Şimdi Ara

Gül'ün ilk dış gezisi ABD'ye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 27 Kasım 2002 - 12:21

    Başbakan Abdullah Gül'ün, 12 Aralık için Kopenhag'a gidip gitmeyeceği henüz kesinlik kazanmazken, ilk yurtdışı gezisini Başkan Bush'un daveti üzerine Şubat ayında ABD'ye yapmayı planlıyor.


    AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın 3 Kasım seçimi sonrası AB ülkeleri turu sürerken, Abdullah Gül'ün AKP hükümetinin başbakanı olarak yurtdışına yapacağı ziyaretler de belirginleşmeye başladı. Gül'ün 12 Aralık'ta gerçekleşecek AB zirvesi için Kopenhag'a gidip gitmeyeceği henüz kesinlik kazanmadı.

    Başbakan Gül'ün bu aşamada plandığı tek dış gezi ABD ziyareti oldu. Gül, başbakan olması üzerine kendisini telefonla kutlamak için arayan Başkan Bush'un, "Sizi Başbakan olarak ülkemde görmek isterim" şeklindeki daveti üzerine ABD gezisini planlamaya başladı. Buna göre Gül, bir değişiklik olmaması halinde Başbakan olarak ilk dış gezisini Şubat ayında ABD'ye yapacak.

    Gül'ün ilk yurtdışı gezisini ABD'ye yapması, REFAHYOL döneminde Başbakan olarak ilk dış gezisini İran'a yapan Necmettin Erbakan'la tam ters bir dış politika izleyeceğinin de mesajını verecek.

    Gül, AKP kurulduğunda Genel Başkan Tayyip Erdoğan'la birlikte ABD'yi ziyaret ederek partisinin görüşlerini çeşitli çevrelerle görüşmelerinde dile getirmişti. Gül, son olarak 3 Kasım seçiminin hemen öncesinde de AKP adına ABD'ye bir ziyarette daha bulunarak iktidara gelmeleri halinde izleyecekleri politikaları anlatmıştı.
    Link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 3 Nisan 2017; 9:33:5 >



  • ????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.