Şimdi Ara

HP Pavilion G6 - 1000et Windows 10 Driver Sorunu (Artık Çok Yoruldum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle selamın aleyküm hayırlı ramazanlar. Ben en büyük hatayı yaparak sene 2013 de HP Pavilion g6 1000et laptop'u almış bulunuyorum ve bu 3. senem. Laptop Windows 7 olarak geldi o tarihten beri hep Windows 7 kullandım fakat şuan Windows 10 geçmek istiyorum ama... hp'nin kendi sitesindewww.hp.com.tr adresinde Aygıt Ve Sürücüler butonuna bastığımda bir sürü Windows 7 sürücüleri çıkıyor yüksek çözünürlüklü felan filan hepsi Windows 7 de kullandıgım sürücülerdi, Windows 10 butonu var ve ona bastığımda sürücüler çıkmıyor ama altta bir belirti vermiş hp ''Windows 10 Sürücülerine Windows Update Üzerinden Erişebilir Ve Yükleyebilirsiniz'' böyle bir belirti vermiş şimdi ben Windows 10 kursam mis gibi kurulum yapsam Windows Update den ulaşabilecekmiyim o sürücülere ? tamı tamına 5 gündür bunla uğraşıyorum ben araştırdım yaptım felan olmadı 3 gün önce Windows 8.1 Pro kurulumu yaptım onun sürücüleri hiç yok bile... çok değişik yollar denedimwww.amd.com.tr buraya girdim sürücülerimi tek tek aradım bazıları var bazıları yok... Örneğin bilgisayarımda 2 ekran kartı aygıtı var paylaşımlı ekran kartı yani ATI Mobility Radeon HD 4200 , Amd Radeon HD 7400M Series bu ekran kartları genel olarak kullandıgım kartlar ve işin en ilginç ve tuhaf kısmı AMD Radeon HD 7400M adlı sürücü'nün amd sitesinde windows 10 özelliği bulunuyor fakat ATI Mobility Radeon HD 4200 bu sürücünün ise Windows 10 özelliği yok Windows 8.1 bile yok... ben ne yapabilirim bu durumda? Mecburen olarak Windows 7 mi kullanmak zorundayım arkadaşlar? çok sıkıcı gelmeye başladı bu olay artık yok mu anlayan birileri ufak tefek'te olsa sesini duyursa ben cevaplarınızı bekliyorum ve çözüme ümit ediyorum arkadaşlar şimdiden çok sağolun teşekkürler.







  • Aiakox A kullanıcısına yanıt
    Windows 10 bilgisayarın bazı sürücülerini bulursa indirip kuruyor, bulamaz sa da Ekran kartı, Wireless, Ses, Ethernet gibi temel sürücülerinin yerine uyan kendi sürücülerini yüklüyor, ama her bileşenin sürücüsünü tek tek yüklemek istersen bilgisayarındaki bileşenlerin tam serisini Aida64 tarzı programlar ile öğrenip Internetten deneme yanılma yöntemi ile araştırıp yükleyerek bulabilirsen bulacaksın. Amd'nin 5000 serisinin altındaki ekran kartlarına Windows 10 desteği pek yok gibi daha önceki kullandığım laptop sendekinden daha eski bir Toshiba idi Windows 8, 8.1'e geçtiğimde epey araştırarak bir miktar sürücü bulabilmiştim, (aynı sürücülerin bir kısmını Windows 10'a geçtikten sonra geçen aya kadar da kullandım, sonunda laptopun anakartı bozuldu ve her ikimiz de kurtulduk) bir de Windows 8-8.1'de Windows 7'nin bazı sürücüleri çalışıyordu onları da deneyebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 6 Haziran 2016; 22:26:59 >




  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zamanını ayırıp yazdığın için teşekkürler kardeşim. Evet bugün Windows 10 kurdum üstteki dediğim driverleri buldu indirdi ve kurdu fakat bozuk çıktı driver'lar dxdiag okumadı o kadar uğraştım yaptım ettim sanırım ati mobility radeon hd 4200 bozuk çıktı, kardeşim sen çok güzel anlatmışsın evet driverspace.com,drivercollection.com vs vs bu sitelerde yukarıdaki belirttiğim driverlari kurmak istediğim de Windows 10 Windows 8.1 hepsi çıkıyor fakat indirdiğimde hiç bir şekilde kurmuyor driver'i kimisinde Catalyst Control Center yükleme yöneticisini (driver'i kurarken) açtığımda AMD EKRAN SÜRÜCÜSÜ yazmıyor kimisini kurduğumda mavi ekran veriyor sanırım bu uyumsuzluk fakat artık çok kafam karıştı nereden bulacam bu üstteki driverlarin Windows 10 sürücülerini veyatta Windows 8.1 sürücülerini o kadar araştırdım ettim bulamadım. Bu arada o Windows 7 de çalışanlar Windows 8.1 de bazen çalışıyor demişsin de bunuda ilk defa duyuyorum senden kardeşim. Aida64 bu adlı programı araştırdım şimdi fakat ücretli sanırım. Geri dönüş cevabını bekliyorum kardeşim hayırlı ramazanlar.




  • Aiakox A kullanıcısına yanıt
    Zaten en zoru ekran kartı, diğerler o kadar da önemli değil Windows yerine bir şeyler yüklüyor ve iş görüyor. Eski laptopumun ekran kartı 4500 serisi idi (sadece amd 13.1 sürücü sürümü çalıştırıyor idi) onu hem Windows 8 de hem de windows 10 da kullanmıştım, yabancı sitelerden birinde 4200 için (8.970.100.9001) sürücü sürümü ile ile çalıştığı yazılmış bir yükleyip dene.
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Şuan da baktım bulamadım ya hangi yabancı site link atarmısın sana zahmet kardeşm :/
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen adamın dibisin an itibariyle sorunu çözmüş bulunmaktayım. En üstte söz ettiğin windows 7 driver'lar bazen w10 w8 de felan çalışıyor demiştin evet ben windows 7 driver denedim gerçekten başarılı şekilde kurdu ve dxdiag AMD RADEON HD 6470M olarak gördü. Çok ama çok teşekkür ederim Allah senden razı olsun yardım sever elleriniz dert görmesin kardeşim hayırlı ramazanlar.
  • Aiakox A kullanıcısına yanıt
    VE aleykum selam ticari bir anlaşmadan dolayıdır yeni driverlerini yayınlamamak Win10 sürücülerini yayınlarsa sen daha fazla kullanırsın bilgisayarı amaç yeniletmek

    Neyse iyice araştırırsan çıkabiliyor mesela driver pack ile bulabilirsin ama Win10'da bayılır o makine söyleyeyim
  • hocam senin yazını yeni gördüm, g6-1000et yi halen kullanıyorsan windows 10 u unut. Ben hala çözüm bulamadım ama windows 8.1 için çözüm var, yanlızca hd 4250 grafik kartı sorun çıkarıyor, pilde ve prize takılı 6470m kullanırım grafik kartı sabit olsun önemli değil dersen sana çözümü veririm. 1000et ile 6 aydır windows 8.1 kullanıyorum hiçbir sorun yok.
  • SYNTAX S kullanıcısına yanıt
    İ7 işlemcili nvidia gtx 970m özellikleri olan yeni pc aldım kardeşim :) o bilgiayar artık yok teşekkürler yardımın için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.