Şimdi Ara

★Telefon Tavsiyeleri Her Bütçeye Uygun★(Ana Konu)★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.960
Cevap
181
Favori
518.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ★Telefon Tavsiyeleri Her Bütçeye Uygun★(Ana Konu)★

    Akıllı Telefonlar Hayatımızın Vazgeçilmez Bir Parçası Oldular Bir Çok Farklı Model Bir Çok Farklı Marka ve Bir Çok Farklı Fiyat İle Biz Kullanıcıları Zaman Zaman Derinlemesine Bir Araştırma Yapmaya Zorluyorlar Bazı Telefonlar Kronik Sorunları İle Bazıları Yüksek Fiyatları İle Bazıları'da Fiyat/Performanslarıyla Gündeme Geliyor Bu Konuda Bütçenize Ve İsteklerinize Bağlı Olarak Size En Uygun Telefonu Önermeye Çalışıyorum.

    Akıllı Telefonlar Hakkında Gerekli Bilgiye Sahibim , Bütçenizi ve İsteklerinizi Söylemeniz Yeterli Olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RdvnKrca -- 11 Eylül 2017; 1:6:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Rıdvan Bey,

    Bu başlık altındaki emeğinize saygı göstermeyen her hangi bir sözüm oldu mu ?

    Özünde yazdığım şey; son kanun değişikliğinden sonra "imei kayıtlı" cihazları tavsiye etmenin artık çok da doğru olmadığıdır.

    Tabiki herkes kendi mantığına göre düşünür, risk-fayda analizi yapar, karar verir.

    Burada önemli olan "imei kayıtlı" sıfatı ile satılan, sizin de hala tavsiye ettiğiniz cihazların fiili durumunu, hukuki durumunu, muhtemel hukuksal yaptırımları ortaya koymak. Bu konuya gelip okuyan, bilgi almaya çalışan insanların da, hiç araştırmadan bazı siteler veya facebook grupları üzerinden satın alan insanların da büyük bir kısmı "imei kayıtlı" cihazların gerçek durumunu bilmiyor. Bilinçli olarak koyulan "Kayıtlı" kelimesini, resmi bir durumu ifade ediyor sanan pekçok kişi var.

    En açık ifadesi ile;
    "İmei kayıtlı cihaz" dediğimiz şey; yurda kaçak sokulmuş, hiçbir vergi-harç ödemesi ve sisteme imei numarası kaydı yapılmamış, yurt içerisinde sistemin kandırılarak kullanılabilmesi için üzerine başka cihazlardan alınan imei numaraları yazılım yolu ile yüklenmiş illegal cihazlardır. (Diğer ihtimaller de çalıntı veya taksit ödemesi yapılmamış operatör satışlı cihazlar olma durumu, nadir de olsa ihtimal dahilinde)

    Mevcut vergi politikaları, vergi yükü ile iki katına çıkan fiyatlar, daha önce yazdığım gibi beni de rahatsız ediyor. "İmei kayıtlı" cihazlar nedeniyle devletin uğradığı vergi kaybı da açıkçası hiç umurumda değil. Benim tek derdim; insanların vergiden kaçayım derken, neredeyse bir aylık asgari ücret tutarı kadar bir parayı çöpe atmak durumunda kalmamaları.

    Model bazında örnekler ile düşünelim;
    Siz, 2000 TL'ye resmi mi a3 128gb almak yerine, aynı modeli 1500 TL'ye "imei kayıtlı" alarak 500 TL avantaj sağlanacağını, hatta resmi 2600 TL olan mi 9t 64 gb modelinin "imei kayıtlı", hem de 128 gb halini 2100 TL'ye almanın daha da iyi bir seçim olacağını düşünüyorsunuz. Bense, o telefonlar kapandığında cepten çıkan 1500 veya 2100 TL'nin buhar olacağını...

    Belirttiğim 4 İhtimal üzerine yazdıklarınıza istinaden;

    1. Durum söylediğinizin aksine, çok fazla kişiyi ilgilendiriyor. Bahsettiğimiz kanun değişikliği yapıldı, 19 Temmuz 2019 tarihli Resmi gazetede yayınlandı, madde 22-23-24 bizi ilgilendirenler. Bu maddelere göre 19 Temmuz'dan önce alınan tüm "imei kayıtlı"cihazlar, 250 TL ödenerek bir tek kişi ve tek abonelik için resmi hale getirilebilecek. Yüzbinlerce, belki milyonlarca cihaz sahibini ilgilendiriyordur.

