Şimdi Ara

Çukura girdim neler yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selam sabah kotu bir deneyim yaşadim.On aag lastik yarildi sag jant yamuldu arabayi hemen muaait bir yerde biraktim ve işe geldim.2 saat sonra çıkip arabanın yanına gidicem neler yapmam gerekir sağ tekerde inmiş galiba arkadaşım görmüş bana ne kadara patlar bu durum.Belediyeyle konuşsam bunun parasını alabilirmiyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çekici çağır ve bu kadar pimpirikli olma tutar 3-5 bişey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaskoyu deldirmeden mini onarım kapsamında yaptırabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belediyeyi sikayet et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle bir olay basıma gelmedi ancak yerinde olsam Polisi çağırır tutanak vb. bir şey talep ederdim.
  • Belli bi limit siniri var sadece lastik parasini cok kolay alirsiniz ama jant icin biraz daha ugrasirsaniz onunda parasini alirsiniz.



    Yapmaniz gereken ilk sey tutanak tutmak veya tutturmak.



    Detaylari bilmiyorum basima boyle bi olay gelmedi ki gelseydi o belediyenin canina okurdum 1 teker jant lastik 3 bin tl canina okurum valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da araç sürerken önüme değil de çoğunlukla yolun üstüne ve aynalara bakıyorum.

    Önümden zarar gelmiyor çünkü, ya sağımdan solumdan gelecek arabalardan yada yoldaki cehennem çukurlarından geliyor...
  • Önce belediyeye dilekçe ile başvurun bu idari yargıda ön karar teşkil ediyor, olumsuz sonuçlanır ya da cevap verilmez 60 günlük süre geçtikten sonra reddolunmuş oluyor. Olumsuz gelirse ya da 60 günlük sürenin geçmesinden sonra idari yargıda dava açmak için 60 gün süreniz olacak. Zaten duruşmasız açarsınız davayı sonuç beklersiniz.

    Belediyeye başvurudan sonuç beklemeyin usuli bir şey hiçbir belediye ödeme yapmaz. Varsa bir video kaydı falan eklemeye bakın, çukuru vs fotoğraflayın, bunlar faydalı olacaktır. Zararınızı ispatlamaya çalışın kısaca.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna benzer bir durumda karayolundaki çukur yüzünden ilçenin hakimi kaza yapıp vefat etmiş. 1 günde karayolları yıllardır yapmadığı yolları dümdüz yapmış.
    http://www.hurriyet.com.tr/bozuk-yol-tazminati-alabilirsiniz-8432429

    Bozuk yol tazminatı alabilirsiniz
    12 Mart 2008
    BELEDİYENİN kapatmadığı çukura düşüp lastiği patlayan hasar gören otomobiliniz, araçların bozuk yolda sıçrattığı çamur yüzünden kullanılamaz hale gelen elbiseniz-kürkünüz ya da bozuk yolda topuğu kırılan ayakkabı için belediyelerden tazminat talep edebileceğinizi biliyor musunuz?
    ANKARA Hürriyet çok güzel bir projeye daha imza attı. "Yol ihbar hattı" sayfasıyla Ankaralıların "bozuk yol" derdine de tercüman oldu. Yollarla ilgili her türlü şikayet, bu özel sayfaya fotoğraflı yansıtılıyor. İlgili belediyenin de gazetede o fotoğrafı görünce, artık çukuru kapatması, asfaltı yapması hedefleniyor. Çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi.

    Ankaralıların, e-posta yağdırdığı "Yol ihbar hattına" gelen şikayetler birkaç başlıkta toplanıyor:

    Çöken, çatlayan, bozuk asfalt yüzünden lastiği patlayan, hasar gören araçlar ve bu yüzden, meydana gelen kazalar.

    Unutulan ya da üzeri kartonla kapatılan logar kapaklarını görmeyip düşüp yaralanan çocuklar, yaşlılar.

    Bir arkadaşım gibi yol ortasındaki logar kapağını gece farketmeyip takla atan sürücüler

    Belediyenin açıp aylarca kapatmadığı derin çukurlara düşüp yaralananlar, kolu, bacağı kırılanlar

    Bozuk yollarda seyreden araçların sıçrattığı çamur yüzünden kıyafeti kullanılamaz hale gelenler

    Ankara’nın küçük kesme taşlı ve bozuk kaldırımlarına topuğu takılınca düşüp yaralananlar.

    ORTAK SORU NASIL DAVA AÇABİLİRİZ

    Bu maillerdeki ortak soruda şu: Belediyenin "ayıplı hizmeti"nden kaynaklanan bu gibi durumlarda nasıl dava açabiliriz?Belediyenin kapatmadığı çukura düşüp lastiği patlayan hasar gören otomobiliniz, araçların bozuk yolda sıçrattığı çamur yüzünden kullanılamaz hale gelen elbiseniz-kürkünüz ya da kötü yolda topuğu kırılan ayakkabı için belediyelerden tazminat talep etme hakkınız var. Bakın şöyle:

    827 YTL SINIRI

    Maddi zararınız 827 YTL’nin altındaysa, yapacağınız tek şey tüketici hakem heyetine başvurmak. Bu miktarın üzerindeki maddi tazminat talepleri için Tüketici Mahkemesi ya da hukuk mahkemesine gitmek mümkün. Belediyenin "ayıplı hizmeti" nedeniyle çukura düşen kolu bacağı kırılanlar ise, maddi zararları hastane masrafları yanında mahkemeye başvurup, manevi tazminatta isteyebiliyor.

