Şimdi Ara

4.5G ile geçen bir yılın ardından değerlendirmeleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün 4.5G 'nin 1.yıl dönümü büyük ses getiren ihalede herkes frekanslar aldı ve ihaleden sonra hepsi en hızlısı biziz dedi. Sizce 4.5G ihalesinin kazananı kim ? Önümüzdeki yıl yapılacak yatırımlar sıralamayı değiştirir mi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • reyes_19 R kullanıcısına yanıt
    Maalesef Vodafone 3G de kullanırken Turkcell 'e yakın deşerler alıyordum fakat 4.5G de bi türlü vaat ettikleri hızlara çıkamadılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell'in 4 g kapsama alanı hala berbat düzeyde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell 4g bizim koyde de cekiyor.Kapsama alaninda sikinti yok ancak hiz dusuk.Cogu yerde cok iyi cekmesine ragmen 30mbps.Zaten 3g ile bu hizi aliyorduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapsama olarak suan bence vodafone turkcell yarisitor ozellikle otobanlarda . turk telekom.sehirlerde felan hiz olarak iyi olsada otobanlarda falan 2g olmasi rezillik hiz olarak turkcell derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fluxion kullanıcısına yanıt
    Köy olduğu için sadece 800mhz en veriyorlardır 4g yi onunda max hızı 75mbit zaten köy için 4g olması bile güzel 30 da kötü bir hız değil :)
  • Bence 4g'nin en buyuk artisi sarja oldu. 4g ile sarj daha uzun gidiyor ve internet kullanirken 3g'deki gibi telefon isinmiyor. Ping sureleri de fark edilir derecede 4g'de daha dusuk.

    Hat olarak vodafone kullaniyorum. En dusuk 10 en fazla 78 mbit gordum. Hizin bence cok da onemi yok. Sonucta sinirsiz internet kullanmiyoruz yaptigimiz seyler genelde internette gezinmek. Bunun icin de 10 mbit ile 100 mbit arasinda bir fark yok. Sadece speedteste yuksek hiz gormek isteyenlerin beklentilerini karsilamaz



    Kapsama olarak vodafone bence lider. Gecenlerde memlekete gittim, baktim bizim köyde vodafone 4g var. Digerlerinde, avea halen 2g'de turkcell de 3g'de. Ki bizim köye 3g bile 2015'te anca gelmisken vdfn 4g bir sene olamdan gelmesi sasirtti.

    Bir cok yerde vodafone 2g bandinin bir kismini 4g olarak verdigi icin kapsamasini cok hizli genisletmis. Hiz oyle 100 mbit olmasa da 3g'nin hantalligi yok en azindan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turkcell en iyi hızları veriyor, 2. sırada benim için Türk Telekom var, ondan da memnun kalmıştım. Vodafone'da ekranda 4.5G/LTE yazmasına aldanmayın hız diplerde. BTK'nın raporlarına göre de en az yatırım Vodafone'dan. Zaten en kötü frekansları da onlar aldı. Sorunlu bir operatör.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsun şehir merkezinde çoğu yerde Turkcell 4g deyken 2 ya da 3 cekiyor.3g ye inince Full ya da 4 cekiyor.ilcede çoğu zaman 4g 1 cekiyor bazen 3g ye dusuyor bazen 4g 2 cekiyor.3g bile Türkiye çapında nüfus %86 ilken 4 g eminim % 30 larda falan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cronaldo2

    Kapsama olarak suan bence vodafone turkcell yarisitor ozellikle otobanlarda . turk telekom.sehirlerde felan hiz olarak iyi olsada otobanlarda falan 2g olmasi rezillik hiz olarak turkcell derim

    nasıl ya? istanbul ankara arası telekom 3G den aşağı düşmüyor.daha ne istiyorsunuz. hani nerede 2g?
  • 1 yıldır qktif olarak Turkcell ve Avea hatlarımı kullanıyorum. Aynı zamanda aradan da Vodafone kullandım 3 ay gibi kısa bir süre.

    Şebeke çekimi olarak kesinlikle Turk Telekom en iyisi içlerinde. Şehir merkezlerinde hep 4.5G de. Turkcell ise aradan 3G ye düşüyor.

