Şimdi Ara

Erdoğan: Ana muhalefetin hayır çıkarsa bir şey olmaz dediğine bakmayın (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    AKP döneminde yıllık ortalama yüzde 4.7 büyüdü. Bu öyle olağanüstü bir oran değil, hatta çok yüksek bir oran bile değil. Çünkü 1950'den, 2002 sonuna kadar olan 53 yıldaki ortalama büyüme de yüzde 4.9 olarak gerçekleşti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    birde türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin 2016 büyümelerine bakmak lazım.

    türkiye:(yeni hesaplamayla): %2,9

    polonya: %3,4

    hindistan: %6

    çin : %6

    irlanda: %3,3

    fas: %4,8

    endonezya: %5,3

    mısır: %4

    romanya: %4,8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soul calibur

    AKP döneminde yıllık ortalama yüzde 4.7 büyüdü. Bu öyle olağanüstü bir oran değil, hatta çok yüksek bir oran bile değil. Çünkü 1950'den, 2002 sonuna kadar olan 53 yıldaki ortalama büyüme de yüzde 4.9 olarak gerçekleşti.

    Üstüne yeni hesap sistemi saçmalık.



    Arsa değeri artışı büyümeye etki ediyor. Muhasebe kayıtları ile büyüme ölçüyoruz.



    Ülkede deli gibi tasarruf sorunu var, bunu Mehmet şimşek söylüyor.



    TÜİK verilerine göre fazla tasarruf yapıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala üreten ülke değiliz.Hiç de olamayacağız sanırım.Ekonomi de düzelmeyecek. Tüm ülkeleri düşman yapmak akıl kârı bir iş değil.Tarım da da bitiyoruz.Teknolojiye yatırım zaten zayıf. Ne bekliyoruz ki anlamıyorum.Alt sınıf bi ülkeyiz ve boyumuzdan büyük işlere kalkışıyoruz ne olduğumuzu bilmeden.Bide duygusallığımız yok mu o beni bitiyor.Keşke biraz realist olabilsek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı


    quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber


    quote:

    Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene


    quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber




    Türk siyasi tarihini adam akıllı okuyanlar için yeni sisteme #Evet demek için tek başına bile yeterli.
    Öyle ileri bir zeka , akıl da gerekmez. Gerizekalı insanlar bile için kendilerine yetecek bir neden oluşturabilir.

    1992-2003 yılları arasında ki Ekonomik gelişim 2003-2016 yılları arasında ki gibi olabilseydi kişi bş-aşı düşen milli gelir 20 bin doların üzerinde olacaktı çok büyük ihtimal.

    Peki niye bu tarihler arasında ki ekonomik gelişim 2003*2016 arasında ki gibi olamadı.

    Dediğim gibi ortalama bir zeka sahibi insan bile bundan , kendine nedenler çıkabilecek şekilde anlayabilir ve anlaması da gerekir zaten artık.


    Ayrıca en önemli bir sebep değişiklik ile dolaylı yoldan etki edecek ve önemli bir sebep var;

    #Hayır çıkması halinde bütün Türkiye düşmanı terör örgütleri ve teröristler motive olacaklar.
    Bunun görmemek için tabiri caizse m ile başlayan l ile biten 3 harfli bir kelime olmak lazım...



    #Evet geliyor sıkıntı yok.

    Akp hükümetinin 2002-2016 arası büyüme ortalaması, 1923-2002 arası kurulmuş bütün hükümetlerin büyüme ortalamasından daha az.


    Ben ne anlatıyorum arkadaşım sen bana ne söylüyorsun. Ayrıca bir şey söylüyorsan kaynağını da koy.

    Cumhuriyet tarihinin ortalaması istersen AKP döneminin 30 katı olsun. Burada mesele o değil burada mesele siyaset ve ekonomi ilişkisine genel bir pencereden bakıyoruz.

