Şimdi Ara

SJCam M20 Aksiyon Kamerası incelemesi ( Gyro + 4K + inanılmaz netlik ) GearBest (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.508
Cevap
67
Favori
68.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cihazı hiç webcam olarak kullanmayı deneyen oldu mu? Bağlantı yapma şansı nedir? Sipariş verdim bekliyorum, merak ettim webcam olarakda kullanabilecek miyim?
  • Cihazla fotoğraf çekerken balıkgözü olmasını kapatabileceğim bi ayar varmıdır acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi renk almak için kodu denedim fakat 120$ dan 96 $ a düşüyor.
    Fiyat artışı felan mı oldu acaba?
  • guvenkab kullanıcısına yanıt
    Cihazı bilgisayara takınca depolama için mi webcam için mi kullanacağımızı soruyor. Sonrasında webcam seçerek kullanabilirsiniz.
  • ErsinBoz kullanıcısına yanıt
    FOV ayarını narrow yaparak deneyebilirsiniz.
  • Merhabalar, gearbest üzerinden 26 Ağustos’ta siparişini verdiğim M20 aramex kargo ile 5 Eylül’de elime geçti. Esasen siparişi verirken nlpost’u seçmiştim, neden aramex ile gönderdiler bilmiyorum. Kargo ilk beş gün Hong Kong’da bekledi, internetten de aramex hakkındaki yorumları okuduktan sonra neredeyse kimsenin memnun olmadığını görünce hemen hem aramex ile hem de gearbest ile iletişime geçtim ve 5. günde kargo hareketine başladı.

    Ürüne gelirsek; ilk olarak bahsetmek istediğim şey boyutu. Beklediğimden çok daha ufak, bilemiyorum diğer kullanıcılar bu konuda ne düşünüyor ama bence bu boyut/hafiflik gerçekten çok büyük avantaj. Malzeme kalitesi gayet düzgün, yan kısmındaki butonlar basarken sert ve kaliteli hissettiriyor ama üstteki butonlar biraz daha bozulmaya yatkın gibi. Su geçirmez kabı ile menü navigasyonu vs gayet kolay yapılabiliyor. Daha önceki yorumlarda eski seri kaplarda sıkıntı olduğundan bahsedilmiş, neyse ki bana gelen modelin su geçirmez kabı yeni seriden ve henüz bir sıkıntı yaşamadım. Diğer aksesuarlar da standart kalitede. Bazı birleştirme parçaları vidalardan iyi sıkılmadığı sürece kayıyor, çok büyük bir problem değil bence.

    Elde edilen görüntü için ise gündüz hem video hem de fotoğraf kalitesinin harika olduğunu söylemek zorundayım. Profesyonel bir fotoğrafçı olarak cihazın en çok ilgimi çeken özelliği RAW fotoğraf kabiliyetiydi, bu konuda hiçbir pişmanlığım yok. RAW fotoğraflar, üzerinde oynandığında gayet başarılı sonuçlar veriyor. İlk kontrol ettiğim şeylerden biri yazılımın güncel olup olmadığıydı. Kutudan çıktığında gelen yazılım versiyonu 1.2.6 fakat güncellemenin yayınlanma tarihi olarak Temmuz 25 yazıyordu. Sjcam’in sitesinden yeni firmware var mı diye kontrol edince sitedeki firmware versiyonunun da 1.2.6 olduğunu ama sitedekinin 25 Ağustos’ta güncellendiğini fark ettim, güncelledikten sonra changelog’da yazanlarla ilgili pek bir değişiklik hissetmesem de güncellemenizi tavsiye ederim. Her ne kadar gündüz çekimi çok başarılı olsa da karanlık/gece çekimi özellikle grain’den dolayı oldukça berbat açıkçası. Ve karanlıkta yaptığım ilk videoların bazında hot pixel tarzı beyaz/pembe noktacıklar fark ettim, sjcam’in forumunda konuyla ilgili bir öneri var. SD kartınızı kamera üzerinden formatlayıp daha sonra bilgisayara takarak kart içerisine “engmode” isimli boş bir klasör oluşturuyorsunuz, sonra kartı cihaza takıp cihazı açıyorsunuz. Yalnız burada önemli bir kısım var; bu işlemden sonra cihazı açarken lensin önünü hiç ışık girmeyecek şekilde kapatmak gerekiyor. Kartı takıp cihazı açınca ekranda “DP bright adjust” diye bir yazı beliriyor. Yaklaşık otuz saniye sonra da “DP pass” yazacak, pass yazısını gördükten sonra cihazı power tuşuna birkaç saniye basarak kapatıyoruz ve işlem tamam. SD kartın içine oluşturduğunuz klasörü silmeyi unutmayın. Hot pixel fix yaptıktan sonra karanlıktaki grain’de biraz azalma oldu gibi. İlgili link:http://support.sjcamhd.com/support/solutions/articles/9000025261-hot-pixels-fix

