Şimdi Ara

Lenovo ideapad 510 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
25
Favori
83.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Eski lenovo laptopum çok fazla ses çıkarması ve ısınma sorunuyla ıskartaya çıkınca laptop arayışına giriştim. Lenovo ve MSI CX62 6QD-234XTR arasında kalmıştım. Çok fazla oyun oynayan biri olmadığım için, tasarımı daha güzel olduğu için, 1080p video çözünürlüğü olduğu için, daha hafiif olduğu için iki gün önce Lenovo IP510 80SR0085TX serisi notebook aldım. Bu notebooku almadan önce bu bilgisayar hakkında pek bir bilgi görememiştim. O yüzden almak isteyenlere yardımcı olmak ve bilgisayar hakkında bilgi vermek için bu başlığı açtım. Öncelikle fotoğraflar ve bilgisayarın özelliklerini görelim.

    Teknik Özellikler


    İşlemci Tipi Intel Core i5
    İşlemci Modeli 6.Nesil Intel Core i5-6200U
    İşlemci Hızı 2.3 GHz
    Turbo Frekansı 2.8 GHz
    Önbellek 3MB
    Çekirdek Sayısı Çift çekirdek işlemci
    Ram (Bellek Hızı) 8GB
    Bellek Türü DDR4 2133 mHz
    Bellek Düzeni 2 x 4GB
    Toplam Bellek Slotu 2
    Bellek Yükseltme Yok
    Sabit Disk 1TB
    Sabit Disk Hızı 5400rpm
    mSATA Slotu Yok
    Raid Desteği Yok
    Ekran Kartı 2 GB Paylaşımsız
    Grafik Serisi GeForce GT 9 Serisi
    Grafik İşlemcisi GeForce 940MX
    Grafik Yapısı DDR3
    Grafik Genişliği 64Bit
    Ekran Boyutu 15 inc (38 cm)
    Dokunmatik Ekran Yok
    Ekran Özelliği Full HD Mat Led Ekran
    Ekran Çözünürlüğü 1920x1080
    Optik Okuyucu Dvd Yazıcı
    Webcam Var
    Kart Okuyucu Var
    Wirelles Tümleşik 802.11 b/g/n
    Bluetooth Versiyon 4.0
    Ethernet Gigabit (1000 Mbps)
    Hdmı Versiyon 1.4
    Usb Portu 1 x Usb 2.0 - 1 x Usb 3.0
    Video Portu 15 pinli vga video konnektörü
    Parmak İzi Okuyucu Yok
    Firewire Yok
    Klavye Düzeni Numerik Q TR
    Touchpad Çoklu dokunmatik harekete duyarlı
    Pil Teknolojisi 2 hücreli pil
    Paket İçeriği Notebook, Şarj Aleti, Pil
    Ağırlık 2.10 kg
    Renk Siyah



    Biraz da fotoğraf :

     Lenovo ideapad 510 İncelemesi
     Lenovo ideapad 510 İncelemesi
     Lenovo ideapad 510 İncelemesi
     Lenovo ideapad 510 İncelemesi
     Lenovo ideapad 510 İncelemesi
     Lenovo ideapad 510 İncelemesi
     Lenovo ideapad 510 İncelemesi
     Lenovo ideapad 510 İncelemesi
     Lenovo ideapad 510 İncelemesi




