlilk de yok. x86 = dünyada çok ender rastlayacağınız özel durumu olan hemen hemen tekel olan örneklerden bi tanesi. Mobil ARM vs. Atom diyecekseniz Atomlar zaten çok iyi konumda. Kalkıp GPU'su ile karşılaştırırsanız konu dışına çıkarsınız. O zman Atom dışı Intel için rakip ürün geliştirsinler? Ekonomik olmadığı için yapılmıyor değil işte. O kadar akademik var çalışma var, %95'i işe yaramaz şey dolu da olsa tonla bilgi var, bunları al ürün yap denk bişey yap, yürümüyor işte işler öyle. Çin'de hükümet destekli Phytium firmasının Mars işlemcisi var, 64 çekirdek ArmV8 temelli, HPC yönelik tasarlanmış, masraftan kaçınmamışlar kısacası. 600 mm2'den daha büyük alanı var, Xeon'un yarısından daha geride perfi var. Öyle yapılır edilir ile olmuyo.

    TR'de kumanda'nın tasarımını yaparsın. Önemli olan tasarımını fonksiyonel hale geçebilir örneğini hazırlamak mı, onun fab'ının olması burda üretebilmek mi. TR'de ABD'deki gibi trusted foundation tarzı yapı direk yok. Askeri vs. için üretecek küçük ve görece geride kapasite var. Tutup bununla kumandanın parçalarını da üretirsin. Önemli olan piyasa için rekabetçi ürün üretmek mi sadece üretebilir olmak mı? Bu şartlarda TR'de fab olması ekonomik değil, o yüzden sağda solda var zaten. Tasarımını prototipini yaparsın, ki belli karmaşıklığın altında olduğu sürece çiplerin prototiplendirmesi devasa paralara çıkmayabilir. Bunun için yeeterli know-how bilmemne yok altyapı yok girişim sermayesi yok, olmaz yürümez tabi.

    AMD single-thread performansını yükseltsin yeterli zaten.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    quote:

    Orijinalden alıntı: jamiryo87 O değilde ülkemizde kumanda devresi bile üretilmiyor buradan elin şirketine lololo lölölö yapıyoruz. Şİrketin gücü belli sermayesi belli çapı belli nasıl bir mucize bekliyoruz onu anlamış değilim.
    O işler öyle kolay olmuyor. Bugün kullandığımız teknoloilerin çoğu, 20. yyın ilk yarısında ortaya çıktı. Sonraki 20-30 yılda da patentlendi. Senin ülkende ise o dönemde hala bayındırlık hizmetleri, temel gıdaların temini, sanayileşme gibi meseleler halledilmemişti (gerçi hala da halledebilmiş değiliz). Bunun üzerine bir de siyasi bunalımlar, askeri darbeler, ekonomik krizler vs. vs. sorunlarla yıllarca bütün gücünü de kendi iç çekişmelerine harcamışsın. Son 2000li yıllara gelince biz üretemiyoruz. Tabi üretemeyeceksin. Üreten geçen yüzyıl üretti, patentlerini de aldı. Sen bir şey yapmaya kalktığında onun zaten patenti var, olmaz o iş noktasında kaldın. Şuan bile savunma sanayinde bir şeyler yapmak istendiğinde kırk takla atmak zorunda kalıyorsun. Ne alt yapı var, ne üst yapı var, ne bilgi birikimi var. Bir de hala bu tip işleri siyasete malzeme etmek gibi garip garip tutumlar sergileyenler var. Her şeye en başından başlayayım desen, 486 gibi işlemcilerle Core i7lere karşı mı rekabet edeceksin? Ya da Intelin Amdnin işlemcileri varken 30 yıl öncekine benzer teknikleri kullanan işlemcileri kime satacaksın? 7-8 yıl önce Nvidia işlemci üretecek falan diyorlardı. Adamlar o işe girmedi bile. Neden? Çünkü girsen de başarılı olamazsın. O x86 tarafında işlemcisini yapan yaptı bu zamana kadar. Bundan sonra sen nerede rekabet edebileceksin ki? Bu durumu diğer tüm alanlarda da düşün. Anca başkasının patentini kullanıp ona belli özellikler katabiliyorsun. Çağın gereklerini karşılayacak ölçüde gelişmiş bir şeyi sıfırdan üretme şansın çok az. Ona harcayacağın paranın haddi hesabı. Tabi bir saraydan daha ucuz olur sanıyorum. Ama sonuçta attığın taş ürkütüğün kuşa değecek mi? Biz üretemiyoruz mevzusu o kadar kolay, hemen yeaa yapamıyoz işte laflarının biraz ötesinde yani. O kadar kolay değil.


