Şimdi Ara

Memlekete gidip ailemle referandumu görüştüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Annemin ilk sözleri "Sonuna kadar EVET" idi.

    «Açıklar mısın neden sonuna kadar evet dediğini, çok inanarak ve bilerek söyledin gibi geldi» dedim.

    «Sen neden hayır dediğini açıkla, ben değerlendireyim» diye cevapladı.

    Ben tabii dünden razıyım. «Hay hay. Maddeleri tek tek okuyup neden hayır dediğimi açıklayayım» dedim.

    Tarafsız ve partiler üstü konumda olan cumhurbaşkanlığı makamının siyasileştirilerek, tarafsızken sahip olduğu bazı yetkilerini sürdürmesinin bağımsız ve tarafsız yargı iddiasını ne denli boşa çıkardığından tutun, yeni sistemde suç işleyen cumhurbaşkanının yargılanmasının imkansızlığına, bireylerin yaşamının ve hukuk mücadelesinin siyasi eğilimleriyle değerlendirileceğine kadar bütün değişiklikleri eleştirel bir üslupla arz ettim.

    İlk başta "sonuna kadar evet" diyen annem, konuşmam bittiğinde «ben siyasetten pek anlamam, orada yazanları da anlamıyorum» dedi.

    «Yahu nasıl anlamazsın, Türkçe yazıyor işte, okuman yazman yok mu? Bir kimse anlamadığı değişikliğe niçin sonuna kadar destek verir?» dedim.

    Bir süre böyle devam ettikten sonra getirilmeye çalışılan değişikliğin kafasına yatmadığını farkederek «ben en iyisi boş atayım, hayır diyecek değilim ya!» dedi.

    «Ne var hayır demeye? Hayır basitçe, 'ben bu getirdiğiniz düzenlemeyi beğenmedim, daha iyisini getirin onu tartışalım' demektir. Hayır demekle terörist olmuyorsun, vatan haini olmuyorsun... Sana verilen teklifleri reddetmek demokratik hakkındır» dedim.

    Ne yaptım, ettim. «Al burada yazanları kendin oku, ben hiçbir sözü çarpıtmıyorum» dedimse de, hayır demeye ikna edemedim.

    Şimdilik boş oy atmaya niyetli. Anlamayan ve bilmeyenlerin hayır demesine de karşıyım. Anlamayanların oy hakkı olmasına karşıyım. Belki de en hayırlısı böyle oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Başlığı yanlış yere açtım, kusura bakmayın. Ülke gündemine taşınırsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.