Şimdi Ara

Paul's Hardware bütün AMD Ryzen 7 leri OC ve OCsiz karşılaştırıyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bios updateli ve updatesiz halleri. OC ve OC siz. Sıcaklık testi vs. Gerçekten baya bilgilendirici video olmuş. İzlemekte fayda var. Aralarında en çok sırıtan bence 1700. Bu işlemci zamanla daha da iyi hale gelecek. Anakart konusunda karar vermiş olsam direk gidip alacağım şuan. 1700 100mhz oc farkından dolayı 1700x ve 1800x in çok az gerisinde kalıyor ancak arada ciddi sıcaklık farkları var. 65w ın avantajları belli oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 5 Mart 2017; 11:57:5 >



  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Ryzen'in Windows 10'da %10 düşük oyun performansı gösterdiği Anandtech'te Stilt tarafından yayınlanmış. 3 tane oyun testi yapan adama "test yapmayı biliyor ağğbiii" diyorsun ya, yazık günah... Joker açık açık yanyana ham görüntüleri verdi. Çok maçaları sıkıyorsa Paul ve Steve(Gamersnexus) beyler de versinler de görelim. Ayrıca bu de güney afrika cumhuriyetinden bir incelemecinin incelemesi;https://www.youtube.com/watch?v=zRAuZUJF68I&feature=youtu.be&t=444&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
  • Benim kafamda 1800x almak gibi bir planım hiç bir zaman yoktu zaten. XFR da çok mühim birşey gibi gelmedi bana. Yani zaten overclock olayları ile haşır neşiriz. Üstüne otomatik olması gerekmiyor. Ben daha çok oyun oynuyor olsamda yine aşağıda 50-60 sekmeli browserım açık. Photoshop açık oluyor arada. İçinde açık olan şeyleri kaydedip kapatmaya üşendiğimden açık bırakıyorum bazen günlerce. Bunun konuşma uygulaması var. Spotify ı var. Kayıtta yapçam dersen. İş gidiyor iyice. Tabi sektörün bu dk dan sonra 2 çekirdeğe düşçek hali yok. İllaki çok çekirdeğe dönecek olaylar. AMD de 2020 ye kadar destek sözü verdi x370 e. Daha ne :). Üstüne adamlar yıllardan beri zırt pırt soket değiştiren bir firma olmadıklarını kanıtladı. Canımı sıkan tek şey şuan piyasadaki x370 anakart kıtlığı. Bütün modelleri görmeden birşey almak istemiyorum. Zor tutuyorum kendimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 5 Mart 2017; 12:17:12 >
  • Niye bu dahil çoğu testte düşük hızlı bellek kullanılıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Hocam sizi ne zaman blôkladım bilmiyorum da blôk atmışım önceden. Belli ki haketmişsinizdir. Durduk yere kimse blôklamıyorum. Önce, başta mesajı göremedim bu sebepten. Sonra tablet modunda "mesajı göster" seçeneği var blôklu kişilerin mesajlarının altında. Ona tıklayınca blôkladığınız kişilerin mesajlarını görebiliyorsunuz. O şekilde görebildim yorumunuzu.

    Neyse konuya dönecek olur isek;

    Ben tek bir adamın yaptığı testlere bakmıyorum. Linustechtips, legitreviews,overclockersclub, Pau'ls Hw, Tom's Hw, vs birçok yerde bu durum böyle. Saçma sapan kalkıp ta yok Intel para vermiş etmiş demenize gerek yok. Birine para verir ikisine para verir 3.süne değil. Siz gidip adam akıllı testler yapmayı bilmeyen birine güveniyorsunuz. Daha doğrusu güvenmek istiyorsunuz. Çünkü söz konusu fanboyluk yaptığınız marka olunca yerinizde pek duramıyorsunuz. Pau'ls Hw de bu video da ham görüntüleri verdi sayılır. Tek tek ürünleri montajlar iken gösteri. BIOS görüntüsünü de aldınız. Sanki Joker kalkıp ta Twitch'te canlı yayın yapmış gibi konuşuyorsunuz. Bırakın bu safsataları. Sıvı soğutma ile 83-90 derece çıkan bir işlemciye kalkıp ta 2.350 TL. verilmez. Ha kalkıp ta i7 6900K'ya da 5.000 TL. verilmez orada haklısınız. R7 1700 alır geçersiniz illâ AMD lâzımsa. Uygun fiyata render performansında en fazla 5-10sn geriye düşseniz R7 1700 ile bir şey kaybetmezsiniz merak etmeyin. Kalkıp ta R7 1700'ün, R7 1800x'ten 1.30 ve ya 2 dk. geriye düşecek hâli yok.