    nVidia işlemci üretti, hala da üretiyor aslında. Tegra işlemcileri. Ha üretmekten kastınız bizzat kendi tesislerinde imal etmesi üretmiyor. Üretici olarak bilinen birçok firma da zaten aynı şekilde yapıyor, Quallcomm gibi.





  • ddr 4 ve 2400 mhz komik adamlar zaten ddr 3 mimarisinde 2400 mhz ram takarak kullanabilmekteyiz 2400 mhz' i aşıp default olarak 4600 mhz bellek desteğini vermeleri lazım yoksa hiç bir espirisi yok intelin 6. nesil ddr 4 2133 bellek ile çalışan sistemi ile ddr 3 2133 mhz ram takılı makinası arasında gram fark yok far edilebilecek sentetik testler hariç. 3600 mhz ve üstünde ancak fark yaratıyor render ve diğer işlemlerde.

  • Kumanda devresi bile üretemiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    adamlar nekadar iyi işlemci üretse bile i3 fanları yine beğenmiyeceklerdir, onlara diyeceğim 2 sene sonra soketi anakartı komple değişirsiniz intel sayenizde zengin

    Emin ol Intel hiçbirimizin babasının firması değil. Ama bir firma diğerinden bu kadar ilerideyken ve kaliteliyken gidipte kimse tek amacı Intel'i yakalamak olan bir firmadan ürün almak istemez (Fanları hariç). O beğenmediğin i3'lerin en yenisi i3-6100 AMD'nin tüm işlemcilerinden daha kaliteli olunca i3 fanı olmak bence çok daha mantıklı...

    Ama umarım Zen ile bir şeyler değişir. Ancak firmanın gücü belli, argeye ayırdığı para belli. AMD severler mucize bekliyor bence. Skylake seviyesini yakalayabilse bile büyük başarıdır bence AMD için. (Biz o zamanlar Kaby Lake ile tanışmış Cannonlake için gün sayıyor oluruz orası ayrı konu...)

    Ya yürü git i3'ü ne zannediyorsun sen?

    Intel babamın firması değil diyorsun i3'ü göklere sığdıramıyorsun.

    Intel de aynı paraya igpu ile birlikte adam bir işlemci versin alalım?

    120 liraya aldığım giriş seviyesi APU bile GTA V oynatabiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    ARM'nin x86'dan üstün bi yanı yok. Açık diye birileri Intel ile rekabet edebilecek mimari kurabilir ve neler neler diye düşünüyorsanız bi sürü şeyi es geçip bak ne yapmışlara getiriyorsunuz. ArmV8'in kendi problemleri ve komut seti altyapısı olarka. ARM ISA'sı daha basit değil, daha az yer kaplamıyor, daha hızlı çalışmıyor, daha az güç tüketmiyor. Sizin gördüğünüz şeyler tamamen mobil için eskiden gelen geleneğin devamı ve bunun üstüne varsayımı kuruyorsunuz. 3.5 ghz hi performance nod ile üretim yaptırmış ve bunu alternatif olarak sunmaya kalkmış kaç üretici var? Ekonomik olmadığı için satacak pazar bulamadıkları için bu işe girişmiyorlar değil, mimari olarak tasarım olarak Intel'e yaklaşacak yeterlilk de yok. x86 = dünyada çok ender rastlayacağınız özel durumu olan hemen hemen tekel olan örneklerden bi tanesi. Mobil ARM vs. Atom diyecekseniz Atomlar zaten çok iyi konumda. Kalkıp GPU'su ile karşılaştırırsanız konu dışına çıkarsınız. O zman Atom dışı Intel için rakip ürün geliştirsinler? Ekonomik olmadığı için yapılmıyor değil işte. O kadar akademik var çalışma var, %95'i işe yaramaz şey dolu da olsa tonla bilgi var, bunları al ürün yap denk bişey yap, yürümüyor işte işler öyle. Çin'de hükümet destekli Phytium firmasının Mars işlemcisi var, 64 çekirdek ArmV8 temelli, HPC yönelik tasarlanmış, masraftan kaçınmamışlar kısacası. 600 mm2'den daha büyük alanı var, Xeon'un yarısından daha geride perfi var. Öyle yapılır edilir ile olmuyo.