    ÖNCE TUTANAKLA TESPİT SONRA DAVA

    Görüşüne başvurduğum Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar da tüketicilere açacakları bu tip davalar konusunda her türlü hukuki yardıma hazır olduklarını belirtip bakın şunları söyledi:

    "Yol konusunda çok sayıda şikayet geliyor. Yaya geçitleri, elektrik, telefon direkleri, tabelalar yüzünden insanlar yolda kaldırımda yürüyemez hala geldi. Kaldırımlar işgal altında. Yollar bozuk. Bunun sorumlusu da belediye. Belediyenin bu noktada görevini yapmaması ’ayıplı hizmet’ olarak nitelendirilebilir. Çünkü çukurları kapatacak, bozuk yoldaki asfaltı düzeltecek olan belediyedir.

    Belediyenin açtığı çukara düşüp bacağını kırmıştır, bu çukurda otomobili ezilmiştir. Bu zarara karşı tüketicinin belediyeden maddi ve manevi tazminat talep etme hakkı vardır. Böyle bir zarara uğrayan tüketicinin önce trafiği ya da polisi çağırıp tutanak tutturması en sağlıklı yoldur. Daha sonra örneğin bacağı kırılan kişi hastane masraflarını da ekleyip maddi zararını belgeledikten sonra nakde dönüştürüp ilgili belediyeye başvuracak ve tazminat isteyecek. Örneğin zararı 3 bin YTL ise belgeleri ile belediyeye başvurup ’zararımı karşılayın. Aksi halde yasal yollara başvuracağım’ diye ihtarname çekecek. İhtirnameye olumsuz ya da hiç yanıt verilmemesi halinde, 827 YTL’nin altındaki miktarlarda hakem heyetine başvurmak gerekiyor. Bu rakamın üzerindeki tazminat talepleri ise Tüketici Mahkemesi’ne dava açmak mümkün."

    CEZAİ YAPTIRIMI DA VAR Hukukun Egemenliği Derneği Başkanı Erdem Akyüz ise belediyelerin hizmet kusuru ile ilgili olarak hukuki sorumluluğu yanında cezai sorumluluğu olduğuna da dikkat çekti. Akyüz’de, tüketicilere şöyle yol gösterdi:

    "Belediyenin hizmet kusuru Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çıkmadan önce, TCK’nın ilgili maddeleri ve Borçlar Kanunu’na göre değerlendiriliyordu. Hem hukuki hem de cezai yaptırımı var. Yeni Tüketici Kanunu, ’ayıplı hizmet’ kavramını getirdi.Tüketici, belediyenin ’ayıplı hizmeti’ nedeniyle bir şekilde, maddi bir zarara uğrarsa örneğin kolu, bacağı kırılırsa, organlarından biri zarar görür ya da ölüm olursa, iki şekilde hareket etmek gerekiyor.

    Birincisi sorumlulara ceza davası açılması. Burada, doğrudan belediye kusurlu ise kusuru olan görevlilere, müteahhit taşerona iş yaptırılmışsa, o kişiler dışında kontrolden sorumlu birime savcılık, ’ölüme sebebiyet’, ’yaralanma’ veya, ’uzuv zaafı’ndan ceza davası açar. Kolu, bacağı kırılan kişi hastane masraflarıyla, iş ve güçten kalma ile manevi tazinat talebiyle hukuk davası da açabiliyor. Tüketici Mahkemelerine veya hukuk mahkemelerine açılabilecek bu davalarda ilgili belediye muhatap alınacak"

    KIRILAN TOPUĞA DA TAZMİNAT

    Akyüz, topuğu kırılan kürkü çamur olan kişinin de ’ayıplı hizmet-hizmet kusuru’ nedeniyle belediyeden tazminat talep edebileceğini de ekledi ve şöyle dedi:

    "Burada standart bir tazminata hükmedilir. Çok pahalı bir kürk karşılığı değil normal kürk, ya da topuğu kırılan marka ayakkabı yerine standart ayakkabı fiyatı üzerinden hakem heyetleri tazminat kararı verir.

    BENİM ÖNERİM

    Benim önerim ise mahkemesiz çözüm. Dev çukurları seçim zamanını beklemeden asfaltlamak, bozuk yolları kaldırımları yapmak. Su, gaz, elektrik, telefon saha logar kapaklarını gelişi güzel yerleştirip kod farkı da yaratıp hem yaya hem araç trafiğine engel olmak yerine medeni ülkeler gibi davranmak. Kaldırımlara gelişi güzel yerleştirilen ve yaya hareketini zorlaştıran saha dolaplarını, kıyılara yatay bir şekilde, düzenli hatta hiç görünmeyecek şekilde yerleştirmek. Bu kuralsızlık ve gelişi güzel görünüm hem kazalara yolaçıyor hem de Ankara’mızı çirkinleştiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 3 Nisan 2017; 0:37:0 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.