Şimdi Ara

Keylogger Tespit Yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
4.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yöntem 1: Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır.

    Yöntem 2: c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.

    Yöntem 3: Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa bilgisayarınızda keylogger vardır. Format öneririm.

    Yöntem 4: Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in SMTP portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında boşluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.


    Peki keylogger'den charlarımızı, şifrelerimizi nasıl koruyabiliriz?

    1) Free uzantılı adreslere girmeyerek. Mesela domainismi.com.tr.cx gibi.
    2) İyi bir virüs koruması kullanarak. Ayrıca çeşitli anti-keylogger programları da var. İyi bir güvenlik istiyorsanız bunları da kullanın.
    3) Şifre girerken Başlat+Programlar+Erişilebilirlik+Ekran Klavyesini kullanmak. Ama bunu da öğrenebilen keylogger mevcuttur.
    4) .exe uzantılı dosyalara dikkat etmek. Güvenmediğiniz sitelerden program çekmemek. Özellikle download sitelerinden bilmediğiniz tanımadığınız kişilerin linklerine tıklamayınız.
    5) Deepfreze kullanarak.
    6) Herhangi bir cafede şifre girmeyerek. Şifre girseniz dahi evinize geldiğinizde bu şifreleri güvenlik amaçlı değişin.
    7) Bilmediğiniz mailleri açmayınız.







  • Keyloggerden ziyade özellikle maillerden cryptolocker virüsü gelebiliyor. Asıl risk o. Eğer kullanıcının sürekli e-mail ile işi oluyorsa içinde anti-spam falan olan paralı ve kaliteli antivirüsler tercih etmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 19 Mart 2017; 20:8:39 >
  • Kullanılan yazılımları n sahte olmadıktan sonra girilen siteler de bellirli siteler olduktan sonra antivirüs kullanmaya gerek yok.

    Şuana kadar sistem açıklarından kaynaklı bir kullanıcıda zararlı yazılım tespit etmedim hepsi kullanıcıların dikkatsiz kullanımı antivirüs denilen yazılımlarda beş para etmez.

    Birtek Yapılması gereken Firewall onun dışında sistem tarama izleme yazılımları sistemi yormaktan başka işe yaramıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazılımsal keyloggerlar için belki bir nebze önlem olabilir. Ancak donanımsal keyloggerlar gözle kontrol edilmedikçe tespit edilemez maalesef. Mesela USB cihaz hareketlerini kendi içinde depolayan donanımsal keyloggerlar mevcut.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.