Şimdi Ara

Vestel, Toshiba'nın televizyon bölümünü satın alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vestel, Toshiba'nın televizyon bölümünü satın alabilir 
     
    ABD'deki nükleer santral işlerinden milyarlarca dolar zarar eden Toshiba geçtiğimiz aylarda bellek bölümünü satışa çıkardığını duyurmuştu. Şirket henüz bu bölümün yeni sahibini belirlemiş değil ancak bunun yanında finansal durumunu toparlamak için TV işlerini de satmayı planlıyor. Potansiyel alıcılar yavaş yavaş ortaya çıkarken şirket, alıcıyı kısa sürede bulup gelecek mali yılın sonuna kadar bütün satış işleminin tamamlanmasını hedefliyor.
     
     
    Toshiba bölüm için henüz bir fiyat biçmiş değil ancak Japonya'nın önde gelen medya organı Nikkei'ye göre bölümün tamamının birkaç yüz milyon dolara satılması bekleniyor. Bununla birlikte yine Nikkei'nin tahminlerine göre Toshiba'nın TV işini üstlenmek için iki şirket ön plana çıkmış durumda: Vestel ve Çinli Hisense Grubu.

    Avrupa Pazarı İçin Anlaşmışlardı 

    1960 Yılında ülkedeki ilk yerli renkli televizyonu üreten Toshiba, bir süredir sadece Japonya'daki TV üretimine ağırlık verip yurt dışındaki faaliyetler için çeşitli şirketlerle lisans anlaşması imzalayarak marka kullanım hakkını satmıştı. Vestel de geçtiğimiz eylül ayında Toshiba ile anlaşma imzalayarak, Toshiba marka televizyonların üretimini ve Avrupa pazarındaki satışını üstlenmişti.
     
     
    Geçtiğimiz yıl beyaz eşya birimini Çin'in Midea Grubu'na satan Toshiba'nın TV birimi 2016'da bir önceki yıla kıyasla yüzde 42 daha az satış yapmış ve yaklaşık 100 milyon dolar zarar etmişti. 







  • Tv işi tamam alsınlarda asıl yarı iletken kısmının satışına girsinler bence... Ülkemiz için daha elzem bir durum bence...

  • inşallah inşallah ülker united biscuitsi alınca çok sevinmiştim. bunu yaparsak yabancı teknoloji sitelerinde adımız çıkar.bi de o bölümü alırsak toshiba nın tüm televizyon patentleri bize mi geçiyor acaba.bi de japonları severim türkiyeyle japonyayı bir adım daha yaklaştıracak bir girişim olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 9 Nisan 2017; 21:22:35 >
  • Vestel firmasının Türkiye'de düşmanı çok, onlar şimdi yorum bölmesinde çıldırabilir.

  • ÇOOOK iyi bir haber ya,gerçkleşirse çok güzel olur .

  • Çok akıllıca bir satınalma olur patentleri bile yeterli seviyede katkı sağlar
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Kalileti iyi fiyatli urunler cikarmadigindan dusmani coktur.


    Vestel ozellikle Zorlu Holding e satilmasi ile kalite anlayisi yerlebir edilmistir premium diye giris seviyesi donanim kullanan cihazlari yeni cikti ! Eski rezaletlerini de hic bahsetmiyorum ...


    Bakalim Vestel yenilik olarak neler yapacak ?

    Haber de alabilir deniliyor . Satin aldigi yok hala ! Ayrica Vestel adi cikmis artik neye el atsa batiriyor Toshiba nin TV bolumunu almasi detaylari nelerdir ?



    Samsung bile kendi televizyonlarindan LG den panel aliyorken Toshiba mevxut TV bolumu ozellikle panel olarak ureten bir firma midir ?


    Vestel yoksa Toshiba yi satin alip baska firmalardan uretilen panelleri mi montaj edecek ?



    Vestel akli varsa Toshiba nin fabrikasini Turkiye ye tasisin veya acsin ...



    Pek umudum yoktur .
  • Seni de unutmadık vestel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkası satın alacağına bizimkiler satın alsın. Bu konuda muhalefet olmaya gerek yok.
  • Hadi bakalım. Vestel kapabilecek mi?

  • Toshiba ve Sharp bildiğim kadarıyla iyiye gitmeyen birer şirket. Tekrar ediyorum bildiğim kadarıyla. Bu iki firmadan bir tanesinin televizyon kısmı alınırsa teknolojileriyle birlikte Avrupa ve dünyada söz sahibi olur Vestel. Umarım haber doğrudur.

  • Icimizdeki irlandalilar yazmamis hayret, birseyler duzelecek eminim gecikmelide olsa.

    Bence vestel,arcelik gibi Turk firmalar disaridan maliyeti yuksek parca alacaklarina bunlari ureten firmalari almalari eger butceleri yetmiyorsa ortakli kurup firmalari satin almalari onlari ileri goturecektir. Bu saatten sonra 0 dan birseyler yapmak zaman ve para kaybina neden oluyor. Zaten patentlerin hepside alinmis yapsaniz bile dunya capinda ticaretini yapamiyorsunuz.

