Şimdi Ara

revizyonlu arçelik çamaşır makinası hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
49.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar dün bir bayide 1100 ytl olan çamaşır makinelerini 550 ytl ye satıldığını gördüm.bayiye sorduğumda bunların revizyonlu olduğunu söyledi.arçelik bu makinelere 1 yıl garanti veriyormuş.bu makineler sizce alınırmı.revizyon tam olarak ne demek.arıza makinelerin içindemi (boya,darbe vb.)yoksa içerisindemidir.bayii sorunun dışında olduğunu söylüyo ama insan güvenemiyo.böyle ürün alıp kullanan varmı.teşekkürler



  • Kesinlikle tavsiye etmem.Revizyonlu makineler arıza/hasar sebebiyle iade alınmış ve fabrikada tekrar elden geçirilerek satışa sunulmuş makinelerdir.Areçlik'in sıfırı alınmaz defolusu asla.Karlı çıkayım derken verdiğiniz paradan olmayın.Uygun fiyatlı arıyorsanız örnek piyasada 1100 YTL civarı olan Profilo 1200 devir 6,5 kg makine Carrefour'da 750 YTL alın güle güle kullanın.Arçelik'ten çok daha kalitelidir.Saygılar
  • O dediginiz makineler Çobançeşme spotcular çarşısında 300 lira. Arçelikle ne ilgisi var? Eski makinelerin yıpranmış parçalarını degişip satıyorlar. Eski kullanılmış makina. Bayi dediginiz spotcudur. Resmi arçelik bayisi o malı satmaz. Özet olarak anlatayım yeni makina alırken eski makinanızı kaç lira sayarak alıyorlar bazı kampanyalar var. İşte o eski makinalar elden geçirilip satılıyor.Ama spotcular kaça tutturabilirse o fiyata satıyorlar.Gelin Çobançeşme ye görün...200 liraya otomotik makina satılıyor.Bekarlara, ögrencilere 2,3 yıl hizmet eder...AEG var Profilo var. Beko var, Eski makina... Birde Arçelik makinaları sürekli kötüleyen arkadaşlara basit bir soru..bir yıllık satışınız kaç adet ? Arçelik le kendinizi öyle mukayese ediniz ...Ben Hundai bayisiyim devamlı TOYOTA çok kötüdür sakın almayın...Megane çok kötü sakın almayın...benim arabam iyidir benim arabamı alın deyip duruyorum...Bana kim inanır ? Ancak bilmeyenler.... Saygılarımla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Şubat 2007; 14:06:55 >




  • sevgili arkadaşlar.ben ürünü arçelik fabrika satış mağazasında (akpa)gördüm.yetkilinin dediğine göre dışında taşıma esnasında veya benzeri sebepten ötürü oluşan hasarlardan dolayı bu fiyata veriliyormuş.içinde kesinlikle bir sorun yok diyorlar.dış yüzeyinde ufak bir çukurluk falan.sonuç olarak alınmaz mı diyorsun.öyle bir makineyi 565 ytl almak insana hoş geliyor.yoksa 1100 ytl ye öyle bir ürünü alamam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    O dediginiz makineler Çobançeşme spotcular çarşısında 300 lira. Arçelikle ne ilgisi var? Eski makinelerin yıpranmış parçalarını degişip satıyorlar. Eski kullanılmış makina. Bayi dediginiz spotcudur. Resmi arçelik bayisi o malı satmaz. Özet olarak anlatayım yeni makina alırken eski makinanızı kaç lira sayarak alıyorlar bazı kampanyalar var. İşte o eski makinalar elden geçirilip satılıyor.Ama spotcular kaça tutturabilirse o fiyata satıyorlar.Gelin Çobançeşme ye görün...200 liraya otomotik makina satılıyor.Bekarlara, ögrencilere 2,3 yıl hizmet eder...AEG var Profilo var. Beko var, Eski makina... Birde Arçelik makinaları sürekli kötüleyen arkadaşlara basit bir soru..bir yıllık satışınız kaç adet ? Arçelik le kendinizi öyle mukayese ediniz ...Ben Hundai bayisiyim devamlı TOYOTA çok kötüdür sakın almayın...Megane çok kötü sakın almayın...benim arabam iyidir benim arabamı alın deyip duruyorum...Bana kim inanır ? Ancak bilmeyenler.... Saygılarımla....

