Şimdi Ara

Mac bilgisayarları uzun vadede daha ucuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
2.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mac bilgisayarları uzun vadede daha ucuz

     


    Apple’ın Mac bilgisayar ailesi genelde yüksek fiyat seviyeleri ile bilinir. Herkesin erişiminin kolay olmadığı Mac ailesinde en düşük fiyat seviyesi, PC tarafında zaman zaman orta halli bir oyuncu bilgisayarına bile denk gelebiliyor. Gündelik işlemler için sistem arayan tüketiciler için ise Mac ailesi bir hayalden ibaret oluyor. IBM ise Mac bilgisayarlarının PC rakiplerine göre daha ucuz olduğunu düşünüyor.


     


    Uzun Vadede Maliyet Düşüyor


     


    IBM çalışanları üzerinde yaptığı araştırmada, 4 yıllık bir süre içerisinde Mac bilgisayar başına PC bilgisayarlara göre 273$-543$ arasında tasarruf edileceğini görmüş. Eğer tüm çalışanlar Mac bilgisayarlara geçiş yaparsa uzun vadede IBM büyük bir tasarruf yapabilecek.


     


    Bu analizler elbette salt satış fiyatı üzerinden yapılmıyor. Bir bilgisayarın 4 yıllık süreç boyunca ne kadar arıza verdiği, ne kadar bakım gerektirdiği, ne kadar teknik servis aramasının yapıldığı gibi unsurlar ön plana alınıyor. Windows bilgisayarlar bu bakımdan yer yer iki kata kadar masraf çıkartabiliyor.


     


    Geçmiş yıllarda Apple ve Microsoft işletim sistemi stratejisi arasında büyük farklar bulunuyordu. Örneğin Apple, yıllarca ücretsiz güncelleme vererek kullanıcıların her yıl yeni bir sisteme kavuşmuş hissi yaşamasını sağlıyordu. Böylece kullanıcılar da uzun bir süre aynı Mac bilgisayarını kullanıyordu.


     


    Ayrıca Bkz.AMD üçüncü çeyrekte beklentileri aştı

    Microsoft ise uzun bir süre Windows yükseltmelerini ücretli olarak sundu. Kullanıcılar ya eski sürümde kalmayı tercih etti ya da yükseltme yapmaktansa yeni bir bilgisayar almaya karar verdi. Windows 10 ile birlikte ilk yıl ücretsiz yükseltme gündeme geldi. Yine yeni bir sürüm çıkartmaktansa Redstone gibi ücretsiz büyük güncellemeler ile önümüzdeki yıllarda da Windows 10 işletim sisteminin devam etmesi düşünüldü.


     


    Microsoft yeni strateji ile muhtemelen daha sadık Windows kullanıcıları kazanacak ancak çekirdek seviyesinde henüz mükemmeliyetin yakalanamamış olması ayrı bir tartışma konusu. Sık karşılaşılan mavi ekranlar, hata raporları, kilitlenmeler, kasılmalar, geç açılmalar kullanıcının çilesi haline geliyor. Evet Windows işletim sisteminin kullanımı büyük bir kesime göre daha kolay bulunuyor ancak MacOS platformunun hata oranlarını en aza indirmesi avantajı bu tarafa kaydırıyor.


     


    IBM’e dönecek olursak, çalışanların yüzde 73’ünün bir Mac bilgisayar talebi olmuş. IBM de bu talebi karşılamak adına her hafta 1300 Mac bilgisayarı tedarik ediyor. Firmanın gelecekte büyük bir tasarruf beklentisi mevcut.  

     

     







  • Olur olmaz hataları olmayan iyi bir işletim sistemi. Bu bile paha biçilemez. Bilgisayar yönünü seviyorum ancak telefon yönü çok vasat kalıyor firmanın.