  • Ne olursa olsun Toshiba gibi bir şirketin ölüsü bile Vestel'den kat kat fazla marka değerini sahip. Bu satın almayla adını Global olarak çok iyi duyurabilir. Birde patentleri de alıyorsa değme keyfine.

    Vestel bu hareketleriyle güzel bir konuma gelir umarım. Birde Kore ve Çin markaları gibi kendi ülkesinde F/P satış yapmayı öğrenirse GERÇEK yerli markamız olabilir...

  • Vestel markası iyi gidiyor, yapması gereken 8k TV ve 8k uydu alıcıların satışa geleceği önümüzdeki Ekim ayına hazırlanmaktır. 5 ay kalmış, 8k'da piyasayı uygun fiyatlı ürünlerle destekleyebilirse Toshiba'yı almış almamış farketmez, doğal yollarla değerine değer katmış olur, ana kilit 8k uydu alıcılar.

    Eklemek istedim; Vestel internet site ve mağazalarını parekende satış için düzenlerse başka bir havaya bürünecektir, bayii ve satış noktaları müşterinin gözünde diğer bilişim mağazalarına toz yutturabilir, bu alanda diğerleri müşterinin gözünde son yıllarda düşüşteler ve zor zamanlar geçiriyorlar.
    Ayrıca Vestel 4k TV satışlarında iyi işler çıkartırken neden 4k Bilgisayar Monitörü satmadığını anlayamadım,varsa da ben rastlamadım, 4k ve hatta ilerde 8k monitörler iyi pazardır, bunu değerlendirmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı.basat -- 9 Nisan 2017; 21:1:18 >
  • Berbat tasarımlı, teknolojiden fersah fersah uzak bir şirket ile ilgili eleştirileri "içimizdeki irlandalılar" diye nitelendiriyorsanız ne diyeyim ben size.

    Vestel kadar salak bir firma yok benim gözümde. Bugün ülkedeki bir çok elektronik cihazda aşırı verginin müsebbiblerinden biridir kendileri.

    Hadi vergi koyduk. Ben ülke içerisinde Samsug ya da LG'nin ürettiği kalitenin yarısını bile Vestel'den alamıyorum ki.

    Son olarak Toshiba'nın TV tarafı dünyada tel tel dökülüyor bazı arkadaşlar da seviniyor.
  • Biliyorum, eleştirilecek yönleri var.
    Biliyorum, atılması gereken çok adım var
    Biliyorum, Geçmişte atılmış çok yanlış adım var..

    Lakin Yine biliyorum ki Özellikle servis kanadında 2012 yılındaki Tarkan Tekcan Devriminden sonra Vestel çok büyük bir ivme kazandı, çok büyük bir değişim/gelişim sürecine girdi. Turan Erdoğan, Ömer Yüngül ve daha bir çok önemli isim ise yurt içi - yurt dışı projeler ile bu değişime önayak olan isimlerdir. Sharp Avrupa isim haklarının satın alınması, Vestel Manisa Fabrikalarında Panasonic-Hitachi-Toshiba-Phılıps ve daha bir çok markaya üretim yapılması, Her ne kadar ilk serilerde çok şikayet olsa da Telefon konusunda Ülkemizde üretim yapılması gibi bir çok konuda lider olan bir markaya da halk olarak bizim sahip çıkmamız gerekir diye düşünüyorum.

    Halen atılması gereken çok adım var, ancak kabul etmek lazım ki kimsenin elinde sihirli değnek yok.

    Ben forum içinde görevli olduğum bölümlerde bunun mücadelesini çok verdim halen de veriyorum, Yine görevli olduğum bölümlerde bu konudaki serzenişlerini yazan arkadaşlara da hem hak veriyor hemde kurum kanadında elimden geldiğince çözebileceğim bir şey varsa destek oluyorum.

    Bu anlamda bu ve buna benzer gelişmeleri de aslında Vestel'e geçmişten gelen sinirle yaklaşmak yerine ülkemiz adına olumlu bir gelişme olarak bakıp öyle yaklaşmak lazım diye düşünüyorum.

    Umuyorum olur ve yine umuyorum ki hayırlara vesile olur.




  • İşçinin fakirin beline vura vura kazandınız o paraları. Allah ıslah etsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: java

    Tv işi tamam alsınlarda asıl yarı iletken kısmının satışına girsinler bence... Ülkemiz için daha elzem bir durum bence...

    Hocam Japonlar akıllı adamlar bu tip satışlarda şart koyuyorlar fabrikalar vs. Japonya içerisinde kalacak dışarıya para çıkmayacak şeklinde. Markayı alıp satıştan gelen kar güzel para olsa da öyle bir durumda teknoloji kısmını bizim ülkeye taşımak biraz sıkıntılı olur bu yüzden. Zamzung efendi 2 sene önce buraya devletle anlaşmalı yarıiletken fabrikası açacaktı o da yalan oldu kısa vadede Aselsan'ın 90 nm'lik üretimi hariç bizim için hayal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi inşallah yürü be Vestel.
    Hala milletten fikir alma kısmında gerideler,fiyatlandırma kötü ama fşyatı iyi yapınca da su gibi satılabiliyor.Bakınız V3 5070 modeli(Yanlış değilse 699'a baya satmıştı)

  • az da avrupa kazıklansın

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.