Şimdi Ara

Rekabet Kurumu, TTNET hakkında soruşturma başlattı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
0
Favori
11.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rekabet Kurumu, TTNET hakkında soruşturma başlattı! 
    Kısa süre önce Türk Telekom’un sabit genişbant internet ve TİVİBU hizmetlerini içeren tarifeler (paketler) üzerinden piyasadaki hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle ön araştırma başlatan Rekabet Kurumu, gerekli incelemelerin tamamlanmasıyla soruşturma başlatılmasına karar verdi.
     
    Ayrıca Bkz.2016'yı zararla kapatan Teknosa yenilenme için yatırım yapacak
    4054 sayılı Kanun’un "Hakim Durumun Kötüye Kullanılması" başlıklı 6. maddesini ihlal ettiği iddia edilen TTNET’in rakiplerinin piyasadaki faaliyetlerini zorlaştırdığı düşünülüyor. Diğer taraftan eşit durumdaki müşterilere aynı haklar ve yükümlülükler için farklı şartlar öne sürerek ayrımcılık yaptığı, tüketicinin zararına olacak şekilde üretimin, pazarlamanın ya da teknik gelişmenin kısıtlandığı belirtiliyor.
     

    Kullanıcılar sunulan tarife ve hizmetlerden memnun değil 

     
    Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz aralık ayında önemi açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Doğuş Kuran, Türk Telekom'un rakiplerine "Boş port yok." mazereti göstererek önemli bir mağduriyet oluşturduğunu, kendilerinden olmayan yeni abonelerin bağlantılarının "Port yok, müşteri vazgeçti, adreste bulunamadı." gibi gerekçelerle çok geç yapıldığını ve bu yüzden 2016 yılında 87 bin müşteriye internet hizmetinin sağlanamadığını açıklamıştı.
     
    Aynı şekilde tüketiciler de sunulan hizmet kalitesinden ve tarifelerin fiyat/performans değerlerinden memnun değil. Rekabet Kurumu’ndan yapılan son açıklamaya bakılırsa gerek kullanıcıların gerek diğer internet sağlayıcıların şikayetlerinde önemli bir doğruluk payı olabilir. Bakalım soruşturma neticesinde nasıl bir karar çıkacak...
     

    Rekabet Kurumu'nun TTNET hakkındaki açıklaması şu şekilde:

     
    "Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve TTNET A.Ş.’den oluşan ekonomik bütünlüğün sabit genişbant internet ve ödemeli TV hizmetlerini içeren paketler vasıtasıyla hâkim durumunu kötüye kullandığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

    Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 19.01.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak TTNET A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-03/25-M sayı ile karar verdi.

    Bilindiği üzere 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesi hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır Soruşturma, adı geçen teşebbüsün 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı." 
     







  • bir kere ttnet in altyapısı yok, o türk telekomun altyapısı. ha diyceksin ki ikiside aynı şey, hayır! türk telekom ülkedeki tüm servis sağlayacılara altyapı sunması için oluşturuldu ve kendi servis sağlayıcı şirketi ile birleşmesi yasaktı! türk telekom dediğinde milletin vergileriyle yapılmış milli bir kurum(du). sonra özelleştirdiler, bunlar kim biliyorsunuz, babalar gibi özelleştirip hiç uğruna pardon 2.5 milyar dolar rüşvet uğruna verdiler.

    pekiii türk telekomu alanlar verdikleri parayı kaç senede çıkardılar biliyor musunuz ? adamlar 3. sene kara geçti. ondan sonrası hep indiregandi. altyapı yatırımı gelirin yanında sıfır. para yurtdışına uçtu, bide birilerinin cebine. bazı bakan yakınları var telekomda vasıfsız ama 40-50 bin tl maaş alan.

    ha birde telekomun taşınmazlarınıda babalar gibi sattılar satıyorlar. buda yasak tabi ama dinleyen kim. güç tek kişide, o ne isterse o; yasa masa hikaye. nisanda evet çıkarsa bu örnekler çok daha artar ama bizim milletimiz görmez, bilmez.
  • inşallah sağlam bi ceza keserler
  • Bunlar hep Superonline'nın oyunları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabet kurulunun armut topladığını sanıyordum. Güzel sonuçlar gelsin tüketici yararına artık.

  • Tabi para ödemeyince TTNET bir anda kötü kurum oldu. Yıllardır millet soyulurken kaplumbağa hızlarıyla internet kullanırken nerdeydin adalet kurumu.

  • kendi abonelerinden
    sabit hat ücreti almıyor diye
    rekabet kurumu soruşturma başlatılmış !