    Ekonomide ki büyük atılımlar çok büyük oranda tek parti iktidarlarında ve istikrarlı dönemlerde atılmıştır. Şu an ki sistemin istikrarlı tek parti dönemleri zaten Başkanlık sistemi ile yakınlık gösterdiği zamanlardır.

    Soru çok basit Turgut Özalın ekonomik gelişiminden sonra

    1992-2003 arasındaki ekonomik gelişim niye 2003-2016 arasındaki gibi olmamıştır.

    Milletin iliğini sömürdüler iliğini...

    Bunun cevabını bulduktan sonra düşünen insan için #Evet olacaktır.
    http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?locations=TR



    Akdenizdeki İsrail'e hediye ettiğiniz gaz, petrol kaynaklarını geri alın. Suriye'nin bölünmesi ile İsrail'e, Abd'ye hediye ettiğiniz petrollerin yanında ekonomiye yapılan katkı yok gibi bir şeydir. 90'lı yıllardaki krizde elbetteki o dönemdeki siyasilerimizin yanlış hamleleri olmuştur fakat o dönemde en büyük kazık iş adamlarının Abd emri ile Türkiye'den sıcak para çıkarması sonucu o kriz yaşanmıştır.

    Bu devirde angusun, samanın ithal edildiği dönemde ekonomi gelişti büyüdük demek gülünç kaynağı.

    Bu da neyin kafası şimdi.

    Trollük yapacaksa alıntı yapma bari.

    Akdeniz de nereyi İsrail'e hediye etmişiz. Haa sen İsralin kendi karasularında mevcut doğalgazı Türkiye hediye etmiş sanıyorsundur beklerim bu kafadan.


    Suriye'de petrol ne kadar var ki ? Kuyular zaten işlemez haldedir büyük ihtimal olan da kaçak olarak işletilmeye çalışılıyordur.


    Abd emri ile Türkiye'den sıcak para çıkarması sonucu o kriz yaşanmıştır.


    Bu ne büyük resim mi ?

    Sizin bir zamanlar ki dostunuz olan pentagonun emrindeki terörist o zamanlar hatırlarsanız banka falan açıyordu siyasilerle beraber bu adam gibi Türkiye'de kaç Abd güdümünde adam var.

    Abd güdümünde olmayanları zaten 15-20 yıllık süreçte bitirildi.

    Mehmet Emin Karamehmet, Turkcell gibi ülkenin en değerli şirketine sahipti, Digitürk elindeydi, Genel Enerji elindeydi. Ne enteresandır ki bu adam Türkiye'de şirketleri hisseleri elinden uçuruldu. Sonra ne enterasandır ki Türkiye'deki hamlelerden sonra Suriye'demiydi Irak'tamıydı o Genel Enerji petrol şirketine Nat Rothschild %50 ortak oldu. (Bak bu komplo değil yazılı açık açık ortaklık hatta bu sevgi, Türkiye dostu , Arap Baharı sevdalısı Nat bey , Genel enerji bizim ortaklığımız ile kurşun geçirmez dedi) Ki Emin Karamehmet'i yine sevmem.

    Digitürkteki sürümden değilde yüksek kâr mârjı kazancı ticari politikasından dolayı 1 kere bile lig tvden evde maçizleyememişizdir evde rahat bir şekilde bu yüzden malı mülkü zenginliği umrumda da değildir. Ülkeye kattığı inanılmaz ihracat vb. değerler gelirlerde yoktur (Petrol işi hariç) fakat ülke içerisinden toplanan gelirin ülke içinde kalması ekonomi için olumlu ve faydalı bir durumdur. Bu adamdan alınan şirketler arap vb. yabancı gruplara veya yabancı gruplarla ortaklık yapan ülkemizdeki diğer gruplara satıldı.

    Sonra Türkiye bölgede küresel güç olacak güzellemeleri geliyor ne enteresandır İsrail'den, Abd gibi ülkelerden. Alla alla yav ne güçlendik biz hey maşallah. Paramızı, ülkemize giren petrol üretimi kârını Abd'li Avrupalı büyük sermaye sahipleri ile paylaşıyoruz çok güzel paylaşımcıyız bizz. Kermes yapıyoruz galibaa yehu.