    Zaten Fx serisinde de başta böyle olmuştu. " Yok ya Intel eskiden tehdit etmişti. Şimdi Fx'ler satmasın diye bu inceleme yapanları yine tehdit ediyor. Paralar saçıyor" diyordunuz birçoğunuz. Ama her zaman öyle olmuyor o işler. AMD, Intel'in ilk kirli oyununda davacı olup davayı kazanmıştı. Intel 1.4M$ tazminat ödedi. Biraz gidip geçmişlere bir bakın.

    Gerçi kusura bakmayın ama Mete Can gibi biri ile takılıp ta ondan farksız görüşler sergilemek te zor olur zaten. Hadi o AMD'ye çalışıyor gizliden belli ki. Ya siz ? Sizi de mi aldıracak yoksa?

    Edit : Bu arada kalkıp ta boşuna Intel fanboy diye yafta atmanıza gerek yok. Girer profilimi biraz inceler ve yaptığım yorumları okursunuz ve de anlarsınız neyin ne olduğunu. Intel sistem dışında birçok ta AMD sistem tavsiyesinde de bulunmuşum. Ben duruma göre oynarım. Taraf olmanın mantığı yok. Hiçbiri dedelerimizin, babalarımızın ve ya da bizlerin malı değil.

    Windows 10'da düşük performans göstermesinin sebebi kimsenin para vermesi falan değil. Mimarinin yeni olması. Windows 10 scheduler bazında Zen'le biraz uyumsuz çalışıyor. İşletim sistemi işlemcinin cache belleğini tam olarak doğru tanıyamıyor ve thread'leri de gerektiği gibi kullanamıyor. Gerçek çekirdekleri kullanması gereken anlarda işi SMT çekirdeğine atadığı için atanan işlemde 4 kata yakın performans kaybı görülüyor. Amd de bu konular hakkında açıklama yapmış, 300'den fazla oyun geliştiricisiyle sıkı olarak çalıştıklarını ve 1080p'de Ryzen'in daha düşük performans göstermesinin mimarinin çok yeni olmasından kaynaklandığını söylemişler. Büyük stüdyoların optimizasyonlardan sonra performansın önemli derecede yükseldiğini söylediklerini de eklemişler. Buyrun link:
    http://wccftech.com/amd-ryzen-launch-aftermath-gaming-performance-amd-response/
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Benim çok memnun olduğum ve çok güzel para kazandığım bir işim var allaha şükür.

    İlla Intel para vermiş demiyorum ben. Ancak bazıları bu elde ettikleri sonuçların diğer olumlu sonuç alan incelemecilerle farklı olmasının sebebinin yazılım kaynaklı olduğunu bilmelerine rağmen "render falan alacaksanız i7, oyun oynayacaksanız i5" falan yazıyor. Bu bazıları eskiden "i5'le i7 arasında oyun açısından fark yok" diye iddialarda bulunan insanlar. Yazılım konusunda yanlış bir şeyler var. Bu belli. Ve bunlar giderilecek. Aynı ayarlarda 7700k'den daha iyi-eşit sonuçlar birkaç incelemeci tarafından alınabiliyorsa, demek ki işlemcinin 7700k ile aynı performansı göstermeye potansiyeli var. Ben de 1700 alıp 3,9 Ghz'de kullanma yanlısıyım zaten(Yeni platformda OC yapma metodları çözüldükten sonra muhtemelen aynı sıcaklık değerlerinde bu stabil oc rakamları 200-300 mhz artış gösterecektir.)
  • majesthion kullanıcısına yanıt
    Bu anakart kıtlığının üzerine bir de erken biosların şuanda biraz sorunlu olması da eklenince tam oluyor herhalde
    Alakasız bir özellik kapatınca boost modunun devre dışı kalmasından veya çekirdeklerin kapanmasından ya da direk genel olarak işlemcinin bios yüzünden daha düşük performans göstermesinden bahsediliyor.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Ryzen testi yapacak olan birçok büyük kanala Intel PR departmanının, "incelemeyi yayınlamadan önce bizimle iletişime geçin" diye ultimatom vermesi geliyor aklıma. Bu olay çoğu kişinin gözünden kaçmış belli ki, bu lafı sızdıran da o büyük kanallardan bir tanesi. Intel belli ki incelemeler konusunda da kirli oynuyor.
  • Aynen hocam. Söylesek AMD'nin maaşlı elemanı oluyoruz
  • ryzen patlayacak gibi
  • Günümüzde 16 çekirdek destekli oyun yok bu yüzden oyun testlerinde ryzen'in cpu kullanımı %50 nin üstüne çıkamıyor.

    Oyunlar için R5 1400X tam olarak uygun cpu olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam ya. Kafamda planladım Mart ın 3-4 ü alırım dedim herhalde sistemi. Ortada ne anakart var ne elle tutulur net sonuçlar var. Her kafadan bir ses. Kafam allak bullak oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuko08

    ryzen patlayacak gibi

    r7 serisi oyun için patladı zaten. Bakalım r5 nasıl olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Milletin de ağzına takılmış Joker, Joker diye.