    Şimdilik bukadar resim var. Yeri geldiğinde eklerim. Kendi fikirlerime gelecek olursak, Bilgisayarı ilk gördüğümde inceliği çok hoşuma gitti. Özellikle ekranı gayet ince. Kasa tasarımı da çok hoşuma gitti. Ekranın arka tarafı bir miktar parmak izi tutuyor fakat önemsenecek kadar değil.USB girişleri sert, sağlamlık hissettiriyor. Ekranı 1080p ve gayet güzel ekranı var. Klavye tarasımı ve kalitesi hoşuma gitti. Hafif bir dokunuş bile algılıyor. Tuş çıkıntısı gayet ince ve hassas yani. Ayrıca fn tuşuyla kontrol edilebilen klavye aydınlatması var. Klavyesinde tek beğenmediğim nokta sağ shift tuşunun garip bir yerde olması. Yukarıda fotoğraflarda da var zaten. Touchpad ise normal kalitede ne iyi ne kötü. Performans konusunda sadece cs-go denedim şimdilik. CS go oynarken bilgisayar ısındı. Soğutması yetersiz geldi bana. Fanları ekrana doğru üflüyor fakat ısınan yer tam wasd tuşlarının olduğu yerde. Yani elinizde direk hissediyorsunuz. Bilgisayarın kasasının inceliğinden olucak bacaklarımın üstünde oynadığımda hafiften rahatsız etti sıcaklığı. Dereceyi ölçtüğümde 67max 52ort. ile yüksek ayarlarda 1080p oynadım. bu dereceler belki normaldir fakat kasa ince olduğundan hissediliyor. Bir de kasanın arkasındaki havalandırma ızgaraları direk ısınan yerler ve bakır boru üstünde. Yani soğutucu vs. alırsanız bakır boruyu da direk soğutucak. Bu güzel olur diye düşünüyorum. CS go full yüksek ayarlarda 35-45 fps lerde oynadım. Düşük ayarlarda 120 nin altına pek düşmedi. Sis filan içinden geçerken 90 ı gördü. Zaten oynadığım bir cs go var, onu da full ayarlarda oynayamadım çok efekt vs. var. Diğer oyunları ise daha denemedim fakat 940mx in çalıştıracağı şeyleri rahat çalıştırır gibi düşünüyorum. Alternatifi msi cx62 arasında kalmıştım fakat tasarımına güvenip bunu aldım. Eğer ben oyuncuyum sürekli masamın üstünde oyunuma bakarım derseniz msi, işlemcisi ile 2-3 kat öne geçiyor. Fakat benim gibi film izleyip günlük işlerini bilgisayar başında geçiren, CS-go, lol, dota, web tasarım gibi işlerle uğraşıp bilgisayarınızın tasarımı ve mobilizasyonuna da önem veriyorsanız 300 tl daha uygun fiyatı ile lenovoyu öneririm. Bilgisayarı 2018 tl ye ebrardan aldım. Freedos olarak aldım, şuanlık ssd takmadım sonradan takacağım, lenovo müşteri hizmetlerini aradığımda garantinin iptal olmadığını öğrendim ram ve hdd upgradelerinde. Zaten arka kapakta özel olarak kapağı var hdd ve ramin. Ayrıca windows 7 kuramadım, hata verdi sürekli. Zaten bütün sürücüleri de windows 10 destekli.

    Umarım yardımcı olmuşumdur. Bu bilgisayarı araştırırken hiç bir kaynak ve video bulamamıştım. Video da çekeceğim bir ara, merak ettiğiniz sorular varsa da yardımcı olmaya çalışırım.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmrecan -- 1 Eylül 2016; 4:06:44 >







  • Ben de bu sıralar aynı ihtiyaçlardan dolayı bu modeli araştırıyorum, incelemeniz için teşekkür ederim. Iki sorum var, 2 hücreli pil kaç saatlik bir kullanım sunuyor? Bir arkadaşımda IP 500 modelini inceledim ve ses çok boğuk çıkıyordu, 510da nasıl?
    Ayrıca dediğiniz shift olayı benim de dikkatimi çekti ve gerçekten yazarken zorluk oluşturuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çeşm-i Siyah -- 5 Temmuz 2016; 1:26:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pil şuan 4 saat kullanıyorum fakat full parlaklıkta kullandım. Parlaklık azaltıldığıında daha fazla olabilir. Sesi de iyi çıkıyor fena değil. Mikrofon performansı mükemmel, hoparlörü de sağda ve solda altta 2 tane güzel yani beğendim. Dizde kullanımda kapanma vs. de olmuyor. Klavyenin üstünde audio by HARMAN yazıyor. O markayı bilmiyorum fakat bir şeyine güveniyor ki kasaya yazmışlar :). Klavye ve oyunda ısınma dışında bir sıkıntısını görmedim. Ama oyun oynayan biriyseniz önermem, baya ısınıyor. Saatlerdir pildeyim şuan ses vs. yok duymuyorum. Hatta oyunda bile fanı az dönüyor, ısınıyor o yüzden :) Bir de şu shifte alışabilirsem çok güzel olacak gülücük olsun simgeler olsun hep karışıyor :)


     Lenovo ideapad 510 İncelemesi


    Edit : Siz diyince müzik açtım uzun süre dinlememiştim, ses kalitesi çok beğendim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmrecan -- 5 Temmuz 2016; 5:14:07 >