    Taşkafa arkadaşım,sizin dediğiniz olay buradakinden tamamen farklı.Arçelik/Beko/Altus bayileri şu an satışta olan ürünlerinden defolu çıkanları iade aldığında tekrar tamir edip ambalajlayarak 0 makine gibi 1 yıl garantili olarak daha ucuza veriyor.Bu ürünleri ambalajlarının mavi yerine siyah bantla sarılı olmasından da anlayabilirsiniz.Yani eski makineler falan değil,şu an satışta olan defolu elden geçmiş olan makineler.Bu makineler dıştan hasarlı olduğu gibi içinden de problemli olabiliyor.Eskiden bu olayı Ariston yapmıştı.Ama onlarınki ambalajsız ve garantisizdi.Sanırım biri kaçak getirmek için seri numaralarını sökmüş,makineler Ariston'un eline geçmiş onlar da satıyordu.Yani sizin dediğiniz 2. el makineler tamamen farklı bir olay.

    Ha verdiğiniz örneği yazayım.Benim beyaz eşya bilgim oldukça geniştir.Öyle bilmeden etmeden markalara laf söylemem.Arçelik'in nasıl bir makine olduğunu görmek istiyorsanız Siemens,Electrolux veya Bosch ile beraber satıldığı bir mağazaya gidin.İkisini yanyana inceleyin.Aradaki kalite uçurumunu gözlerinizle görün.Arçelik adam gibi çamaşır makinesi üretemez.Üretse arkalarında olurduk.O anca size burada 1 milyara sattığı makineyi yurtdışında elin adamına 500 liraya vermeyi bilir.Sonra gelin burada bunları övün.Açık açık Türkiye'yi kazıklıyorlar.Fiyat uçuk,kalite sıfır.Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 15 Şubat 2007; 20:21:47 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ekostu@mynet.com

    sevgili arkadaşlar.ben ürünü arçelik fabrika satış mağazasında (akpa)gördüm.yetkilinin dediğine göre dışında taşıma esnasında veya benzeri sebepten ötürü oluşan hasarlardan dolayı bu fiyata veriliyormuş.içinde kesinlikle bir sorun yok diyorlar.dış yüzeyinde ufak bir çukurluk falan.sonuç olarak alınmaz mı diyorsun.öyle bir makineyi 565 ytl almak insana hoş geliyor.yoksa 1100 ytl ye öyle bir ürünü alamam.
    Arkadaşım Arçeik'in normali zaten kötüdür.Size geri iade alınmış makineyi derim yerindeyser kakalıyorlar.Bu ürünün sorunu çizik olabileceği gibi beyin veya motor sorunu da olabilir.Sonuçta iade alınmış makine.Siz onlara inanmayın.Size makineyi sattıktan sonra arızasıyla baş edilmeyen makieyle kaldığınızda sırt çevirirler.Ekonomi yapayım derken başınızı yakmayın.Öyle yapacağınıza internette veya bazı bayilerde o kadar uygun olmasa da ucuz makine bulmak mümkün.Yukarıda bir örneğini verdim.Saygılar.




  • Ayrıca ekleyeyim revizyonlu üründe arıza durumunda değişim yapılmaz.Sadece tamir edilir.Satıcılar bunu size söyledi mi?Pek sanmıyorum.Onların amacı parayı cebe indirmek.O makineler normalde imha edilmesi gereken cihazlar ama Arçelik tamir ederek tekrar satışa sunuyor.
  • Candogan kardeşim merakımı mazur gör. Profilo ne yapıyor ? İmhamı ediyor? Spotamı yolluyor. ? Spotta en bol bulunan televizyon ve çamaşır makinası hangisi ? Altın Hanı bir gezin arkadaşlarım...Sirkeci de... Saygılarımla...
  • sayın arkadaşlar boş yere tartışmayın candogan bey tamamen dogru söylüyor
    yaklaşık 5 sene önce arçelik geri gelen hatalı defolu makinelerini prese sokardı şimdi ise bunları elden geçirip tekrar magazalarında 1 sene garantili ve üzerinde revizyonlu yazmak kaydıyla satabilir ,satıyor inanmayan izmir bölge müdürlügünü arayıp gürcan beyin selamı var diyip sami beyle görüşsün ve bilmeden bazı arkadaşlarda zıtlaşmasın bu gerçektir

