Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
553
Cevap
1
Favori
25.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    1700x önsiparişi verdiğim için iptal edip etmeme arasında gidip geliyorum incelemeleri okudukça, Guru3D'nin incelemesi hoşuma gitti, özellikle şu satırları;
    "But do you need an 8-core processor for gaming? Well, probably not. But we had the very same discussion moving from two to four cores remember? So if you hang on to that thought, would you purchase a dual-core processor over a four-core one? Nope, and along these lines you need to think as we need to advance in hardware, the software will then follow in this technological evolution. I also do know that a setup like this could last you years as, again, the IPC perf is really good and you have many threads available. Since processors seem to reach frequency walls in SMT based processing, even for games it is a growing thing. Also think DirectX 12 and Vulkan here for a second, the new render APIs benefit from threaded processing."
    Şimdilik iptal etmiyorum, nasıl olsa kutusunu açmadan 14gün içinde cayma hakkımı kullanabilirim, biraz daha inceleyelim bakalım, bios güncellemeleri gelsin yeni testler filan çıksın hele...

    Ben kobay olup sizin yerinize test ederim, beni bekleyin testlerden sonra karar verirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    AMD fanları kudurmuş, millete saldırıyor. Aman haaa, sakın eleştirmeyin, sakın geride kalmış falan demeyin. AMD ezdi geçti tamam mı?

    R7 işlemciler bariz şekilde render odaklı. 6900K gibi işlemcileri piyasadan resmen siliyor. Ama oyun tarafında işler çok değişiyor. Çünkü 6 yıllık 2600K'nın OC'lu haliyle çekirdek performansı aynı, hatta aynı voltajda(iki işlemci için de ömrü kısaltan, zarar veren 1.4V ve üzeri) 2600K/2700K 5GHz seviyesine yaklaşıyor ve tek çekirdekte Ryzen ile aynı sonuçları alıyor. Oyunlarda çok fazla çekirdek kullanılmadığında da benzer sonucu alıyorlar ki 5GHz'e OC'lu i3'ün yer yer geçmesinin sebebi az çekirdek kullanımı olan uygulamalarda gösterdiği çekirdek performansı. Diğer taraftan i5'ten geride kalıyor çekirdek performansı, i7'den de ona keza. i7'den kastım x99 değil, 6700K, 7700K. Özellikle 7700K oyun konusunda baktığım 15 sitenin 13'ünde bariz şekilde önde. Oyun oynayan birisi için 1800X almaz, 6900K almayacağı gibi, gider 7700K alır, 7600K alır. Ryzen'da kullanılan voltajlar aşırı yüksek ve bu da işlemciye zararlı seviyeye çıkıyor zaman zaman. Bios güncellemesi vs. ile düzeltilmezse ciddi bir sorun. AMD geçemediğinde oyunlarda o site taraflı bu sitedekiler bilmiyor, onlar kolaya kaçmış... Bir tek siz biliyorsunuz zaten, dünya çapında tanınan onca editör, teknisyen bilmiyor, bir tek adı duyulmamış birkaç youtuber biliyor öyle mi? İşine gelince referans olarak kullandığı sitelere, yanlış onların sonuçları diyor bazıları. Hayret ediyorum... Render işlemcilerini oyunlarda oyun odaklı, hızlı tepki vermeye yönelik işlemciyle kıyaslayıp geçmesini bekliyorsunuz ama aynı zamanda render'da da en iyisi olsun hem de ucuz olsun. Yok öyle bir dünya. Performansı her alanda iyi ama özellikle oyun alanında 7700K'nın rakibi olabilecek seviyede değil.

    Bombayı da koyup gideceğim. Vaziyet alın, şöyle olacak da performans artacak, bilmem ne olunca performans göğe erecek vaatlerine hazır olun. DX12, Vulkan kullanılacak da performans uçacak hikayeleri başlar yakında.



    Çay demledim, kek de aldım, yazını büyük bir keyifle okudum.

    Tebrik ederim.
  • HX5O2 kullanıcısına yanıt
    hocam o testi gördüm sıvı azot(ln2) ile alındı benim bahsettiğim normal soğutucular ve sıvı soğutucular ile 1800x 4.15ghz ötesini gören olmamış incelemelerde 4.5ghz günlük değerlere çıkabilseydi en azından şahane olacaktı...
  • Amd fanları olarak kudurduk millete saldırıyoruz durduramıyoruz kendimizi, eleştirmeyin, geride kalmış demeyin Amd'ye. Nayır nayır bunu beklemiyorduk nasıl 7700k'dan 3-5 fps geride kalır bu işlemci. Nooooooo!!!


  • Beyler ryzen 1700 oyun incelemesi yokmu ya sistem dizecegim gtx 1070 aldım sayılır 1700 iyiyse birde ondan kapatacagım yanına.
  • https://youtu.be/p8JLBq4xoAw

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macintosh kuramadiktan sonra ne ise yarar ki

    Not: fx8150 kullanicisiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd üzerine düşeni yapmış,%3,%5 geride kalmış falan takılacak konular değil

  • beyler reiz geri döndü artık tokatlıyor inteli minteli. Artık intel düşünsün piyasaya ambargo uygulasa kaç yazar burda amd dayı varken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Geralt-of-Rivia

    Ben senı ne ıcın alıntılamısım senın verdıgın cevap ne!Ben Ankara demısım sen Van demıssın.Nerenızle okuyorsunuz su yazıları.Alıntı yaptıgım cumleyı okusana bı once.Sen demısın kı 1080p yapmıslar tum testlerı ya neyle yapacaklardı 4k mı 8k mı?