    2.Durum, 250 TL ödeme ile geçersiz falan kalmıyor. 19 Temmuzdan sonra alınan bir cihaz için aftan faydalanma şansı yok. Btk-MCKS ve operatörler fiilen uyguladıkları mevcut yöntem ile, 4 aylık süre sonunda cihazınızı şebekeye kapatıyor. Bu durumdan tek kaçış yolu, 4 ayda bir her seferinde, cihazınızın birebir aynı modelinden gerçek imeiler bulup yüklemek. Kaldı ki bu 4 aylık süreyi de devlet her an 1 aya düşürebilir.

    3. Durum, klon numaraların aynı anda aktif olması, evet küçük bir ihtimal. Ben bu maddeyi, orjinal imei sahibinin karşılaşacağı durumunu da belirtmek için yazdım. Bu durumdaki "imei kayıtlı" cihaz, klon durumu ortaya çıkmasa bile direkt model-kimlik uyuşmazlığı nedeniyle 4.duruma düşecek. Satıcı (2.durumdaki gibi eş cihaz imei'si dışında) ne kadar imei yüklerse yüklesin, 4.durum kaçınılmaz olacak.

    4. Durum, cihaz kimliği ile birebir uyuşmayan model-kimlik bilgisi durumu... THE END.

    Yazılım yolu ile yapılabileceklerin tabiki sınırı yok. Ama, her marka, model, sürüm, versiyon için ayrı ayrı uyumlu birebir taklit yazılımlarını yapmak, kopyalanan imei'nin gerçek sahibi cihazın tüm kimlik bilgilerini her seferinde bu taklit yazılımına tanımlamak bence düşündüğünüz kadar kolay bir iş değil. Bakın, şu an en genel imei repair işlemlerinde bile bir türlü çözülemeyen band 20 silinmesi gibi (mi 9 se), iki imei yerine tek imei ile kullanmak zorunda kalınması gibi sorunlar var. Tüm donanım-kimlik bilgilerinin bu kadar kolay değiştirilebilecek olması, dünya çapında tüm gsm-yazılım sistem güvenliğinin çökmesine sebep olur ki, buna cihaz üreticileri de imkân tanımaz.

    Değişen kanun maddelerinde operatörlere açıkça kaçak, kayıtsız vb. durumdaki cihazların kullanıma kapatılması sorumluluğu verilmiş. İlgili yönetmelik için de Btk-MCKS görevlendirilmiş.

    Kimsenin cihazı çöp olsun istemem. Ümit ederim ki, yıllarca bu uygulamaya geçilmez. Ama hemen yarın uygulamanın başlamaması için de bir sebep yok.

    Sizin yerinizde olsam;
    her ne kadar tavsiye niteliğinde yapıyor olsanız da, her an kapanabilecek bu tür kaçak cihazları sıkça önerip, bir anlamda bu alışveriş şeklinin normalmiş gibi algılanmasına katkı sağlayarak, ilerde oluşacak mağduriyetler için az veya çok vebal altında kalmazdım.
  • 6s mi xz mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebastian Bach S kullanıcısına yanıt
    Daha önce kullandığın telefona göre değişir fakat ben olsam XZ alirdim. iPhone da Plus modelleri hariç diğer modeller daha küçük boyutlara sahip olduğu için daha küçük bataryalar kullanılıyor günlük kullanıcının ayarları kısması gerekli XZ iyidir hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xz de kronik sorunlar var mıdır hocam?
  • SroKO kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla herhangi bir kronik sorunu yok hocam yinede ana konusunu incelemekte fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1200 liraya kadar ne önerirsin aklımdaki modeller xiaomi mi 5 Huawei p9 lite başka önerin var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legolasx kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 2.5 ay önce mi 5 aldım hâlâ kullanıyorum o fiyat çerçevesinde önerebileceğim en iyi telefondur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RdvnKrca

    Yaklaşık 2.5 ay önce mi 5 aldım hâlâ kullanıyorum o fiyat çerçevesinde önerebileceğim en iyi telefondur.

