Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Premium

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.248
Cevap
36
Favori
334.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile ) - ANAKONU


    Sony Xperia XZ Premium

































    Kaynak: https://www.sonymobile.com
    http://www.epey.com/
    https://www.youtube.com
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Selamlar herkese,



    S7 Edge faciasından sonra xz alarak aranıza katıldım.Sorularınız varsa cevaplayabilirim.



    S7 edge'in xperia xz den hızlı olması gibi bir durum söz konusu değil iki cihazda elimde,s7 edge bir süre sonra arayüzün şişmesinden dolayı saçma sapan frame atlamaları,kasmalar,çökmeler yaşatıyordu en son bana.



    Ön kameraya geçecek olursam s7 edge ön kamerası tam bir rezaletti,insanın özgüvenini bitirebilecek potansiyelde bir kamerası vardı diyebilirim,modları kapatmaya rağmen yumuşatmalar yapması buna örnek.Sony ön kamerası karşılaştıramayacağım kadar iyi.



    Arka kamerada gündüz çekimlerinde xz data detaylı ve renkleri daha doğal veriyor gayet memnun kaldım eski xperialara göre ancak yetersiz ışıklarda ve gece çekimlerinde kesinlikle s7'nin gerisinde gren ve detay kaybı yapıyor.Herkes kamerayı yerden yere vursa da gündüz çekimlerinde ya da yeterli ışıkta s7 den iyi.Düşük ışık konusunda s7'nin hakkını vermek gerekiyor ama "Kameraya önem verenler xperia düşünmesin." gibi bir durum mevcut değil,eksisi düşük ışık performansı ve loş ortamlarda biraz daha gren yapması s7'ye göre bana kalırsa.



    Ses çipine geçecek olursam s7'nin tiz özürlüsü,kirli,berrak olmayan ses karakterinden sony'nin yumuşak,midleri önde hafif keskin tizli,sıkı baslı ses karakteri gerçekten özletmişti.Özellikle benim gibi hi-fi ürünler kullananlar için bir telefona göre oldukça yeterli bir ses çipi olduğunu belirtmeliyim.Hi-res audio ve otomatik optimizasyon gibi ek artılarıyla s7'nin dandik çipine toz yutturuyor açıkçası.Bazı yorumlarda "Ses ne kadar kaliteli olsa da yüksek olmadıktan sonra bir artısı yok." diyen arkadaşları s7 edge almaya davet ediyorum.



    Arayüz anlamında ise s7'nin sürekli şişen garip çökmeler yapan arayüzünden sony'nin sade,hızlı arayüzü gayet iyi , ilk samsung deneyimim olmuştu,keşke hiç olmasaydı.



    Ekran olarak ise amoled kullanan s7 ve ips sony var.S7 edge'deki siyah oranı oldukça başarılı ancak beyaz oranı bir o kadar kötü.Kullandığım altı ay zarfında ekranın sararmaya başlaması,eski canlılığını yitirmesinden ise söz etmek istemiyorum.Sony'nin ekranı zaten en başarılı ips panellerden gerek renk canlılığı,gerek beyaz oranı olsun s7'ye göre daha iyi iş çıkarıyor.