  • Çok teşekkür ediyorum hocam, siz nereden aldınız ürünü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-ip510-80sr0085tx-i5-6200u-8gb-1tb-2gb-940m-156-freedos-pmu352847

    ebrar'dan aldım. Freedos geldi. Windows 7 keyim olduğundan win 7 yüklemeye çalıştım yükleyemedim sürücü bulunamadı hatası vs. verdi hiç bir şekilde düzeltemedim. Win10 sorunsuz kurdu.
  • Hocam basit islerde (word-internet-kod yazma gibi) fan devreye giriyormu yine el koyma bolgesinde isinma oluyomu? Bu 2 konuda takintiliyimda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de almayı düşünüyorum, donanım ve fiyat olarak en uygun cihaz bu sanırım. Dota 2, fm serisi gibi oyunları oynuyorum, ısınma biraz sorun gibi ama bu fiyatlardaki cihazların hepsinde bu sıkıntı vardır büyük ihtimal.
  • isinma oyunlarda oluyor, normal isleri yaparken isinma yok. aslinda eski pcimde 70 olmadan rahatsiz etmiyordu ama bu pc daha ince oldugundan 60 da bile hissettiriyor. bugun 2 saat cs attim isindi yani, gerci havalar da sicak.

    normal isleri yaparken fan hafif calisiyor. Ama fanini cok kucuk mu yapmislar ne sesi duyulmuyor. Ben de takiyordum ona, arada calisiyomu lan bu diye bakiniyorum, kulagimi yaklastirinca duyuyorum. Ama minimum da olsa fan calisiyor. isinma vs yok ama. elimi fana koyunca da uyuyan bebegin nefesi kadar sessiz hava cikariyor. Ha ilerde havayollari tikaninca ses cikarir mi bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emmrecan kullanıcısına yanıt
    Kasa alüminyum mu acaba ? İnternette bu modelle ilgili bilgi yok maalesef, fotoğraflarda alüminyum gibi gözüküyor.
  • hocam ne yalan söyliyim alimünyum değil gibi ama plastik de değil gibi ön tarafını pek anlayamadım. pcnin altı sert plastik. Sağlam kasası var, görünümü baya sağlam. Ekran tarafı ince olduğundan nazik davranmak lazım yine de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmrecan -- 7 Temmuz 2016; 16:30:51 >
  • Öncelikle incelemen benim gibi bu laptobu düşünenler için iyi olmuş. Benim için önemli olan incelik hafiflik hocam ve birde ısınma konusu çok önemli şimdi sizde ısınma konusunda öyle diyince tereddüte düştüm.Birde batarya çıkmıyor mu öyle mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burkan321 -- 8 Temmuz 2016; 0:24:05 >
  • normal kullanımda ısınma vs yok hiç. Ama oyun vs. oynadığınızda ısınıyor. Isınıyor dediğim kalın oyun laptopu olsa o ısıyı hissetmessin, 55-60 derece oluyor. Onu da soğutur fakat fanları küçük ve sessiz bunun yeterli olmuyor ve ince olduğundan hissediliyor
  • Hocam Merhabalar,

    Ben de bu bilgisayarı almayı düşünüyordum, dediğiniz gibi internette ürün hakkında detaylı bir inceleme yok, incelemeniz çok güzel olmuş, elinize sağlık. Benim bir sorum olacaktı, ebrar bilgisayarda bunun i7 işlemcili olanı da mevcut. 2398 tlye satılıyor. Bu ikisi için de benim kafamdaki soru işareti u uzantılı işlemciler, genel olarak performansının düşük olduğu söyleniyor. Benim de amacım internette gezinmek, film izlemek, ara sıra da oyun oynamak. Sizce aradaki yaklaşık 300 tl farkı verip i7 işlemcili bilgisayarı almaya değer mi?

    http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-ip510-80sr0082tx-i7-6500u-8gb-1tb-4gb-940mx-156-freedos-pmu352842




  • ghermes G kullanıcısına yanıt
    U işlemci performans olarak diğer modellerden düşük fakat pil ömrü uzun, düşük güç gerektiren ve sıcaklık değerleri düşük olan işlemcilerdir. Amacınız internet, film ve yüksek performans gerektiren oyunlar oynamak değilse işinizi görecektir.