    iyi akşamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Candogan kardeşim merakımı mazur gör. Profilo ne yapıyor ? İmhamı ediyor? Spotamı yolluyor. ? Spotta en bol bulunan televizyon ve çamaşır makinası hangisi ? Altın Hanı bir gezin arkadaşlarım...Sirkeci de... Saygılarımla...
    Bakın taşkafa bey.Spotta satılan ürün 2. el üründür.Arızalı çıkan ürün demek değildir.Profilo/Siemens/Bosch da hatalı ürünlerini imha eder.Bunu bizzat duydum.Ayrıca hiçbir Bosch Siemens veya Profilo bayisinde revizyonlu ürün satışı göremezsiniz.Görürseniz söyleyin.Bunu anca Arçelik gibi kazıkçı firmalar yapar.Spotta satılan diğer markalar normal garantilidir.Bizim konumuz revizyonlu ürünler,spot malları değil.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Arçelik adam gibi çamaşır makinesi üretemez.Üretse arkalarında olurduk.O anca size burada 1 milyara sattığı makineyi yurtdışında elin adamına 500 liraya vermeyi bilir.Sonra gelin burada bunları övün.Açık açık Türkiye'yi kazıklıyorlar.Fiyat uçuk,kalite sıfır.Saygılarımla.




    candoğan62 arkadaşım,
    Merak ettim. Madem arçelik'in bize burada 1 milyara sattığı makineyi yurtdışında elin adamına 500 liraya verdiğini biliyorsunuz, o halde Bosch'unda bize 1 milyara sattığı makineyi almanlara ingilizlere kaça sattığını biliyorsunuzdur..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ege45


    quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Arçelik adam gibi çamaşır makinesi üretemez.Üretse arkalarında olurduk.O anca size burada 1 milyara sattığı makineyi yurtdışında elin adamına 500 liraya vermeyi bilir.Sonra gelin burada bunları övün.Açık açık Türkiye'yi kazıklıyorlar.Fiyat uçuk,kalite sıfır.Saygılarımla.




    candoğan62 arkadaşım,
    Merak ettim. Madem arçelik'in bize burada 1 milyara sattığı makineyi yurtdışında elin adamına 500 liraya verdiğini biliyorsunuz, o halde Bosch'unda bize 1 milyara sattığı makineyi almanlara ingilizlere kaça sattığını biliyorsunuzdur..
    Evet onu da araştırdım.Almanya ve İngiltere'deki fiyatları buradan daha yüksek.Çünkü çamaşır makineleri burada üretiliyor.İthalleri de hemen hemen aynı.(mesela Bosch 9 kg makinenin fiyatı orada ve burada aynı)Arçelik gibi 2 kat fiyat söz konusu değil.Buraya yazmıştım önceden zaten.Araştırmak istiyorsanız site vereyim.

    www.currys.co.uk
    www.comet.co.uk
    www.argos.co.uk

    Bende yalan yok inceleyin görün.Fiyatları hepsiburada.com fiytları ile karşılaştırın uçrumu görün.Burada Beko-Bosch fiyatları hemen hemen eşit ama orada Beko Bosch'un yarı fiyatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 15 Şubat 2007; 23:34:55 >




  • BOSCH WAE24162G 1200 devirli çamaşır makinasıwww.currys.co.uk sitesinde 299,95 £ olarak görülüyor. Buda 299,95*2,7 YTL : 810 YTL yapar. Türkiye de bu makinanın 1000 devirlisi 1.100 YTL. Sonuç olarak arkadaşlar kazıklanıyoruz bu doğru. Ama Arçelik veya Bosch çokta farketmiyor gördüğünüz gibi..
    Bu kadar fark bizim vergi oranlarının yüksekliğinden kaynaklanıyor olabilirmi acaba..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 16 Şubat 2007; 0:14:36 >
  • Denk ürünleri ele aldığımızda:
    Bosch 7kg 1200 devirli makine İngiltere'de
    http://www.comet.co.uk/cometbrowse/product.do?sku=350974
    399 sterlin yani yaklaşık 1080YTL

    Burada Bosch 1200 devirli 7kg makine
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboschwae24460
    KDV'li 1125 YTL

    İngiltere'de Beko 1400 devir 6kg difüzyon makine 220 sterlin yani yaklaşık 594YTL
    http://www.comet.co.uk/cometbrowse/product.do?sku=249106

    Burada aynı makinenin 1000 devirlisinin 6 kg difüzyon olanı KDV'siz 728 YTL
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17568&productid=mtbekod6101b

    Buyrun arada KDV farkından mı oluyor görün.
    Bosch'un buradaki modelinin KDV alarak hesapladım 45 YTL gibi bir fark çıktı.
    Beko'nun buradaki alt modelinin KDV'yi tamamen atarak hesapladım yine 134 YTL bir para ile kurtarmadı.