    Umarım arada kalanlara yardımcı olabilmişimdir.
    Ram hakkında yazdıklarını okuduktan sonra gerisini okumaya gerek kalmadı
    Tebrikler sen bu işi çözmüşsün
    Kasa kalitesi iyi deyip boyası dökülen ekranı kalitesiz kullanıp sesini öven şebeke problemi yaşayıp cızırdayan hoparlöründen müzik dinleten m7 den beri kasa açıklığı problemleri yaşatan ve hala su ve toza dayanıklı cihaz üretemeyen firmayı övüp kalitesiyle bilinen Sony e laf atarsınız yan yana getirince de ekran parlaklığı göz alacak kadar netlikte olan bunu da full HD ile başarabilen telefonu görünce moral bozukluğu ile ancak böyle çamura gelirsiniz devam edin..
    Cihaz hala aldığım gün gibi performanslı çalışıyor hiç root yapasım gelmedi Sony nin en uzun ömürlü cihazı z2 ve xz oldu sanırım döneminin rakipleri galaxy s6 htc10 kronik sorunlarla boğuşurken bizimki sorunsuz yola devam dedi
    Ses şiddeti biraz daha iyi olsa tadından yenmezdi ama kusurları ile döneminin iyi telefonu oldu..
    8 yıldır Samsung kullanıyorum; gına geleli çok oldu tabi Samsung'dan. Sony'nin M ve Z serilerinin yükselişlerini gördükçe bir dahaki telefonum Xperia olacak demiştim kendi kendime. Özellikle şu, su geçirmezliğe sertifika mevzusu, Sony'nin piyasadaki bombasıydı. Öncelikle bir dönem standarta bağladıkları IP68'den model model vazgeçildi; ve müşteri beklentilerini de karşılayamamaya başladı. Benim gibi diğer takipçilere de bakıyorum burada haliyle, hep bir şikayet var; kendilerini yıllardır geliştiremediklerini bana da düşündürten, pil ve çerçeve mevzusunda şikayetler daha çok yoğunlaşıyor. Yine de girdim bir yola. Düşüncem o ki, hiç bilmediğim bir yola sapmaktansa, otunu püsürünü bildiğim, fazlasının da eksiğinin de farkında olduğum bir Xperia modeli seçmek benim için daha hayırlı olacaktır. İyi kullanıcı yorumları ve incelemelerin de farkındayım; demeden edemeyeceğim, kötü yorumların çoğunluğu da Xperia kullanıcısı olmayanlardan geliyor haliyle .

    Neyse. Batarya, ısı, kamera, işlemci performans testleri internete dökülsün de, biz de fiyata bölüp kararımızı verelim. Şu gsmarena'nın vermiş olduğu bilgilere dayanarak, XZ'nin 424 ppi olması dışında pek sıkıntılı bir yanı yok. Bir de fiyatlar dökülsün ortaya, görelim.
  • Alacak olan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek heycanlandirmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam kılıfsız kullanmalık pili de iyi. ram 4 olsaymış diye düşünmeden edemiyor insan.
  • 8 yıldır Samsung kullanıyorum; gına geleli çok oldu tabi Samsung'dan. Sony'nin M ve Z serilerinin yükselişlerini gördükçe bir dahaki telefonum Xperia olacak demiştim kendi kendime. Özellikle şu, su geçirmezliğe sertifika mevzusu, Sony'nin piyasadaki bombasıydı. Öncelikle bir dönem standarta bağladıkları IP68'den model model vazgeçildi; ve müşteri beklentilerini de karşılayamamaya başladı. Benim gibi diğer takipçilere de bakıyorum burada haliyle, hep bir şikayet var; kendilerini yıllardır geliştiremediklerini bana da düşündürten, pil ve çerçeve mevzusunda şikayetler daha çok yoğunlaşıyor. Yine de girdim bir yola. Düşüncem o ki, hiç bilmediğim bir yola sapmaktansa, otunu püsürünü bildiğim, fazlasının da eksiğinin de farkında olduğum bir Xperia modeli seçmek benim için daha hayırlı olacaktır. İyi kullanıcı yorumları ve incelemelerin de farkındayım; demeden edemeyeceğim, kötü yorumların çoğunluğu da Xperia kullanıcısı olmayanlardan geliyor haliyle .

