Şimdi Ara

başkanlık ve eyalet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • akp liyim.. maddelere bakmadım.. bu akp liler maddelere bakmadan referanduma katılacak anlamaında değil... aynı şekilde milyonlarca başka partilerden de adamlar var... her neyse... şu konuda fikri olanlar sadece fikri olanlar yazsın... ben kararsızım... referandumda evet çıkarsa eyalet sistemi olacak mı ? ben eyalete karsıyım... maddelerde eyalet sistemine dair bir madde varmı acaba ? veya eyalet sistemini engelleyen bir durum varmı ? lütfen fikri olan yazsın .. kararımı bu doğrultuda vericem



  • Elinin altında sınırsız bir derya varken cevabı kendin bulsana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi sana şöyle anlatayım eğer evet çıkarsa . Turkiyeyi büyük bir şirket duşun bu şirketin başına 1 kişiyi seçiyoruz ve bu kişi şirketin tüm malvarlığını çalışanlarını mudurunden kapıcısına kadar seçebiliyor istedigşni işe alıyor istedigini çıkarabiliyor.Şitketin tapusu ona. Ait olduğu için isterse bu 10 katlı şirketin ilk 2 katını b şirketine orta katlarını c şirketine verebiliyor.Bu şirket sahibi yurt dışına iş görüşmesine gittiği an şirketin tapusunu başkasına vermek zorunda verdiği kişi isterse şirketi bile satabilir kimsede karışamaz şirketin anayasasındaki kanunlar o şekilde çunki.Şimdi bu basit ornege göre oyunu nasıl vermen gerektiğini kendinin ve çocuklarının geleceği için dusunerek bilebilirsin değil mi???

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan kabul edilen maddelerde böyle bir şey yok. Fakat maddelerde bunun önüne geçen bir şey de yok. Eğer ki sistem gelirse ve seçilecek kişi 400 vekil alırsa, sana şöyle söyleyeyim yolsuzluk gibi şeylerle asla yargılanamayacak. Yargılanacağı belli sınırlar olacak. Mesela toprak satmak, birine alenen tecavüz etmek bunlardan sadece ikisi. Diyelim 400 vekil alamadı fakat eyalet sistemi getirmek istiyor veya getirdi. Onun da şöyle bir sorunu olacak, vekiller karşı çıkıp bunun iptali için başvurduğunda gideceği yerdeki topluluğu da başkan olacak kişi seçmiş olacak. Burada şöyle bir durum var, 400 vekil durumunda belli bir kısmını başkan olacak kişi, diğer kısmını da başkan olan kişi 400 vekille geldiği için onun partisinin vekilleri seçecek. Kısaca istediğini yapabilecek.

    Bir de konunun bununla alakası yok ama şunu da söylemek isterim. Başkan olacak kişi ister hanımını, ister oğlunu, isterse yoldan geçen birisini başkan yardımcısı yapabilir. Bununla da kalmayıp yardımcı olan kişi; hastalık, ülkede bulunmama gibi vekalet gerektiren konularda başkanın yetkilerini tamamen kullanabilir. Meclisi feshetmek de buna dahil durumda. (Maddede geçen durum yetki devri değildir. Konu sahibi yanlış anlamasın ama bazı yerlerde hukukçu olan iktidar yanlısı kişiler bu durumu kendi çıkarlarına göre yetki devri çerçevesinde yorumlamaktadırlar.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vyndra -- 9 Mart 2017; 3:12:12 >




  • Google diye birsey var. 5 dakika diger insanlar gibi ol. Sorgula ve araştır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.