Şimdi Ara

i7 6700k Delid

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, takriben 10 yıldır overclock ile uğraşıyorum. Artık profesyonelleşmek ve çağ atlamak adına farklı bir tekniğe geçiş yapmak istiyorum. Forumda "Delid" konusunda uzman ve İstanbul'da ikamet eden arkadaşlar var ise bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak isterim.



  • 7700K için kendim internetten biraz video izleyerek işlemi yaptım ama benim işlemcideki macun iyiydi ve yeni sürdüğüm macun arasında 1-2 derece fark gördüm. Size önerim işlemcinizi uzun zamandır kullanıyorsanız öyle yapın. Ben gaza gelip 1 haftalık işlemci de yaptım. Ek olarak kaliteli bir macun kullanın. Sakın Cooler Master MarterGel Pro almayın da. Son olarak ben jilet ile çıkarttım soğutucuyu ve sıvı conta sürmeden anakarta taktım. Düzgün orturttuktan sonra contaya pek gerek kalmıyor ama tercih sizin.
  • Ben 3770k ve 7700 k ya yaptım, kesinlikle ama kesinlikle sıvı metal kullanın. Tercihen de coollabtotary liquid ultra. 18 20 derecelik bir düşüş oldu bende 5 ghz hızında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beadlock2247 kullanıcısına yanıt
    kafama takılan bir soru var işlemci üzerindeki metal İHS plakayı çıkarıpta direk işelmcinin üzerine taksak soğutucuyu??
  • erssag kullanıcısına yanıt
    Onu yapan da var fakat o tadilat gerektiriyor biraz, işlemciyi sıkıştıramıyorsunuz sokete takarken ve soğutucu yüksek geliyor, çok bir sıcaklık farkı yapacağını da düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FiratYapiciTR kullanıcısına yanıt
    Ben de jiletle açarken jilet yamulup pcbye sürttü biraz ve delid sonrası işlemci kullanılmaz hale geldi.
    Siz macun yerine sıvı metal kullanmadınız mı?
    Bence o 1-2 derece düşüşün sebebi silikonla kapatmamaktan olabilir.
  • Bende delid konusun da merakım var bence eski bir işlemci ile tecrübe edebilirsiniz daha sonra kendi işlemcinize yapabilirsiniz ama delid yapacaksanız liquid macunları kullanırsanız daha iyi eğer başka macun kullanıcaksanız gereksiz buluyorum tabi alalı seneler geçmediyse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.