    Neyse. Batarya, ısı, kamera, işlemci performans testleri internete dökülsün de, biz de fiyata bölüp kararımızı verelim. Şu gsmarena'nın vermiş olduğu bilgilere dayanarak, XZ'nin 424 ppi olması dışında pek sıkıntılı bir yanı yok. Bir de fiyatlar dökülsün ortaya, görelim.
  • Bu telefonu bekliyorum ne zamandır. Para hazır her şey hazır. Ortada adam akıllı bi sony telefonu yok. X performance da gelmedi türkiyeye. Bunu alacam artık geldiğinde. Ama 3 gb nedir yaa. Diğer firmalar hep 4 koyarken şu inadını bi kırmadın gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 GB ram çok yav Sony 1.5 GB ram koysaydın, biraz yavaş gel millet sana yetişemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahimgs88 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam sırf Sony almak isteyip bu denli beklemenden ötürü firma sana ayrıcalık tanımalı bence. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kışın Xperia M5'in çıkmasını beklemiştim aynı şekilde.Ağustos ayında duyurulmuştu ve Aralık ayına yani çıkasıya kadar 4 ay kadar beklemiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bekliyorum 2 yıldır. Kararım Z5C'den yanaydı ama çok çabuk piyasaya girip, aynı hızla piyasadan ayrılınca alamadık. Sonra X duyruldu, Performance geldi; geldi de kime geldi? Türkiye'ye gelmediği ortada. Sahi, birileri Ağustos sonu - Eylül başı civarlarında X Performance Türkiye'ye de geliyor demişti, ne oldu onlara? XC'de umduğumuz gibi çıkmadı. Neyse, görünen o ki ya X Performance ya XZ arasında bir tercih savaşı olacak içimde. Bir an önce testleri görelim. 1 aydır IFA sayıyoruz; kim dediyse yalan söylemiş, çünkü sayılı gün geçmek bilmiyormuş.
  • Uzun süredir iPhone kullanıyorum tamamen kişisel görüşümdür uzun süredir gördüğüm en güzel akıllı telefon tasarımı olmuş XZ.Apple bu konuda ne zaman yeniden oyuna dahil olacak bilemiyorum ama tasarım işinde tüm ürünleri geride kaldı son dönemde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zman cikiyor bu ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamerada yine ois yok bionz sensör ve exmor rs var kısacası kamera megapikseli yine abartılmış ama balon bir büyüme olacak emin olun yine diğer markaların gerisinde kalacak ah be sony!

    Not: ağır bir sony fanıyım sony harici telefon kullanmadım (xperia go,z1 compact,xperia z2 ve m4 aqua)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2500 liradan aşağı gelmez.Zaten salak salak birsürü yeni vergiler binmeye başladı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetgox A kullanıcısına yanıt
    Ben de bi sony hayranıyım. Çok eski olmasına rağmen hala Xperia S kullanıyorum. 4 senedir de öyle teknik servislik bi durumu olmadı, kaç kere düşmesine rağmen. Etrafımda da 4-5 kişiye yine sony aldırdım, ve çok memnunlar, Z2, Z3, C5 ultra, XA ultra olsun, hep benim tavsiyelerim ile aldılar. Okuldan mezun oldum işe başladım kasımda, sony z6 yı çıkartsın alayım derken, gitti X performance çıktı. 3 gb ramden dolayı yine biraz eleştirdim fakat neyse gelsin alayım dedim. Bekle bekle, gelmeyeceği açıklandı sonra. S7 htc 10 falan alayım dedim. Forumları takip edince soğudum. Bide belki donanım olarak üstün olabilirler sonyden fakat tasarım olarak sony tam bana hitap ediyor. XZ'nin tasarımını da çok beğendim. Dediğiniz gibi belki kamera ram olarak diğerlerinin gerisinde kalabilir, fakat yine gidip sony alacam. Kalitesine güveniyorum çünkü :)
  • Sony nin bu pazardan gitmesini hiç istemem ama bu işi beceremiyor. Bu yılda bir yeniliği yok. Bir zamanlar su geçirmez z1 i ürettiğinde diğer marka severler komik bulmuştu. Şimdi bu özelliği standart hale getirdiler neredeyse. Şuanda sony tüketiciyi cezbedecek yenilik sunamıyor maalesef. Yazık üzüntü verici...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/KF43OEG6KH8

    Öninceleme videosu.
    Shiftdelete.net fiyat bilgisi Avrupa için 700€ olarak verilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z.ozkan41 -- 1 Eylül 2016; 21:16:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik özellikleri amiral gemi özellikleri değil rakiplerine göre. Tasarım da Xa ve Xa ultraya göre kötü olmuş. Bence Sony Xa tasarımından yürüyerek bir amiral gemi yapsa piyasayı silip süpürür.
  • Note 7 avrupa satış fyatı 830 € cıvarıydı. turkıyede 3599 tl den satılıyor. aynı orantıda sony xperıa xz, 700 € dan satışa sunulacaksa avrupada, turkıye fıyatı net 2999 tl olacak :) bekleyen varsa bence fazla beklemesın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfik20 -- 1 Eylül 2016; 21:56:11 >
  • tevfik20 T kullanıcısına yanıt
    Biz de Avrupa'dan eşe, dosta, akrabaya sipariş ettiririz, nereden baksan 750 lira daha ucuza gelir. Türkiye kaybeder.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.