Şimdi Ara

Yeni Bir Ürün ..:: Elektrikli Kombi ::.. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
9
Favori
154.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • okuduğum kadarı ile bazı kavramlar karıştırılıyor.

    1) Trifaze sayaç
    2) 3 zamanlı tarife olayı.

    1) Sayaçlar monofaze ve trifaze tip olarak 2 temel elektriksel besleme modeline ayırabiliriz. Sanayide kullanılan 3 fazlı(R-S-T) elektrikli cihazları çalıştırmak için ör: kuvvetli elektrik motorları, torna,fireze,kompresör vb. 3 fazlı elektirsel şebeke beslemesi kullanılır ve kullanılan enerji miktarını ölçmek için de tifaze aktif sayaca ihtiyaç vardır.

    Normal meskenlerde ise monofaze sayaç kullanılır çünkü evlerde sanayideki gibi kuvvelti elektrik motorları yoktur. Ama binaya direkten 3 faz olarak 3 ayrı kablo gelir her faza yük eşit olrak dağıtılır. Mesela asansör motorları 3 fazlıdır ve onun sayacı da trifaze sayaçtır.
    Trifaze sayaç az yazar monofaze sayaç çok yazar olayı yoktur. Her sayaç nekadar tüketim kwh yapılmış ise onu yazar.

