Şimdi Ara

Mobilite: 7000mAh pili olan telefon, LG G6 ve dahası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Mobilite'nin yeni bölümünde sunucularınız Erdi Özüağ ve Mesut Çevik, 7000mAh pili olan yeni nesil telefon ve LG G6 başta olmak üzere gündemdeki önemli gelişmeleri sizler için yorumluyor. 



  • iphone nun yeni tedarikçisi samsung olcak

  • işte beklenen an

  • Vay beni Mesut Apple seni beleş tanıtıma götürüyor diye duruşunu çoktan kaybetmişsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    iphone nun yeni tedarikçisi samsung olcak

    Yeni satıcısı da Bim olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin 10 milyar vardır.
  • Bahsi geçen grey market Lg cihazların parçalara ayrılıp yedek parçaymış gibi getirildiğini, sonrasında da burada toplanıp satıldığını duymuştum. Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama mantıklı gelmiyor değil.

  • Gerçekten lg g2 yi güncelleyip arka tarafa huawei deki gibi metal kasa koy çerçeve oranlarını koru bütün donanımları güncelle yine g2 gibi fiyat performans oranını iyi dengele bitir işi.

    Zamanında 3bin mah pil, yüksek donanım, en iyi çerçeve, oranı üst seviye ekran kalitesi knock on, telefonun bütünlüğünü sağlayan arka tuşlar ve güç tuşunda ikinci bir bildirim ledi, kendine has gram teknolojisi, ois, kamerada çizilmeye karşı safir cam, ır teknolojisi gibi gerçekten kullanıma güzel etki eden birçok güzel özelliği olan bir telefon ve bu kadar artı özelliği makul fiyata satmak gerçekten lg için bir devrimdi bir kere daha bunu gibi birşey yapamaz mı yapar belki ama zor iş belkide 1-2 seneye piyasadan çekilirler.

    :(

  • Galaxy s4, s5,

    Note 4, note 5



    Yukarıda saydığım telefonları üreten Samsung eskiden hem dünya hemde Türkiye pazarı için kullanıcı dostu bir üretici idi.



    Ancak bu serilerden sonra gerek teknik servis gerek fiyat gerekse çıkarılan özellikler(bazı serilerde olmayan sd kart yukarıda yer alan modellerin üst serilerinde çıkmayan batarya, kızılötesi nin çıkarılması vs.)



    Malesef Samsung, Apple firmasını geçebilmek için yukarıdaki serilerde çok cömert davrandı ve meyvelerini de yüksek satış rakamları ile fazlasıyla aldı ancak amaçlarına ulaşınca tüketicinin isteklerini unuttular. Çizgilerden sapmayı başardılar.



    Apple firmasının zaten tüketiciyi düşünme gibi bir amacı yok hele ki Steve Jobs tan sonra Apple ın yenilik anlamında hiçbir katkısı yok, varı yoğu birbirinin kopyası Telefonlar üretmek, saçma sapan aksesuar ve fiyatları ile milleti kandırmaya çalışmak. (bknz: earpods)



    Şu anda Türkiye ve Dünya pazarı için rahatlıkla söyleyebilirim ki tüketicinin dostu ve yenilikçilik açısından en iyi iki şirket LG ve Xiaomi'dir.
  • Mesut abi Nike'ı Nayki diye telafuz ettin, bende araştırdım farklı ülkelerde nayk veya nayki diye telaffuz ediliyor, doğrusunun nayki olduğunu söyleyen çoğunlukta fakat ilginç olan şu ki bu inceliği gösteren birinin her kelime için bu hassasiyeti göstermesi beklenir. Artık Samsung a Seamsong, Canon a Kenın, Huawei ye Waah-weey ... demeni bekliyoruz, bizim mahallede nayki ayakkabı aldım desem beni sınır dışı ederler. Bazı şeylerin doğrusu kulak tırmalıyor, insanlar bu tarz durumlarda genelde diline fonetik anlamda en yakın olan ve kulağa en hoş gelen tarzı benimsiyorlar bana kalırsa, neyse eyvallamam bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 2 Ocak 2017; 2:29:8 >
  • Japan Display'e dünyanın en dandik lcdlerini üretiyor diyip iPhone 7lerin ekranını çok başarılı bulmakda çok ironik...

  • Qualcomm Snapdragon 810 da neden hata yaptı önce onu bir irdelemek lazım. Özelleşmiş bir işlemci değildi doğrudur ama 810 un görece eski ve rafine olmayan güçlü CortexA57 çekirdeklerinin kullanılması başlı başına bir hata idi. CortexA57 ve CortexA53 kullanan firma olmadı mı sorusu geliyor bunun cevabı üretim teknolojisinde.

