Şimdi Ara

[Acil! Yardım]Tuscon-Sportage-Vitara-Tivoli-CRV-Duster-Renegade...Hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
2
Favori
2.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cümleten s.a arkadaşlar;
    Bi 2 ay öncede araba için konu açmıştım ama geri ertelendi bari bu bayrama bi arabam olsun istiyorum.
    90.000-95.0000 Arası bir SUV almak isityorum, arabanın içinden çok görünüşü önemli büyük , heybetli görünmeli. Ve markası felan da hiç önemli değil. Millet bişey alacağı zaman tanınmış markadan tanınmış bir marketten gider alır hiç şeyapamz ama ben mesela laptop alacagım zmana uzun uzun baktım MONSTER aldım, hiç kimöse bilmese de, o ne be dese de, hiç tecrübem olmasa da teorikte F/P ürünü olan, en mantıklı seçenekti. Bu forumdaki çoğu kişi de böyledir, Yani bana, telefonda note serisi neyse, Laptop için monmster neyse aynı şekilde Araba işinde bu işin en iyi ismi kim ?

    Herneyse; şimdi,
    1- Duster ekonomi bakımından çok güzel, tipi de idare eder. Biraz küçük gibi geliyor felan dıyordum da en yeni modelini showroomda gidip bnaktım gayette kocamandı. Aslında çok çok çok mantıklı F/P aracı da - zaten ona odaklanmıştım da- kendimi zorlayayım biraz da para buulabilirsem olursa şöyle havalı bişey alayım diyorum. Dusterda Sunroof ve Auto-vites olmadıgı için birazcık üst model almaya çalışıyorum. Ama tabiki halaa önplanlarda benim için

    2-Vitara: Çok şirin güzel normal bişeydi üstelkik test sürüşünde 7 gibi bir yakıt performansı gosterdı. Çok şaşırıdm ek tek tek sıkıntısı birazcık küçükmüş gibi duruyor az bişey boyut ve tasarım :S
    O paraya 4x4 alamk çok iyi diyen de var o kadar para verecegime xxxxx alırım dıyen de var kararsız kaldım. Hatta özellikle Vitara alınır mı diye konu açacaktım. Kafama çok yattı, tek sorun bilnimiş marka değil ve o kadar da heyebtlı değil.


    3-Sportage: Test sürüşü felan filan.. gayet iyi ilgilendiler sıkıntısız test sürüşü yaptım felan - bazılarında bi türlü binemedik planlayamadıalr hep - Herneyse. Araç muhteşem içi -dışı .. Herşeyi... Özellikle İÇİ
    Ama aracı kullandıgım süre içinde yakıt tüketimini 17, 15 mi 10'lu bişey gösteriyordu şok oldum. Bu böyle yakarsa o kadar borctan sonra arabayı evden cıkarmama ki Neden Resmi bilgisi ile tutarlı değil ki. Resmi bilgisine baksak 8 felan der. Acaba hep mi böyle olacaktır. Tamam sürüş de öenmli ben de baya bi acemiyim ama ok adar da olmaz ki. Benden kayanaklanabılır de Vitarayı da yın ben surdum onda 7 gösterdi. Gerçi onda hızlıca bi tur atıp geldik. Sportage da dolaştık ara sokakalardan sonra E-5 trafiğine giridk felan ondan mı bu kadar farkettiki. İşte bu noktada bişzzat kullanıcıalrın bilgilerine çok ihtiycaım var.


    4- Tuscon: Zaten bakamya analtmaya gerek yok , gayet kocamna muhtesem bi araç ama tek sıknıtı güya marka oldukları için gereksiz fazla para aldıklarını dusunuyorum. ancak 4x2 sini alabılırım. Bi de yakıtı da çok da ekonmik değil gibi diyorlar bilemiyorum. Ama tasarımı çok muhteşem, fakat o paraya alabileceğimiz secenekelrı kısyıorlar, sunroof bile olmuyordu neredeyse.