    Halbuki Bosch'da KDV'yi atsam burada 127 YTL daha ucuz.Ki orada da KDV olayı var.Beko burada üretip ihraç ediyor onun masrafı var.(yol gümrük vs)Bunları da düşünürseniz bizleri nasıl kazıkladıkları bariz.Hem de ben acıyıp 1000 devir ile 1400 devirini kıyasladım.Buradaki 1400 ile kıyasalasım arada oluşacak fiyat uçurumunu bir de siz düşünün(2 katına kadar çıkabiliyor).Ayrıca 1100YTL dediğiniz 1000 devirli makine hepsiburada.com'da 854 YTL Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 17 Şubat 2007; 1:15:24 >




  • Denk ürünleri ele almışsınız gerçekten ama başlangıçta sanırım 7 kg yerine yanlışlıkla 6 kg yazmışsınız.
    Sonuç olarak bir fark var ancak sizin bir önceki mesajınızdaki ;
    " Evet onu da araştırdım. Almanya ve İngiltere'deki fiyatları buradan daha yüksek.Çünkü çamaşır makineleri burada üretiliyor. "
    dediğiniz gibide görünmüyor.
    Ayrıca şunuda hatırlatmak isterim. Bilindiği üzere almanlardaki ve ingilizlerdeki milliyetçilik kavramı dünya savaşlarına neden olacak kadar patalojik bir seviyededir. Buna rağmen bu pazarlarda belli bir pazar payı yakalamayı başarabilen ve onlara Türk malı satabilen Türk firmalarına helal olsun demek lazım. Bu arada Bosch çamaşır makineleride artık burada bizim işçimizin alın teriyle üretildiğine göre % 100 yerli sermaye olmasada Türk malı sayılabilir. Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 16 Şubat 2007; 23:54:42 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ege45


    Denk ürünleri ele almışsınız gerçekten ama başlangıçta sanırım 7 kg yerine yanlışlıkla 6 kg yazmışsınız.
    Sonuç olarak bir fark var ancak sizin bir önceki mesajınızdaki ;
    " Evet onu da araştırdım. Almanya ve İngiltere'deki fiyatları buradan daha yüksek.Çünkü çamaşır makineleri burada üretiliyor. "
    dediğiniz gibide görünmüyor.
    Ayrıca şunuda hatırlatmak isterim. Bilindiği üzere almanlardaki ve ingilizlerdeki milliyetçilik kavramı dünya savaşlarına neden olacak kadar patalojik bir seviyededir. Buna rağmen bu pazarlarda belli bir pazar payı yakalamayı başarabilen ve onlara Türk malı satabilen Türk firmalarına helal olsun demek lazım. Bu arada Bosch çamaşır makineleride artık burada bizim işçimizin alın teriyle üretildiğine göre % 100 yerli sermaye olmasada Türk malı sayılabilir. Saygılar..

    Pardon başta denk dedim ama bulamadım,silmeyi unutmuşum.Buradaki makine 7 oradaki 6 kg.Yani durum böyle olmasına rağman fiyatlar yakın.KDV'yi attığımızda Türkiye'de fiyat daha uygun(Türkiye'deki daha üst model olmasına rağmen).Ayrıca beni yanlış anlamayın ben Türk malını her zaman ilk olarak tercih ederim.Ama Arçelik'in nasıl Türk milletine kazık attığını göstermek için söyledim.Eğer onlarda yer edinmek için buradan çok daha ucuza satıyorlarsa sizce Türk halkının suçu nedir?Onlara güvenmek mi?Benim istediğim şu yerli malı diye her Türk malını almayalım.Çünkü dürüstü de var Arçelik gibi kendi ülkesine kazık atan da.Elbette buradan üretilen Bosch yerli mal sayılabilir çünkü motor gibi parçaları ithal olsa da bazı parçaları Türkiye'de üretiliyor.