    Snapdragon 810 20 nm üretim geometrisi ile geliştirildi hatta TSMC nin en verimsiz üretim prosesi olarak gösteriliyordu.
    aynı şekilde Samsung'ta ilk olarak CortexA57 ve CortexA53 mimarilerini kullanarak Exynos 7420 SoC geliştirdi an için hala satışta olan Galaxy S6 serisi ve A8 2016 gibi cihazlarda kullanılan çözüm idi ama ilk nesil ''14 nm'' görece verim düşük ama Snapdragon 810 kadar fiyasko olmadı Samsung hatta 7420 serisine Heterogeneous multi-processing (global task scheduling) gibi özellikler ekledi kısacası samsung üretim geometrisi avantajını kullanarak 810 ile benzer mimaride durumu lehine çevirdi.

    peki güzel soru gelebilir aklımıza Snapdragon 652/653 28 nm mimari olmasına rağmen performans testlerinde 810 la başa baş yada daha iyi skorlar alıyor bu nasıl oluyor denirse Güçlü çekirdek tasarımı olan CortexA57 nin CortexA72 ile değişiminden kaynaklanan başarım etkili kısacası ARM mimariyi daha rafine hale getirdi.

    Peki üreticiler neden hala Snapdragon 652/653 kullanan cihazlar çıkarmıyor yada görece modeller bir elin parmaklarını geçmiyor birazda hacimli satış burada üreticilere daha kolay geliyor aslında Türkiye pazarında 999 - 1200 bandı olan Snapdragon 617 yi ısıtıp yani 14 nm üretim geometrisi ile harmanlayıp frekans yükseltmek yeni ürün gibi lanse etmek üreticiler için daha kazançlı zaten Ülkemiz için konuşursak artan dolar kuru bahane edilir asıl fiyatı 1200 1300 geçmeyecek cihazlar 1799 - 2000 bandından satıldığını görüyoruz.

    bu olduktan sonra da Snapdragon 652/653 lü cihazları üreten firmaların bu tarz ürünlerin 2000 TL den satıldığını görünce benim cihaz donanım olarak daha üstün mecburen fiyatını da yüksek tutmam lazım diyerek ülkede 2100-2250 TL fiyat biçilmeye başlandığında oradan da ee o fiyatlara Snapdragon 820 işlemcili cihazlar bulunabilir oluyor denip Asıl ''Orta-Üst seviye'' diyeceğimiz Snapdragon 652/653 lü cihazların önü kesiliyor.

    bu dediğime en buyük örnek olarak Erdi'nin geçen aylarda katıldığı Alcatel lansmanında görüyoruz nasıl mı?

    Alcatel yeniden yapılandığı ülkemiz pazarında rekabetçi ürünleri satışa sunmaya başlıyor hatta Alcatel ürün müdürü Tamer Bey ile röportaj gerçekleştiriyor söyleşi esnasında bizzat Erdi idol serisinin yüksek performans vaat eden cihazı olan ve ülkemizde Operatör telefonu olarak en üst düzey cihaz olan Vodafone Smart Pro 7 nin orjinal sürümü olan idol 4s in Alcatel markası altında gelip gelmeyeceği soruluyor Ülke Müdürü Tamer İşisağlam ''Evet'' Tüm ürün gamımızı 2017 ilk çeyrek başında Türkiye pazarında konumlandırmaya başlayacağız diyor söyleşi esnasında bir kaç yerde yine tüm ürün gamının ülkede bulunacağı söyleniyor.bu durum neden önemli idol 4s ürününde yer alan işlemci Snapdragon 652 ekran tipi iPhone 2017 de beklentiler dahilinde olan Samsung üretimi AMOLED tipi ile geliyor hatta 2K çözünürlükte e Dual Speaker yani ürün toplam pakete bakıldığında doğru fiyatlandırma ile ülkemizde rakipsiz olacak iken Alcatel bu ürünü TR pazarında satmama kararı almış. Asus Zenfone 3 lerin 1799 TL Moto Z Play in 2000 TL fiyat biçildiği pazarda mükemmel olacak bir ürün ülkemize bile uğramıyor sonra deniyor neden 652/653 ürünlü çözümleri göremiyoruz.

    Alcatel in idol 4s i getirmeyeceğini nereden mi biliyorum Resmi Facebook sayfasından gelen cevap ve yorumları size bırakıyorum. (ben bu yorumda MWC 2017 de idol 5 bile gelse 2017 içerisinde Ülkemiz pazarında satılmayacağını çıkardım.Bu zihniyetle bu adamlar bence Blackberry Türkiye'de açsalar asla başarılı olamazlar oysa ki Alcatel Türkiye Ülke Müdürünün 2017 Projeksiyonu her evde Alcatel markalı bir multimedya cihazı olması idi.bu mantık ile benim talep ettiğim ürün gelmeyecekse beni kaybettiler en azından benim evime girmeyeceği için 2017 projeksiyonları doğal olarak çöküyor.)

