Şimdi Ara

Neden Youtube , Twitter , Facebook Gibi Uygulamaları Biz Bulmadık ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
2.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne düşünüyorsunuz , madde madde söylerseniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 2 Nisan 2017; 1:3:33 >



  • türk bir şey üretmez
  • Neden 3'ü de Silikon Vadisinden çıktı diye sormak lazım aslında.
  • MrKoenig kullanıcısına yanıt
    Olabilir ,
  • Benim bildiklerim var , ama ben sizin yazacaklarınızı merak ediyorum. Silicon Valley dizisine başladım. Orada bazı cevaplar var.
  • Garajımız yok kardeş
  • youtube bulunmadi kardes icat edildi.
  • Çok basit "ahlak değerlerimize" aykırı.



    Direk sebebi bu olurdu. Düşün Facebook kurmuşsun, arkadaş ekliyorsun milletin profiline falan bakıyorsun biraz yayıldı mı ülkede bu ne ahlaksızlık böyle kaldırın şunu diye size demediği şey kalmayan garip insanlar türer. Bunları kullananlarada kafir derler.



    Neymiş kanalın oluyormuş videolarını yüklüyormuşsun, hiç aklah kalmamış millete kendilerini sergiliyorlar diye BTK'ya banlatırlardı YouTube'u.



    Hatta niye böyle yazdıysam. YouTube'un, Twitter'ın yıllarca yasaklı olduğu dönemleri nasıl unutursunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • web dünyasını kaçırmakla çok şey kaybettik. bundan 10 sene önce dünyanın en zengin 7 firması petrol firmaları ve bankalardan oluşmaktayken şuan tamamı teknoloji firmalarından oluşuyor. bizse hala kumaş dokuyarak üretim yaptığımızı sanıyoruz.
  • facebooktan önce o tarz siteler vardı netlog falandı galiba adı tam emin değilim o siteleri kullananlara abaza diyorlardı internet cafelerde. Bu kafa yapısında nasıl çıkacak ki facebook kurucusu? bu facebooku kuran reklam falan yaptı galiba çünkü facebooktan önce siteler vardı ona benzer. Yada şansı yaver gitti. Twitter zaten facebooktan sonra kuruldu gene taklit şeklinde yapılmış bir şey.

    Youtube u kuran adama ise helal olsun isim bile harika yani daha ne olsun. Youtube galiba 2005 de kuruldu biz o zamanlar 1 TL para bulsak da net cafeye gidip cs oynasak yada ps cafeye gidip 3 el maç oynasak diyorduk.
  • "icat çıkarma" deyimi olan bir milletiz
  • Upload hızı az
  • Scorp denen şey çıkardılar zaten sitede uygulamada takilankarin℅98 ı motor çakma uygulaması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak şimdi, bizim ülke gençliği ile onları icat eden gençlik arasında temel ve derin bir fark var. Tembellik falan değil hayır. Temel fark, gelecek kaygısı.

    Ülkede neden yetenekli yeteneksiz herkes doktor olmaya çalışıyor. Çünkü adam hayatında para görememiş ailesi de görememiş ve bütün hayalleri çocuklarını okumuş para kazanmış görmek. Şimdi "paraysa orada adamlar daha çok kazanmış" cümlesi akıllara gelebilir. Ama aradaki derin fark onların işleri şansın desteğiyle bu noktalara gelebiliyor. Kimse o dönem girişip batan onlarca gencin projesini duyup görmüyor bile. Ama Türkiye'de aile öyle bir psikolojik baskı yapıyor ki sen, para kazanayım garanti olsun gözüyle bakıyorsun. Okulda seçiminde bölüm sıralamasına bak, mesela mühendisliğe. Herkes elektrik elektronik, makina, inşaat okumak istiyor. He bir de bilgisayar merakı ve dönemin trendi olunca artık üçlüye bilgisayar mühendisliği de eklenmiş durumda. Hayır insanlar yeteneğine göre değil parasına ve iş bulma durumuna göre bakıyor. Ders içeriğinden önce google a ne kadar para kazanıyor diye yazıyor.

    Abd silikon vadisinde gençlere güven vererek bu noktalara getirdi. Bizim ülkenin kendine güveni yok ki gençlere verebilsin.