    Şimdilik aşamadığım ve ciddi olarak gördüğüm tek problem SD kartın dosya sisteminden kaynaklanan maksimum dosya boyutu sıkıntısı. Bildiğiniz gibi FAT32 sistemi tekil dosya için en fazla 4gb’lık boyuta izin vermekte. Kullandığım SD kart 64gb Samsung EVO+, Windows maalesef 32gb’tan büyük depolayıcılar için FAT32 dosya sisteminde formatlamaya izin vermiyor bu yüzden exFAT olarak formatlamak durumundayız. Zaten kameraya 64gb boyutundaki kartı ilk taktığınızda formatlamanızı istiyor ve kamera da kartı exFAT olarak formatlıyor. Normalde exFAT 4gb’tan fazla tekil dosya depolamasına izin veren bir sistem ama sebebini anlayamadığım şekilde kamera en fazla 3.99gb video çekebiliyor (1080p 60fps, en yüksek bitrate olarak ayarlandığında 18-20 dakikalık bir videonun boyutu). Linux üzerinden kartı FAT32 olarak formatladım, sonra tekrar Windows üzerinden exFAT’a çevirdim ama değişiklik olmadı. Tabii hemen konuyla ilgili internetten araştırma yaptım, her ne kadar bazı kullanıcılar uygulayamamış olsa da SJ4000 için sunulmuş bir çözüm var ama maalesef aynı yöntem M20’de işe yaramadı. Umuyorum ilerleyen zamanda gelecek bir yazılım güncellemesi ile bu sorun çözülür. Eğer benzeri bir sorun yaşamayıp kesintisiz video kaydı yapabilen varsa ayarlarını/kullandığı SD kartın bilgisini paylaşırsa çok sevinirim.

    Genelde ses konusunda sesi kısık kaydettiğine dair şikâyetler var. Ayarlardan ses seviyesi değiştirilebiliyor, ben seviye 8’i yeterli ve kaliteli buldum. 9 ve 10. Seviyelerde arka planda tiz, sürekli ve rahatsız edici bir ses olduğunu fark ettim belki ürünün bendeki kopyasıyla alakalı bir problemdir.
  • merhaba yeni housing kabının fotosunu cekip ekleyebilir misiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • panariti P kullanıcısına yanıt
    Bilgiler müthiş, çok teşekkürler

    En kısa zamanda 1. Msja ekleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • panariti P kullanıcısına yanıt
    Merhaba hayırlı olsun.

