Şimdi Ara

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ VS HUKUK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Malum YGS açıklandı kimisi istediğini aldı kimisi alamadı ama ben size farklı bir sorun danışmaya geldim. Öncelikle kendimden bahsedeyim. Çocukluğumdan beri denizi çok severim ve yıllardır, gerek çalışma ortamı olsun, gerek maaşı, gerek yurtdışında çalışabilme fırsatı olsun, kaptan olmak hayalimdi. YGS'de 100bindeyim ve İTÜ 70binden alıyor. Bunun dışında illa İTÜ olsun diye bir düşüncem genel olarak yok, İTÜ olmayıp onlar olduğu takdirde burslu şekilde Piri Reis'i veya Dokuz Eylül'ü de düşünebilirim. Fakat beni rahatsız eden bi konu var. YGS5'te 42 bine girmeyi başardım ve çevremdekiler sürekli bana "Eşit ağırlık sınavına gir. Hukuka git." türü şeyler söylüyorlar. Hala gönlüm kaptanlıktan yana olsa da hafiften kafam karışmadı değil.İleride pişman olmaktan korkuyorum biraz. Öncelik olarak kaptanlıkla uğraşanlar, DUİM bölümünde okuyanlar veya herhangi bir gemide denizcilik tecrübesi olanlar bana fikirlerini bildirebilir mi? Aynı şekilde hukuk okuyanlar ve hukuk mezunları da.







  • DUİM okuyan yakın arkadaşlarım var, hepsi de memnun ve geleceklerine dair daha ümitliler. Biraz zor bir bölüm ama dediğin gibi imkanları daha güzel. Hukuk bölümünün pek bir olayı kalmadı gibi geliyor bana..

    Bölümü okuyanlardan da yorum al. Başarılar
  • hacım yani evlenmeyi düşünüyorsan çoluk çocuk sevecegim diyorsan duimi kesinlikle önermem çünki gemiye çıkarsın 4-5 ay sonra eve gelirsin ama getirisi sana muazzam olacaktır ama çok maddiyata takılmanı tavsiye etmiyorum , hukuk bildigim kadarı ile şuan ataması biraz zorlaştı ama eski popülaritesini yitirmedi tercih senin düzenli bir hayat istiyorsan hukuk yazmalısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.