    Düzeltme:2 makine de 7 kg.Özür dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 17 Şubat 2007; 1:16:23 >




  • arkadaşım verdiğiniz linkteki makina 7 kg lık.Tekrar bakarsanız göreceksiniz.Sadece 6 kg lık yazmanızda bir yanlışlık olmuş.

    http://www.comet.co.uk/cometbrowse/product.do?sku=350974

    Tabii ki kendi malımızdan kendimiz kazık yemeyelim.Size katılıyorum ama 1-2 firma kazıklıyor diye hemen ithal ürünlere yönlenmeyelim. Öncelikle başka yerli firmalarında olduğunu düşünelim. Sonuç olarak yerli malı kullanmazsak ilerde çocuklarımız, yakınlarımız ne iş yapacaklar.
    Ayrıca bu sizdeki Arçelik karşıtlığınızı anlayamadığımı belirtmek istiyorum. Acaba daha önce Arçelik ile kötü ilişkilermi yaşadınız. Örneğin arızalanan bir ürününe gereken hassasiyeti göstermediler mi.

    Ben kendimden örnek vereyim. Arçelik buzdolabımın 3 yıllık garantinin bitmesine 1-2 ay kalmışken kapısında hafif bir düşme (kapanmasını engelleyecek kadar değil ) oldu.Servis geldi onarmaya çalıştı.Ancak takacağı vidanın takılacağı yer yalama olduğundan orjinal parça ile tamir edemedi.Bende orjinalden büyük bir vida ile gelişigüzel tamir edilmesine onay vermedim. Bunun üzerine benim bu yönde talebim olmamasına rağmen firma buzdolabını yenisiyle değiştirdi. Aynı şeyi yabancı bir firma yaparmıydı.Hiç sanmam.Diğer beyaz eşyalarımda Bosch bulaşık makinesi hariç hepsi arçelik. Bir kısmı daha eski bir kısmıda yeni. Hepsinden memnunum.Şimdiye kadarda bir sorunum olmadı.
    Çok yakın bir arkadaşım Bosch buzdolabıyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşadı. En sonunda hükümet konağı önünde ibreti alem için yakmayı düşünüyordu.
    Burada o iyidir bu kötüdür demek istemiyorum.Bu beyaz eşya işi birazda şans galiba. O nedenle Arçelik Beko beş para etmez şu markalar iyidir demekte çok doğru değil bence. Çünkü o çok iyidir dediğiniz markalarda bir arıza olursa vay halinize.




  • Elbette hiçbir ürünü arızalanmaz demiyorum.(Bu arada pardon ben o makineyi 6 kg olarak görmüştüm 7 imiş dediğiniz gibi)Ama Arçelik'i kesinlikle beğenmiyorum.Evime de hiçbir zaman almadım.Çünkü çevremde görüyordum nasıl ürünler ürettiğini.Aynı paraya çok daha kalitelileri var.Arçelik sürekli taklit ürün yapıp yalan reklamlarla tüketiciye deyim yerindeyse kakalıyor.Ben beyaz eşyada Arçelik(kendi üretimlerini)ve Ariston'u kesinlikle tavsiye etmiyorum.Ben yerli olanı menşei yüzünden asla karalamam.Arçelik,Vestel ve Ariston'un beyaz eşyası bana göre alınmaz.Alan alsın beyaz eşyalarla ilgilenmek büyük hobim piyasasını sürekli takip ederim,kullananlarınkini incelerim.Yeni alanlara yardımcı olurum(hiçbir firmayla bağım yok)Siz de benim gibi böyle yakından takip ederseniz Arçelik'in saman altından yürüttüklerini rahatlıkla görürsünüz.Bu durum yabancı bir firma olsa da değişmezdi.Zaten yabancı hayranı olsam Ariston'u da överdim.Benim amacım insanların verecekleri paraya değecek mal almalarına yardımcı olmak.




  • Görüşlerinize saygı duyarım. Ancak hiç Arçelik ürünü kullanmayan biri olarak bu kadar karşıt olmanız çok ilginç. Bence bir deneyin, bakın. O kadar da korkulacak bir şey olmadığını göreceksiniz :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ege45

    Görüşlerinize saygı duyarım. Ancak hiç Arçelik ürünü kullanmayan biri olarak bu kadar karşıt olmanız çok ilginç. Bence bir deneyin, bakın. O kadar da korkulacak bir şey olmadığını göreceksiniz :)

    Yok ben başıma dert almak istemiyorum.Komşumun,akrabamın,eşimin dostumun kullandıklarının ne halde olduğunu görünce insan göz göre göre para döküp alamıyor maalesef.Hatta birkeresinde yarışmadan Arçelik orbital nf kazandık aynen bir mağaza bulup ihtiyacımız olan başka şeylerle takas ettik.Gözlemlerim ve tecrübelerim evime sokmamam için yeterli düzeyde sebep sunuyor.Evime alıp tasdiklemek istemiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.