    Bu bir mazeret mi? Kesinlikle öyle. Memur çocuğu asgari ücretli ailenin çocuğu. Bir şey icat etmeyi mi düşünür yoksa ben işe gireyim çalışayım da ailem de rahatlasın mı der? Zaten icat etmeyi düşünse sermaye ve riske edecek parası yok da neyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence iş biraz da pazarlama ve site kullanım kolaylığına bakıyor youtube çıktığında metacafe gibi oturmuş siteler vardı ama şuan sadece youtube .
  • Bulmak kadar geliştirmekte önemli. Zerre ar-ge'den çaktığımız yok.
  • Türkiyede ne buluşu allahınızı severseniz he bulsunda 3 ay sonra site tib yesin diyemi ? Adam akıllı bi site kur 2 ay sonra mahkeme kararı ile engellendi yazısını görürsün sitende. Allahtan şöyle platformlar gavurların elindede engelleyemiyorlar. Twitterin bi türke ait olduğunu düşünsenize evet propagandası yapılırdı anasayfada şu günlerde. Reklamlar cıkardı önünüze böyle koca koca.
  • Genel olarak yenilikçi ve/veya girişimci bir toplum değiliz.
  • Cunku kayip degildiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir yazılımcı olmayan ama yazılım geliştirebilen , web ve grafik tasarım yapabilen, 3D modelleyen, video prodüksiyon yapan, sistem ve ağ uzmanlığı eğitimi almış, dünyada birkaç kıtaya gitmiş, gezmiş, görmüş olan biri olarak daha önce bu soruyu düşünmüş ve kendi kendime felsefe yapmıştım. Bu soruya ciddiyet veriyorum ve şahsi görüşümle yorumumu bırakıyorum. (Mesleğimi kendimi övmek için değil, ilgi alanımla alakalı bir sorudan dolayı o detayları belirttim, yoksa kimse mükemmel değildir elbette..)

    Bunları tarafsız olarak söyleyeceğim kızmazsanız iyidir.

    Türkler bir şey araştırmaz. Osmanlı döneminde bile bazı ülkeler (İngilizler, Portekizler,Almanlar vs..) gibi kaynak aramadık, ticarete önem vermedik, sömürgecilik bile bir keşiftir, meraktır, kârdır. Ama biz bir şeyler keşfetmek istemiyoruz. Biz rahatlığa alışığız. Bir şeyleri sorgulamayız.

    Eğitim ücretsiz olmaması, yıllar öncesinde programlama yazılım geliştirme zorunlu olmaması veya eğitime dahil edilmemesi bunların nedenlerindendir kim ne derse desin.

    Din engeli?
    Dindar değilim ama bence bu işin dinle alakası yok. Sadece bizim milletimizin içinde aptal çoktur diye düşünüyorum. Bazı aptalların her şeyi kuran sayesinde yapabileceğimizin rahatlığına kapılmaları buna biraz sebebiyet vermiş olabilir. Bunun yanında devletin de insanların da dine fazla önem vermesi etkilidir. Din dışında bir futbol sever olarak söylüyorum, futbola da çok önem veriyoruz. Bugün Süper Lig'de bir maç oynanıyorsa haber sitelerinde maç bilgisi manşetin ilk sıralarında yer alması bunu gösteriyor. Gelişmiş ülkelerde böyle bir bağımlılık YOK. Tekrar dile getiriyorum, bunun dinle İslam ile alakası yok tamamen bizim insanlarımızın yanlış yönlendirilmesiyle alakalı bir durum. Bilimi ne kadar görmezden gelirsek o kadar zarardır bence.

    Nüfus yoğunluğunun önemi de var tabi. Hindistan'da çok din tanrılı dinlere inanılır, çok ahmak var, çok dindarı var ama nüfus yoğunluğunun etkisi sayesinde içinden çok akıllı insanlar da çıkmış ve şu anda da uzaya 100lerce uydu gönderebiliyorlar ve dünyada yazılımda bir numaralar. 100,000,000 nüfuslu bir ülkede ne en az 1 tane akıllı çıksa kârdır. O akıllı ülkesinin uydu göndermesinde veya nükleer silah geliştirmesinde, yazılım geliştirmesinde veya başka bir yerde ülkesine katkı sağlayacak ve 100,000,000'u 1 akıllı sayesinde başarılı gösterecek dünyada..

    PARA da çok önemli. Bu Facebook , Twitter vs.. gibi sosyal siteler bir kişi tarafından yapılmamıştır. Mark Zuckerberg (Facebook sahibi) bu adam belli bir yere kadar geliştirdikten sonra arkadaşlarıyla beraber ekip kurarak daha da geliştirdiler Facebook'u. Sonra özel yazılımcılara destek vererek daha da geliştirdiler. Şimdi Facebook şirketinde kim bilir kaç yüz yazılımcı çalışıyordur. Son düzeltmeleri geliştirmeleri Mark yapmıyor onun yerine birçok yazılımcıların bulunduğu bir merkez yapıyor bu işi.

    PARA proje yapımında çok önemlidir fakat Türkiye'de maalesef milli gelirimiz gelişmiş ülkelere göre çok düşüktür. Türkler araştırmaz, sorgulamaz dedim ama eğer onların böyle iyi paraları olsa onlar da elbette bir şeyler bulacak, bugün dünyada en iyi markaların sahiplerinden birileri olacaklardı.

    Burada milletimiz geçinmek için para arıyorken bunlara fırsatı olmuyor maalesef.

    Katılan katıldı katılmayan katılmadı benim görüşüm böyledir. Elbette kim istemezdi ki Türkiye bu konuda ileride olsun ama bu saydığım maddelerde en büyük ama en büyük neden programcılık derslerine verilen önemin düşük olmasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrOy1907 -- 2 Nisan 2017; 2:34:55 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.