    i5 6200u ile i7 6500u arasında 300 lira fark edecek performans farkı yok. İnternette gezinmek ve film izlemek için i5 işlemcili model fazlasıyla yeterlidir.
  • Hocam bende bu PC yi araştırıyorum bikaç gündür.Bu inceleme baya yararlı oldu.Öncelikle teşekkürler.İşlemci konusunda kafası karışan arkadaş gibi benim de kafam karıştı.Direk Intel'in sitesinden i5 6200u ve i7 6500u işlemcilerini karşılaştırdım ve ciddi fark göremedim.Hatta fark yok denebilir.
    http://ark.intel.com/tr/compare/88193,88194
    Buyurun sizde inceleyin, hak vereceksiniz.Ben aradaki 400TL ye yakın farka değeceğini düşünmüyorum.Fakat değişen sadece işlemci değil.Aynı zamanda ekran kartı da 940m 2G yerine 940MX 4GB oluyor.Şahsen bu değişimde benim için çok önemli değil.Çünkü aralarında çok ciddi performans farkı olduğunu düşünmüyorum.
    940M incelemesi:http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-940M.138027.0.html
    940MX incelemesi:http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-940MX.156033.0.html
    İnceleme sayfalarının altında oyunlardaki fps değerleri var.Ben genelde o kısmı inceliyorum.Kartların teknilk detaylarından anlayan arkadaşlar varsa yardımcı olurlar umarım.
    Ben önümüzdeki günlerde Ebrar Bilgisayar'dan sipariş edeceğim.Önerilerinizle doğru tercihi yapmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Safafaydalı -- 8 Temmuz 2016; 16:22:00 >




  • Lenovo IP510 80SR0085TX -http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-ip510-80sr0085tx-i5-6200u-8gb-1tb-2gb-940m-156-freedos-pmu352847 - Tam bu modeli aldım ve ekran kartı 940m değil 940mx. Orda yanlış yazmışlar sanırsam.

    İşlemci konusunda da sizin bileceğiniz bir iş. Oyun odaklı pc düşünüyorsanız başlıkta da dediğim gibi MSI CX62 6QD-234XTR deki HQ işlemci %30 civarında daha performans sağlar. Diğer türlü bu modelin i5 i ile i7 si arasında performans farkı sizi etkiler mi bilemem. Ben de ikisi arasında seçimimi i5 den yana kullandım. 300tl civarı paraya acımıyor, ya da almışken daha iyisi olsun diyorsanız i7 alın. Ama i5 bana yeter diyorsanız i5 i. İlerde bir oyun çıktığında i7 nin açıp i5 in açmayacağı bir oyun olacağını sanmıyorum performansları birbirine yakın. Zaten performans tavan yapsın istiyorsanız dediğim gibi msi daha uygun bir seçenek, ama onda da ekran kalitesinden, kasa dizaynı ve kalitesi, inceliğinden ödün veriyorsunuz. Hiç ödün vermeyeyim diyorsanız zaten 3k yı buluyor fiyatı.




  • http://www.bimeks.com.tr/urun/151214/lenovo-ideapad-510-80sr006rtx-i5-w10-.aspx

    Bugün bu cihazı sipariş ettim. Bipara değerini düşünce 2160 lira gibi bir fiyata denk geliyor. Ürünü kullandıktan sonra değerlendirmesini yaparım.
  • emmrecan kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 3 laptop arasında kaldım cx62 asus k555ub ve bu laptop

    Lenovanin full hd olması iyi kasa kalitesi filan ama cx62 ninde işlemcisi coolerbost seçeneği olması soğutması iyi olması beni baya dusunduruyor sizce ne almalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RawShed kullanıcısına yanıt
    arada bir oyun atarım yani iki cs go lol filan sıradan oyunlar. Ama canım sıkılınca 1 hafta gta5 oynar ama sonra sıkılır silerim diyorsan benim gibi, özellikle yazın rahatsız olmam ısınmasından 1-2 saat oynayıp bırakıcam zaten diyorsan, hafifliği iyi, sık seyahat ediyorum ve pc nin görüntüsü çok hoş inceliği önemli diyorsan lenovo 510.

    Ama ben oyun oynarım abi, yeni çıkan bi oyun olunca açar bakarım. Oyun oynamasam da bana işlemci gücü lazım. Kasası biraz kalın farketmez bana tek düğmeye bastığımda soğutucak hemen ses filan lazım değil işimi görsün yeter. Minimum verdiğim ücretle maksimum performans istiyorum diyorsan asus.

    Bak baya senaryo yazdım :)
  • Bu laptopu sorunsuzca kullanan rahatca gta5 veya baska oyun oynayabilen varmi bende almayi dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.