    5-Renegade: Tasarımı çok güzel , çok şirinb üstelkik ismi '' JEEEEP '' ileride bir gün ''Jeep'' in yanına yaklasacağım alabilemyı dusunecegım hiç aklıma bile gelemzdi :) Neyse ben tipini çok sevdim ama sanki küçükmüş gibi gelıyor. Yakından gidip göremedim daha , bazen yoılada goruyorum aslında kucuk degıl felan dıyorum. Zaten ögrendım kı B sınıfıymış obeni biraz etkiledi. Bazende boşver zaten yeterınce buyuk bu da heybetlı, diğer kocmanaları alacafgnıa bunu al hem farklı hem prestijli aynı havayı verıır dıyorum .

    6-TİVOLİ -CRV- ASX -... Diğerleri ...
    CRV yi niye diğerleri sınıfına koydun diye kızabilrisiniz bana ama onu pek arastıramadı mzaten fıyatı da biraz pahalaı, ulaşabildiğim sınıflar yıne 4x2 ve kısıtlı modelelr , gerçi Tusconla aynı neredeyse...
    Diğer modelleri inceleyemedim daha ama marka - möodel farketmez isteidğim gibi olsun yeter. Mesela SSang-Yong benım gozumde on numara arabadır ama mıllet pıyasası yok diyor o nedenle ınsanda olumsuzluk oluyosyr, Tivolılerı de 4x2 yapmıslar bu da bir etken. Hazır pıyasa demişken. Zaten bi 5 yıla kaddar satmama inşallah ( Allah yokluk sıkıntı göstermesin ) ama 5-6 yıl sonra satacagım zmana satımı kolay olsun desem çok mu saçma olur. Mesela Vitara benı mgozumde cok artılı ama neredeyse hiç biyerde tanınmıyor, alıcısı nasıldır hiç bilmiyorum ....


    Yedek parça- bakım masrafı - servis oalylarını ise hiç hiç hiç bilmiyorum bu konualrda bilgilendirirsenz sevinirm.
    Ha bu arada QASHQAI kaldı arada hiç yazmaıudm, incelerken de böyle oldu bi türlü bakmak nasip olmadı. Geçen sene en cok satılan suv olmuş heryerde de varlar. Az bişey küçükmüş gibi duruyor ama sıknıtı yok, bazıları küçükmüş gibi, bazılarını goruyorum buyuk duuryor niye öyle analmadım. üstelik porestijli de bi marka nissan , fiyatları da iyi...
    Kısacası kararsızım ve bıranonce karar vermelıyım -ki bayrama yetişsin.


    [size=4]ÖZET: 90-95.000 Görünümü iyi , donanaımları dolgun , mümkünse yakan heybetli havalı bir SUV ( Marka model hiç önemli değil ) bu fiyata alabileceğim en donanaımlı en mantıklı en iyi seçim nedir ve mümkünse 4x4 diyeceğim de 4x4 seceneği çok az bütçeme göre, aslında 4x4 tam oalrak ne işe yarar onu da açıklarsanzı , yanı çok da oyle sağa sola gitmöem heralde. Sadece bulunsun ıstıyorum kagıt ustunde belkı de hiç etkılemeyıcektır benı 4x2 , 4x4 arada bı memlekete koye gıderım, belkı bırazcık arazıye surerım ( Gerçi kıyamama ama , hanı olur da sürersem; o da çok kötü yollar değil sadece toprak yol dağ taş .. değil ... bu 4x4 olayını da aydınaltırsanız sevirinm)

    Çok Teşekkürler Herkese



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kb001 -- 28 Ağustos 2016; 13:10:02 >







  • O parayı Duster'a versen gece uyuyamama herhalde

    Ben de aynı bütçede SUV bakıyorum, sene sonuna kadar Ateca çıkacak onu bekliyorum şuanda. Siz de acil değilse bekleyin derim.

