Şimdi Ara

ADSL ABONMAN SÖZLEŞMESİ madde 7 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biz süper zeki Türkler böyle çözümlere giderek gelecekteki internet bandwith'imizi engelliyoruz haberiniz yok.Herkes paylaşacak ondan sonra yatırım azalacak 5 sene sonra kimse internet'e giremeyecek arkadaşlar bu türk düşüncesini bırakın lütfen. Kendinizi düşünmüyorsanız çoçuklarınızı torunlarınızı düşünün. Zaten bu aralar devlet zorla yatırım yapıo.IMF politikaları vesaire. Bide biz vuruyoruz. Bu arada ben Türk Telekom yetkilisi diilim sadece duyarlı ve akıllı bi vatandaşım.

    Interneti paylaşanları banlıyorum....
  • arkadaslar hepimiz kendi capımızda birseler yapabiliriz ama kimin cebinden almış oluruz birde onu düşünelim , herkes aldıgı hizmetin parasını ödemeli ...
  • cj ; arkadaş cok dogru bir sey anlatıyor 100%100 katılıyorum....
  • Arkadaşlar bu forum herkeze olduğu gibi tt cilerede acık ve siz ben sunla paylaşıyom şundan alıyom falan filan diyosunuz adsl paylaşımı yasakken siz açıkça yazyosunuz.. kendimizi ele vermeyelim derim ne olur ne olmaz....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cj

    Biz süper zeki Türkler böyle çözümlere giderek gelecekteki internet bandwith'imizi engelliyoruz haberiniz yok.Herkes paylaşacak ondan sonra yatırım azalacak 5 sene sonra kimse internet'e giremeyecek arkadaşlar bu türk düşüncesini bırakın lütfen. Kendinizi düşünmüyorsanız çoçuklarınızı torunlarınızı düşünün. Zaten bu aralar devlet zorla yatırım yapıo.IMF politikaları vesaire. Bide biz vuruyoruz. Bu arada ben Türk Telekom yetkilisi diilim sadece duyarlı ve akıllı bi vatandaşım.

    Interneti paylaşanları banlıyorum....


    tt 1 milyon portun 250 binini zor sattı yüksek fiyatlar millet alamıyor
    sanki bağlantı ucuzda millet almıyor. senin hesabına kalsa demek birden fazla bilgisayarı olanlar her bilgisayara ayrı bağlantı alacak ev olsun iş olsun konu komşu olsun
    tt nin port sayısına göre değil bağlantı genişliğine göre para veriyosun eğer port sayısına göre üçret olsaydı o zaman haklı olabilirdin.
  • bu arkadas telekomdan galiba
  • yaw adamlar 4 ayda zati zor verdiler adsl yi bide kapı kapı dolaşıp ''ee ii gunler biz adsl nizi paylastıryomusunuz yoksa sadece sizmi kullanıoyrsunuz bi bakacaktıkta''diecekler eheeh paylastırın yaw adamlar zaten fazlasını bizim damarlarımızdan cekiyo bişicik olmaz ttelekoma zaten mabedleri tutstu bu özelleşme geyiğine baksana ozel hat falan cıktı 10 sene once yapmaları greken seyi şimdi yapıyo dalai-llamalar...
  • Bisey sorucam.Madem yasak,4 portlu routerımın uzerinde neden turk telekom onayı var?Onayı da tek porta vermediler herhalde.Ya gelsinler ne yapıyorlarsa yapsınlar.Biz 4 kisi oyun oynuyoruz routerla bagladık dersiniz olur biter.Elinde delil olmadan isterse yargılasın ne yazar?
    Bu arada dun National Geographic'de izledigim bir belgeselde hackerın biri su cumleyi kullandı:
    Internette bilgiye erismek icin buyuk sirketlere tonlarca para vermemiz mi dogru,yoksa internetin tum halka ait olması mı?Karar sizin arkadaslar
  • Arkadaşlar kesinlikle ve kesinlikle suç değil ve fesh edemezler anlaşmayı, network şeklinde dağıtmanızın hiç bir sakıncası yoktur. İhbar mihbar geçin olanları... suç olan telekomun sana verdiği hattı kullandırman eğer bu hattı birisiyle paylaşırsan suç ve hemen cezai işleme tabi tutulursunuz. Kesinlikle bunu yapmayın. Ama network hattınızı istediğiniz kadar kişiyle özgürce paylaşabilirsiniz, ister internete bağlanın ister oyun oynayın karışması gibi bir lüxü yok. isterseniz telekom 'a gidip danışabilirsiniz.
  • Şunu atlıyorsunuz gibime geliyor
    1024 hattı 5 kişiye paylaştırdığınızda alacağınız verimde 1024/5 oluyor (Genellikle) sonuçta yüksek verim almak isteyen zaten tek başına kullanmaya bakar.Biz 7 kişi 128 i paylaşıyoruz ama o oranda verim bize yetiyor.daha fazlasını istesek zaten ya paylaşmayız yada 2048 alırız demekki yine hizmet=para oranı oranı doğrulanmıştır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gun