    2) 3 Tarife olayı ise 24 saatlik bir gün 3 kısma ayrılır ve her kısımdaki tüketim sayaç tarafından ayrı ayrı ölçülür (T1-T2-T3) dağıtım şirketi tarafından farklı birim fiyatla çarpılır. Bu tarifenin kullanılabilmesi için mekanik diskli sayaçlar değilde meskende dijital monofaze bir sayaç gerekir. Sadece sayaç yetmez ayrıca ilgili elektrik dağıtım şirketine dilekçe ile başvurup 3 zamanlı tarifeye(puant tarife) geçmek istiyorum diye dilekçe vermek de gerekir ki onlarda bilgisayardaki hesaplama tarifesini değiştirebilsin.
    Bu tarifede 06-17 , 17-22, 22-06 arası farklı birim fiyattadır. Puant kısım denen 17-22 saatleri arası elektriğin en pahalı olduğu zaman aralığıdır. 22-06 arası ise elektriğin en ucuz olan zaman aralığıdır.
    2008 yılı tarife birim fiyatlarınıwww.tedas.gov.tr sitesinden tarifelerim linkinden öğrenebilirsiniz.
  • Güzel bir açıklama olmuş @fathTR. Fakat bizim iki evden biri monofaze diğeri ise 3faz şebeke elektriği kullanıyor ve yaklaşık aynı değerlerde tüketilmesine rağmen faturada %20 civarında fark oluşuyor. Bunun sebepleri arasında 3faz olan evimizde kaçak akım rolesinin bulunması da gösterilebilir fakat fiyatlsndırmada da bir fark sözkonusudur.
  • SAYIN DİETEL EVİM 110M2 İZMİR HAKİMEVLERİNDE KUZEYE BAKIYOR YALITIM İYİ AMA ALT VE ÜST KATIM BOŞ.VALLA LPG DEN SONRA BU KOMBİ İLAÇ GİBİ GELDİ.23 GÜNDÜR HİÇ KAPATMADAN ÇALIŞTIRIYORUM.GÜZEL HAVALARDA GECE GÜNDÜZ 50 CDE YAKIYORUM EV 22 DERCE CİVARINDA OLUYOR.YALNIZ GEÇEN HAFTAKİ SOĞUKLARDA BENDE 3 ZAMANLI TARİFEDEYİM. 2200 DEN SONRA 70DERECEDE GÜNDÜZ 60 DERECEDE ÇALIŞTIRDIM GÜNDE 18-20 YTL Yİ BULDUM.AMA İZMİRDE BÖYLE SOĞUKLAR 3-4 GÜN OLDUĞU İÇİN ÇOK KOYMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ŞU AN YİNE 50 DERECEYE DÖNDÜM VE YİNE 14 YTL LE DÜŞTÜM Kİ SANIRIM BU DEĞER BİRAZ DAHA DÜŞECEK.ZATEN EMSAŞIN SİTESİNE BAKARSAN GÜNLÜK TÜKETİMİ13.90 YTL GÖSTERİYOR ZAMSIZ FİATLARLA.BENCE TABİKİ EN UCUZ DOĞALGAZ AMA BU KOMBİLERDE OLMADIĞI YERDE HEM KULLANIM KOLAYLIĞI HEMDE TÜP SÖYLE MAZOT BİTTİ MAZOT GETİRT KÖMÜR AL GİBİ DERTLERİ OLMADIĞI İÇİN AVANTAJLI DİYE DÜŞÜNÜYORUM
  • BİDE BELİRTTİĞİM 14YTL TÜM EVİN ELEKTRİK KULLANIMI SADECE KOMBİNİN DEĞİL.ŞU 1700-2200 ARASINDA BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLABİLSEM BU DEĞERİ DAHADA DÜŞÜRÜRÜM AMA OLMUYOR. MALUM EVDE YENİ BEBEK VAR. YOKSA Bİ DENEMDE 1700-2200 ARASI DERECEYİ MİN A DÜŞÜRDÜM Bİ DE ÇAMAŞI BULAŞIK ÜTÜ YAPTIRMADIM O ZAMAN 11 YTL YE BİLE DÜŞTÜĞÜM OLDU AMA HER ZAMAN OLMUYOR.HANIM 10 DAN SONRA O İŞLERİ YAPARSAM BEN NE ZAMAN UYUYACAM ZATEN 2 SAATE BİR UYANIP BEBEK EMZİRİYOM DİYOR .HAKLI OLARAK. YAPCAK BİŞEY YOK
  • anlıyorum @themof bilgiler için teşekkür. evde bebek olması tabiki çok daha dikkatli olmayı gerektirir. Sağlıcakla büyütmeniz dileğiyle.
  • Arkadaşlar Son elektrik Faturamda 23 şubat itibari ile geldi, 195-ytl tam 1 aylık faturam, ortalama 37 kwat günlük tüketim gösteriyor, tekrar hatırlatayım bu fatura tüm elektrikli aletler evdeki, ve kombi dahil kullanılan elektirktir, ve günlük evde olmadığımız da ev 20 derece ayarlı evde olduğumuzda 22-23-24 derece daha çok 23 derece ye ayarlı olarak kaldığında gelen faturadır, gerisi size kalmış benim için şu an bulunmaz nimet,taktırdığıma çok memnunum, yorumlar ve taktırmak gerisi kalmış herkese selamlar...
  • Arkadaşlar hangi ısıtma sistemini kullanırsam kullanayım en iyi ısındığım zaman faturayı elime aldığım zaman ama en iyisi elektrikli kombidir.
  • Forumdaki tum dostlara....
    Arkadaslar izolasyon ve ev durumunun ne kadar onemli oldugunu size yakinimda yasadigim gercek orneklerle aciklamaya calismak isterim:
    1. IZMIR'DE ORNEK BIR EV 100 m2 oldugu belirtiliyor...Forumdaki Aytuga arkadas İzmir gibi bir iklimde ayda 300 YTL isinma giderinine sevinmekte (Bu konuda sevinmekte kesinlikle hakli cunku bence once "İzmir" de yasiyor ikincisi yine tahminimce izolasyonu "iyi" bir evde...bu miktar bircogumuzca harika sonucta bunu 4-5 ay verecegiz ve 12 aya bolunce gercekten ekonomi ve kolaylik birarada)
    2. ANKARA'DA ORNEK BIR EV (Izmirin ve Ankara'nin kis sicaklik karsilastirmasini herhalde yapmama gerek yok ). Ev 100 m2 ...izolasyon ehhh "iyi". Apartman dairesi... üstte bir kat var alttan 4. katta, gunes aliyor, pencere pimapen, duvarlar 1970 yapini-eski izolasyonsuz briket...Ancak alttakiler ve üsttekiler optimum sicaklik konusunda ayari kacirmis, yani disarisi eksi 15 iken icerisi arti 26 falan...
    Bu evde dogalgaz kombi olmasina ragmen bı kis hic yakilmadi. Iceride yasiyan insan fazla sicagi sevmiyor...Bu kis icerisi genelde ortlama 20 derece yatak odasi 17 derece...

