Şimdi Ara

Lice ve Genç'te PKK'lı teröristlere büyük darbe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diyarbakır'ın Lice ve Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen kapsamlı operasyonda teröristlere büyük darbe vuruldu.

    AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, Diyarbakır'ın Kulp, Lice ve Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasında barınan, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve terör örgütü PKK ile uyuşturucu üretimi ve ticareti gerçekleştirenler arasındaki bağın somut delilleriyle ortaya konulması, bölgede uyuşturucu maddelerin ve bunları gizleyenlerin bulunması amacıyla 5 Mart'ta Lice'nin Örtülü, Tuzla, Hedik, Kıralan,Yamaçlı, Dernek, Saydamlı, Bayırlı Yalımlı, Akçabudak, Kılıçlı, Ulucak, Yorulmaz, Baharlar, Yaprak, Yünlüce, Güldiken ve Üçdamlar mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

    19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
    Olumsuz hava şartlarına rağmen bir metreyi aşan karın bulunduğu dağlık alanda Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı ile Bingöl 49. Komando Tugay Komutanlığı emir komutasında 7 bini aşkın güvenlik personelinin katılımıyla başarıyla yürütülen hava destekli operasyonda teröristlerle zaman zaman sıcak temas sağlandı.

    Sikorsky, hava taarruz ve insansız hava araçlarının havadan destek verdiği operasyonda, güvenlik güçleri, karadan ise 33'ü kobra olmak üzere 100'ü aşkın araçla operasyonu gerçekleştiriyor.

    Operasyonda 8'i Lice'de olmak üzere biri kadın 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

    http://aa.com.tr/tr/gunun-basliklari/lice-ve-gencte-pkkli-teroristlere-buyuk-darbe/767376







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.