Şimdi Ara

Resmi araçlar ÖTV KDV olmadan mı alınıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CemUsUs

    sayin oldsalt'in guzel bir konusu vardi bununla ilgili.



    "112.650₺'ye makam arabasi tavsiyesi" seklinde.





    işin ince kismi şuydu; devlet satin almak icin sadece 112.650₺ harcayabilir bir makam aracina, yasalar boyle.





    fakat kiralamada boyle bir sınır yok. istersen ayda onbinlerce verebilirsin kiralarsan.





    boylece "herkes avudiylen gelmis ben simdi yanlarina passat mi cegheyim kardasim" zihniyetindeki dallari yesillenmis buyuklerimize gun dogmus oluyor..



    hepinize saygilar sunarim.

    Yanlış :) uzun uzun anlatırdım da cidden yanlış kendim biliyorum 2. El mercedes alındığını valiye nasıl vergisi olacak bana bi açıklar mısınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçlar kiralık olsa bile ihale ile alınıyor. Yani en düşük fiyatı kim verirse o kazanıyor ihaleyi. Peşkeşle değil. Şartnameyi taşıyan herkes te ihaleye girip devlete araç kiralayabilir.
  • Burada hiç bir şey bilmeden boş boş konuşuyorlar. Bir resmi kurumda yöneticiyim. Kurumun araç ihtiyaçlarını benim Müdürlüğüm temin ediyor. Araç alırken ÖTV de KDV de ödenir. Öyle her istediğin aracı makam aracı veya binek olarak her kurum alamaz. Araçların 2013 yılında yayınlanan genelgeyle %50 oranında yerli üretim olma şartı vardır. 2017 Yılı itibariyle bu şarta uyan araçları sayayım size Renault Clio ve Clio Sport Tour, Toyata Corolla ve Toyota Verso, Fiat Egea, Fiat Doblo. Araçları öyle her istediğiniz şekilde ve istediğiniz marka olarak kiralıyamazsınız. Önce kiralamak için geçerli bir mazeretiniz olacak, benim kurumum Mitsubishi L200 pick-up kiraladı, kiralama gerekçesi "gece kondu mahallelerine kötü hava şartlarında ulaşım içim elimizde yeterli araç olmaması" nedeniyle, bunun haricin de hiç bir kiralama yapamadık. Bu şart iş makinalarında, kamyon, Platform, çekici araçlarda geçerli değil. Alımları ilk tercih olarak DMO dan yapmamız gerekir, yoksa piyasadan ihale yoluyla da alabiliriz ama bu risklidir, en ufak bir hata da sorumlu tutalacağımız için genel de DMO dan alırız.
    %50 yeri şartının dışında tutulan kurumlar Başabakanlık, Bakanlık makam araçları, Valiler, Üst Düzey kuvvet komutanları, Üst düzey Memurlar (Anayasa mahkemesi, Sayıştay, Danıştay, Mit, Merkez Bankası, DP Başkanlığı, Diyanet işleri başkanı,vb) gibi üst düzey yöneticilerde bu şart aranmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN291


    quote:

    Orijinalden alıntı: ismail4444

    Devlet nadiren araç satın alır arkadaşlar. O gördüğünüz sıra sıra araçlar kiralık. Bu şekilde kar ettiğini sanıyor sanirim devlet. 2 yıllık kira ile o aracı alabilecekken kiralamak hangi akla hizmettir.

    amaç kar etmek değil, birilerini cebi dolsun.

    Hiç bir şey bilmeden boş boş konuşuyorsunuz. Araç kiralama için ilk önce geçerli bir mazeretiniz olacak "öyle canım istedi araç kiralıyacağım" yok. 2.si %50 yerli üretim olmayan binek aracı aracı kiralıyamazsınız. 3.sü kiralama için açık ihale veya kapalı zarf teklif usulü ihale açarsınız kim kazanırsa o alır ihaleyi, yok öyle yandaş mandaş




  • DMO sitesindeki fiyattan alınıyor hiçbir indirim KDV ÖTV uygulanmadan almış biri olarak yaziyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık bu topraklar bunu haketmiyor makam hastası devlet halkın sırtına yüklenen masraflar

    Haram, günah, ısraf ,gösteriş konu dışı ama makam aracını duyunca sinirleniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.