    Bılgısızlıgını anladım daha konusmaya gerek yok

    cevap veremeyince karşısındakine bilgisiz demekde moda oldu. göz var nizam var kardeşim. 1080 p bugün bile az kullanılıyor 3 sene sonra 4 8 k lar yaygınlaşacak. sen bu işlemciyi 5 aylığına almıyorsun. cahil herif
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    amd üzerine düşeni yapmış,%3,%5 geride kalmış falan takılacak konular değil

    HOCAM AMDYE 150 DOLAR FAZLA VERIP 7700KYA GÖRE HER KONUDA GERİ KALIRSA ÖYLE BİR TAKARIM Kİ!



    WATCH DOGS 2 GİBİ BÜTÜN ÇEKİRDEKLERE BİNEN ACIMAYAN OYUNDA BİLE GERİ KALMIŞ 1800X.



    150 DOLAR FAZLA VERIP 3-5% EKSI PERFORMANSA NEDEN KATLANIYIM BEN?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    yalan o... gerçekte eze eze yeniyor... ama siz intel botları inkar edersin... yalancı bot...
  • kardeş iyi en büyük sensin ama 500-600 lira seviyesinde işlemci çıkarmadıktan sonra ne işşime yarasın bunlar? alıcam bi 1070 takıp kullancam i3 bile yeter yani i3-i5lere rakip bişeyler çıkarsalar örneğin 1000liralık i5 seviyesinde 500 liralık bi ryzen süper olurdu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RapGood

    Beyler ryzen 1700 oyun incelemesi yokmu ya sistem dizecegim gtx 1070 aldım sayılır 1700 iyiyse birde ondan kapatacagım yanına.

    Bence sabret.
  • IG I kullanıcısına yanıt
    öyle bir durum yok... tam tersi ezme yapıyor...
  • 5000 liraya 2200 lira. daha iyi performans hemde hemen her testte. şimdi intel 6900k işlemcisini 2200 lira seviyesine kadar indirecekmi? indirmeyecekse 6900k altındaki hangi işlemcisine 2200 lira verilip alınmasını bekleyecek? İntelciler nekadar mırın kırın etsede AMD bu sefer hiç beklenmediği kadar sert vurdu. Bu tarihe 2. athlon 64 vakası olarak geçecek sanırım

  • underlater U kullanıcısına yanıt
    Ne kadar süre beklemem gerekir acaba? 1800x paylaşıyor herkez daha 1700 testi görmedim kullanan arkadaşlardan. Ne zaman yayınlanır sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapGood -- 2 Mart 2017; 22:5:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safahh

    1080p de kötü demek için baya bir davar olmak gerek. Yıl olmuş 2017. Bu işlemci son 5 yılı hedef almıyor. Pazarlama diyorlar adına.



    2k ve 4k tek hedef. İntelin burda da eline vermiş mi vermiş. Bunu yarı fiyatına yapmış mı yapmış?

    Yöhhhh diyorum eleştirenler için yani yöhhh.



    R5 serisi önemli burada. Orada aldıkları hedef aralığı 260 dolar civarı. Yani 1000tl 1400 tl aralığında bulunan intel işlemciler de tehlikede. Yaza belli olur teknolojinin gideceği nokta.

    Ekran kartları rx480 ve gtx 1060 giriş seviyesine döndü. Önümüzdeki 3 yıl içinde önce 2k sonra 4k standart olacak bu da kesin mi? Kesin.

    Bunlar ortadayken kim ipler 1080'i?

    1080p bana yeter diyenler 4k hiç görmemiş sanırım. Kumda oynmayı ben de severdim ama devir değişti.

    hocam 1080pde kötü olmasın nedeni fps ile mücadele edememesi yani 4 kda aynı fpsyi verse gene zorlancak zorlanmamsının tek sebebi 50-60 fps te zaten işlemci zorlanmaz fx işlemci dahi sizi kurtarır güçlü işlemci +90 fps demek çözünürlük işlemciye çok az yük bindirir fps cpunun başının belası olan onunda nedeni tek çekirdek performansının frekans olarak düşük olmasından dolayı aşağıda kalması frekans başına performans aynı kabul etsek dahi ki değil onu optimizsasyon sorunununa veriyorum biosla düzelir varsayıyorum 4.2-4.5 ghz 7700k 1800x 3,6 ghz soğutucuyla 4.4 demeyin 7700k yıda her öbnüne gelen 5ghz yapıyor sıvı soğutmayla derim gidip indirimli 7700k çok daha cazip geliyor amdye teşekkürler fiyat indirmi yaptırdığı için o ayrı ama 50 dlar az verip oyunda yüksek amdeden fps alcağımı bilmek güzel:D

    not 4k demişsiniz 4k ekran 60 hz ve 144 hz 1440p bir monitörden yüzde 50 pahalı yav en azından testlerde 1440p deneseler gam yemiyecektim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RapGood

    Ne kadar süre beklemem gerekir acaba? 1800x paylaşıyor herkez daha 1700 testi görmedim kullanan arkadaşlardan. Ne zaman yayınlanır sizce?

    Acele edip şevkinizi kaçırmayın bence. Elbet yayınlanır. Sabrın sonu selamettir. Bu arada 1700'e değilde K'lısına yönelin bence. İyi bir fanla hız aşırtma özelliği K'lılarda mevcut. Ayrıca intel aldığınızı düşünün ona vereceğiniz parayla belki 1800K alırsınız. Yani ben olsam para biriktirir 1800K ve iyi bir fan alırdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TrolcüDayı

    beyler reiz geri döndü artık tokatlıyor inteli minteli. Artık intel düşünsün piyasaya ambargo uygulasa kaç yazar burda amd dayı varken.

    ne tokatlaması, tekmelemiş resmen.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.