Şimdi Ara

15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
21.804
Cevap
76
Favori
847.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Darbe girişimi sırasında 62'si polis, 5 asker'i asker ve 173'ü sivil toplam 240 kişi şehit oldu.

     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "3 ay süreyle OHAL ilan edildi."

    "Ülkemizin milletimizin göz bebeği olan TSK'da kümelenmiş bir grup darbe girişimi başlatmıştır. FETÖ üyesi oldukları anlaşılan bu grup devlete ve millete karşı saldırıya geçmiştir. TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve çeşitli yerler saldırı altında kalmıştır. Hamd olsun bu teşebbüs amacına ulaşamamıştır. Darbecilerin silahları da tankları da milletimiz karşısında işe yaramamıştır. Milletimiz Menderes'e sahip çıkamama üzüntüsünü sürekli yaşamıştır. 15 Temmuz 2016 tarihi bu kötü gidişe dur denilen bir dönüm noktası olmuştur. Ülkemiz tarihinde ilk defa milletimiz tarafından bir darbe girişimi engellenmiştir. Darbe girişiminin haber alındığı andan itibaren Emniyet teşkilatımızla, Başbakanımızla yakın çalışma içinde oldum."

    "Bugün önce MGK'yı topladık ardından Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirdik. MGK sonrasında ülkemizde Anayasa'mız uyarınca OHAL ilan edilmesini hükümete tavsiye etme kararı aldık. Türkiye'de 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesi kararı alındı. Olağanüstü hal ilanının amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir. Darbe girişimi kimlerin hukuk devletinin yanında olduğunu kimlerin darbecilerin yanında olduğunu gösterdi."

    Önüne arkasına bakmadan paletlerin altına yatan 32 yaşındaki bir bayan şehadete yürüyor. Bunlar bu denli vahşi. Durmadılar ama milletim de durmadı. Saatlerce bulunduğu yerleri terk etmeyen vatandaşların her biri İstiklal Harbi torunları olduğunu kanıtladılar. Darbe girişiminin bastırılmasının ardından günlerdir demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımızın her biri tarihe altın harflerle adlarını yazdırdıklarını bilmeli. Kendilerine 'emir bizdedir' diyenleri alnından vuran ve kendisi de şehit düşen kardeşimi de buradan anıyorum. Milletimizin yanında olanlara teşekkür ediyorum Darbecilerin karışısında olan tüm medya kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin yaşadığı tehditle mukayese edilemeyecek küçük ölçekteki olaylara karşı bu kararları alan Avrupa'nın bu kararı eleştirme hakkı yoktur."

    "BU KAHRAMANLIĞI İFADE EDECEK KELİME BULAMIYORUM"

    "Savaş uçakları, helikopterler tepesinde dolaşıp bombalar atmasına, ağır silahlarla ateş etmesine rağmen sokakları, asker kılıklı teröristlerin hedef aldıkları yerleri boşaltmayan kardeşlerimin kahramanlığını ifade edecek kelime bulamıyorum. Darbe girişiminin bastırılmasının ardından başka birileri yeniden aynı cüreti gösteremesin diye günlerdir tüm şehirlerimizin meydanlarında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımızın her biri, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdıklarını bilmelidirler."

     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


    Başbakan Binali Yıldırım: "Bu kalkışma bastırılmıştır."

    "15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

    "Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum. Milletimizle beraber büyük bir belayı Allah'a şükür defettik. Tabii sevindirici olan, bu kalkışma Türk Silahla Kuvvetlerinin emir kumanda hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen değerli komutanlarımızı, subaylarımızı tebrik ediyorum."

    "Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız, siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Kahramanca çarpışarak, bu belayı defeden, özel polisimizi, tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum, milletimiz adına şükran duygularımı sunuyorum."

    "Bu paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstahak oldukları her türlü cezayı, karşılığı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret Türkiye'de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği anlamalıdır; hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz, demokrasi aşkıyla özgürlük umdesiyle asla ve asla boy ölçüşemez."