  • bunu belirtmek icin ibm olmaya da gerek yok. deneyimleyince ortaya cikan bir sey zaten. fakat PC nin babasinin boyle bir sey demis olmasi gercegi cok net ortaya koyuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 24 Ekim 2016; 0:54:11 >
  • Dell'in 5k monitörü 8 milyar. Ben 8 milyara 5k iMac aldım. Sanırım her şey açık

  • macosx pc deki tercihim.
    mobilde ise samsung android

  • macos hata oranlarının az olması diye bişey yok bu bir yalan açık ve net ben iki platformuda kullanan biri olarak açıkça söylemek gerekirse Windows ta okadar çok şey yapılıyorki winodws o yapılan şeylerin hataları yüzünden crash olabiliyorki çok normal ve bana göre baya iyi yerlere geldi. mac de bişey yapamıyorsun öyle her istediğini kuramıyorsun mac'a virüs bulaşmıyor hepten yalan asıl ona daha çok virüs bulaşıyor. bu arada alet kapalı kutu ve ayrıca mac a-z ye herşeyini kendi üretip malzeme kaliteli olunca "alüminyum" elbette daha uzun yıllar gidiyor ama tasarruf işi de bana göre yalan ibm belliki mac'i yalamış... gizli ortaklık yapılmış.

    yahu bugün bir mac pro 10 bin tl civarı ben normal bir laptop alsam 3binden hesab et 3 yılda bir zevkine değişsem 9 yılda 3 yeni cihaz keyfe eskitirim hem yeni jenerasyon teknolojileri takip ederim hemde hiç bir teknolojiden eksik kalmam ve 8 senelikte cihazlarda garantim olurki bu dediklerim en kötü ihtimaldirki en iyi ihtimalle bir laptop alır 5 yıl kullanır çöpe atar kalan parayla gene laptop alır gene 5 yıl kullanır gene çöpe atar kalan parayla gene laptop alır 5 yıl kullanır ve çöpe atar..

    mac pro 15 sene çalışmaz elektronik ömür 7 yıl olarak kabul gördüki dün apple cihazları ölü kabul etti :)

    yani tamamen fiyasko bir haber yemezler... algı yaratmayın insanlarda...





  • Çok büyük saçmalık. Windows bilgisayarlar durduğu yerde para mı harcıyor? Müthiş ahmakça bir tespit gelmiş IBM'den. Zaten böyle firmaların bu tarz açıklamaları hep gizli bi iş ortaklığının göstergesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha uzun ömürlü olduğuna katılıyorum ama bu gün 3000 liraya i7 6700hq lu 12 gb ram li asus laptop alınabiliyor hadi SSD parası da ekleyelim mac le eşit olsun diye 3500 lira civarı yapar. Ama mac tarafında bu bilgisayara yakın özellikli bilgisayar 8300 lira civarında yani uzun ömürlü cihazlar ama bireysel kullanıcı olarak baktığınız zaman 2 kat fazla para ödüyorsunuz aynı performansa. Tabi touchpad, kasa kalitesi gibi konulara girmiyorum orada mac e yaklaşmaz çoğu windows cihaz

  • Yıllardır "Omo oyun oynonmoyor bu poroyo oyoncu kososu toplorum" diyen veletlere bunu anlatmaya çalışıyoruz zaten.

  • alcest kullanıcısına yanıt
    Diğer iMac'ler gibi monitör olarak kullanılamaması kötü ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcest

    Dell'in 5k monitörü 8 milyar. Ben 8 milyara 5k iMac aldım. Sanırım her şey açık

    Mac'ler şimdi Fiyat/Performans cihazı mı ? Bunu mu çıkarmalıyım sizin yorumunuzdan ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: alcest

    Dell'in 5k monitörü 8 milyar. Ben 8 milyara 5k iMac aldım. Sanırım her şey açık

    Mac'ler şimdi Fiyat/Performans cihazı mı ? Bunu mu çıkarmalıyım sizin yorumunuzdan ?

    5k monitör fiyatına adamlar 5k monitörlü bilgisayar veriyor.

    Fiyat içerisinde yazılım lisansı, üst kalite kullanılan materyal ve iyi bir garanti süreci de dahil.

    Aynı şey macbooklar içinde geçerli. Diğer markaların servisine işiniz düştüğünde olacakları az çok biliyoruz, 20-30 gün serviste bekleyen cihazlar, cihazı garanti dışı bırakmak için yapılan binbir türlü numara.