    Tabloya bakılır ise aradaki 800 TL. fazladan parayı verip 1800x almak gereksiz duruyor. Özellik ile oyun için tercih yapanlara. Sıvı soğutma ile 83 derece gördü 1800x full loadta. Boşta ise 63 derece. Yüksek değerler bunlar. 1700x deseniz aynı şekilde.

    Aralarında bence en sağlamı R7 1700. İleriki dönemlerde daha da iyi olacak. Gidip te 2.350 TL.na R7 1800x alınmaz. 1.500 TL.na R7 1700'ü geç. Aradaki sıcaklık farkları çok fazla.

    Eğer sırf oyuncu değilseniz R7 1700 size göre. Sırf oyuncu iseniz; oyunlarda zaten i7 7700K'nın fazlaca farkı belli. Kimse kalkıp ta 4K sistem toplayamıyor. %70 civarının sahip olduğu sistem 1080p üzerine kurulu neticede. Kalkıp ta 6-7 sene sonrasını düşünerek sistem toplamak çok saçma. O zamana zaten kimbilir ne teknolojik gelişmeler olacak. Piyasaya neler sürülecek kimbilir.

    Ömürlük diye bir şey olmaz teknoloji dünyasında.

    Hocam önemli olan daha çok fps vermesi değil hangi karta darboğaz yaptığıdır bana göre. fps olayı bios güncellemeleri işletim sistemi ve oyun güncellemeleri ile oturacaktır. Ancak aldığınız ryzen 1800x titan 1080ti ye darboğaz yapıyorsa ( ki olacağını sanmıyorum ) siz o noktada intel tercih edersiniz.

    Yine mobo üreticileri phenom zamanında ve fx serilerinde ki gibi saçma sapan arızalı bioslar ile moboları piyasaya sürerlerse anlık takılmalar , anlaşılamayan sistemsel sıkıntılar , ssd lerde yavaşlıklar gibi durumlar olursa intel tercih edilebilir.

    Bana göre yukarıdaki durumlarla karşılaşmamak için gigabayte den uzak durup özellikle asus veya msi ın üst seviye modelleri tercih edilebilir. En azından msi ve asus uzun süre bios desteği veriyor. Gigabayte ne yazık ki çoğu anakartını beta bioslarda bırakdı sandy bridge döneminde ve fx serilerinde.

    Ryzen fiyat avantajı günlük kullanım senaryolarında çok fazla birşey ifade etmiyor hatta fiyat avantajı yok gibi çünkü bizim normalde 8c/16t bir işlemciyi limitlerinde kullanmamız çok zor. Gamersnexusdaki adamı gömdüler ancak adam bir yerde haklıydı. Benzer bir oyun veya internet performansını alıyorsanız i3 veya i5 de tercih edebilirsiniz. sonuçda aradaki fiyat farkı çok ciddi olacak. Siz bugün i5 serisi ile oyun anlamında r7 1700 e benzer bir performans alıyorsanız r7 1700 almak için fazladan 600-700 tl ödemek ne kadar akıllıca olur?
  • Güzel bir inceleme videosu olmuş, biraz da bizim ülkedeki editörler örnek alsa.

    Garip Garip videolar çekiyorlar. Bir ağza giriyorlar bir burna.

    Paul's Hardware bütün AMD Ryzen 7 leri OC ve OCsiz karşılaştırıyor.
  • profesyonel amaçlı işlemciler "ilk çıktığı gibi" diğer profesyonel amaçlı işlemcileri geçtim, oyun işlemcileriyle yarışıyor bu sefer oldu amd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğerki ryzen cpular 4.5ghz seviyelerini hava soğutma ile stabil görebilseydi şahane olacaktı frekanstan dolayı oyunlarda da fark kapanacakt yinede ümidi kesmemek gerek windows 10 amd için optimize edilip, anakartlarda uygun biosa kavuşursa yine tatminkar sonuçlar verecektir.
  • 1700 ile 1800x arasında stock halde Gta 5'de 3 fps fark var ve ısı farkı stock ve oc halindede yaklaşık 30 derece lol. Arada 850 TL fiyat farki olmasina ragmen.

    Oyun işlemcisi 1700. Diğerleri sırf oyun için almaya çok gereksiz açık ve belli oldu yani.

    Ama kazıkçı intel gibi düşünmeyin hemen. Oyun ve render olarak işlemcileri ayırıp millete kazık atmamış AMD. Helal olsun cidden. Hem render yaparım hem oyunda oynatırım mesajı var burada.

    Benim gibi hem render ile hemde oyun ile işi olan arkadaşlar için bu konu çok önemli. İntel in binlerce liralık işlemcileri programlarda işimize çok yarıyor lakin fahiş fiyatlara satın almaya kurtuldu millet artık.