    Hız olarak ikisindede tam çektiği yerlerde hız testi yaprım 170/40 mbit hız turkcellde,161/46 mbit hız ise turk telekomda aldım. Kısa süre vodafone kullanırken tam çektiği yerde yaptığım hız testinde 30 mbit'e yakın hız almıştım.



    Tüneller dışında Turk Telekomun'da, Turkcellinde 2g ye düştüğü nadir,çoğu karayolunda 3g-4g mevcut.



    Yeni hat alacaklar,numara taşıyacaklar için sıralama yapacak olursam

    1-Turk Telekom

    2-Turkcell

    3-Vodafone derim.



    Turk Telekom ile Turkcell birbirleri ile aşağı yukarı aynı performansı sergilerken Turk Telekom paket fiyatları biraz daha uygun. Bu yüzden ilk sıraya TT yi yazdım.



    Vodafone 3G de yaşadığım yerdeki en hızlı operatördü ama 4.5G ile s*çtılar maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 2 Nisan 2017; 9:56:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BTK da konuyla ilgili haber yayımladı:

    4.5G BİR YAŞINDA
  • Daha kullanmak nasip olmadı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbula gitmedimki ben buralari soyledim pozanti tarafi ulukisla nigde yollari berbat sekilde telekomde 2g

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell'in kapsama alanı Turkcell'e yakışmıyor. Türk Telekom hattım 4.5G az çekiyor ama 4.5G sinyali alıyor. Turkcell bölgemde alamıyor. Ama hız konusuna gelirsek Turkcell'in 3G hızı Türk Telekom'un düşük çeken 4.5G ile aynı sayılır. Genel olarak dersen yine Turkcell birincidir, hız konusunda Turkcell hala bir numara. Gözümde Türk Telekom ile arada fark 10-20 Mbit gibi bir hız görüyorum genelde. Fark olarak. Tabii değişebiliyor bu değerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahran -- 2 Nisan 2017; 14:8:55 >
  • Aydın il merkezinde bırakın interneti telefon normal sinyal belli bir yerde açık arazi de sıfıra iniyor. İli baz istasyonu arasında kalıyorsa bu benim sorunum mu arkadaş faturalar da hiç tereddüt yaşanmıyor ama?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtsrky45 -- 2 Nisan 2017; 15:5:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunhan G kullanıcısına yanıt
    3G'nin gösterdiği 2, 3 çubuk ile 4G'nin gösterdiği 2, 3 çubuk şebeke değerleri aynı şeyler değil. 3G'ye düşüş sıklığına ve hıza bakmak lazım. 3G'de şebeke çubukları genelde RSSI değerine göre gösteriliyor, 4G'de ise RSSI yüksek olsa bile RSRP, SNR, RSRQ vs. de hesaplamaya katılan bir formül kullanıyorlar. Evimde 4G şuanda -80 db RSSI çekiyor ve 4G bir çubuk. 3G'de ise aynı -80 RSSI ile tüm çubuklar gösteriliyor. Diğer evimde 4G RSSI -110'lara düşse bile telefonu 4G'ye sabitlediğimde 15 - 20 Mbit hız alabiliyorum.
  • Genel değerlendirme olarak operatörler 3G dönemine göre oldukça hızlı iş yaparak 3G'de yıllar içinde gelinen kapsama oranına ilk anda daha ulaştı. Şemdinli, Yüksekova gibi yerlerde bile ilk anda 1800 MHz sinyal vermişti Turkcell. Kendi ilçemde 3G iki yıl sonra gelmişti ama şuanda tüm operatörlerde 800 MHz üzerinden birer baz istasyonundan sinyal var. Tabi birer baz istasyonundan 10 MHz bant genişliği ile verilen 800 MHz sinyali maks. 75 Mbit kapasiteye ulaşabiliyor ve sıkıntı, ilçede 3G'de iki ya da üç baz istasyonundan hizmet alan telefonlar 4G için tek istasyona yüklenince 4G hızı da düşük oluyor. 3G ile 30 Mbit alınan yerde 4G ile 5 - 10 Mbit hızlara bile düşülüyor.