    Bence bu maddeler büyük ihtimalle kar amacı güdenler için koyulmuştur. Yani hani telekom ve internet TT'nin tekelinde ya. O yüzden satış yapmak filan dolayısı ile yasak.

    Ama aynı apartmanda diğer akrabalar ile filan (yada akraba de paylaş) büyük ihtimal bişi demezler. İhbarıda bence değerlendirmezler tamire gelemiyorlar ne ihbarı

    Eğer çok korkan varsa alırsınız wireless olarak paylaştırırsınız ne kablo var ne bişi var nerden anlayacak gelen adam. Hem wireless'a şifre koyarsınız (zaten koymalısınız) girip login olup ağdakilerede bakamaz.

    Eğer ağın dar alanından şikayetçiyseniz booster'lar (güçlendirici) alırsınız yada tekrar ediciler koyarsınız. Olmadı yeni standar 802.11n formatını koyarsınız ki bu format %800'e kadar alanı genişletiyoruz diyebiliyor.



    +1 +1 +1

    ama yine de aklına yatmadıysa tırsıyorsan vazgeç derim
  • Telekom önce kendine bi baksın.... 3 kuruşluk şey için dünyanın parasını alyor. Dünyanın hiç bir yerinde 128 ile bağlanan kalmamışken bizde 128 için bile deli para alıyor.
    Yatırım yapamıyormuş (!) Peh...
    Cep telefonlarına yapılan yatırımın onda biri internet için yapılsa şimdi herkes enaz 256 ile ve daha ucuzabağlanırdı diye düşünüyorum..

    Fiyatları makul seviyelere çeksin, zaten korsan bağlanma da kendiliğinden ortadan kalkar.
  • Türk hava yolları - OK. (%98)
    Türk kara yolları - NOT OK. (%47)
    Türk demir yolları - NOT OK. (%43)
    Türk Telekominikasyon - NOT OK. (%0.76)

    Yurt dışında bizi bu şekilde tanıyorlar... Bi ucaklarımızı beğeniyorlar, işin komik yanı onu da biz onlardan satın alıyoruz...
  • dreternity 'ye kesinlikle katılıyorum. 128 e bile bu kadar para veriyoruz. Zamanında bizden toplanan vergileri çarçur etmeselerdi de yatırım yapsalardı. Türktelekom PTT'den ayrılıp şirketleştiği zaman Avrupa'nın en iyi en yeni alt yapısını hazırladı. Ama özelleşecek diye hiç bir yatırım yapılmadı şu an Avrupanın en eski teknolojisine sahip. Bizim fazladan verdiğimiz paralarla gelişecekse ohoooo daha 20 yıl fazla paralar vermek zorundayız.
  • paralel nasıl çekiliyor arkadaşlar, başta telekomda mümkün değil diyorlardı, hakketen ben de başaramadım, cızırtı oluyor, bilen varsa anlatırsa seviniriz
  • Yaw beyler aramızda benim ne demek istediğimi yanlış anlayanlar var. Şimdi ethik olmayan durum bi kişinin internet'i alıp onu başka kişilerle paylaşması ne bilim komşu falan gibi. Ancak eğer sen 4 port'lu adsl modemini evindeki 4 farklı bilgisayara paylaştırmak istiosan o zaman zaten sorun yok.Çünkü bu son derece ethic bi davranış. 2. problemde ADSL fiyatlarının ucuzlaması falansize soruyorum şu anda dünyada internet'e girenlerin dünya nüfusuna oranı kaç %0.1. ABD tüm girenlerin %60'ını Avrupa ise %22 sini kaplıo.Yani geriye kalan 12 lik kısım dünyanın geriye kalan 5 milyar insanı. Siz bana gelmişiniz yok internet ucuzlasın yok ucuz olsa herkes alır. Biz bu Türk mantığıyla devam edersek internet 500bin lira bile olsa onu paylaşırız ve sistem 5 sene sonra göçer.Benim anlatmak istediğim herkes sağduyulu olursa herkes kazanır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cj