    Mobilite: 7000mAh pili olan telefon, LG G6 ve dahası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 2 Ocak 2017; 2:50:1 >
  • mesut bey suan elimde mi 4 var mi4c kullandim cidden xiaominin bazi cihazlarinin tasarimini gercekten begeniyorum fakat takildigim bir nokta ayni giyat segmentinde donanim ve tasarimda dahil bi yuvarlama yapip xiaomiden iyisini gosterin bana zuk u gorduk cihazin cidden bir albenisi yok .ust seviye donanim var ama tasarimida ust seviyefeki cihazlarla karsilastiriyorsunuz biz bu cihazlari fiyat/tasarim diye almiyoruz fakat fiyatina gore tasarimlarida iyi size apple mi ufledi cidden kim ufledi cok denk gelmeye basladim xiaomi almayin diyenleri ama kullanicilar memnun mi 4 du goren aha 700 tl nasil olur ya diyor tabi akillarina ne geliyor vestelin gm nin samsungun o fiyat bandindaki cihazlari geliyor gerek j7 gerek bin tel fiyat bandina cikabilen herhangi markanin herhangi bircok urunu vay be bundan bile ucuz diyor j7 c7 j5 ya allah askina bu cihazlarin tasarimini nasil mi5 mi 4 mi 4c ile bir tutarsinz .soruyorum size mi 5s ile bi lg g5 i yan yana koyun ya hangi goz mi 5s i begenmeye bilir bunlarin yannda sen cidden mate 9 ile bir mi tutuyorsun bi cihazlari mi mx de mi mix tutturmussunuz sinirli sayida uretildi sadece biz yaptik demek icin uretildi o cihaz bunun bilncinde degilsiniz ama markayi dovmek istiyorsunuz sonye soylediniz hak verdim lg ye bindirdiniz hak verdim htc ye bindirdiklerinize hak veriyorum ama xiaomi ye bindirmenizin nedenini bilemedim yok dandik japan displeyler yok elde durusu cok kotu flanlar icimden bir ses vestel devleti degilde sizide gudumluyor gbime geldi ovulecek hicbir tarafi yok suan ve hic bir duzelme yok soyliyim xiaomi cin mali olmasina ragmen bu fiyatlarda rakibi yok turkiye mallarinda bile bunu biln ben cok iyi biliyorum sizinde bildiginizi dusnuyorum samsunglarda yasadigim kasintilari ben xiaomide yasamiyorum ce hala miui a hantal diyebiliyorsunuz ve bi okadarda rok destegi varken milletin miui kullanmak zorunda olmadigini bilmenize ragmen sanki bir butunmus gbi knusuyorsunuz. nede olsa cinli markalar size reklam vermiyor dimi ondan heralde haaaa anliyorum sizi

  • sabah sabah dikkatsizliğimden 7000 mAh lik telefonun LG G6 olacağını sanıp videoyu açtım.
    Sonradan jeton düştüysede program çok güzel olunca hepsini izledim.
    Emeğinize sağlık Mesut&Erdi
  • huawei nin müşteri deteğinden memnun olan varmı?
    p6 da yediğim muazzam kazıkta kendilerine ulaşamamıştım bile.

    ayrıca ürünleri karşılaştırırken fiyat bandında karşılaştırın sonra o paraya ne sunduğuna bakalım.

  • erdi bey videodaki bilgisayar thinkpadin hangi modelidir, kişisel bilgisayarınız mıdır, son olarak kullanımından memnun musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4hill -- 2 Ocak 2017; 16:28:23 >
  • Haftalık Xiaomi eleştirme videosu.

  • 2017 yılına gelmişiz, daha sitelerinden flash'ı kaldırıp html5 e geçemeyenler telefon eleştiriyor.

  • İşyerlerinde benim gözlemime göre android daha önde. iphone'da maillere ekleme yapmak, kolayca açmak, gerekirse zipleyebilmek ve açıp birleştirmek gerekirse tekrar toplamak sıkıntı hatta zip olmasa bile ekleri idare etmekte çok vasat, ekleri açmak için uygulama destekleri sıkıntılı. Özellikle note serisi mühendislik odaklı şirketlerin ve genel olarak şirketlerin satış ve planlama departmanlarında vazgeçilmez şirket cihazı. iphone genelde mailleriyle "meeting set etmek" veya "alert etmek" dışında bir işe yaramıyor maalesef ve ik'cıların ve merkez ofislerin cihazı konumunda.

    Not, iphone kullanıcısıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 2 Ocak 2017; 22:55:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.