    3G olarak operatörlerin sıkıntısı pek kalmadı zaten. Şehirdışlarında TT biraz zayıftı, 900 MHz 3G olayı ile o da artık diğerlerine yetişip belli yerlerde daha iyi değerler almaya başladı. Ama telefonların artık 3G'ye düşmeyecek kadar kapsamaya ulaştığı anda 3G'nin pek bir önemi olmayacak 4G destekli telefon kullananlar için. Tabi sıkıntı VoLTE'nin çok az sayıda telefon modeli tarafından desteklenmesi. Bundan dolayı 3G'ye daha uzun süre ihtiyacımız olacak gibi. Halbuki Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerdeki operatörler 3G şebekelerini kapatıp 2G ve 4G ile devam etme hazırlıkları yapıyor.

    Turkcell tarafında büyükçe şehirlerde ve muhtemelen yeterli transmisyon kapasitesi olan yerlerde 800 ve 1800 MHz frekansları kullanılıyor. Bunlar da 10 MHz 800 ile maks. 75 Mbit, 1800 ile de maks. 150 Mbit gibi değerler demek. Tabi 1800 MHz kurulumu bazı yerlerde 4x2 MIMO olarak yapılmış ve 130 Mbit hızlar gördüğüm oldu, bazı yerlerde ise 800 MHz gibi 2x2 MIMO ve 60 - 70 Mbit hızlara ulaşabildim anca, yoğunlukla da ilgili olabilir. Tekirdağ merkez ve Yenice tarafları, İstanbul'un bazı yerlerinde 7. bant 2600 MHz frekansını da gördüm ki bu bantta da hız iyi. Özellikle bu bölgelerde 800 + 1800 + 2600 birleşimi yapabilen telefonların gayet iyi hızlar alabilmesi olası. Transmisyon sıkıntısı olan yerlerde ise 800 MHz frekansı kullanılıyor ve henüz baz istasyonu sayısı az. Ama Trakya'nın düzlükleri sayesinde baya bir geniş alanda 4G sinyali alınabiliyor.

    Genel kullanıma gelince, kotalar hala komik. Ancak altyapı bu halde iken bu kotalar ile bile hızlar düşüyorsa daha yüksek kotalarla işler daha da karışır, operatörlerimiz de bu tarafa pek yanaşmıyor. Turkcell'in zorla alınabilen bir 79 TL 50 GB tarifesi hariç uygun fiyata tarife yok ki bunu da almak mümkün değil zaten.

    VoLTE çok az cihaz tarafından destekleniyor ve 3G'ye düşmelerin baş sebebi olacak bir süre sonra. Aramalarımı Turkcell BIP üzerinden 4G'den düşmeden yapsam da kalan kullanım hakkı iletisini görüntülemek için telefon yine 3G'ye düşmek durumunda kalıyor.

    Fiyatlar hala pahalı, bu ekonomi ile de fiyatlar ucuzlamaz. Sadece kullandığımız kotaları birim maliyete göre biraz daha arttırabilirler.

    Halkımız hala cebine birkaç telefon sokup baz istasyonlarını şehir dışına attırmayı isteyip testislerini kavurmak isteğine devam ediyor. Bundan dolayı sadece yaşadığım yer Tekirdağ, Kapaklı'da baz istasyonu yetersizliği yaşandığını biliyorum. Bölgemde TT çekmiyor mesela. Turkcell ise zamanında su deposu ya da baca görünümlü istasyonları kurmuş, genel olarak her yerde kapsama sağlıyor. Ama aradığımda hala istasyon kuracak yer arıyorlar, çünkü kuzeye bakan cephelerde 4G sinyali verimli alınamıyor, 3G ise karşı köyden. :)

    İnternet hızı da pek çok yerde BTK'nın dediği gibi 12 kat artmış değil, çoğu yerde artmışsa birkaç kat. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 2 Nisan 2017; 16:29:21 >




  • Mandollph M kullanıcısına yanıt
    SMS'ler zaten 4G üzerinden iletiliyor ancak, kalan bilgisini içeren USSD iletisi ise LTE üzerinden taşınmıyor ve 3G'ye düşüyor. Belki VoLTE desteğini kullanabilen telefonlarda destekleniyordur bu da.
  • Mandollph M kullanıcısına yanıt
    SMS'lerde sorun yok işte ama USSD iletilerinde sıkıntı oluyor. *123# için bile 3G'ye düşüyor. :) SMS'e de geçilebilir ama USSD iletilerinin telefonda saklanmaması konusu iyi, SMS silmek ile uğraştırmıyor kullanıcıyı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.