    Peki o telefonu alsam stock rom custom rom vs işleriyle uğraşır mıyım pek anlamam onlardan uğraşmak istemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legolasx kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tamamen sana bağlı uğraşmak istersen deneyeceğin bir sürü yol var ama telefonu aldığımdan beri bir kere bile rom işim olmadı zaten bu telefonda bir beta birde stabil rom var betalara haftalık olarak güncelleme gelir beta olduğu için bir sorun bekleniyor ama ben hiçbir sorunla karşılaşmadım stabil iyi aylık olarak güncelleme geliyor tek fark bu bana sorarsan stabil de gelse betada gelse hiç düşünmeden kullanmaya başla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1450 tl ye c7 düşünüyorum nediyorsun reis
  • yıgıdo5858 kullanıcısına yanıt
    C5 kullandım güzel telefondu C7 de araştırmıştım bir ara kamera konusunda pek mutlu etmeyebilir hocam gündüzde bir sıkıntı yokta düşük ışık fotoğraflarında pek mutlu olmazsın Xioami Mi 5 önerebilirim o fiyata ayrıca C5 Pro ve C7 Pro diye model çıktı onların TR ye gelip gelmemesi belli değil gelirse ve çok fazla fiyat farkı olmazsa normal C7 ile biraz üzülürsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RdvnKrca -- 27 Mart 2017; 22:9:52 >
  • Merhaba;



    1) Kamera açısından

    --Düşük ışıkta performansı yüksek (sanırım diyaframı 1.9, 1.8, 1.7 falan oluyor..)

    --Optik imaj sabitleyici özelliği olan (OIS, tercihen ön ve arka her iki kamerada da..)

    <<Adapazarındayım 3 gün açıksa 5 gün kapalı bir havası var>>



    2) Yüksek hafızalı

    <<Çok fotoğraf çekiyorum>>



    3) Kızılötesi özelliği olan

    <<2 klima, 2 tv, 1 müzik seti, 1uydu alıcı için aktif kullanıyorum>>



    İkinci elden de düşünülebilecek telefon önerilerinizi rica ediyorum efendim.



    Bütçem 1500, iki bine çıkabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yakın zamanda telefon alıcam ama kafamda hiç karar veremedim

    kamerasının iyi olması önceliğim bütcem 2000 tl
  • 8 yaşında oğlum için ucuz bir telefon tavsiyesi lütfen. 350 - 400 civarı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keyifdoktoru kullanıcısına yanıt
    Hocam size Xioami Mi 5 gider bence kendimde kullanıyorum düşük ışık performansını ben beğeniyorum kumanda işlevi gören kızıl ötesi de var 32-64-128 gb olmak üzere 3 versiyonu var 64 GB n11 de 1330 128 GB ise 1800 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasarda Y kullanıcısına yanıt
    Hocam 250 TL ye ikinci el iPhone 4 alabilirsiniz istemem derseniz iPhone 4s bütçeyi 500 TL yapabilirseniz iPhone 5 olabilir Sony Xperia Z1 Asus Zenfone 2 ve laser serisine bakabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugrasahin B kullanıcısına yanıt
    Hocam 2. El veya en fazla 1 ay kullanılmış Sony Xperia XZ - Motorola Moto Z Huawei P9 önerebilirim ama onda Ois yok o yüzden önermedim yine Xioami Mi 5 bakabilirsiniz hocam 1800 TL 128 GB olan versiyonu 64 GB ise 1330 TL bütçenizin altında ama performans olarak yüksek bir telefon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RdvnKrca kullanıcısına yanıt
    ben de p9 dusunuyor ve istiyorum ama internetten almayacagım sanırım mediamarkt tan falan alacagım icin orda 2400 dolaylarında telefon sony z5 dual olabilir mi o da kafamı kurcalıyor
  • bugrasahin B kullanıcısına yanıt
    Hocam P9 da ois yok 4k video çekimi falan da yok o yüzden biraz zayıf geliyor size tavsiyem 1900-2000 tl arasında sahibinden de XZ satılıyor kutusu açılmamış ondan almanız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.