Şimdi Ara

Otokar, Altay tankının seri üretimi için son teklifini gönderdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
3.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otokar, Altay tankının seri üretimi için son teklifini gönderdi


    Türkiye’nin Milli Tank Üretim Projesi kapsamında ortaya çıkan yerli üretim tankımız Altay için üretimi üstlenecek şirket olan Otokar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın talebi üzerine yeni bir teklif sundu. Daha önce Ocak ayında bir teklif sunan Otokar, ilk seri üretim için sunulan 250 adetlik ALTAY tankının seri üretim teklifini güncelledi.

     


    Teklif, yılda 50 adet olmak üzere 5 yılda toplam 250 adet Altay tankı üretimini ve entegre lojistik destek faaliyetlerini kapsıyor. Teklifle birlikte hızlı bir şekilde Altay tankının seri üretimine başlanması ve TSK envanterine girmesi hedefleniyor. Otokar, Milli Savunma Bakanlığı’ndan ana muharebe tankı üretimi için gerekli izinleri de almış durumda. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı olan 250 adetlik üretimin ardından talep üzerine dost ve müttefik ülkelere de satılabilmesi gündemde.


     

    Ayrıca Bkz.Anti tank silahları, yapabilecekleri ve aktif tank koruma sistemleri

    Altay tankının ilk etapta güç grubu, Alman MTU tarafından üretilecek. Daimler-Crysler grubunun ağır motor birimi olan bu şirket, jet motoru, hafif, orta ve ağır zırhlı araçlar, askeri gemiler gibi geniş bir yelpazedeki araçlar için tahrik sistemleri ve dizel motorlar üretiyor. Örneğin Türkiye’de üretilen Fırtına obüslerinin motoru ve aktarma organları da MTU tarafından üretiliyor.


     

    İlk Üretimde Motor Almanya'dan Gelecek 


    Tasarımı tamamlanan ve 5 adet prototip üretilen tankın geliştirilmesinde Otokar, Aselsan, Roketsan, Makine Kimya Endüstrisi gibi önemli yeri kurumlar görev üstlendi. Tankın motorunun Alman üretimi olması konusundaki eleştirilere karşın da Türk Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TÜMOSAN) yetkilendirilmiş durumda. Albayrak Grubu’nu sahibi olduğu şirket, Altay tankı başta olmak üzere tüm yerli kara ve deniz platformlarında ihtiyaç duyulan güç grubunu milli olanaklarla üretmek için çalışıyor. 17 Mart 2015’te imzalanan sözleşme ile çalışmalara başlayan TÜMOSAN, Proje Uygulama Takvimini başlatmak için Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndan  4 aylık ek süre talep etmiş ve 15 Aralık 2016 tarihine kadar süre uzatımı yapılmıştı. Bu da demek oluyor ki bir aksilik olmazsa prototip teslimi en iyi ihtimalle Haziran 2021’de olabilecek. Projenin süresi 54 ay.


     


    Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda toplamda 1000 adet Altay tankının üretilmesi hedefleniyor. Bunlardan ilk 250 adeti büyük olasılıkla Alman üretimi bir güç grubu kullanacak. Kalan 750 adetlik kısım ile teklif gelmesi halinde müttefik ve dost ülkelere satılacak tanklarda ise Tümosan’ın üreteceği güç grubu bulunacak.


     


    ASELSAN SARP uzaktan komutalı stabilize silah sistemi, MKEK 120mm yivsiz top, Roketsan tarafından geliştirilmiş Bor karbür esaslı yerli olanaklarla geliştirilmiş özel bir zırh, AKKOR aktif tank koruma sistemi gibi teknolojilere sahip olacak olan Altay tankı, saatte 70km/s hız yapabilecek, tank komutanı, nişancı, sürücü ve doldurucu olmak üzere 4 mürettebata sahip olacak. TÜMOSAN tarafından üretilecek güç sisteminde 26 litre hacminde V-12 motor, çift turbo besleme ünitesi, Common-Rail enjeksiyon sistemi, 5 ileri 3 geri vites gibi özellikler yer alacak.









  • iki yiil gecikmeli de olsa, sanirim montaj egitimini tamamlayip seri uretime gecilecek. umarim sasesini duzeltmislerdir. 2013 deki prototip diye one cikarilanlardan birinin sasesi yarikti


    sark kafasi ile bu isler pek olmayinca, guvenimiz de kalmiyor.


    ekleme: TUMOSAN en son Arcelik`ten alinip Tayyipin damadi olan Albayraklara devredilmis.

    En son Ispanya ile hizli tren projesi icin imzalanmis. Treni Turkiyede uretecekler lakin motor yurtdisindan getirtilecek. kafam karisti iyice ...



    Tumosan'nin urettigi traktor ile italyan traktorunu kapistirmislar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinobilly -- 29 Ağustos 2016; 17:14:43 >




  • altay isminin veriliş nedeni aydınlatıcıydı

  • Forumda bir arkadaş Altay'ı Otokar'a mal etmek istemediklerini söylemişti. Vatan millet davasında çıkar güdülürmü?
  • Ethem Sancak-BMC, Koç-Otokar. Birileri birisine aşık olunca neden olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsk senede 50 adetten 5 sene sonunda toplam 250 adet talep geçmiş..acaba otokarın senelik kac adaet uretim kapasitesi var??

  • Acilen üretilmeli m60 ve pantherleri millet tarihi eser diye sergiliyor güncelleme yapsan bile olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ressi1

    Forumda bir arkadaş Altay'ı Otokar'a mal etmek istemediklerini söylemişti. Vatan millet davasında çıkar güdülürmü?