    Bazı arkadaşlar tek başına istatistik oluşturduğunu zannediyor, windows bilgisayarlar durduğu yerde para harcatıyormuş saçmalık falan demişler. Arkadaşım senin bilgisayarın bozulmadı diye tüm windows yüklü diğer marka bilgisayarlar bozulmuyor, servise gitmiyor diye birşey yok. Koskoca ibm istatistiklerle konuşmuş, işkembeden atmamış. Olayın yazılım tarafına gelirsek windows işletim sistemi lisanslı bir yazılımdır, güncel versiyon 10 için lisans alırsın 2 yıl sonra 11 çıktığında, 10 için aldığınız lisansı 11 de kullanamazsın. Mac te macbooklarda ise her yıl ücretsiz güncelleme yaparsın, geriye dönük çok eski maclere bile güncelleme desteği verilir. He tabi sen büyük ihtimalle windowsu da crack kullanıyorsundur o yüzden "windows para falan harcatmıyor ya herşey beleş" kafasındasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 23 Ekim 2016; 23:18:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcest

    Dell'in 5k monitörü 8 milyar. Ben 8 milyara 5k iMac aldım. Sanırım her şey açık

    Dell 5k monitör - Dell PremierColor delivers factory-tuned 99% AdobeRGB and 100% sRGB coverage

    iMac 5k - The panel whips up 99.9% of the sRGB gamut, 86.1% of the Adobe RGB gamut and every corner of the DCI-P3 gamut

    Aynen her şey açık. Herkes ihtiyacı, bütçesi ve zevkine göre ürün alıyor.
  • ucuz/pahalı olayı alacağınız modele, kullanım amacınıza göre değişir. çok ucuza giriş seviyesi bir laptop arıyorsanız ve 1000 lira civarı bütçeniz varsa macbook'lar arasında size göre bir ürün bulamazsınız.

    veya oyun oynamaksa amaç windows'lu bir makine daha uygun olacaktır.

    ben mesela 1.3 kg civarında 13" civarı ekranlı 8 GB RAM, en az 128 GB SSD'li core i5'li, klavyesi ışıklı bir laptop alayım dedim. Bu özelliklerde 4000 liradan ucuza windows'lu laptop bulamadım. Ama bu özelliklerde air 13 3500 lira.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 mid macbook sahibiyim. Zamanında pahalı denilen fiyata almıştım ve bugün baktığımda en ufacık bir donma ya da takılması yok. Hala ilk günkü gibi akıcı ve sanki yepyeni bir cihaz gibi (düşmeye bağlı gövdedeki ezilmeler hariç). Kim bilir daha kaç sene daha gidecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senjido -- 23 Ekim 2016; 20:16:55 >
  • Microsoft ilk önce şu yarım yamalak işletim sistemini bir toplasın. Sistemin yarısı eski arayüz yarısı yeni arayüz. Bir ayar orda bir ayar burda. Simgelerin yarısı yeni yarısı eski. Hele bir hesap makinesi simgesi var ki 1970 yılından kalma gibi. Yıllar geçtikçe daha basitleşeceğine daha da karmaşık hale soktu sistemi Microsoft. Bir işletim sistemini kaça bölüyordu önceden. 10'la birlikte azalttılar ama hala aynı sistemin kaç farklı versiyonu var.

    Yaz yaz bitiremeyiz eksikleri. Sistemin kolaylığı açısından MacOS daha iyi. Kullanım vs.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: alcest

    Dell'in 5k monitörü 8 milyar. Ben 8 milyara 5k iMac aldım. Sanırım her şey açık

    Mac'ler şimdi Fiyat/Performans cihazı mı ? Bunu mu çıkarmalıyım sizin yorumunuzdan ?

    Uzun vade de hakkını veriyor çünkü ömrü uzun. Benim demek istediğim monitör parasına + donanım veriyor apple.
  • PC sektörünü elinden alan ms ye kizginligindan olsa gerek böyle sacmalamis. Yoksa akıllı biri böyle saçma bir şey demez.

  • 2013 yılında 27" iMac aldım ve halen kullanmaktayım. 4. nesil i5 işlemcisi, 8 gb rami, 1 tb diski, (ben 250 gb ssd kullanıyorum) GTX775m ekran kartı ile şu an da bile üst sınıfa yakın bir donanımı var ve en önemlisi 10.12 Sierra işletim sistemi dillere destan. Ben bu bilgisayarı 3 yıl daha kullanırım. 6 yıl kullandığım bir bilgisayara 5bin TL vermiş olurum.

  • Tabii.

    Mac bilgisayarları uzun vadede daha ucuz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.