    Bende aynı şekil nl post seçtiğim halde aramex ile gönderilmiş. 6 gün oldu Şuan dubai de gözüküyor. Aramex özel kargo firması olduğu için vergi konusunda sıkıntı çıkabilir diye düşünüyordum. Sizde vergi çıkarıldı mı? Birde kaç günde teslim edildi? Yurtiçinde ptt mi dağıtım a çıkarıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • panariti P kullanıcısına yanıt
    Ustat mesajınız için teşekkürler bilgilendirici oldu. Evo+ 64 GB karttan memnunmusunuz yazma okuma hızı sıkıntı teşkil ediyor mu SjCamde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hafıza kartı almak şart mı bunun kendi hafızası var mı ? hafıza kartı önerisi var mı
  • yeni housing kabı ile eski housing kabını ayıranilecek fark nedir. bilen cevaplayabilirmi acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eahmet -- 7 Eylül 2016; 7:02:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eahmet E kullanıcısına yanıt
    Eski housing de acma kapamaya yarayan kilit dugmelerin oldugu tarafta. Yenisinde bir tarafta dugmeler var bir tarafta kilit mekanizmasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • propanoik P kullanıcısına yanıt
    Cihazin kendi hafizasi yok bu yuzden hafiza karti almaniz sart. Samsung evo+ lardan memnun gibi herkes. Ben kendim de ondan kullaniyorum. Hepsiburada,n11 gibi siteleri bir sure takip ederseniz uyguna alabilirsiniz. 64 gb ligi 55-60 liraydi yanlis hatirlamiyorsam. Aceleniz yoksa aliexpress de daha uyguna netac marka kartlar da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aramex; dhl,ups gibi uluslararası çalışan büyük bir firma ve Türkiye’de de birkaç şehirde temsilcilikleri bulunuyor. Vergi konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım, benim kargo da önce Dubai’ye ertesi gün de İstanbul’a geldi. Bulunduğum şehirde aramex temsilcisi olmadığı için aras kargo ile gönderdiler. Yalnız aramex’in kendi takip sisteminde İstanbul’dan sonraki hareketler görünmüyor, eğer aramex İstanbul’u ararsanız aras kargo için takip numarası veriyorlar.

    Samsung EVO+ hem okuma hem de yazma konusunda oldukça yeterli. 1080p@60, 1080p@30, 720p@120, 2K@30, 4K@24 ile çekimler yaptım hafıza kartından kaynaklanan herhangi bir problem yok.

    Yeni seri su geçirmez kabın fotoğrafları:






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panariti -- 7 Eylül 2016; 11:17:49 >
  • yeni seri su kabının resmini bekliyoruz. merak ettim farkı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panariti

    Aramex; dhl,ups gibi uluslararası çalışan büyük bir firma ve Türkiye’de de birkaç şehirde temsilcilikleri bulunuyor. Vergi konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım, benim kargo da önce Dubai’ye ertesi gün de İstanbul’a geldi. Bulunduğum şehirde aramex temsilcisi olmadığı için aras kargo ile gönderdiler. Yalnız aramex’in kendi takip sisteminde İstanbul’dan sonraki hareketler görünmüyor, eğer aramex İstanbul’u ararsanız aras kargo için takip numarası veriyorlar.

    Samsung EVO+ hem okuma hem de yazma konusunda oldukça yeterli. 1080p@60, 1080p@30, 720p@120, 2K@30, 4K@24 ile çekimler yaptım hafıza kartından kaynaklanan herhangi bir problem yok.

    Yeni seri su geçirmez kabın fotoğraflarını ekleyeceğim



    kaç . usd lik sipariş verdiniz .
  • eahmet E kullanıcısına yanıt
    92 dolarlık sipariş verdim, paketin üstündeki faturaya 49 dolar yazılmış.
  • Herkese merhabalar. Bugun sarı rengi elime ulaştı kurcaladım ettim ayrıntı ayarlara bakamadım değişik terimler var fakat benim asıl sorum.

    TRİPOD u nerden ne şekilde almalıyım bunlar standart mıdır ? bide kargo için sürem kalmadı elden almalıyım ne öneririsiniz lütfen cevaplar mısınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noGret

    Cihazin kendi hafizasi yok bu yuzden hafiza karti almaniz sart. Samsung evo+ lardan memnun gibi herkes. Ben kendim de ondan kullaniyorum. Hepsiburada,n11 gibi siteleri bir sure takip ederseniz uyguna alabilirsiniz. 64 gb ligi 55-60 liraydi yanlis hatirlamiyorsam. Aceleniz yoksa aliexpress de daha uyguna netac marka kartlar da var.

    Cok anlamıyorumda micro sd alıyoruz dimi ?😀
    Yurtdısındayım sizce en ucuz nerden bulabilirim? Amazon baktım iyi gibi fiyatlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.