Şimdi Ara

TP-Link RE450 ile bitmeyen sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhabalar,

    TP-lin telefon uzerinden destek vermiyormus, live chat uzerinden de cevap gelmedigi icin destek alacak baska kanal kalmiyor.
    TP-link ten destek alamadigim icin sizden yardim istiyorum. Destek email uzerinden almayi tavsiye ettiler, email attim ama email uzeridnen nasil destek vereceklerini cok merak ediyorum.

    Bin TL den fazla verip en baba 3 adet RE450 son model cihazinizi aldim. Evimde menzil uzatma isini cozecegimi dusundum. Once sitenizden son versyon yazilimi indirip RE450 leri guncelledim. Bir cihaz modeme kablo ile baglayip erisim nokta moduna kurdum, diger 2x RE450 ise menzil uzatici olarak. Baglanti yapildi, bir sorun yok. Birkac saat sonra ise smartphone, bilgisayar, xbox, tum cihazlar kopmaya basladi, IP alinamiyor diye hata verilyorlar. Sorun Superonline modem de oldugunu dusundugum icin Superonline arayip destek almaya calistim. Sonuc olarak Superonline tum menzil uzaticiklar kapatip modemin kendi WiFi acip baglamaya tavsiye etti. Boyle yapinca modem wifi actigim an tum cihazlar aninda bagladi. Anladim ki TP link menzil uzatici uzerinden baglanti yapilamiyor. Modemin kendi WiFi kullanmaya deva edip RE450 sadece tek adet sadece menzil uzatma modunda kullanmaya karar verdim, ne olur ne olmaz RE450 resetledim ve modemin 2,4hz sinyali uzatmaya menzil uzatici modunda kurdum. RE450 baglandi, bir sorun yok. Birkac sonra tekrar cihazlar IP alamiyor, baglanamiyor. RE450 pirizden soktugum anda cihazlar direk modeme baglaniyor ve aninda IP aliyor.

    Sonuc -menzil uzaticiklar wifi sinyali birkac saat uzatiyor, sonra erisim kesilyor, baglamaya calisan cihzlar IP alamiyor.
    DCHP server internet erisimi saglayan modem sagliyor (Huawei), dolayisiype DHCP server RE450 menzil uzatma modunda oldugu icin kapali.
    RE450 pirizden soktugumde modeme cihazlar sorunsuz baglaniyorlar, aninda IP aliyor ve erisimle sorun yasamiyor. TP-link RE450 pirize taktigimda birkac saat sorun yok sonra ona bagli tum cikazlar kopuyor cunku IP alamamaya basliyor, smartphone den 4,5 donuyor ve kotada yemeye basliyor.

    Konu hakkinda yardimci olabillecek arkadaslaral simdiden tesekkur ederim.







  • Şu RE 450 lilerin;

    Tamamını repeater modunda kurun var İP lerini statik olarak ayarlayın.Bu aşamaları tamamladıktan sonra bi kullanın bakalım,sorun devam ederse tekrar yazarsınız.
  • Mrb, cihaz repeater olarak ayarlandi, RE450 de DHCP kapali, IP ler modem yonetiyor, lease sinirsiz.
    Statik IP nasil ayarlayabilirim?

    Slm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEBEP -- 3 Nisan 2017; 23:57:36 >
  • RE450 lerin lan kısmına girip aldığı ip bölümünde ip yi statik olarak seçeceksiniz.
  • ay_erdi kullanıcısına yanıt
    Ag -> Ag Ayarlari menusunde "IP Adresini otomatik olarak al" isaretli idi, "asagidaki IP adresi kullan" olarak isaretledim, dogru mu?

    DHCP Sunucu ayarlari:

    Otomatik
    Acik
    Kapali

    mi olmali? Suan Otomatik.

    Slm
  • Dhcp sunucunuz kapalı olması gerekiyor ki,modem IP dağıtabilsin.

    ağ>>ağ ayarları ile ilgili yaptığınız ayarlar RE450 nin arayüzündeyse doğru
  • ay_erdi bilgi ve yardim icin tskr. Ayni zaman TP-link ABD destek stiesinden de bilgi aldim.
    Ayni sorusu olan arkadaslar icin cozum:

    RE450 de DHCP server kapali olacak, IP dagilimi modeminiz saglar.
    Her RE450 icin ayri ayri statik IP ayarlamaniz gerekir ve bu statik IP ler modemde olan DHCP IP havuz numaralarin arasinda olmali.

    Slm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEBEP -- 12 Nisan 2017; 11:29:29 >
  • Aynı sorun bendede var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.