Şimdi Ara

Bundan sonra her gün en az 3 litre su (Gözlem Konusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normalde çok az su içen bir insanım. Bazı günler hiç içmediğim dahi oluyor. Su ihtiyacımın büyük çoğunluğunu farklı içeceklerden sağlıyordum. Ama karar verdim bugünden itibaren diğer içecekleri azaltıp sadece su içeceğim.

    77 kilo biriyim, yaş/kilo durumuma göre günlük su ihtiyacım 2-2,5litre aralığında ama ben her gün en az 3 litre su içeceğim.

    Fiziksel ve zihinsel değişimler olursa bu konu altında paylaşacağım.

    Olumlu sonuçlar almam durumunda 1 ay sonra su miktarını 4 litreye çıkarıp gözlemlemeye devam edeceğim. Sonuçlar olumsuz veya farksız olursa 1 ay sonra tekrar eski rutine geri döneceğim.

    Bundan sonra her gün en az 3 litre su (Gözlem Konusu)

    Bu bardağı bittikçe dolduruyorum ve odamdan ayırmıyorum. Bardağın dolusu yarım litre geliyor, günde 6 kez bu bardağı bitirince günlük hedefim tamamlanıyor.





    Gözlemler:

    1.Gün:
    Diğer içecekleri tüketmeyince su içmek sorun olmadı. Kendimi henüz hiç zorlama ihtiyacı duymadan, sadece susadığımda içerek 7'ye kadar 2 litreyi devirdim. Kalan süre içerisinde de kalan 1 litreyi tüketebileceğim düşünüyorum. Normal günlere göre daha çok tuvalete girdiğim kanısındayım.


    Hedef 10 Nisan 2017'ye kadar her gün en az 3 litre su!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tükenmiş Kalem -- 10 Mart 2017; 19:25:20 >







  • su iyidir.

    zamanı ayarlamak da bazı hastalıklara iyi gelir deniyor. mesela benim gibi miğde sorunu yaşayanlar için yemekten yarım saat önce ve 2,5 saat sonra birer ikişer bardak su rahatsızlığı giderebilir, deney yapılmış büyük oranda iyileşme gözlenmiş deniyor. tabi yemekten hemen önce ve hemen sonra da içilecek, ona ek olarak bu saatler, miğdeyi yemeğe hazırlamak ve sindirim sonrasında rahatlatmak için galiba.

    ben de su içmezdim, yıllarca öyle geçti. doktor sormuştu günde ne kadar su içiyorsun diye, iki günde bir bardak demiştim. normalde 2,5 litre günlük, hasta iken 3 litre içmen lazım. ama sen şimdi günde 5 litre iç dedi bana. ben de hastane çıkışı 5 litre suyu alıp döndüm yurda. 2 haftada bitirebildim o da arkadaşlar otlanıyordu arada

    Su Hayattır




  • Bende aynen sizin gibiydim bir bardak bile su içmezdim ama kilo vermeme yardımcı olsun diye başlamıştım su içmeye. Ne kadar yardımcı oldu bilemiyorum spor+diyet+su 10 kilo vermiştim. Benim gözlemlediğim en büyük değişiklik cildimde oldu sivilcelerim falan azaldı bayağı. Çok alıştım suya susuz yapamıyorum hatta. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi su iyidir su hayattır

    Edit: Bir de ben günde yarım litreyle başlayarak arttırdım. Yarım litreyi zar zor bitiriyordum çünkü. Birden 2-3 litre dikerseniz zararlı olabilir. Ayrıca gereğinden fazla su da zararlıdır. Biraz iğrenç olacak ama benim bildiğim idrar renginize bakarsanız su rengine çok yakınsa fazla içmişsinizdir hafif renk varsa iyidir ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingMathers -- 10 Mart 2017; 13:29:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilolu değilim,zayıf da değilim. Herhangi bir hastalığım falan da yok çok şükür. Ama hiç su içmiyorum. Eve 5 litrelik su alıyorum 2 hafta falan duruyor abartmıyorum. Zaten evde durduğum yok. Genelde su ihtiyacını da çay içerek falan karşılıyorum. Cafede çalıştığım için paso çay kahve içip duruyoruz.
  • sonuçları merak ediyorum. Bir yerde okumuştum hastalıkların kaynağı, az su içmemiz imiş.
  • Destekleriniz ve bilgi-deneyim paylaşımlarınız için teşekkürler. İlk günün akşamına vardığım şu saatlerde 2 litre suyu geride bıraktım. Yarım litrelik bir bardağım var, bittikçe dolduruyorum onu. 6 kez o bardağı doldurup bitirdiğimde günlük hedefime ulaşmış olacağım.


    Başka içecek tüketmeyince su içmek zor olmadı. Şimdiye kadar içtim suyun tamamını susadığım için içtim. Muhtemelen ilk gün rahatlıkla 3 litreye ulaşacağım gibi. Su tüketmeye alışınca tekrardan başka içecekler de tüketmeye başlayacağım. Ayrıca normal bir günden daha fazla tuvalet ihtiyacı duyduğum düşünecsindeyim. Algıda seçicilik mi yoksa gerçekten öyle mi emin değilim. Şimdilik gözlemlerim bu kadar.

    Bu da yarım litrelik bardağımın fotoğrafı:

    Bundan sonra her gün en az 3 litre su (Gözlem Konusu)




  • ben söyleyeyim. ben çok sü tüketen biriyim. hiç de zayıflama konusunda faydasını görmedim. ama sağlık açısından çok faydalı. birileri günde 2-3 litre su içmek lazım deyip elinden şişeyi bardağı ayırmıyor. bu yanlış. ben 1 oturuşta 1 litre su içebilirim. ama vücut misal bunun 100ml kullanır gerisi dışarı atılır. gün içinde belli saat aralıklarında azar azar için. birkaç saatte 2-3 litre içince hedefi tutturmuş gibi sevinenler var, halbuki 6 saat sonra vücudun tekrar suya ihtiyacı oluyor. ben uzman değilim, uzmana danışmakta fayda var. sağlıklı günler dilerim.
  • Kardesim yillardir 3 litre veya daha fazla su iciyorum hicbir hayrini gormedim cok az icmesen yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.