    Bu bütçede Tuscon sınıfının en yakışıklı ve en güvenli araçlarından biri. Yıllık az kilometre yapılıyorsa turbo benzinli alın daha iyi. Yok yakıt önemli der iseniz atmosferik Vitara alınır Lpg ile bedava gezilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tucson bence gayet heybetli ve yalışıklı. Dediğiniz gibi yakıt biraz fazla gelebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

    O parayı Duster'a versen gece uyuyamama herhalde

    Ben de aynı bütçede SUV bakıyorum, sene sonuna kadar Ateca çıkacak onu bekliyorum şuanda. Siz de acil değilse bekleyin derim.

    Bu bütçede Tuscon sınıfının en yakışıklı ve en güvenli araçlarından biri. Yıllık az kilometre yapılıyorsa turbo benzinli alın daha iyi. Yok yakıt önemli der iseniz atmosferik Vitara alınır Lpg ile bedava gezilir.


    Teşekkürler Hocam;
    Neden öyle dediniz ki, aksine Duster ı ekonomik olarak değerlendirdim, o araçlara verilen parayla neredeyse 2 tane Duster alınıyor ve satışı da çok bır çok kişi desteklıyorken siz neden böyle dediniz ki, aydınlatırsanzı ben de bilgilenmiş olurum, bi sorun varsa almayalım :)
    Tuscon en yakışıklısı ama aynı zmanda da en pahalısı hocam biliyorsunuz. Walla Vitaraya çok ısındım ama işte 1- tanınmıyor 2- tasarımı biraz küçük.

    Yani yakıtı ucuz olsun ısıtoyrum hocam mümkün oldugu kadar, ha belki de alsında okadar da çok dolaşmama dolayısı ile çok farketmez bilemiyorum hatta belkide şehiriçi 9 olması da çok farketmez onları bılemıyorum o yuzden sızlerden tavsıye sııtoyrum , çünkü ilk arabam olacak inş. . Vitaranın mevcut hali ile zaten gayet iyi yakıyor bi de LPG ile hakkaten dedgınız gibi olur. Hatta ben de kadına ''LPG taktırsak komık mı olur '' demiştim gülerek, o da yazık etmeyın arabaya ya felan dedi :D :D

    Evet o haberı ben de gorum , butun markaların tek tek buyuk arbaalrına baktıgmım için , lan bu seatın hiç jipi yok dıyordum, farkettim. Tasarımı güzel ama mevcut pıyasadakı araçlardan bi fazlası yok gibi. Ha acelesi yok ama ISRARLA HEVESLE bayrama olsun isityorum :)

    Şey bide Ağustos ayı kapanacak, Bende Eylül başı gibi sipariş vericek gibiyim hani bu kampanyalar felan hep - güya- aylık diyorlar ya bu konuda bi dezavantaja düşer miyim. Ay başı sipariş zarar mı olur. ( Bence kampanayalar hep devam eder fıyatlar hep aynıdır da işşte işin satış kısmı ) Kısacası kampanya- fıyat durumu nasılk olur .s




  • Yeni tiguan veya yeni sportage
    Tuscona tivoliye qqya filan beşpara vermem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

    Tucson bence gayet heybetli ve yalışıklı. Dediğiniz gibi yakıt biraz fazla gelebilir

    Evet beni de o endişelendiriyor. Ama ne bileyim 100km de az bi mesafe değil . Hep 100km üzerinden hesap yapıyorum da bi günde yapılacak mesafe hiç değil zaten hafta içi öyle iş- ev ( hatta işe bile normal yöntemlerle biel gidebilriim ) Hafta sonu biraz gezme , 2-3 hafta da bir memelekt felan .. Bu koşullar da çok farkeder mi ki. Size komik gelir mi bilmiyorum ama, arabayı yeni alıp bir sürü borcum olacagından dolayı aylık an fazla 250 lira felan yaksın demem tuhaf mı olur :S