    "Bu kalkışma bastırılmıştır ancak şehitlerimiz, toplam 161 şehidimiz, şu ana kadar bin 440 yaralımız vardır. Bu aşağılık kalkışmaya, bu olaya karışan şu ana kadar 2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur."

    "Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş olması erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, parasıyla, tankıyla, bombasıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açanlar PKK teröründen daha da aşağılık bir terör örgütüdür. Asla ve asla bu millet bu hain çeteyi unutmayacaktır. Bazı dostlarımız bizim bu konuda başından beri gösterdiğimiz hassasiyeti anlamakta zorluk çekiyorlardı ama anlamalarının bize çok büyük maliyeti oldu."

    "İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonraki yapılacak çalışmalarda, bir yandan vatandaşlarımız normal hayatını sürdürürken, bir yandan da ülkemizi ve milletimizi dünya ülkeleri arasında itibarsızlaştırmaya çalışan bu güruhlara karşı her türlü işlem gecikmeden, misliyle yapılacaktır. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bütün milletimize geçmiş olsun diyor, demokrasi bayramımız 15 Temmuz, ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum."

    "Durum tamamen kontrol altına alınmıştır. Kısa süre içerisinde komutanlarımız da normal sürece geçeceklerdir. Görevlerinin başındadır."

    "Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın, bu adamın arkasında, bu çete liderinin, bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke, Türkiye'ye dost değildir, Türkiye'ye karşı ciddi bir savaşın içindedir."

    "Paralel terör çetesi, bölücü teröristler, bu ülkenin bölünmesi, parçalanması, birliğinin beraberliğinin zarar görmesi adına kim ne faaliyette bulunmuşsa, bunların hepsinin hesabı sorulacak. Bunların hepsi biliniyor, gereği de gecikmeden yapılacaktır."

     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


    DARBE GİRİŞİMİ VE SONRASI YAPILAN BAZI AÇIKLAMALAR

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Halkı meydanlara davet ediyorum."

    "Bugünkü bu gelişme gerçekten Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki bir azınlığın ne yazık ki kalkışma hareketidir. Bu malum yapıya ait, paralel yapılanmanın teşvik ettiği, üst akıl olarak onların kullandığı bir harekettir. Ülkemizin, birliği, beraberliği, bütünlüğüne yönelik bu harekete karşı inanıyorum ki milletçe vereceğimiz güzel bir cevapla bunlar gerekli cezayı alacaklardır."

    "Bu arada milletime de bir çağrı yapıyorum, oda şudur, milletimizi illerimizin meydanlarına davet ediyorum, havalimanlarına davet ediyorum ve milletçe meydanlarda, havalimanında toplanalım ve bunların o azınlık grubu, tanklarıyla, toplarıyla gelsinler ne yapacaklarsa halka orada yapsınlar. Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar."

    "Şu anda bu milletin imkanlarıyla ortaya konmuş olan tankı, topu, uçağını, helikopterini kullanarak milletin üzerine gelmenin bedelini bunlar çok ağır ödeyeceklerdir. Bu konuda gerek Cumhurbaşkanı olarak gerek Başbakanımız, hükümetimiz olarak bizler atılması gereken adımlar neyse dik durmak suretiyle bu adımı atacağız."

     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


    Başbakan Binali Yıldırım: "Belli ki asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu."

    "Bu kalkışmayı yapmaya çalışanlar en ağır cezayı çekecekler.

    "Trafiği durdurmak, köprüleri kesmek, bazı kritik binaları ablukaya alma faaliyetleri gözlendi."

    "Şu anda çatışmaya yok ama her şeye karşı gerekli tedbirler alındı. Güce karşı güç kullanılacak."

     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Darbelerden çok çektik, yeni bir darbe asla kabul edeceğimiz bir şey değil."

    "Demokrasimize sahip çıkıyoruz."

    "Her darbe girişimi karşısında toplumun ortak tepki vermesi gerekiyor."

     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Askeri darbe teşebbüsünde bulunanlar derhal teslim olsun."