    Iste arkadaslar aslinda bir 6 Kw lik kombi 60 dereceye kadar isitabiliyorsa kazanini sadece bir- iki saat beklerseniz evinizi yasadıgınız sehre gore yine de isitabilir (18-24 derece ic sicaklik icin).
    Saygilarla
  • Ayrica elektrigi isinma icin kullanmayi dusunen yada kullanan arkadaslarin gunes enerjisi desteginden bahsetmemesi ilgimi cekti. Oysa bu elektrikli kombiler ogrendigimiz kadari ile gunes kollektorleri ile cok iyi uyum sagladigindan sadece gunduz bile radyator peteklerinde bu suyun dolasmasi evin isinma giderini en az yuzde 30 - 40 azaltacaktir.
    Saygilarla
  • Sakin35 arkadaş,kısacası elektrikli kombi iyi bir şey mi?
    Ben Afyon'da oturuyorum.Kasım ayından bu yana 940 ytl lik kömür yaktım(toz kömür),ortalama 150 ytl elektrik,110 ytl yakıcı parası verdim.Üstelik gündüzleri hep kapatmak şartıyla.Ev 23 derce ısıda.Daha en az 2 ay yanar.Evim sürekli güneş alıyor,yalıtım çok iyi.
    Kömür milli bir enerji olduğu için bu tesisatı döşetmiştim(stoker),artık illallah diyorum.bu kadar da zam konmaz ki.(şu an tonu 190 ytl)
  • oblomov03'e cevap
    Sayin Arkadas,
    Soguklar basladiktan itibaren bana ısınma icin ve elektrik icin toplam nekadar harcadiginizi yazmaniz gerek. Cunku elektrikli kombi olursa, sizin bu karsilastirma icin bakacaginiz tek yer elek. faturaniz olacak. Yani ornegin ben sıcak suyu, evin tum elektrigini (yazin ayda 25-40 YTL) ve elek. kaloriferin yaktigini faturada toplam olarak goruyorum. Bu durumda siz su ana kadar 950 YTL komure (kazani yakana aylik para mi veriyorsunuz, ne kadar?) ve toplam elektrik giderine bakmaniz gerek. Bana bunlari bildirirseniz diger teknik konularda sadece tecrubem sinirinda (sadece kendi evimin izolasyon durumu ve evimin dısındaki iklime gore) nacizane tavsiyelerde belki bulunabilirim,
    Sevgi ve saygilarla
    Not: Afyon ilinin normalde gunesli gunler sayisi bildigim kadari ile fazladir. Bu nedenle aslinda ısınmada pahalı olmayan gunes kollektor sistemi ile desteklenebilir. Bu en ucuz 1000 YTl Elk. Kombi de 1000-1200 YTL ye cikar. Elektrikli kombi aslinda cok basit bir makina, esas maliyet bence bilgisayar devresi. Bu sistemde en kaliteli ve maximum petek cok onemli. Hatta cogu uretici en ekonomik kullanimi aliminyum radyotorde veriyor.
  • Sakin35 arkadaş;Ekimden bu tarafa 180 ytl ev için elektrik faturası ödedim.(şubat dahil)950 ytl kömür ödedim,110 ytl yakıcı ödedim,Kalorifer elektriği için 150 ytl ödedim.Kısacası ekim ayından bu güne 1390 ytl ödedim.Gündüzleri kaloriferi sürekli kapattık.sadece geceleri yaktık.Bina yalıtımına gelince,duvarlar çift tuğla ile örülü (iki duvar arasında strafor var)çatı izocamla kaplı pencereler ahşap ama plastik gibi contalı.Bulunduğum bina 3 daire,yani benim ödediğimi normalde 3 le çarpılması gerek.Elektrikli kombi olursa ben sadece kendi daireme döşeteceğim,Güneş enerjisi var,bazı günler istisna sıcak su için pek sıkntı çekmedim,güneş yeterli oluyor.
    Düşüncelerinizi bekliyorum.
  • Sayın Oblomov,
    gec te olsa size cevap,
    Anlattıgınız sartlarda eger elektrige cılgın bir zam yapılmaz sa yani bundan sonra tekrar %10 dan fazla, bu durumda bahsettiginiz zaman dilimine gore en kotusu (yani benim sizin evin gerektirecegi Kkaloriyi yanlis hesaplamam) aynı parayı odersiniz. Ancak bir farkla; bu sistem otomatik, haftanın her gunune gore ayri bir program yapabilirsiniz. 100 den fazla program... Yine baska bir fark bu sistem 24 saat acık olabilir. Burada evi soguttugunuzda daha fazla yakıyor kW olarak... Ben 100 m2 lik bir evde 20 derece otesinde ısınmada son zamlarla mazottan ve lpg den ucuz oldugunu sanmıyorum. Ama bu isi kafaya koyarsanız evinizin izolasyonunu arttırısanız bu harcamayi 18-20 derece sabit bir durum icin yapabilirsiniz. Optimum bir ev 18 C lık bir ısı icin disarisi 0-5 derece oldugunda elektriksel iyi<bir alet saatte en az 3-5 kw yakar. Bunu 170.000 YTL ile carpın. 24 saatlede...Sonucu bulursunuz.
    Saygılarla
  • elektrikli kombi ile ilgili herşey bu sitedehttp://www.elektriklikombi.net/
  • Taklitlerimizden sakınınız.www.elektriklikombi.com