  • 2001-2002 yılında benim oturduğum yere 22mb down 3mb upload'lı altyapı yapmışlardı hala o altyapı var.Ve şehir merkezinden uzakta oturuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crashlone -- 10 Eylül 2020; 20:2:9 >
  • Turknet'e geçtim kafam rahat, hiç bağlantım kesilmeden modeme gelen şifreyi girerek bağlandım direkt.

    Sabahın köründe alacaklı gibi arayan 375 li numaradan kurtuldum,ayrıca millete zorla farkında olmadan 5 tl filan tivibu kitliyorlardı görünce iptal etirmiştim,sonra 2 sene taahhütmü olur el insaf,şimdi taahhüt bile olmadan kafa rahat kullanıyorum hem telefonuda içinde 59.99 daha ne olsun,kotasıda 150 gb.

    Bazı arkadaşlara Turknet'e geçerken zorluk çıkarıyorlarmış,heralde diğerlerine de port yok,kablo çekmek bizim işimiz değil vs diyerek Telekoma dönmeye zorluyorlar,umarım kısa zamanda cezasını çekerler.
  • Batarsınız inşallah.İnteret hızı konusunda 15-20 yıl gerideyiz.Hala 8 mbps tarife satan,ülkemizi kenya kadar ülkenin bile gerisine düşüren bir şirket bu.Adını duyunca nefret ediyorum.80 milyonluk gelişen ülkeyi yıllarca rezil ettiniz,sıralamalarda haketmeyeceği yerlere soktunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 14 Şubat 2017; 16:12:20 >
  • İnşallah batarlar bidaha çıkamazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiz düşürme de var

  • arap telekom batsa da kurtulsak

  • Telekom sektöründe rekabeti bitirip tekelciliği getiren devlet bunların çıkarları dışında bi adım atacak ha . komik olmayın bakın görün bu soruşturma kullanıcı için negatif neler getirecek
  • Benim vodafone dan olan ev internetinin naklini Türk Telekom 4 ayda yaptı. İnşallah batarsınız.

  • performans testi olarak "Ping" in neden göz önüne alınmadığını hala merak ediyorum bir noktadan sonra bazı şeyler için daha önemli olmasına rağmen ağrıza olarak işleme koydurtmayı geçtim Ping dediğimde başka kapıya diyorlar resmen
    bu fiyatlara kaliteli internet kullandırmayan her firmaya kesilmesi lazım bu cezaların ve yüksek miktarlarda olması gerekir

    internet baglama olarak ben sıkıntı çekmedin imzayı attıktan sonra 1 2 gün dediler her seferinde tarife değişiklikleri dahil 5-10dk içinde hazırdı ve bir defasındada internetim kopuyordu ve gerçekten acil bir durumdu aradım ağrıza ekibi geldi toplam 10dk içinde çözüldü sorunum hakkını yememeyeyim o kısımda ama
    kablo kalitesi hat kalitesi port kalitesi nerden kısabiliyorsa kısıyorlar hatta yavaşlamalar arada nadiren kopmalar büyük ölçüde taahhütle daıttığı dandik modemlerden kaynaklı ve sürekli bir ping sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 14 Şubat 2017; 16:36:40 >




  • Topluca dua edelim bence batsın diye..



    Batar inşallah herkesin ahı var bu şirkette inşallah batar inşallah. Az çektirmediler zamanında kapısından bile geçmiyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞLAR.


    FİRMANIN BURADAN YİYECEĞİ CEZA DA BİZ İNTERNET KULLANICILARINA GEÇEN YIL SENE ORTASINDAKİ GİBİ GÜNCELLEME DİYE GİRER.

    6.AYDA KÖKLÜ BİR ARTIŞA DAHA HAZIR OLUN. ŞUAN 79 TL MİNİMUM LİMİTSİZ TARİFLERİ... ARTIK 89 TL OLUR. :@



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 14 Şubat 2017; 16:37:12 >
  • Şu batsada kurtulsak diyen kafayı anlamıyorum ülkenin en büyük iletişim ağının ve devletin sayılacak şirketin batmasını istemek nası bir kafa anlamak ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 14 Şubat 2017; 16:39:4 >
  • 3 kuruş az kazan, triplexde oturma dublexde otur. Ne olur, eksik mi kalırsınız? Ne bu doymak bilmeyen nefis? Sanki dünya bunlara kalacak. Bu toplum sizi yıllardır doyuramadı. Siz de yemekten bıkmadınız. Vatandaşın çok ahı var. Her kurum halkı soymak üzerine kurulmuş sanki bu ülkede. Ölmez de umarım bunlar ve bunlar gibilerin hesap verdiği günleri görürüz umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tezekos

    Topluca dua edelim bence batsın diye..



    Batar inşallah herkesin ahı var bu şirkette inşallah batar inşallah. Az çektirmediler zamanında kapısından bile geçmiyorum artık.

    Şimdi hangi internet tarifesini kullanıyorsunuz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.