    6 ayda bir sokette değişmeyecek. Am4 kafadan 3.5 yil götürür Am4+ ya kadar. İntel o arada 70 kere soket değiştirir. Olmadı upgrade yaparız yeniden. Fahiş fiyatlara satmıyorlar hem değerde upgrade yapmaya.

    Özetle benim işlemcim hem programlarda işe yarıyor hemde oyun oynatıyor diye kazıklama milleti dönemi sona eriyor yavaş yavaş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 5 Mart 2017; 14:52:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bunun R5 serisi var bekleyin hele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence amd tarafından sorun olarak öne sürülebilecek şeyler varsa bunlar bir an önce ortadan kalkmalı ve en net sonuçlar elde edilmeli. daha 4 günlük bir işlemciden bahsediyoruz. yalnız son kullanıcı olmak ve bunu avantaja çevirmek ne demek anlamak lazım. intel sağlam gelmişti ve son kullanıcı intele yöneldi. bu durum normal. şimdi eğer ki amd iyi gelmişse son kullanıcı bu halde neye yönlendirilmeli?

    i7 7700k ya kötü diyebilmek imkansız. ancak 4/4 ün sesinin kesileceği bir günde 8/8 in idare edeceği bir zaman dilimi olabilir. e8400 x4 955 zamanını düşünün. x4 955 yağmasa da gürlerken e8600 ofis pc si.son kullanıcı için bir ara dönem sağlanmalı. şimdi siz son kullanıcı olarak ileriye yönelik yatırım amacıyla hissedilmeyecek perf. farkını öne sürerseniz kullanıcı değil satıcı gibi düşünülürsünüz.

    halen ortada bana göre net zen oyun performansı yok ve intel i5 2300 i5 2500k (önceden 1800xp 3800+ venice x2 6000 x2 B55 kullanmış fx yerine i5 e yönelmiş biri olarak) kullanmış biri olarak intele kötü desem zaten almazdım. ancak x2 x4 x8 gibi şeylerin ne anlama geldiğini core mimarisi esnasında öğrendik. ve çoklu çekirdek gerçekten sağlam mimarisi varsa tercih edilmelidir denebilecek hale geldik. bunu da core mimarisi öğretti ve i7 serisini(aslında i5 e izlek vererek) amaç haline getirdi.

    pro kullanıcının önerisi nedir? ben oyun için alıyorum dedim pro kullanıcı bana gelip de i7 daha iyi diyebilir mi? bana göre dememeli. 4/4 ün nefesinin kesildiği yerde ekstra açılacak bir 4/4 daha olacak deyip sonradan perf. sıçraması yapması muhtel önü açık bir seriyi önermeli.bana diğer nesle geçmek için süre tanımalı. idareten sistem mantığım elimin altında olmalı.

    bu yapı şu anda amd mi net değil ancak öyleyse beni 3-5(bu seviyedeki işlemcilerde 10-15 de olur) fps tuzağına bırakın intel ya da amd düşürsün pro kullanıcı değil.

    baskı unsuru oluşturabilecek kullanıcı kitlesi oluşturmak için zen tavsiye edilebilir ise net bi şekilde tavsiye edilmelidir. 1080p de 1700-1800 klonu bizi üzer mi üzmez.

    ha amd sorunlu bir firmadır ana kartı biosu yazılımı ısı değerleri( zen bana göre biraz yüksek geldi mesela) saire. paranla rezil olursun diyorsanız bu da pro kullanıcılıktır. bu kişiye zaten olası sorunlar ve sanal olarak oluşturulan sorunlar konusunda danışılır. fps fx de belki reel ancak zen de sanal bi soruna benziyor.

    benim ilk işlemcim olan athlon 1800 xp de öğrendiğim şey pc parçalarını satan değil kullanmayı bilen konfigüre etmeli. 300 watt güç kaynağı adam gibi soğutucu yüksek mhz değerli ram. 64 128 bit. sata 2 3 (o zaman pata idi). bunları satıcı bilmez ya da elindeki stoğu kadar bilir.


    bunu söylememin nedeni özellikle 5600xt 7600gs 8600gt gibi hileli isimlendirmelerle kandırılan müşterilerden biri olmam. mesele para değil. ancak meraklı kişiyi sırf para için üzmek çok kötü. o gün para biriktirip daha iyisini almak için dönebilirdim ancak satıcı adam da insaf olmuyor. elimdeki stok bitsin bugün bir kart daha satıyım. nasılsa geri gelecek mantığı var. oyun zevkini satıcı mantığında aramak hatadır. oyun zevki devamlı surette alınabilecek fps yi ifade eder eldeki stoğu değil.

    bence zen iyi ise ve platform olarak sağlamsa bu saatten sonra i7 .... falan demenin bi anlamı yok.


    saygılarımla...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.