    Yaw beyler aramızda benim ne demek istediğimi yanlış anlayanlar var. Şimdi ethik olmayan durum bi kişinin internet'i alıp onu başka kişilerle paylaşması ne bilim komşu falan gibi. Ancak eğer sen 4 port'lu adsl modemini evindeki 4 farklı bilgisayara paylaştırmak istiosan o zaman zaten sorun yok.Çünkü bu son derece ethic bi davranış. 2. problemde ADSL fiyatlarının ucuzlaması falansize soruyorum şu anda dünyada internet'e girenlerin dünya nüfusuna oranı kaç %0.1. ABD tüm girenlerin %60'ını Avrupa ise %22 sini kaplıo.Yani geriye kalan 12 lik kısım dünyanın geriye kalan 5 milyar insanı. Siz bana gelmişiniz yok internet ucuzlasın yok ucuz olsa herkes alır. Biz bu Türk mantığıyla devam edersek internet 500bin lira bile olsa onu paylaşırız ve sistem 5 sene sonra göçer.Benim anlatmak istediğim herkes sağduyulu olursa herkes kazanır.

  • ya tamam paylaşım yasak da ben sadece ağ kurdum derim..nasıl ispatlayacaklar internet bağlantısını kullandığımı...hattı paylaşmiomki ağ kuruom...
  • kavuraki sen galiba türkçe bilmion.Istersen Ingilizce'de yazarım kasap et derdinde koyun can derdinde neyse sen istersen 150 kişiye paylaştır kimse bişi anlamaz ancak bu sence etik mi?
    Etikliğide bırak 150 kişi paylaştığın zaman 5 sene sonra Türkiye'den internet çıkışını rüyanda görücen ben sana onu söylüyorum.
    Bu şuna benzer 50ton kapasiteli kamyona 100 ton yüklemek gibi bişi...
    Neyse ülkeyi ben kurtarmicam ama bu bilincin IT gencinde olmaması çok kötü. Şahsen ben sorumluluğumun bilincideyim vede kendi internetimi kendim kullanıyorum.
    Neyse herkese ii çalışmlar. Bu arada ben ne bi Türk telekom yetkilisiyim ne de provakatör falan.Üniversiteyi yeni bitiridim ve 23 yaşındayım sadece sorumluluğunu bilen bi gencim.
    Arkadaşlar; Think future act today
    Herkese ii çalışmalar...
  • ADSL internet bağlantısını paylaşmak ne hukuken, ne de etik olarak sakıncalı olan birşeydir. Ben bağlantıda yavaşlama olmasını kabul edip paylaştırdıktan sonra kimseye, ama kimseye söz düşmez. Bağlantı paylaşan insanlara sanki kaçak elektrik kullanmış gibi muamele etmek yersiz.

    Şu duyarlılık ve sağduyu anlayışını da anlamakta güçlük çekiyorum. "Kimse paylaşmasın, herkes ayrı hat alsın ki Telekom kar etsin, yatırım yapsın biz de daha hızlı bağlantıları görebilelim. Yoksa yavaş ve kalitesiz bağlantıya mahkum oluruz...."

    Bunun "Kimse kimseye elektrikli süpürgesini ödünç vermesin ki, herkes satın alsın, Rowenta, Philips vs. çok kazansın ve 5000W gücünde süpürge üretsin bizim için" sözünden ne farkı var? Teknolojinin önünde kimse duramaz beyler, sistem yolunu bulur merak etmeyin. Bu saatten sonra geri gideceğimizi kimse düşünmesin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.