    "Türk milleti her seferinde darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır."

     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


    MECLİS DARBEYE KARŞI TEK SES!

    Darbe girişimi dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olağanüstü toplandı.

    Kürsüden milletvekillerine hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, darbeye karşı duran STK'lar, medya kuruluşlarına ve sokağa çıkan halka teşekkür etti.

    Yıldırım, şöyle devam etti:

    "Sayın milletvekiller dün gece Meclis'e geldiniz, 'ya demokrasi ya ölüm' diyerek bu mecliste dimdik durdunuz. Milletin Meclis'ini bombaladılar geri adım atmadınız. Dünya demokrasilerine örnek bir duruş sergilediniz. Millet sokakta istiklaline sahip çıkarken, siz de milletin vekilleri olarak burada milli iradeye sımsıkı sarıldınız. Yüzyıllarca unutulmayacak bir dayanışma sergilediniz. Milletimden sonra en büyük övgüyü sizler hakediyorsunuz. Parti ayrımı yapmaksızın, her bir vekili selamlıyor. Sizlere şükranlarımız sunuyor, sizleri büyük bir heyecanla alkışlıyorum. "

    'Milletin evine saldıranın o eli kırılır" diyen Yıldırım, "İşte daha 24 saat geçmeden o elleri yandı. İnşallah ocakları da ebediyen söndü" ifadelerini kullandı.

    Kılıçdaroğlu: "Açıkça lanetliyoruz"

    “Türkiye Cumhuriyeti devletini acıyla, kanla kurduk. Demokrasiyi oluşturmak, geliştirmek, genişletmek ve derinleştirmek kolay değildir. Ağır bedeller ödemişizdir. Dün yaşadığımız olay doğrudan bir darbe girişimidir."

    "Dün demokrasiye yapılan saldırıyı grubum adına, biz oy verenler adına açıkça lanetliyoruz. "

    "Ne mutlu ki bu süreç ortak paydada bizleri birleştirdi."

    Bahçeli: "Bir avuç düşman işbirlikçisi."

    Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

    "Şerefli Türk ordusunun içine sızmış bir avuç düşman işbirlikçisi ortalığa çıkmıştır. Türk demokrasisi çok çetin bir imtihandan geçmiştir."

    "Gazi Meclis havadan bombalanmıştır. Bu sözün bittiği kırılma noktasıdır, korkunç bir hainliktir. Böylesi bir çılgınlığı, Milli Mücadele döneminde 7 düvel bile yapamamıştır. Bu, Türk milletinin tamamını hedef almıştır."

    "Dün gece yaşananlar darbe teşebbüsü olduğu kadar, kanlı ve kalleş terör saldırısıdır. Demokrasi uçurumdan dönmüştür. Milli iradeye sürülmek istenen kara leke, milletin azim ve kararlılığıyla önlenmiştir. Halaskar zabitanlar dönemi çok geride kalmıştır."

    "Bunların yediğini içtiğini burunlarından getirmek, hepimizin namus borcudur."

    "Hiçbir şeyden haberi olmayan Mehmetçik’in linç edilmesine neden olanlar, bunun hesabını vermelidir."

     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


    DİĞER HABERLER

    Başbakan Yıldırım: "Mehmetçiklere yanlış bir harekette bulunan varsa bunun da gereğini yapacağız."

    Genelkurmay başkanı Hulusi Akar kurtarıldı. Genelkurmay Başkanı Akar'in başına silah dayandığı ve boğazının kemerle sıkıldığı ortaya çıktı.

     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


    Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne saldırı yapıldı.


     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi


    Askerler, böyle teslim oldu.



    Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar tutuklanan asker sayısını 1563 olarak açıkladı.

    ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "ABD Dışişleri yetkililerinin Fethullah Gülen ile temas hâlinde olması uygunsuz olur." [Reuters]

    BAZI FOTOĞRAFLAR:

     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
     15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desmond -- 22 Temmuz 2016; 0:07:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arkadaşlar öncelikle Türk Ordusunda binlece tank, yüzlerce uçak ve helikopter var.

