Şimdi Ara

Yalan Tarihe Alkış Gerçek Tarihe Yuh!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yalan Tarihe Alkış Gerçek Tarihe Yuh!!!

    Yalan Tarihe Alkış Gerçek Tarihe Yuh!!!

    Merhaba arkadaşlar, geçenlerde haber sitelerinde gezinirken bir habere denk geldim. Haberde yine ülkemizin sözde tarihçilerinden Taha Akyol isimli beyefendi doğan tv bünyesinde yayınlanan muhteşem yüzyıl isimli diziye adeta metiyeler yağdırırken Payitaht Abdülhamid i ise yerin dibine sokmuş.
    Bana kalırsa herşeyin bir adabı var eleştirmenin bile şimdi bu forumdan çıkıpta kim diyebilir muhteşem yüzyıl tarihi olduğu gibi yansıttı hiç entirika senaryo yok diye? ama adam söylemiş hemde bunu söylerken muhteşem yüzyıla gelen eleştirilere cevap olarak söylemiş.

    Ülkemizde aldığı paraya göre tarihi şekillendirmeye çalışan insanlar olduğu sürece biz ne yazık ki tarihimizi tam anlamıyla hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz. Payitaht Abdülhamid isimli dizisinin senaryosu yazılırken çok hassas durulduğu belli zaten diziye padişahın torunu danışmanlık yapıyor adımın ellinde belgeler var. TRT'nin tarihi dizilerinde genel olarak gerçeklik ön plandadır. Sonuçta dizi bu belgesel değil içinde mutlaaka senaryo olacak. Bunları göz önünde bulundurmadan değerlenidirliyor dizi.

    Bugüne kadar bir çok konuya taktı millet bunların bir kısmı tarihimizi dizilerden mi öğreneceğiciler. Öncelikle şunu bilmek gerekir ki bunlar dizi ve diziler tarihi bire bir anlatamaz yapısı gereği senaryosu olmak zorundadır. İkincisi bu dizinin amacı tarihi öğretmek değil tarihi yaşatmaktır.

    Dizi ile ilgili mevzulardan biride ingiliz elçiye atılan tokat sahnesi. Dizide ingilize tokat atılıyor nedense sesi bizim Türklerden çıkıyor. Başka bir mevzu ise Abdülhamid'in kıyafetleri. Bu konuya takılanlara tavsiyem Ayşe Osmanoğlu'nun babasını anlattığı kitabı Babam Sultan Abdülhamid'i okuyabilirsiniz. Orada gayet net bir şekilde anlatılmış Sultan Abdülhamid'in nasıl giyindiğini.

    Son olarak kadınların çok açık giyindiği konusunda eleştiriler var yahu Allah rızası için akıl var mantık var bu kadınlar dışarı çıkarken zaten kapanıyor. Kadınlar eşlerinin yanında veya haremde de mi kapalı olacaklar. Başı kapalı bir kadın 7/24 kapalı değildir.

    Yalan Tarihe Alkış Gerçek Tarihe Yuh!!!
    Yalan Tarihe Alkış Gerçek Tarihe Yuh!!!

    Kısacası kendini tarihçi zanneden aldığı paraya göre veya kendini yakın yakın hissettiği ideolojik anlayışa göre tarihi şekillendirmeye kalkışanlara itibar etmeyiniz. Söylediklerimin hepsinide ispat edebilirim sıkıntı yok ve aşağıda Taha Akyol'un iki dizi içinde yaptığı yorumlar var kararı size bırakıyorum.

    Muhteşem yüzyıl için yazdığı yazı:http://www.milliyet.com.tr/.../muhtesem-yuzyil-1337183/
    Payitaht Abdülhamid için yazdığı yazı:http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/taha-akyol/abdulhamid-40386695http://i.hizliresim.com/YDlXrz.jpg


    Buda Ayşe Osmanoğlunun kitabından bir bölüm

    Yalan Tarihe Alkış Gerçek Tarihe Yuh!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kulakver -- 9 Mart 2017; 14:14:32 >







  • Muhteşem Yüzyıl markasının yanında Diriliş veya Payitaht gibi ucube propaganda dizileri leblebi gibi kalır.



    Muhteşem Yüzyıl bu ülkenin en büyük dizi markasıdır. İhracat şampiyonudur.



    Muhteşem Yüzyıl Kösem ise ülkemizde tutmamıştır.Çok da önemli değildir. 60 ülkeye pazarlanacaktır.



    Trt1 dizileri boştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın da muhteşem yüzyıl da payitaht da beş para etmez. Eski trt olsa belki tarih dizisi olabilirdi. Sorsan millet ordan atalarını öğreniyodur. Sen atanı ordan öğreneceksen zahmet etme hiç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız muhteşem yüzyıl dan esinlenerek yapıldı diğer diziler de kalite olarak bence bi tik altındalar ilk muhteşem yüzyıla göre ayrıca o dizi sadece Türkiye de değil dünyada da baya tutulmuştu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRT'nin dizilerine Diriliş Ertuğrul ve Payitaht Abdülhamid'e laf eden arkadaşlarım bence büyük yanılgı içindesiniz . Bakın Payitaht için örnek bir raiting sıralaması...

    Yalan Tarihe Alkış Gerçek Tarihe Yuh!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.