  • Ben Tucson derim. İsteklerinizi karşılayan en iyi araç gibi görünüyor. Yalnız yazdıklarınızı dikkat etmeden yazdınız sanırım. Çünkü zor bela anladım. Biraz daha özen lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 28 Ağustos 2016; 13:30:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsalmonella

    Yeni tiguan veya yeni sportage
    Tuscona tivoliye qqya filan beşpara vermem

    Hocam Sportage tamma da Tiguan a felan hiç içim ısınmadı hiç bakamdım bile bak yazarken bile garip geldi ismi :) Sportageyi begendim fakat yakıtı çok geldi bana, bunun için bayadır Sportage kulalanan biriniden ne kadar yakıt masrafı oldugunu ogrenemmeiz laızm. Tusconu neden elştirdiniz, oysa herkes över, olumsuz yönü nedir hocam bilgilendirir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Ben Tucson derim. İsteklerinizi karşılayan en iyi araç gibi görünüyor. Yalnız yazdıklarınızı dikkat etmeden yazdınız sanırım. Çünkü zor bela anladım. Biraz daha özen lütfen.

    Aynen Hocam biraz acele yazım da ondan iç içe girdi herşey, kusuura bakmayın :) Kahvaltıdan sonra hemen düzelteyim :)
    4x2 , 4x4 olayı bakımndan ne düşünüyorsunuz hocam. Mesela Vitara hem ucuz hem 4x4 hem dolu... fln ? Onu olumsuz kılan nedir, Tusconu olumlu kılan özellikleri nelerdir ? Pek işin teknik kısımlarını bilmediğimi için diyorum , sizlerden bilgilenmek istiyorum . Teşekkürler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsalmonella

    Yeni tiguan veya yeni sportage
    Tuscona tivoliye qqya filan beşpara vermem

    sportage ile tucsonun farklarını söylermisin :)
  • Kesinlikle TUSCON pişman olmayacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kb001 K kullanıcısına yanıt
    Şimdi bi dizel duster kadar rahat gezemezsiniz.

    İlk arabanız olacağı için bi hevesle çok kullanacaksınız.

    Aylık yapacağınız kilometreye bakın.
    Arabaların test videolarını izleyin(izşemişsinizdir zaten)
    Ortalama yakıt değerlerine bakın(kullanıcılara sorun)
    Test sürüşü yapın
    Eğer arada sizi zorlayacak fark yoksa tucsona yönelin.

    Her gördüğümde bakarım. Bi test sürüşü yapmak nasip olmadı ama inceledim bayağı.

    Güvenlikde önemli Tucson bildiğim kadarıyla 5 yıldız almıştı ncap testinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orain kullanıcısına yanıt
    İçine otur anlarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kb001 K kullanıcısına yanıt
    Hocam genel olarak kalite ve işçilik olarak kötü
    Dış tasarım harika ama aynı özen içeride yok eski ix35 de aynı mentalite ile yapılmıştı 1-2 yılda arabanın içi çöpe dönüyor
    Tiguanı es geçmeyin mutlaka inceleyip test sürüşü yapın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni tiguan çok heybetli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateca'yı bekleyin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tucsonu beğendiysen alınıp lpgde takılabilir aslında.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sportage

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuscon 4x4 olamıyorsa direk vitara donanımları konusunda en iyisi. Sadece arabada yetmiyor istekleri karşılaması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tucson'a çöp diyenlere ne araba kullandıklarını sormak lazım.

    Köpek gibi giden bir motor,sağlam bi çift kavrama şanzıman,ağzına kadar donanım,iyi tasarım ve en önemlisi sınıfının en güvenli aracı.Varsın 2-3 lt fazla yaksın.

    Ben kesinlikle Tucson diyorum,dizele ihtiyaç varsa Renegade diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.