    Sakine Hanıma selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klimakalorifer -- 8 Nisan 2008; 18:05:53 >
  • Selam,

    Bende bu aralık ayında bebeğimi kucağıma alacağım inşallah.

    Bu yüzden ısınma konusunda daha şimdiden kafayı yormaya başladım. şimdiye kadar elektrikli soba ile ısınıyor ve idare ediyorduk. gündüzleri zaten işte olduğumuz için, sadece akşamları kısıtlamadan yakıyorduk en yüksek 170 lira fatura geldi ( bütün diğer elektrik sarfiyatı dahil) doğalgaz önümüzdeki kış kesin gelmiyor, ondan sonra belki gelir.

    Elektrikli kombi üzerine tecrübeleri okudum ancak ben izmir ve civarında oturmadığım için bu düşündürüyor beni. tekirdağ da oturuyorum ve tabiiki iklim şartları izmirle kıyas götürmez, ancak yinede aylık 400 gibi bir elektrik faturasına razıyım.

    Peki hiç buralardan kullanan var mı ? Yani trakya gibi bir yerde alırsam hata edermiyim sizce ????? birde satınalma ve kurulum maliyetleri ile ilgili bilgi verebilecek kişilere teşekkür ederim.
  • eğer 400 gibi bir fatura düşünüyorsan bence uygun olabilir. ancak kurulum maliyeti ve özellikle elektrik tesisatı sorun yaratabilir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: realperest


    Selam,

    Bende bu aralık ayında bebeğimi kucağıma alacağım inşallah.