    O kuyular işlemez dediğiniz ülkeden ve o ülkeyi kullanarak Irak'a yönelen terör örgütü 2000 küsür tır petrol sattı biliyor musunuz.

    Türkiye şuan bu sıkıntıları yaşıyorsa 1930'lu küsür yıllardaki Koç grubu gibi ailelerimizin kendi ayakları üzerinde duramamaları sayesinde kaynaklanıyor. Rothscild ailesinin Standard Oil şirketinin bölgesel bayiliğini, Ford'un Türkiye bayiliğini yapacaklarına kendi petrol şirketlerini kurmaya Türkiye içerisinde veya mümkün değilsede bölgedeki diğer petrol zengini bafra körfezi ülkelerine odaklansalardı ortaklık ile değilde hür iradeleri ile hem kendilerine hem ülkelerine ciddi kazanç sağlayacak hedeflerle iş yapsalardı onlar ve o dönemdeki diğer kurulan holdingler bugün bu konumlarda olmazdık.

    Yine Allah var günahlarını yemeyeyim. Petrol,enerji,endüstri vb. konusunda Abd şirketlerinin distribütörlüğünü yapsalarda gerçek üretim ve katma değerli kazanç konusunda kötünün iyisi konumunda en çok iş yapan en büyük grup fakat varlıkları ve gelişimlerinde izledikleri yol Türkiye'nin önünde duvar oluşturmuştur. O ortalıklar ile yetinen Koç grubu senelerce 1 tane bile otomobil üretmemiştir çalışma göstermemiştir. Dünya otomotiv devleri iyi kötü yol aldıktan sonra desteklenmeyen Devrim aracı projesinden sonra sonra Koç grubu ithalata başlamış Reliant FW-5 (anadol diye bizim ülkeye yutturulan) ve Fiat regatayı model araçları yerli isim adı altında yerli araç diye bize yutturulmuştur.

    Ekleme;

    Pardon akdeniz demişim tüm Türkiye'deki ortadoğu önemli düzeyde petrol çıkarma yetkisine sahip olan tek şirket olan Ortadoğuda güçlü bir potansiyele sahip olan tüpraşı diyecektim. 700 bin km2 içerisinde petrol çıkarma , kazma yetkisine sahip tekel şirket.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Vehbi_Ko%C3%A7

    Rahmetli Vehbi Koç, 1928'de yapmış Standard Oil ile yerel ortaklık,yerel temsilciği.

    2006 Tüpraş özelleştirilme ihalesi;

    İhale bedeli 4 milyar 140 milyon dolar. O dönem ki dolar kuru 1.33 civarı sanırsam.

    6-7 yıl önceki Tüpraş'ın cirosu 41 milyar TL miydi neydi.

    Değerli bir şirket satılırsa ucuz fiyattan verilmez kelepir verilir gibi. Ama alıcı Koç ve Shell gibi İngiliz - Abd ortak grubu olunca demek ki kelepir oluyor toprak altında bekleyen çıtır petrolcükler.

    Tüpraş'ın o devirde satılması gereken ücret minimum 40 milyar dolar olmalıydı. Tabi Koç - Shell yerine ben almak isteyen kişi olsaydım büyük ihtimal 100 milyar dolar bile olabilirdi fiyatı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 3 Nisan 2017; 14:33:38 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Verdiğin rakamlar doğru olsa bile, o ülkelerle kimse uğraşmıyor dıştan zırt pırt. Biz tekiz. Abd de bizle uğraşıyor avrupa da. Hepsi kuyumuzu kazma peşinde. Normalde Rusya da öyle. İsrail zaten. Herkes. Böyle bir ortamda ortalamadan 0,9 geri kalmamız normal. Hatta çok normal. Terörle uğraşan biziz, milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapan da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    Verdiğin rakamlar doğru olsa bile, o ülkelerle kimse uğraşmıyor dıştan zırt pırt. Biz tekiz. Abd de bizle uğraşıyor avrupa da. Hepsi kuyumuzu kazma peşinde. Normalde Rusya da öyle. İsrail zaten. Herkes. Böyle bir ortamda ortalamadan 0,9 geri kalmamız normal. Hatta çok normal. Terörle uğraşan biziz, milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapan da.