    TR'de kumanda'nın tasarımını yaparsın. Önemli olan tasarımını fonksiyonel hale geçebilir örneğini hazırlamak mı, onun fab'ının olması burda üretebilmek mi. TR'de ABD'deki gibi trusted foundation tarzı yapı direk yok. Askeri vs. için üretecek küçük ve görece geride kapasite var. Tutup bununla kumandanın parçalarını da üretirsin. Önemli olan piyasa için rekabetçi ürün üretmek mi sadece üretebilir olmak mı? Bu şartlarda TR'de fab olması ekonomik değil, o yüzden sağda solda var zaten. Tasarımını prototipini yaparsın, ki belli karmaşıklığın altında olduğu sürece çiplerin prototiplendirmesi devasa paralara çıkmayabilir. Bunun için yeeterli know-how bilmemne yok altyapı yok girişim sermayesi yok, olmaz yürümez tabi.

    AMD single-thread performansını yükseltsin yeterli zaten.


    Ayakta alkışlıyorum hocam seni, aynı şeyleri düşünüyoruz. Ama dinlemiyor millet.




  • black_flood kullanıcısına yanıt
    İntelle aynı kefeye koymamak lazım yanlış hatırlamıyorsam 1866 mhz destekleyen ilk seri apularda 2400 mhz de taksan fark oluyordu zaten 2133 mhz destekleyen apularda 2400 hatta testi yapan siteyi pek hatırlamasamda +2600 mhz ram de bile fps artışı oluyordu taktığın zaman.Mesela a10 7850k gpu testlerinde adam 720 mhz den 1100 mhzlere oc yapıyor fps olarak %5-10 belki artış yapıyor bunun sebebide yeterli bant genişliği olmadığından dolayı olduğunu söylüyorlar benim anladığım.Yani 2400 mhz bellek desteği kâğıt üzerinde olsa da gpuyada oc çekeceksen eğer bence en az +3000-3200 mhz belki daha yüksek hızda ram kullanabilecek kapasite var apularda.Zaten incelemeler yapılınca kesinleşir bakalım hayırlısı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl dikkat edilmesi gereken detay,bu işlemciler yeni AM4 anakartlarla gelicekse ilerde çıkacak olan Zen mimarili APU'ları destekliycekmi? Eğer destekliycekse ve uzun vaadeli gidicekse şimdiden alınabilir.Yok değilse hiç bulaşmamak daha hayırlısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 24 Mayıs 2016; 5:55:39 >




  • Amd güzel işler yapacak bu sene.İntelin veremediği apu desteğini vererek kazanacak.Belki bundan 2 sene sonra.Amd nin apuları masaüstü extreme ekran kartlarını yakalayabilirse başka bir platform yaratmış olacak.Enerji verimliliği konusunda baya düzeltmeye başladılar.Amd almamak için sebep yok





  • AMD bu masaüstünde kullandığı APUları olduğu gibi dizüstüne getirse, o tarafta inanılmaz rekabetçi olurlar.

  • Zen olarak 8 çekirdekli cpu + 8 çekirdekli gpu gelecek, fm2+ anakartlara da uyacak diye okumuştum, apu'dan devam:) upgrade isteyenler biraz daha bekleyelim, i7 seviyesine az kaldı:)

  • Yav AMD hee hee, seviyom seni he ama bi 2017 ye kadar çekil gözümün önünden ...
  • meraklısı için AMD'nin yol haritası..TDP değerlerinin de düşürülmesiyle birlikte"AMD çok ısınıyor" geyiği artık tarih olacak...sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 25 Mayıs 2016; 11:03:12 >




  • 7850K ile FullHD orta kalite standardı tutturulmuştu. Bunlarda kalite ayarları orta-üst olursa birçok kişinin işini görür.

    35Wtdp 4core/512shader iyi görünüyor. Saat hızı ile bu kadar düşüş yaşanmasının nedeni ne olabilir. Tablo gerçeği yansıtıyor mu bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 26 Mayıs 2016; 22:21:30 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.