    Bu yüzden ısınma konusunda daha şimdiden kafayı yormaya başladım. şimdiye kadar elektrikli soba ile ısınıyor ve idare ediyorduk. gündüzleri zaten işte olduğumuz için, sadece akşamları kısıtlamadan yakıyorduk en yüksek 170 lira fatura geldi ( bütün diğer elektrik sarfiyatı dahil) doğalgaz önümüzdeki kış kesin gelmiyor, ondan sonra belki gelir.

    Elektrikli kombi üzerine tecrübeleri okudum ancak ben izmir ve civarında oturmadığım için bu düşündürüyor beni. tekirdağ da oturuyorum ve tabiiki iklim şartları izmirle kıyas götürmez, ancak yinede aylık 400 gibi bir elektrik faturasına razıyım.

    Peki hiç buralardan kullanan var mı ? Yani trakya gibi bir yerde alırsam hata edermiyim sizce ????? birde satınalma ve kurulum maliyetleri ile ilgili bilgi verebilecek kişilere teşekkür ederim.




  • ben kozlusan katı yakıtlı kat kaloriferi kullanıyorum.otomatik yakıtı yüklü otomatik külünü çıkartıyo.zamanlayıcı var programlıyorum işten eve geldiğimde ev sıcacık.somadan yaz aylarında kömür alabilirseniz yakıt gercekten ucuza geliyo.alamadınız diyelim kazan zaten 3 geçişli oldugu için içinde alev daha cok duruyo ve istenildği dereceyi sağlamaya calıstıgı için yakıt sarfiyatı yapmıyo
  • Elektrikle ısınmak LPG’ ye oranla %25, motorine oranla %50 ucuz, doğalgazdan %100 pahalıdır.Yani doğalgaza 100 öderseniz elektriğe 200 lpgye 250, motorine 300 ödersiniz.(YTL olarak algılanmasın birim maliyet olarak.) Elektrikli kombi alırken ne kadar fatura gelir sorusunu sormak yerine hangi yakıtla ısınırsam daha az öderim sorusunu sormak ve kıyaslama yapmak en mantıklısıdır. Ben ısıtma sektöründe Ar-ge mühendisliği yapıyorum.Verdiğim rakamlar matematiksel veriler ve güncel doğalgaz,lpg,motorin ve elektrik fiyatlarına göre belirlenmiştir. Saygılar
  • okuduklarıma nacizane bir yorumda ben yapmak istiyorum.izmir'de oturuyorum.konum itibarı ile evim hiç güneş görmüyor.yalıtım ehh işte denebilecek düzeyde.mazotlu kalorifer kullanıyordum 2 yıl öncesine kadar.bir arkadaşımın tavsiyesi ile kömürlü mak-tek katı yakıtlı aldım.çok memnunum.özellikle kalorisi yüksek olan sibirya kömürü kullanıyorum makinanın derecesini 52 de tutuyorum inanın petekleri elleyemiyorsunuz.bu arada peteklerin markası demirdöküm.evim yaklaşık 110m.dediğim gibi yalıtım yok gibi.sürekli yakıyorum.ilk yakışta suyu ısıtana kadar kömürü maalesef yiyor.hele şu günlerde ilk yakışta makinanın üzerinde yazan su sıcaklığı 11-12 derece oluyor.pompanın suyu peteklere göndermesi için 45 dereceyi yakalaması lazım ki burda kömürü maalesef yiyor.ben de şu şekilde çözdüm olayı.kömürü yakmadan önce tahta parçaları ile suyu ısıtıyorum daha sonra kömürü atıyorum içine.24 saatte 1.5 torba kömür gidiyor.evimin her tarafı aynı sıcaklıkta.bu sene yalıtım yapmayı düşünüyorum sanırım biraz daha düşer.ayrıca makina çatıda duruyor ve borularına yalıtım yaptım ayrıca makinaya bir oda yaptım ve iç duvarlarını pembe strafor ile kapladım ki burada ısı kaybı minimuma insin diye.yardımcı olabildiysem ne mutlu.saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.