    Mülteciler büyümeye pozitif etki yapar bu bir



    Tüm bu durumun sorumlusu ak parti zaten bu iki.



    Tüm dünyanın bizle uğraştığı falan yok, saçma şekilde beceriksiz bir avuç sömürücü yönetiyor bizi bu da üç



    Birde bonus tüm kötü yöneticiler bu dış güçler masalına sarılır. 5 sene önce herkes Erdoğan hayranıydı size göre.

    Ha ek not İsrail ile kankayız artık

    Hayal dünyasında yaşamaya devam edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 2 Nisan 2017; 23:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Of, şu bizimle uğraşıyorlar yorumlarına da hastayım. Hayır, ne oldu, ne yaptılar kardeşim tam olarak? Rusya için yapıldığı gibi petrol fiyatlarını aşağı mı çektiler? Şu anki ekonomik çöküntünün suçunu dışarıda aramayı bırakın.

    Hadi, bu senenin büyük bir bölümü önemli değil, zira bir darbe girişimi sonrası ekonominin duraksaması, hatta küçülmesi dahi normal diyelim. Ancak turizmin içine eden yabancılar mı acaba? Ya da yıllardır ülkede kronikleşen tasarruf sorununu çözmek için adım atılmasın diye uğraşan yabancılar mı? Ha bu tasarruf sorunu gün gibi ortadayken, dışarıdan yatırımın bu sebeple ülke ekonomisi için önemi açıkken, afedersin ben mi çıkıp her gün başka ülke ile sıkıntı çıkartmaya çalışıyorum? Ya da ben mi yatırımcıyı toptan ülkeden kaçırtacak hamleler yapıyorum? Döviz yükselirken ülkedeki yatırım riskini artıracak referandum kararını ben mi verdim arkadaşım? Büyümenin en önemli iki temel kökeninden insan kaynaklarına yatırımın önünü kesercesine acayip şekilde eğitimi ben mi bozdum?

    Ben mi inandıramadım mesela kimseyi darbeyi cemaatçilerin yaptığına? Zira gir reddit'e falan, adamlara ne kadar Gülen'in yıllarca neler yaptığını, kimleri içeri attırdığını falan anlat, kimseyi darbeyi yaptığına inandıramıyorsun. Eh, öyle olunca sen adama destek veren şirketlere kayyum atayınca ne oluyor bir düşün. Elinde parası olan yatırımcıya cemaatçinin teki dese "bak Erdoğan istediğinin şirketine el koyuyor" adam imkanı yok gelmez ülkeye, gelmiyor da.

    He şimdi söyle bakalım arkadaşım, bunları kim yapıyor? Hayır sanki Ecevit zamanındaki gibi ambargo falan yediler de, sürekli dış güçler, dış güçler... Arkadaş, sen açık vermezsen kimse sana bir şey yapamaz, bu da böyle biline.
  • http://zaytung.com/videohaberdetay.asp?newsid=320671

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitsin artık şu rezil siyaset Hala terörü bitireceğiz diyor! 15 senedir niye bitirmedin terörü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • he ecevitin kafasına atılan kasa başka ülkede oldu yada batırılan bankaların,imfnin borcunu nollanda ödedi.
  • kreat kullanıcısına yanıt
    teröre desteği bıraksanız bitecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber


    quote:

    Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene


    quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber




    Türk siyasi tarihini adam akıllı okuyanlar için yeni sisteme #Evet demek için tek başına bile yeterli.
    Öyle ileri bir zeka , akıl da gerekmez. Gerizekalı insanlar bile için kendilerine yetecek bir neden oluşturabilir.

    1992-2003 yılları arasında ki Ekonomik gelişim 2003-2016 yılları arasında ki gibi olabilseydi kişi bş-aşı düşen milli gelir 20 bin doların üzerinde olacaktı çok büyük ihtimal.