    Şimdi birkaç uçak, tank ve yüzlerce askerle darbe girişimi yapılıyor. Büyük komutanların olayın dışında olduğunu görüyoruz.

    Devamında Cumhurbaşkanı bir kaç uçak ve yüzlerle ifade edilebilecek bu ufak güce karşı insanları sokağa çağırıyor. Yahuu ordunun geri kalanı ???

    Ordumuzun yüz binlerce mensubu bu olayın dışında iken, yüzlerce uçak ve helikopter bunun dışında iken, bu bir avuç zırhlı birlik ile niye HALK karşı karşıya getiriliyor ???

    Bakınız geriye kalan bu bin kişi dışındaki yüzbinlerce askerimiz var, binlerce tank, bunlar için bu darbe gücü çerezdir.

    Bu tanklar ve zırhlılar insanlara ateş etse, saldırsa sizce ne olurdu ? 90 kişi mi ölürdü?

    Fransa Nice'de silahsız bir kamyonun tek başına 80 kişiyi öldürüp, 50 kişiyi ağır yaraladığını biliyor musunuz? Tanklar zırhlılardan bahsediyoruz, bunlar ateş açsa ve insanları gerçekten ezmeye kalksa (ki yanlışlıkla ezdiler bir sürü adamı ikiye böldüler) sizce 90 kişi mi ölürdü?

    İçinde tüm ve tuğgenelaller bulunan bir darbe gücünün böyle bir şaklabanlık yapması normal mi? Siz bu komutanları ne zannediyorsunuz ? Eğer ordumuzda gerçekten bu şekilde komutanlar varsa, biz çoktan bitmişiz zaten.

    Askerliğini yapmamış çoluk çocuk boşa konuşmayın. Komutan emir verir yaparsınız. O askerler EMİR ERİYDİ , aramızda onları linç eden ve bunu destekleyen hayvanlar var. Teslim olmuş askerleri köprüden attınız, kafasını kestiniz. O M60 tankları var ya, hah onları ordu dışında başka hiçbir güç durduraMAZ ! O tanklar saldırsa insan artıkları et ve kemikten tepeler oluşurdu.

    *** Olan gariban vatandaşa oldu, askerlere oldu. Hepsine Allah rahmet eylesin :(

    Biraz düşünün yahu, bir soluklan, nefes al, sakin ol, düşün!
  • Allah, Türk milletinin yardımcısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desmond -- 16 Temmuz 2016; 6:56:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fitneye sebebiyet vermiyelim. Herkes sagduyulu olsun. Pusuda bekleyen pkk var isid var hatta nato bile mudahale edebilir buda bi planin parcasi olabilir

    Araplar gibi birbirimizi yiyicegimize ic karisiklik cikarmak isteyen kim ise hangi guc ise onun bilincinde olalim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İroniMan -- 16 Temmuz 2016; 4:14:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
  • Hic hayra alamet degil ha. Umarim bir sey yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darbe değildir heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noluyor yahu bu ne şimdi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amillian kullanıcısına yanıt
    Yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler darbe olursa ilk biz karşı çıkıyoruz dimi
  • Ne oluyor la?
  • aynen asker ne alaka polis yapması lazımdı o işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4BAE130DE -- 2 Eylül 2016; 14:08:55 >
  • Allah sonumuzu hayır etsin insallah.
    Ne olacak böyle halimiz bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırdır inşallah
  • Su an koprudeyim. Anadolu yakasından avrupa yakasina tek tük araçlar geçiyor. Ters yon ise tikanik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk dursun özbeki tutuklasınlar
  • uuu beybi terör olayı değilse iyi aksiyon olur terör olayıysa sıkıntı büyükki darbe olsa oo çoktan ülke yıkılmıştı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal köprü patlayacak diye haber almışlardır. Türkiye akıllandı o dönemlere geri dönerse bas baya batar.

    Edit: türkiye gerçekten akıllanmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton Maupassant -- 24 Temmuz 2016; 2:49:00 >
  •  15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.