    Valla öyle bir güdülür ki aklın şaşar.
  • İlk başta mürettebat 2 olacak dendi.Sonra 3 sonrada 4... Ve 2021 yılda protip çıkacak.Sonra bir şey daha olup 2030 ilk protipe sahip olup 2050 de seri üretime geçicez.

    Yalana devam. Patent sorunlarını halletmişler mi acaba..? İlk önce kore idi.Sonra alman oldu.? eee sonra.?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinod -- 29 Ağustos 2016; 18:10:45 >
  • 5 yılda 250 adet mi O.o biraz daha fazla ya da daha kısa sürede olsaydı iyi olurdu.

  • Yerli güç grubu zor iş, baya sıkıntı var atlatılması gereken anlatsam burada çok uzun sürer kısacası ilk 250 taneden sonraya bile yetişmeye bilir, koskoca güney kore hyundai k2 black panterde aşamadı mtu dan aldı bir kısım motoru.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 29 Ağustos 2016; 18:36:17 >
  • O kadar prototip denendi testler yapıldı ve halen üretime geçilmiş değil. Geç kalıyoruz geç ! Sen bu teknolojiyi 10 senede üretirsen elin oğlu daha iyisini 2 senede yapar elindeki çöp olur. Projeyi Otokar'a yem etmek istemiyorlar belli. Rant ve çıkar sağlamaya çalışacaklardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altay tankının prototip ve seri üretim ihalelerinin ayrı ayrı yapılması yanlış bir karardı. Prototip üreten şirketin çalışmaları kazandıkları ne olacak peki? altay gibi büyük bir projeden otokar know how kazanmışken Türk olmaktan utanırım diyen Ethem Sancak'a bu proje verilirse kesinlikle umudum kalmaz.
    Proje başladığında bmc-fnss ve otokar projeye dahil olup 3 prototip geliştirseydi ve en uygun olan seçilseydi sorun olmazdı ama şimdi kesinlikle bu projeye güvenim yok.
    Geçenlerde bmc alman rheinmetall ve yabancı bir ortakla şirket kurdu eğer ihale bize motor satmayan ve ihracata sorun çıkaran (T155 fırtına obüsü motor sorunu) Almanya'nın bmc ortaklığına verilirse hainlik yapılmış olur. Bu şartlar altında yandaş Bmc'ye vereceğinize hiç üretmeyin daha iyi en azından Otokar'ın emekleri boşa gitmez
  • Yok mu başka şirket allah aşkına.. Daha shortland yapamayan ural yapamayan nasıl tank yapıyor.. Yedirmeyin artık paraları otokar a.

  • GreyParrot kullanıcısına yanıt
    Avustralyali firma ile sıkıntılar vardı bu darbe sonrası gerilen batı iliskileri darbe vuracak herhalde

    maddi sıkıntı da vardı ne oldu çözdüler mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi güzelde hem hükümet sadece kendi adamlarına iş yaptırmaya çalışıyor diğer taraftan da kara kuvvetlerinin modernizasyonunu bu kadar uzun vadeye yayılması doğru gelmiyor. Ordunun elindeki tankların yarısından çoğu hibe, 70'lerden kalma tanklar. İsrail'le ara bozulmadan önce 1000 Merkava 3 almaya hazırlanıyorduk acil ihtiyaçtan. Sonra ne olduda bu acil ihtiyaç durumu kayboldu? Kore ile ortak Altay projesine başlandı kaç yıl oldu halen ortada bir tank yok. Polonya 2011 de başlattığı programla 2020'ye kadar tüm kara kuvvetlerini kendi tank ve ZBTleriyle modernize edecek. Onlarda bizim gibi sıfırdan başladı hatta onlarda bizim gibi lisanslayıp, montaj yapıp milli diye politika yapan siyasetçide yok. Bir an önce hem MİLGEM projesi hemde kara kuvvetleri modernizasyonu tamamlanmalı. Bu projeler şuan tamamlanmış olsaydı Suriye'ye m60'larla değil Altay'larla girmiş olurduk en azından askerimiz daha güvende olurdu...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: GriAtlas

    İlk başta mürettebat 2 olacak dendi.Sonra 3 sonrada 4... Ve 2021 yılda protip çıkacak.Sonra bir şey daha olup 2030 ilk protipe sahip olup 2050 de seri üretime geçicez.

    Yalana devam. Patent sorunlarını halletmişler mi acaba..? İlk önce kore idi.Sonra alman oldu.? eee sonra.?

    İlk başta kim dedi mürettebat 2 kişi olacak diye. Kara kuvvetleri kesinlikle otomatik doldurucu istemedi. İşkembeden sallamayalim

    Kore'den teknoloji transferi vb.hersey ssm bilgisi isteği doğrultusunda yapıldı bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loners0 -- 29 Ağustos 2016; 19:19:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017'de üretim başlıyor. Ayrıca kim dedi 2 mürettebatlı olacak diye?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav bişeyi de onaylayın, destekleyin be abi.

    Bu yerli silah sanayi adımlarını sonuna kadar destekliyorum.

    Ayrıca bu tank ciddi anlamda modern rakipleri ile yarışır seviyede bir tank.

    Aynen Atak helikopteri gibi.

    Bi fiti beğenelim arkadaş be.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

    quote:

    Orijinalden alıntı: ressi1

    Forumda bir arkadaş Altay'ı Otokar'a mal etmek istemediklerini söylemişti. Vatan millet davasında çıkar güdülürmü?



    Akp ise güdülür...


    AKP bile yemez artık. Cerablus'ta tankı vurdular. Artık malum arka taraf sıkıştı mecbur kabul ederler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.