    Peki niye bu tarihler arasında ki ekonomik gelişim 2003*2016 arasında ki gibi olamadı.

    Dediğim gibi ortalama bir zeka sahibi insan bile bundan , kendine nedenler çıkabilecek şekilde anlayabilir ve anlaması da gerekir zaten artık.


    Ayrıca en önemli bir sebep değişiklik ile dolaylı yoldan etki edecek ve önemli bir sebep var;

    #Hayır çıkması halinde bütün Türkiye düşmanı terör örgütleri ve teröristler motive olacaklar.
    Bunun görmemek için tabiri caizse m ile başlayan l ile biten 3 harfli bir kelime olmak lazım...



    #Evet geliyor sıkıntı yok.

    Akp hükümetinin 2002-2016 arası büyüme ortalaması, 1923-2002 arası kurulmuş bütün hükümetlerin büyüme ortalamasından daha az.


    Ben ne anlatıyorum arkadaşım sen bana ne söylüyorsun. Ayrıca bir şey söylüyorsan kaynağını da koy.

    Cumhuriyet tarihinin ortalaması istersen AKP döneminin 30 katı olsun. Burada mesele o değil burada mesele siyaset ve ekonomi ilişkisine genel bir pencereden bakıyoruz.

    Ekonomide ki büyük atılımlar çok büyük oranda tek parti iktidarlarında ve istikrarlı dönemlerde atılmıştır. Şu an ki sistemin istikrarlı tek parti dönemleri zaten Başkanlık sistemi ile yakınlık gösterdiği zamanlardır.

    Soru çok basit Turgut Özalın ekonomik gelişiminden sonra

    1992-2003 arasındaki ekonomik gelişim niye 2003-2016 arasındaki gibi olmamıştır.

    Milletin iliğini sömürdüler iliğini...

    Bunun cevabını bulduktan sonra düşünen insan için #Evet olacaktır.

    http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?locations=TR



    Onun bunun şunun için hayır değil anayasa değişikliğini okuduğum için hayır aç sende oku başkaları için söz söyleyeceğine.

    http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    he ecevitin kafasına atılan kasa başka ülkede oldu yada batırılan bankaların,imfnin borcunu nollanda ödedi.

    Hocam IMF borcunu kapadın dünya bankasından aldın. Ne fark etti?
    Şuan dolar 3.63, uzuna bir kasa atın da size ne oluyor görelim
    İşsizlik sanırım o dönemden de kötü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 3 Nisan 2017; 12:29:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    he ecevitin kafasına atılan kasa başka ülkede oldu yada batırılan bankaların,imfnin borcunu nollanda ödedi.

    Dış borç mu dedin

    Erdoğan: Ana muhalefetin hayır çıkarsa bir şey olmaz dediğine bakmayın
  • 1mpossible kullanıcısına yanıt
    oturarak iş yapan sadece tavuklar. bir adını demeyim muhalefet partisi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İroniMan

    Ben tatmin oldum bu açıklamadan sonra evet diyicem, nikah masasında bile evet diyoruz bunada evet diyelim bence

    Kafa yormaya gerek yok reis bizim yerimize düşünüp sorguluyor yanlış bişey o bize söylerdi.Biz yüreğimizi aklımızı mantığımızı Reise teslim ettik ona tabiiyiz.Hoş gerçi aynısını fetö içinde yapmıştık bu işte bi yanlışlık var ama çözemedim.Neyse ya kafa yormaya gerek yok bas eveti geç ver kurtul

    Porno filmlerinde de hep evet diyorlar. O yuzden ben de evet diyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
  • Ülkede üretimin "ü"sü kalmamış birileri hala Türkiyeyi büyük şehir belediye başkanlığı gibi yönetme derdinde.
    Allah bu milleti kandıranları rezil etsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    teröre desteği bıraksanız bitecek.

    Ben parti tutmuyorum kardeşim. Destek verenlere söyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.